Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak mówiłem by lecieć i kupować jak tylko Steam podwyższył cenę to niektórzy pukali się w czoło. Skończyło się tak, że ja mam ultimate za 250zł, a obecnie kosztuje tyle, że nie ma co nawet wspominać więc kto odwlekał zakup ten ma teraz dupę mokrą. :E 

• Odpowiedzi 520
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Mnie to tam wali. Nie robię preorderów :E
Po premierze zdecyduje czy kupić, ograć w passie, a może czy czekać, aż połatają i gra będzie po roku+ za grosze :E

Na naklejki, albo bonusową misję mnie nie złapią :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
5 godzin temu, caleb59 napisał(a):

A jak mówiłem by lecieć i kupować jak tylko Steam podwyższył cenę to niektórzy pukali się w czoło. Skończyło się tak, że ja mam ultimate za 250zł, a obecnie kosztuje tyle, że nie ma co nawet wspominać więc kto odwlekał zakup ten ma teraz dupę mokrą. :E 

A na tym można chociaż 3 dni wcześniej zagrać?

Opublikowano
6 godzin temu, lukadd napisał(a):

Patrzyłem na tą wersję i zastanawiam się czy oni tam nie mają błędu cenowego i ciekawe co wyślą :E Bo na 240zeta to była wyceniona wersja Standard z naklejkami, pocztówką i steel boxem, wersja limited edition z mapą, naszywkami etc. to cena 350-400zeta.

Jakoś na początku roku ta limitka to była w cenie ~200 zł, sam miałem w koszyku, wsumie właśnie dla tych pierdół niż samej gry w którą i tak nie zagram :) ale doszedłem do wniosku po co mi kolejne pierdoły.

Opublikowano
11 godzin temu, caleb59 napisał(a):

A niby czemu? Gra na premierę jest w gej passie a do czasu jak wyjdzie dlc to myślę, że będzie jeszcze kilka przecen, czy tańszych kluczy w key sopach. 

• Upvote 1
Opublikowano
14 godzin temu, lukadd napisał(a):

Wymagania typowe dla wymagającej gierki AAA bez RT. Tylko ciekawe na ile się sprawdzą. Bo tabelka wszystko przyjmie :E

Wcale się nie sprawdzają (?). Ja już dawno przestałem na te tabelki patrzeć.

• Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, lukadd napisał(a):

@Necronom

A co masz za szrota? Zwykle w tych gierkach zrzucenie kilku detali z ultra na High jak np. mgła to z lupą szukać różnic, a do fps dostaniesz boosta z 20-30% :E Rozdzielczość zdecydowanie zrobi lepszą robotę bo działa na cały obraz niż wszystko z detali ustawione na maxa.

Kolego gdyby nie te różnice do szukania z lupą i brandzlowania się do nich, to by w digital foundry nie mieli pracy ;)

Opublikowano
12 godzin temu, lukadd napisał(a):

W tym wypadku to jest Stalker, to tak jakbyś Ty nie kupił RDR 2 czy @Kadajo nie wziął symulatora MFS. Po prostu po tylu latach czekania niektóre gry należy po prostu kupić.

Opublikowano

Ja jakimś fanem nie jestem, nie skończyłem Stalkera, czasem zainstalowałem i miałem grać ale nigdy go nie przeszedłem, nie wiem czemu, czasem po latach patrzę inaczej na grę i wtedy mam większe chęci ją przejść. Za to ograłem wszystkie części Metro.

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, caleb59 napisał(a):

W tym wypadku to jest Stalker, to tak jakbyś Ty nie kupił RDR 2 czy @Kadajo nie wziął symulatora MFS. Po prostu po tylu latach czekania niektóre gry należy po prostu kupić.

Preorder to ogólnie zło bo kupujesz kota w worku. Ale widzę dwie możliwości żeby go dopuścić, kupujesz grę przed premiera w znacznie obniżonej cenie niż sugerowana (potem, na premierę cena wraca do pionu) lub grałeś w jakieś testy beta czy coś w tym stylu i jesteś pewien ze ci się podoba to w co grałeś.
Oczyścicie to nadal ryzyk fizyk bo pełna wersja gry może być optymalizacyjnym kapsztylem albo jakieś inne ukryte kwiatki ale...

Czuje się wywołany do tablicy bo nie zamierzałem kupować MFS 2024, nawet się za bardzo nim nie interesowałem dopóki... nie zagrałem w wersje testowa i się okazało ze jest praktycznie pod każdym względem lepszy od 2020. Pytanie teraz czy podobne odczucia będą przy pełnej wersji.

• Upvote 2
Opublikowano
12 godzin temu, lukadd napisał(a):

Po premierze zdecyduje czy kupić, ograć w passie, a może czy czekać, aż połatają i gra będzie po roku+ za grosze :E

Na naklejki, albo bonusową misję mnie nie złapią :E

To samo u mnie, poczekam z rok, połatają, może coś tam jeszcze dodadzą w DLC i się kupi na promo za stówkę czy mniej.

• Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Mogli by się trochę bardziej postarać niż tylko zoom 200% i slow motion ;)

No niestety ale myślę, że jak tak dalej pójdzie to będą obowiązkowo 400+% a jak tego będzie wymagać sytuacja to wygrzebią najwolniejsze VA na magazynie aby dobrze było widać smużenie. Śmiechy hihy ale trochę to tak wygląda :E

• Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, Reddzik napisał(a):

Ja jakimś fanem nie jestem, nie skończyłem Stalkera, czasem zainstalowałem i miałem grać ale nigdy go nie przeszedłem, nie wiem czemu, czasem po latach patrzę inaczej na grę i wtedy mam większe chęci ją przejść. Za to ograłem wszystkie części Metro.

U mnie identycznie. Grałem w Stalkera ale nie pamiętam żebym go w tamtych czasach skończył. Tutaj też się mocno nie napalam, poczekam na opinie graczy, zobaczymy też jaki będzie stan gry na premierę. Jeżeli ogram to raczej w przyszłym roku. Metro również ograłem :) 

• Upvote 1
Opublikowano

S1 to na premierę pamiętam był niegrywalny, ograłem chyba po 2 latach i siadł spoko choć grałem może z godzinkę u kumpla, bo miał lepszy sprzęt. Dopiero Oblivion Lost sprawiło, że się rozpłynąłem i chyba ze 3 razy kończyłem.

Opublikowano
39 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

E no nie. Fallout byl pelny groteski, tutaj jej nie ma kompletnie. 

A Stalker np podziemia laboratorium X to był horror. W 2007 myślałem ze w majty popuszczę xd 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, blabla123 napisał(a):

To samo u mnie, poczekam z rok, połatają, może coś tam jeszcze dodadzą w DLC i się kupi na promo za stówkę czy mniej.

Wydając teraz te 40zł jeszcze na Indianę się załapiemy.

Opublikowano
2 godziny temu, lukadd napisał(a):

Nom zwykle się nie sprawdzają :E Ale tutaj chociaż wyglądają w miarę normalnie. 4070 do 1440p i 4080 do 4k w grze bez RT jak nic nie zwalą totalnie to powinno tak działać.

A będzie DLSS, FSR3.1 i FG 🤭:E