Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

To jest sprawdzane na niskich ustawieniach i dosyć krótko, problem z zapchanym vram bywa z czasem, albo od razu jak ustawimy za wysokie detale, a on gra na niskich w 1080p to tyle nie zjada

W sumie racja ja pogralem zablokowało mi się  na 72 fpsów jak szedłem misje robić  gosciu utknął przy autobusie,Musiałem sruby rzucac mu zeby uciekl bo prąd był on zamiast biec szedł i zginął no masakra... Dalej fps sie odblokowal potem zginalem cofnelo mnie jak zawsze dalej niz byłem -,- i zablokowało sie na 15fps i nie szło grac zuzycie vramu bylo niskie 6,5 przekraczalo i tak max godzinke moge pograc pozniej cyrki trzeba wlaczac i wył gre

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano (edytowane)

wAcFIEi.jpeg

Skradam się do gościa, a tymczasem Skiff nie chce przelożyć noża do ataku od tylu, jak pisałem ale widać na zdjęciu jeden detal co może ucieszyć, a fajnie buduje realizm świata

Mianowicie krzywe poręcze a nie wszystko prościutkie jak od linjiki na takich detalach buduje się imersje.

Edytowane przez Frog67
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ja pisze o tych Twoich 15h nic wiecej. Chcesz to dalej sam ze soba pisz o innych elementach ja nie o tym. 🤷

Stary ale ja napisał zgodnie z prawdą że pomyliłem się (już pomijam że te Twoje 25% też okazało się pomyłką) i potrafię przyznać się do błędu i uznać rację jeśli rzeczywiście ktoś inny ją ma ale kontekst mojej wypowiedzi miał zwrócić uwagę na zupełnie coś innego niż długość gry bo sandboxy to nigdy nie były krótkie tytuły i tutaj również długość gry nie jest problem. Skumaj to że uninstall poleciał z innego powodu i pisałam dlaczego mam dosyć. Dla mnie to jest bez znaczenia na ile h tej fabuły zostało skoro i tak nie zachęca żeby pchać ją dalej a sprawdzić czy warto może każdy bo są nagrane gameplay z całego przejścia i widać jak to wygląda dalej. Od ilu stron różne osoby zwracały już uwagę na bieganie po mapie od znacznika do znacznika tylko po to żeby z kimś pogadać? Rozumiesz czy dalej nie możemy się dogadać? Pomijając błędy bo na to można przymknąć oko zwyczajnie nudna się robi nawet po takim czasie co zresztą już potwierdziły inne osoby które dotarły tam gdzie ja skończyłem.

Edytowane przez azgan
Opublikowano
15 minut temu, ODIN85 napisał(a):

To się akurat da w ini naprawić.

Pokaż ukrytą zawartość

[SystemSettings]
r.ViewDistanceScale=8.0
foliage.LODDistanceScale=8.0

To jest UE, więc dużo da się poprawić. Pół redditu jest zawalone przetestowanymi modyfikacjami .ini

Tylko, że to nie o to chodzi. Tylko o to, że twórcy tej gry zwalili nawet w podstawach nastawy i optymalizację tej gry :E

Opublikowano
22 minuty temu, lukadd napisał(a):

To jest UE, więc dużo da się poprawić. Pół redditu jest zawalone przetestowanymi modyfikacjami .ini

Tylko, że to nie o to chodzi. Tylko o to, że twórcy tej gry zwalili nawet w podstawach nastawy i optymalizację tej gry :E

Typowa gra do Game Passa za grosze.

Pewnie niedługo wypłynie szambo jak to Microsoft naciskał na wydanie gry w tym roku i takie inne tam;)

Opublikowano

Nie wiem czy typowa do GP, jak gra jest średnio grywalna, i potrzeba łatek, możesz się nie wyrobić z graniem w miesiąc, patrząc na to jakiego wymaga nakładu pracy, a zagranie w grę za kilka miesięcy będzie lepszym doświadczeniem aniżeli teraz w takim stanie, gdzie nie wiadomo czy jakiś quest działa.

Opublikowano

Jak nie dziwne pop upy to u mnie i znajomego występują jakieś losowe  zielone/fioletowe artefakty graficzne.  Totalnie losowo gdzieś daleko coś błyśnie na sekundę.. Ewidetnie wina gry, bo zarowno na 4090 i 80s mam to samo.

