Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja niczego ani nikogo nie bronie ale np DLSS bardzo dobrze sie sprawdza tam gdzie jest duzo roslinnosci, powoduje ze pozbywamy sie tego strasznego migotania tych drobnych listkow ale juz druciki w siatce czy jakies kable gorzej wygladaja

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Gret napisał(a):

A to ciekawe że na 4k DLSSQ masz ponad 100kl/s 

Tak mam +FG działa wszystko bardzo płynnie. W sumie w tej pierwszej wiosce widziałem chyba spadki do 95 ale tylko dlatego, że licznik miałem. G-sync załatwia tu sprawę idealnie. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
1 minutę temu, userKAMIL napisał(a):

„przykro”

Przykro ?? Nie karmie sie smietnikiem i jest mi z tym dobrze ;) Przykre to moze byc wydawanie na taki produkt pieniedzy i deweoper plujacy ci w twarz, a nie to ze ktos nie wsparl tej patoli na premiere. I w przeciwienstwie do ciebie ja w to kiedys zagram ale za pol kwoty i produkt komplenty ktory bedzie dawal wiekszy funn niz na premiere a odroczenie w czasie zagrania w ta gre nie stanowi tu zadnego problemu. Nie jestem no lifem siedzacym po 12h w jamie grajacym w gry oraz jest wiele innych juz dopracowanych produkcji ktore mozna w tym czasie ograc, ale to wstarczy madrze do tego podejsc.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

puki

Do tego 4090 jeszcze dokup słownik. Baw się dobrze tylko się nie zdziw że następna gra już nie pójdzie na 5090 nawet, jak tak dalej ludzie będą sobie pozwalać:)

Ja wymagam jakiegoś chociaż minimum przyzwoitości od gry i nie ma na tyle wolnego czasu żeby grac w barachła optymalizacyjne.

Przykro mi nie jest ale smutno ze ludzie schodzą na psy i jak te barany są przez korpo prowadzone, kup mniej za więcej i czuj się lepiej;)

• Upvote 6
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

. I w przeciwienstwie do ciebie ja w to kiedys zagram ale za pol kwoty

Akurat rzucanie we mnie argumentem, że ileś tam po premierze kupisz taniej jest… Hmm chyba nie wiesz po ile ja gry kupuje w dniu premiery z Plati od 20 lat.  ;)

1 minutę temu, wrobel_krk napisał(a):

jeszcze dokup słownik

Dzięki, poprawię się! 👍

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
6 minut temu, lukadd napisał(a):

Na steam 79% pozytywów. Gracze to jednak nie są wybredni :E

A co do wydajności na 4090 to ta gierka przy tej oprawie to powinna lekko latać 100fps+ w 4k z DLAA na ultra :E  A nie dopiero po włączeniu DLSS-Q i jeszcze do tego generator klatek :E Nie wspominając już o stutterze i tonie innych bugów i niedopracowań jakie są w tej grze na premierę.

Zawsze znajdzie się wiele kasztanów, którzy nie będą  widzieć problemu bo ich stać na tą topkę PC.

Nie wiem, czy dozyje takiego skoku jaki uświadcyzłęm przy premierze CRYSISA, gdzie balaszki stawały w ogniu ale to co wyświetlane było na ekranie zrywało podłogę.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, lukadd napisał(a):

Taa ja na święta instaluję na bank Stalkera... tyle, że część pierwszą.

1 minutę temu, zozolek napisał(a):

Nie wiem, czy dozyje takiego skoku jaki uświadcyzłęm przy premierze CRYSISA, gdzie balaszki stawały w ogniu ale to co wyświetlane było na ekranie zrywało podłogę.

Nie opłaca się, już C3 okroili graficznie by większość ludzi miała szansę zagrać i by wydać też na konsole.

Teraz masz przynajmniej wysokie wymagania i grafię z pupy... :E

Edytowane przez blabla123
Opublikowano
3 minuty temu, blabla123 napisał(a):

Nie opłaca się, już C3 okroili graficznie by większość ludzi miała szansę zagrać i by wydać też na konsole.

