Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Noo to przekładanie premiery rzeczywiście przekłada się na jakość ... Żenada po prostu.

Jest w tym pozytyw. Mają teraz ogromną bazę betatesterów. Doszukuję się tu analogii do Cyberpunka. Gdyby nie wyszedł wtedy kiedy wyszedł w takim stanie jakim wyszedł nigdy nie zostałby tak dopracowany jak jest obecnie. A jeszcze da się wiele poprawić. W każdym bądź razie grałem w CP blisko premiery i spodobał mi się na tyle, że wszystkie inne gry do których zasiadałem po CP wydawały mi się słabe. Liczę że z Stalkerem będzie podobnie. Na razie ściąga mi się na XSX. Zobaczę, czy jest tak źle jak piszą. Najwyżej zostawię go sobie na święta. Wtedy powinno być już przyzwoicie.

• Like 1
Opublikowano

A ja sobie pykam w Horizon F.W . Gra w pełni grywalna, po co narzekać jak lepiej poczekać, z takiego wychodzę założenia 😎 co prawda coś jest skopane bo mi wyświetlało że gra zużywa 120gb vram. To na takim Stalkerze będzie z 200. 

Opublikowano
15 minut temu, Spychcio napisał(a):

No i przyszedł On, noszczyciel dobrej zabawy:E

Chodzi mi już o sam klimat zony, zwiedzanie, szukanie itemków. Wystarczy pograć i czuć, że jest klimat czarnobyla:))

Dobrze mi się gra, nie zawiodłem się pod tym względem a to jest najważniejsze.

Jeśli jest klimat to luz, mam tylko nadzieję że nie zrobili tysiąca pytajników i znajdziek, że ma to jakiś umiar ;) 

W sumie pierwszy Stalker też miał sporą mapę. 

Opublikowano
4 minuty temu, Art385 napisał(a):

Weźmy pod uwagę, że 90% gra na gejpasie to i tak zaskakująco dobrze 

I spora część ludzi jednak jeszcze pobiera grę, bo nie było preloadu. :E Nie wszędzie mają taki szybki Internet jak w Polsce. ;) 

Opublikowano (edytowane)

Zgadza się, stutter, walić go. Mam fajny fps, a tu ciach drop, albo obracam kamerą czy to mysz czy pad, a jakby chrupało mimo, z fps jest ok

Działa pad, gram na steamie, pad xbox series po kablu.  

Edytowane przez Reddzik
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Isharoth napisał(a):

I spora część ludzi jednak jeszcze pobiera grę, bo nie było preloadu. :E Nie wszędzie mają taki szybki Internet jak w Polsce. ;) 

No i mamy środek tygodnia a weekend dopiero przed nami:))

Opublikowano

Problem z zablokowanym chodzeniem i blokadą biegania jakoś rozwiazałem, po prostu odpaliłem jeszcze raz gre od nowa i nagle dziala mogę biegać :E 

Masakra jaki to chaos 

44 minuty temu, Spychcio napisał(a):

Idzie biegać. Obadaj dokładnie:))

Nie miałem buga, odpaliłem jeszcze raz gre od początku i wszystko bangla.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Isharoth napisał(a):

Ja to nawet jeszcze gejpasa nie kupiłem ale jak sobie przypomnę jak ślepy był stalker w poprzednich częściach to pewnie ściągnę pogram z 1h stwierdzę, że dalej w nic się nie da trafić i odinstaluje xD 

Opublikowano
34 minuty temu, galakty napisał(a):

Jakby zrobili jeszcze większą to 200h...

Liczy się content, a nie rozmiar mapy. Na bank 3/4 z tego jest puste i bez celu xD 

Znajomi porobili juz refunda a tylko zacytje jednego : "Pograłem. Gra jest brzydka. Walka niedopracowana. AI głupie i widzi przez ściany. Wrogowie nie czują pocisków i nic sobie nie robiią. Postacie jakies takie plastikowe. Mimiki stara. Poszedl refund" "W pełni rozumiem ukrywanie stanu gry do premiery. Tyle ją przekładać i oddać w takim stanie. Największym problemem było to, że nic nie wywołało efektu "WOW""

A gra jest totalnie brzydka, mamy 2024r i UE5.

• Upvote 4
Opublikowano

Na własną odpowiedzialność gracie na premierę :E. Ogólnie dziś większość premier jest niedorobionych przy wyjściu, a czego się było spodziewać po stalkerze :E. Plusy są takie, że macie klimacik zony już teraz. Minus, że robicie za beta testerów, ale serdecznie za to dziękuje, lepiej patche dopracują:E. Chociaż pewnie trochę to zajmie ;D.

beer-dog-beer.gif

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, eciepecie napisał(a):

A ja sobie pykam w Horizon F.W . Gra w pełni grywalna, po co narzekać jak lepiej poczekać, z takiego wychodzę założenia 😎 co prawda coś jest skopane bo mi wyświetlało że gra zużywa 120gb vram. To na takim Stalkerze będzie z 200. 

Od horizona (pierwsza część) niestety już 2 razy się odbiłem. Po prostu gamplay nie dla mnie.

Opublikowano
7 minut temu, Reddzik napisał(a):

Zgadza się, stutter, walić go. Mam fajny fps, a tu ciach drop, albo obracam kamerą czy to mysz czy pad, a jakby chrupało mimo, z fps jest ok

Działa pad, gram na steamie, pad xbox series po kablu.  

Jest tragedia, mam 90-100 fps z mikrodropami do 20. Kolejna optymalizacyjna padaka. 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Joloxx9 napisał(a):

Jest tragedia, mam 90-100 fps z mikrodropami do 20. Kolejna optymalizacyjna padaka. 

Weź jeszcze raz przemiel shadery może coś nie pykło. Są problemy z dropami, ale z tego co widzę chyba nie aż takie tragiczne jak opisujesz.