Reddzik 175 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pierwsza konsola to PS3, ale krótko, potem ps4 slim i od tego czasu używam dosyć sporo, dlatego przesiadłem się na PS5. Kontakt z padem mam od PSX, grałem u kumpla w domu w PES/ISS, graliśmy w inne gierki, PS2 i PS3 praktycznie nie miałem styczności, pada miałem do WRC(samochodówek) jak i Fify czy PES na kompie, ale z czasem przesiadłem się na inne gry, kwestia przyzwyczajenia się, a teraz jak biorę pada to jest to normalne, kilka dni temu ograłem RE Village na padzie, mam do ogrania RE 4 Remake na padzie, mam dualsense + pada xboxowego. Co do gry w Diablo 4, to miałem na PS5, ale sprzedałem, teleport u czarodziejki to taki sobie grając na padzie, to tego przeglądanie lootu, jakoś mi to nie pasowało, na pewno jest trochu lepiej niż w D2 Ressurected, gdzie implementacja jest słabsza i grało mi się dużo gorzej- sprawdziłem na pececie. 1
Jaycob 131 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @dawidoxx Fajna buda i pad. Podasz namiary? Edytowane 2 godziny temu przez Jaycob 1
blabla123 39 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Co do tej edycji kolekcjonerskiej to wygląda "skromnie", ja tu bym bardziej obstawił 200$/800zł, a nie dwa razy tyle. To już chociaż jakiegoś wojaka jako kuriera mogli dorzucić. Mina przy odbieraniu gry bezcenna i wspomienia na lata Pad wygląda na model Elite od X'a, a buda to Fractal North. @Jaycob Edytowane 2 godziny temu przez blabla123
dawidoxx 53 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, Jaycob napisał(a): @dawidoxx Fajna buda i pad. Podasz namiary? Buda Fractal Design North XL A pad to zwykły od xboxa chyba 🤣 1
Jaycob 131 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) miałem na myśli klawiaturę. widzicie, za długo przyzwyczajony do pada jestem na PC.klawę używam tylko do pisania. Edytowane 2 godziny temu przez Jaycob 1
ODIN85 290 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 9 minut temu, zozolek napisał(a): Jest masa tytułów gdzie gra na padzie jest o wiele przyjemniejsza. Wszystkie soulsy, assasyny, DIABLO 4, spidermany, batmany platformówki czy porty z playstation... Dobrze mi się tylko w Spidermena gra. Cała reszta to droga przez męke
userKAMIL 75 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Godzinę temu, Joloxx9 napisał(a): NIe wiem w czym problem widzisz, mowiles, ze sie nie da, to CIe sprostowalem to teraz fikolki robisz, no po co? Ale jakie fikołki Ty rozumiesz o czym ja piszę? Wychylając gałkę do przodu na padzie i robiąc to bardzo powoli to postać przyspiesza i jest kilka „skali” tego ruchu. Mogę iść baaaardzo powoli a za chwilę lekko przyspieszyć i tak sporo ruchu zostaje do pełnego biegu. To o czym Ty piszesz ma tylko 2 skale czyli wolno i szybko. Nie da się tego zrobić tak samo jak na padzie. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
dawidoxx 53 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Jaycob napisał(a): miałem na myśli klawiaturę. widzicie, za długo przyzwyczajony do pada jestem na PC.klawę używam tylko do pisania. Klawa to jakiś badziew za jakieś 2 stówy.. zależało mi żeby była bezprzewodowa a nie chciałem płacić kokosów za logitecha/Corsair zwłaszcza że mam dobry sprzęt po kablu
Jaycob 131 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Ja właśnie na taką poluję, aby była tylko bezprzewodowa i bez numerycznych klawiszy, bo i tak nie używam. Ale tu się OT zrobił. To wciąż wątek o Stalkerze? Edytowane 2 godziny temu przez Jaycob
userKAMIL 75 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 19 minut temu, dawidoxx napisał(a): Ja jak mam ochotę pograć na dużym ekranie to biorę kompa do salonu Też kiedyś tak się gimnastykowałem. Teraz mam dedykowane pomieszczenie w domu tylko do takiej zabawy. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL 1
dawidoxx 53 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, userKAMIL napisał(a): Też kiedyś tak się gimnastykowałem. Teraz mam dedykowane pomieszczenie w domu z dużym TV tylko do takiej zabawy. Też planuje coś takiego, ale dopiero jak skończę remont domu i będę mógł się przeprowadzić
ODIN85 290 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Już kij z tym że konsole ograniczają rozwój grafy na pc. Najgorsze jest to że przez te pady mamy ograniczone sterowanie również. Nie da się już przypisać 10 umiejętności tylko 4 i co nam Pan zrobisz?