Opublikowano
4 godziny temu, Keel napisał(a):

Ktoś używał tego moda UEtools na wersji z gamepassa ? Utknąłem w misji fabularnej i chyba muszę ją skipnac bo już cala mapę oblecialem a to jak stało tak stoi

Ja np. używam od jakiegoś czasu niestety, bez tego już ani rusz :(  

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Pewnie niedługo wypłynie szambo jak to Microsoft naciskał na wydanie gry w tym roku i takie inne tam;)

Tak tylko przypomnę, że ta gra miała mieć premierę na początku 2022 :E Teraz mamy koniec 2024 8:E

I nie ma co zwalać na wojnę, bo jeszcze przed wojną w styczniu przełożyli termin na koniec grudnia 2022 :E

A gdy wojna zaczęła się w lutym to już w marcu się przeprowadzali do Czech.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 1
Opublikowano
29 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Jak nie dziwne pop upy to u mnie i znajomego występują jakieś losowe  zielone/fioletowe artefakty graficzne.  Totalnie losowo gdzieś daleko coś błyśnie na sekundę.. Ewidetnie wina gry, bo zarowno na 4090 i 80s mam to samo.

Raz mi wyskoczyło coś takiego kolorowego na niebie w prologu, ale potem już nie. Nie zdążyłem tego udokumentować niestety. :(

Im więcej czytam o różnych "anomaliach" u innych, tym bardziej uważam, że u mnie prolog był czymś specjalnym, unikatowym wręcz. Crashe, kolory na niebie i jakieś podejrzane szyfry. W poprzednich Stalkerach nie był tak intensywnie. xD

igAXbOe.jpeg

Opublikowano
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Tak tylko przypomnę, że ta gra miała mieć premierę na początku 2022 :E Teraz mamy koniec 2024 8:E

I nie ma co zwalać na wojnę, bo jeszcze przed wojną w styczniu przełożyli termin na koniec grudnia 2022 :E

A gdy wojna zaczęła się w lutym to już w marcu się przeprowadzali do Czech.

Zawsze znajdzie się jakiś pretekst, wcześniej to była wina THQ że ich poganiali 😉

Opublikowano (edytowane)

Mam przegrane już chyba  z 15h i nie wiem czy tylko ja tak mam, ale fabuła w tym stalkerze jest tak słaba, nieangażująca i nijaka, że już odechciewa mi się grać.

Edytowane przez Tomek_ITH
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Co Ty piszesz.... To jest Stalker 2 Sprint of the Czornobyl. Latanie a nie granie xD Od gościa do gościa do gościa... 👀

PS. A liżesz każdy kamień? Bo niektórzy tu piszą, że jak liżesz każdy kamień to świetnie się bawią. 

Edytowane przez aureumchaos
  • Haha 3
Opublikowano
5 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Co Ty piszesz.... To jest Stalker 2 Sprint of the Czornobyl. Latanie a nie granie xD Od gościa do gościa do gościa... 👀

PS. A liżesz każdy kamień? Bo niektórzy tu piszą, że jak liżesz każdy kamień to świetnie się bawią. 

Dokładnie, od gościa, do gościa, by dowiedzieć się, że trzeba odszukać kolejnego gościa, który wie gdzie jest gościu docelowy, tak to wygląda. Tragedia, fabula w metro exodus to jest arcydzieło w porównaniu do tego.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

2 godziny temu, Crew 900 napisał(a):

Mam wrażenie że plusem tej premiery jest to że jest o czym pogadać ale w sumie to za chwilę będzie podobnie wyglądać w temacie z innym tytułem ale póki co macie kolejny pretekst 🤭

Za 12 dni premiera Indiana Jones and the Great Circle zgadnij gdzie się widzimy :lol2:😉

27 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Widzę, ze nie tylko ja widzę brak oświetlenia. 

No coś Ty? To jest Next-Gen i super fabuła do tego :E

Edytowane przez azgan
Opublikowano
26 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Widzisz i w tym jest właśnie problem, że nie czytasz ze zrozumieniem! Nie wystarczy lizać każdego kamienia. Trzeba jeszcze zaglądać w każdy kąt! :przytula:

Opublikowano
2 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Widzisz i w tym jest właśnie problem, że nie czytasz ze zrozumieniem! Nie wystarczy lizać każdego kamienia. Trzeba jeszcze zaglądać w każdy kąt! :przytula:

Kamil ja się serio zastanawiam - Nie grałeś z tego co mówiłeś w poprzednie S.T.A.L.K.E.R.Y które ogólnie były dużo lepsze praktycznie pod każdym względem i dostałeś objawienia przy 2 która jest w wieku aspektach regresem? Nie traktuj tego jako zaczepki po prostu chciałby zrozumieć Ciebie lepiej co takiego wyrwało Cię z kapci w 2? Jesteś w stanie rozwinąć ten temat i napisać co Ci się podoba a co nie?