Teraz masz przynajmniej wysokie wymagania i grafię z pupy... :E

Niestety, imo mija przecież 16 lat i tamto SI bije na łeb to tutaj ...

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Przykro ?? Nie karmie sie smietnikiem i jest mi z tym dobrze ;) Przykre to moze byc wydawanie na taki produkt pieniedzy i deweoper plujacy ci w twarz, a nie to ze ktos nie wsparl tej patoli na premiere. I w przeciwienstwie do ciebie ja w to kiedys zagram ale za pol kwoty i produkt komplenty ktory bedzie dawal wiekszy funn niz na premiere a odroczenie w czasie zagrania w ta gre nie stanowi tu zadnego problemu. Nie jestem no lifem siedzacym po 12h w jamie grajacym w gry oraz jest wiele innych juz dopracowanych produkcji ktore mozna w tym czasie ograc, ale to wstarczy madrze do tego podejsc.

Ograsz to na twitchu tak jak Dragon Age?:)

Screenshot_20241121-153339612 (1).jpg

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Eltik napisał(a):

kiedys niektorzy na forum pisali prorocze slowa ze wraz z DLSS zginie optymalizacja i okazuje sie ze do grania bez wspomagania w fhd na ultra to trzeba no tak 4080+ 

17 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Niestety DLSS stał się przykrą patologia w tym hobby. 

14 minut temu, lukadd napisał(a):

A co do wydajności na 4090 to ta gierka przy tej oprawie to powinna lekko latać 100fps+ w 4k z DLAA na ultra :E  A nie dopiero po włączeniu DLSS-Q i jeszcze do tego generator klatek :E Nie wspominając już o stutterze i tonie innych bugów i niedopracowań jakie są w tej grze na premierę.

Zgadzam się, ale ja mam nieco inne podejście do tego. Postęp, zmiany, technologia.
Uczepiliśmy się jak rzepy tego DLSS & FG, bo jesteśmy ramolami, "bo kiedyś", bo czysty raster.

Na logikę. Jaka to różnica?! Czy to raster, czy to DLSS itd. ?
Mnie na końcu, jako odbiorcę interesuję to, co otrzymuję na ekranie, a niekoniecznie już, jak to powstało.
Ma być dobrze, ładnie, zadowalająco, płynnie. I serio nie robi mi różnicy, kto i jakiej techniki używa.
Dla mnie mogą w fabryce karty dymem z baobabu odymiać i czosnkiem smarować.
Nie interesuje mnie to. Byle dawało DOBRY efekt.

Mierzi kogoś JPG? Mierzi kogoś MPG? MP3? To wszystko stratne formaty.
Przeszliśmy nad tym przez lata na porządku dziennym. Tak po prostu jest.
Ważne. JAKOŚĆ końcowa! Ma być dobra! Jak znośne mp3 od 320 kbps w górę, itd. itd.
Jeżeli DLSS ver. 9.5 & FG ver. 5.5 da obraz idealny, to mnie wali, że to nie jest natywny.
A że DLSS i FG mamy dopiero chwilę na rynku... dopracują.
Za 5 lat zapomnimy, że kiedyś to się dało bez DLSS i FG. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Ograsz to na twitchu tak jak Dragon Age?:)

Dragon Age to totalny kicz fabularny z dobra optymalizacja a to roznica kiedy taki Stalker to dobra gra, ktora wymaga czasu bo wyszla za wczesnie i jest w tragicznym stanie technicznym na kazdym polu, nie tylko optymalizacyjnym. Takze Odin prosze nie pajacuj bo ogranie gry przez ciebie nie sprawi nagle ze gra stanie sie lepsza i nie daje ci to zadnego argumentu. Nie zyjemy dzis pod kamieniem i nie trzeba kupic gry zeby dowiedziec sie cos o niej, od tego sa szeroko pojete media w tym twtich oraz kuriozalnie inni gracze grajace w ta gre ;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

I jeszcze jedno. Nie wylewajcie swojej frustracji za ciulowy produkt na... posiadaczy np. 4090, bo nie oni gówniany produkt wyprodukowali i - CO WAŻNE - stanowią zalewdie PROMIL rynku gamerskiego. Czy zwrócą grę, czy pograją - NIE MA NAJMNIEJSZEGO (!) wpływu na rynek. To raczej wszyscy sapiący / oszukani gracze z 30xx, z 4060... na pokładzie, to w ich rękach jest rynek, pomstowanie, refundy i darcie szat. Sapanie na zadowolonych posiadaczy grubych sprzętów nic nie wnosi do tematu / rynku, oprócz wewnętrznych wojenek.