aureumchaos 68 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Mi pad w ogole nie podchodzi, prawy drazek to jest masakra... Kupilem kiedys steam controller i touch pad i silniczek krokowy odmienil mi zycie w TPP a i czasem w horrorach w FPP. Mozliwosc ustawienia kulki ze rozpedzam obrot i zatrzymuje palcem na touch padzie to cos genialnego. Niestety nie valve juz go nie produkuje wiec jak sie zepsuje to wroce do K+M... Ale FPS i tak latwiej na klawie i myszce. 1 1
Joloxx9 119 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, userKAMIL napisał(a): Ale jakie fikołki Ty rozumiesz o czym ja piszę? Wychylając gałkę do przodu na padzie i robiąc to bardzo powoli to postać przyspiesza i jest kilka „skali” tego ruchu. Mogę iść baaaardzo powoli a za chwilę lekko przyspieszyć i tak sporo ruchu zostaje do pełnego biegu. To o czym Ty piszesz ma tylko 2 skale czyli wolno i szybko. Nie da się tego zrobić tak samo jak na padzie. No co Ty nie gadaj, nie wiedzialem, ze cos takiego jest, ja bym to nazwal analog. Odnosnie fikolkow, Twoj post: 2 godziny temu, userKAMIL napisał(a): Jak ustawisz, że „W” wciśniesz do połowy aby wolno chodzić postacią. Bo chyba nie mówisz o wciśnięciu kolejnego klawisza aby „wolniej” chodzić. Na co odpisalem: 2 godziny temu, Joloxx9 napisał(a): Ustawiam dual activation. K70Max_press_gameplay_Compresed.webm 4.85 MB · 0 pobrań Co doslownie robi to o czym Ty piszesz, a Ty fikolek w bok bo Tobie chodzi o analog.
Reddzik 175 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, ODIN85 napisał(a): Już kij z tym że konsole ograniczają rozwój grafy na pc. Najgorsze jest to że przez te pady mamy ograniczone sterowanie również. Nie da się już przypisać 10 umiejętności tylko 4 i co nam Pan zrobisz? Jakie 4? Jak się chce i gra to umożliwia to można przypisać więcej umiejętności, masz kombinacje z L2, R2 wtedy pojawia się nowe okno z nowymi opcjami do przypisania, tak samo menu podręczne z krzyżaka można zrobić 8 skrótów, a nie 4. Zresztą odpal sobie Monster Huntera, to zobaczysz ile oni pomieścili skrótów. Tutaj przykład na postawie gry Throne and Liberty, jak widać jest tam 12 miejsca na skille + LB RB jako podstawowe hity. Spoiler
userKAMIL 75 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) @Joloxx9 Widocznie nie zrozumieliśmy się do końca lub nieprecyzyjnie napisałem. Finalnie nie da się tak płynnego ruchu wykonać jak na padzie i dla mnie tu jest spora przewaga. Myszkę tylko do multika używam. Nie mam też najmniejszego problemu na niej grać chodzi tylko o kwestie „imersyjne”. Edytowane 2 godziny temu przez userKAMIL
Joloxx9 119 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 26 minut temu, Jaycob napisał(a): @dawidoxx Fajna buda i pad. Podasz namiary? Buda od fractal pad od microsoftu. Chcialem kiedys ta bude ale byly niedostepne ;(
ODIN85 290 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): Jakie 4? Jak się chce i gra to umożliwia to można przypisać więcej umiejętności, masz kombinacje z L2, R2 wtedy pojawia się nowe okno z nowymi opcjami do przypisania, tak samo menu podręczne z krzyżaka można zrobić 8 skrótów, a nie 4. Zresztą odpal sobie Monster Huntera, to zobaczysz ile oni pomieścili skrótów. Tutaj przykład na postawie gry Throne and Liberty, jak widać jest tam 12 miejsca na skille + LB RB jako podstawowe hity. Pokaż ukrytą zawartość W zdecydowanej większości gier są teraz ograniczenia przez pada ale dobra to nie temat o tym
