Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Problemem Metro był fakt, że uparto się na archaiczne rozwiązania w nowoczesnej grze, czyli niemego bohatera. Przez co faktycznie można odnieść wrażenie, że gada się z jakimś autystycznym osobnikiem. Z tego co pamiętam próbowano nawet dorobić do tego jakieś fabularne uzasadnienie.

Jak główna postać nie mówi to jest dramat jak dla mnie. Tak samo było w Dead Space, dopiero w rimejku to naprawili.

• Odpowiedzi 550
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Metro to całkiem niezła książkowa trylogia, gra mnie nie przekonała, Stalker może był bardziej archaiczny, wyglądał gorzej, był bardziej drewniany, ale jest w nim wolność, możesz robić co ci się żywnie podoba, a nie robić oskryptowane misje niczym Call of Duty, za to uwielbiam serię Stalker za wolność, nie wiesz co na ciebie czeka, co się kryje w mroku.

• Like 1
Opublikowano

Metro 2033 i Last Light były super, liniowe, ale fabuła robiła swoje i jak ktoś lubił tematy książek (u mnie odwrotna kolejność, najpierw gra) to był zadowolony.

Exodus mnie zmęczył, niby otwarty świat nie wyszedł na dobre, fabuła też mizerna (może dlatego że się książki skończyły :E ) i jedyne czym się bronił to grafika.

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, afrikan napisał(a):

Ja to się zastanawiam co oni do tej gry naładowali że jest 150gb do pobrania...

Nic nowego.

Mass Effect: Legendary Edition 120 GB

Black Myth: Wukong 130 GB

Starfield 140 GB

Horizon Forbidden West 150 GB

Baldur's Gate 3 150 GB

Star Wars Jedi: Survivor 155 GB

Final Fantasy 16 170 GB

albo

God Of War: Ragnarok 190 GB

Także proponuję nie narzekać, bo mogło być więcej. :E

Opublikowano
14 minut temu, bleidd napisał(a):

Mnie też nie porwał, do tego ta niema postać do której każdy gada i nawet zadaje pytania nie otrzymując nigdy odpowiedzi :E 

W 2033 to było ok, bo produkcje były dość niszowe, mało kto o nich słyszał czy czytał książki, nawet w klimacie ciasnych tuneli dodawało to imersji (jak dla mnie).

Exodus to już duża produkcja, a bohater dalej niemy... 

Opublikowano
W dniu 13.11.2024 o 21:21, lamparcicho napisał(a):

Nie ma co się przejmować wymaganiami ani optymalizacją, grunt to optymizm a wszystko to kwestia podejścia:

stalkerlol.png

Ostatnie zdanie proponuję wpisać do konstytucji PCMR :E 

No jak Centurion z GOLa coś napisze, to klękajcie narody.

Czy ktoś tutaj bierze kolekcjonerkę w pudełku? Pytam bo nie wiem w jakim sklepie kupić.

Opublikowano

To jest niedorzeczne wręcz ile w ostatnich dniach pojawilo sie czerwonych flag odnośnie Stalkera.

-recenzenci  dostali swoje kopie dopiero dwa dni temu

-recenzje dopiero w dzień premiery 

-wymagania sprzętowe z włączononą rekonstrukcją obrazu

-brak preloadu na steam

• Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, Frog67 napisał(a):

To jest niedorzeczne wręcz ile w ostatnich dniach pojawilo sie czerwonych flag odnośnie Stalkera.

-brak preloadu na steam

Wywalone mam na to. I tak sprawdzę w GP.

• Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, Frog67 napisał(a):

-brak preloadu na steam

Recki są o 15 więc jest 2h na decyzję czy kupić:E

Opublikowano
23 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Pomacham wam z nowego MFS jak będziecie próbowali uruchomić Stalkera 20 :E

A na razie szykuje krzesło:

U mnie to samo, wgl to śmiesznie wyjdzie jak się okaże że gra Microsoftu będzie bardziej stabilna od Stalkera :E 

Opublikowano
4 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Także proponuję nie narzekać, bo mogło być więcej. :E

Ja dla odmiany zaproponuje zakup dysku. Mamy 2024. 4TB już są w normalnych cenach, a tu niektórzy widzą grę 150GB i płacz... 

Opublikowano (edytowane)

Tyle, że tutaj była masa cięć i gra nie prezentuje się już tak dobrze jak na pierwszych trailerach. Niby to logiczne i oczywiste ale w tym konkretnie przypadku optymalizacja pod Xboxy ciągnie szatę graficzną w dół. Oczywiście gra będzie miała swoje momenty i wizualne smaczki jak każda inna tego typu produkcja ale tutaj bardziej chodzi o to, że assety, tekstury i cała reszta Unreala 5 są tłuste z natury i to kwestia silnika.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano
5 godzin temu, Stjepan napisał(a):

Metro to całkiem niezła książkowa trylogia, gra mnie nie przekonała, Stalker może był bardziej archaiczny, wyglądał gorzej, był bardziej drewniany, ale jest w nim wolność, możesz robić co ci się żywnie podoba, a nie robić oskryptowane misje niczym Call of Duty, za to uwielbiam serię Stalker za wolność, nie wiesz co na ciebie czeka, co się kryje w mroku.

Miałem podobnie, książki czytałem przed grą i mnie szybko odrzuciło, mimo że bardzo dobry FPS, człowiek wiedział o co chodzi, znudziłem się.

Może teraz z ciekawości na obecnym sprzęcie bym te Reduxy czy jak to się tam zwało ograł ale nie mam ciśnienia na razie na takie gry.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Najwyżej trzeba będzie poczekać na kilkanaście patchy, takie czasy. Ja i tak czekam na serię 5xxx i upgrade kompa bo na obecnym to najwyżej w jedynkę pogram. 

Mimo to uważam że gra ma potenciał bardzo dobry, a kwestie optymalizacji czy błędów to druga rzecz. 

Edytowane przez Little Sun