Edytowane przez JeRRyF3D
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Jedyny wniosek to, że gra ma nieadekwatnie wysokie wymagania w stosunku do oferowanej jakości grafiki.

Pytanie czy resztą się broni.

O ile da się ja ukończyć... bo przecież mogą być bugi stopujące progres.

Opublikowano
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Dragon Age to totalny kicz fabularny z dobra optymalizacja a to roznica kiedy taki Stalker to dobra gra, ktora wymaga czasu bo wyszla za wczesnie i jest w tragicznym stanie technicznym na kazdym polu, nie tylko optymalizacyjnym. Takze Odin prosze nie pajacuj bo ogranie gry przez ciebie nie sprawi nagle ze gra stanie sie lepsza i nie daje ci to zadnego argumentu. Nie zyjemy dzis pod kamieniem i nie trzeba kupic gry zeby dowiedziec sie cos o niej, od tego sa szeroko pojete media w tym twtich oraz kuriozalnie inni gracze grajace w ta gre ;)

Mam wrażenie że ten sTALKEr to rownież fabularny kicz bez żandego tła . . . Póki co misje tylko polegają idz do tamtego co znał  tamtego i zabij mu wilka ....

Opublikowano
10 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Zgadzam się, ale ja mam nieco inne podejście do tego. Postęp, zmiany, technologia.
Uczepiliśmy się jak rzepy tego DLSS & FG, bo jesteśmy ramolami, "bo kiedyś", bo czysty raster.

Na logikę. Jaka to różnica?! Czy to raster, czy to DLSS itd. ?
Mnie na końcu, jako odbiorcę interesuję to, co otrzymuję na ekranie, a niekoniecznie już, jak to powstało.

No właśnie i w przypadku tej gry otrzymujesz kupę na ekranie której nie ratuję ani DLSS, ani FG. Oprawa jest na tyle przeciętna, że nie ma żadnego usprawiedliwienia w tej grze dla tak wysokich wymagań.

Przynajmniej premierowo, z czasem miejmy nadzieję to połatają.

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, zozolek napisał(a):

Mam wrażenie że ten sTALKEr to rownież fabularny kicz bez żandego tła . . . Póki co misje tylko polegają idz do tamtego co znał  tamtego i zabij mu wilka ....

Byc moze tak bedzie ale przynajmniej nie ma tego smierdzacego woke, grzecznosci i innych narzucanych rzeczy ;) A stalker jedynka to przeciez tez nie byl fabularnym arcydzielem. No i kluczowe pytanie  ile poprawia i ile dodadza i zmienia kontentu po premierze.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, blabla123 napisał(a):

Jak w przeszłości ograłeś cień czarnobyla i chcesz sobie odświeżyć to zainstaluj sobie lost alpha (jeżeli nie grałeś) ;) 

16 minut temu, Reddzik napisał(a):

dziecko-chce-helikopterek-zaraz-bedzie-l

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Sapanie na zadowolonych posiadaczy grubych sprzętów nic nie wnosi do tematu / rynku, oprócz wewnętrznych wojenek.

16 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie wylewajcie swojej frustracji za ciulowy produkt na... posiadaczy np. 4090, bo nie oni gówniany produkt wyprodukowali i - CO WAŻNE - stanowią zalewdie PROMIL rynku gamerskiego.

Wiadomo, ze jak zlodziej kradnie tanie rzeczy to nie warto nic z tym robic bo to mala szkodliwosc :lol2: Kolejne zalosne podejscie i tlumaczenia....

Edytowane przez Phoenix.
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
45 minut temu, lukadd napisał(a):

Nie było Stalkera przez ile, 15 lat? Głodni byli, dostali zimnego kebsa i w sumie na kacu to i tak smakuje ;) 

• Haha 2