Joloxx9 119 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Teraz, userKAMIL napisał(a): @Joloxx9 Widocznie nie zrozumieliśmy się do końca lub nieprecyzyjnie napisałem. Finalnie nie da się tak płynnego ruchu wykonać jak na padzie i dla mnie tu jest spora przewaga. Myszkę tylko do multika używam. Dobra to ja tutaj dodam to z manuala od mojej klawiatury: Tak wiec moge miec to co na padzie jak sie upre 2 minuty temu, Reddzik napisał(a): Jakie 4? Jak się chce i gra to umożliwia to można przypisać więcej umiejętności, masz kombinacje z L2, R2 wtedy pojawia się nowe okno z nowymi opcjami do przypisania, tak samo menu podręczne z krzyżaka można zrobić 8 skrótów, a nie 4. Zresztą odpal sobie Monster Huntera, to zobaczysz ile oni pomieścili skrótów. Tutaj przykład na postawie gry Throne and Liberty, jak widać jest tam 12 miejsca na skille + LB RB jako podstawowe hity. Pokaż ukrytą zawartość W wow'a graja juz na padzie, gdzie trigger np dziala jako modyfikator etc wiec jak tam sie da to nigdzie poza symulatorem nie braknie przyciskow. 1
Reddzik 175 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 8 minut temu, userKAMIL napisał(a): @Joloxx9 Widocznie nie zrozumieliśmy się do końca lub nieprecyzyjnie napisałem. Finalnie nie da się tak płynnego ruchu wykonać jak na padzie i dla mnie tu jest spora przewaga. Myszkę tylko do multika używam. Nie mam też najmniejszego problemu na niej grać chodzi tylko o kwestie „imersyjne”. Grałeś w Splintercella Cell 1? W grze żeby poruszać się cicho korzystaliśmy ze scrolla i przesuwaliśmy ustawiając prędkość naszego poruszania się, chyba dobrze kojarzę, ale to co piszesz to racja, żeby nie robić hałasu to tylko lekko wychylam gałkę by iść bezszelestnie, czego nie zrobię na klawiaturze, bo tu mam zero jedynkowe chodzenie, chyba, że jakimś shiftem ograniczę np do wolnego chodzenia itp, ale to już trzeba kombinować na "wiele palców" Edytowane 1 godzinę temu przez Reddzik 1
userKAMIL 75 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Reddzik napisał(a): Grałeś w Splintercella Cell 1? W grze żeby poruszać się cicho korzystaliśmy ze scrolla i przesuwaliśmy ustawiając prędkość naszego poruszania się, chyba dobrze kojarzę, ale to co piszesz to racja, żeby nie robić hałasu to tylko lekko wychylam gałkę by iść bezszelestnie, czego nie zrobię na klawiaturze, bo tu mam zero jedynkowe chodzenie, chyba, że jakimś shiftem ograniczę np do wolnego chodzenia itp, ale to już trzeba kombinować na "wiele palców" Tak grałem i faktycznie tak było. Aby uzyskać ten efekt na klawiaturze trzeba by mieć taką gdzie przycisk możesz wcisnąć płynnie i nie do końca. Ktoś pisał wyżej, że takie klawiatury pojawiają się już na rynku i ok. Ale dalej nie zrobisz takiej płynności ruchem myszki. 1
Jaycob 131 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ale pewnie znając ruskich toi i tak większość spiraci. 3
Gret 72 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, Jaycob napisał(a): Ale pewnie znając ruskich toi i tak większość spiraci. granie w stalkera w rosji jest bardziej karane jak kradzież ryzyk fizyk z tym piraceniem
Jaycob 131 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Możliwe. Grasz w grę wroga to lecisz do gułagu. Edytowane 1 godzinę temu przez Jaycob
Rekomendowane odpowiedzi