Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Zachy napisał(a):

ale z checia bym sie 9070 xt Taichi albo Nitro+ pobawil

Tez mnie korci sprawdzic egzotyke od AMD, ten nowy FSR i FG. Moglbym na tym posiedziec az upoluje 5090 w normalnej cenie. W sumie ostatnie 4 miesiace gralem tylko w CoD 6 zombie.

9 minut temu, Zachy napisał(a):

@DżonyBi

12 miejsce na swiecie w rankingu Steel Nomad na 5090 wbite :wariat:

Gratuluje

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano

ja mam 7900XT i nie wiem co robic. Nowa archi ktora z czasem pewnie bedzie zyskiwac przez sterowniki i optymalizacje, lepsze RT i FSR 4 ale mniej VRAM i na ten moment w rasterze dosc podobna wydajnosc

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Send1N napisał(a):

Od egzotyki masz intela sprawdz sobie :E 

Ezgotyki to na Onlyfans, w kategorii karły vs kozy...ups...znaczy się kolega widział, ponoć mocne.

Zobaczymy jak z dostępnością, wymienię chyba młodemu tego 4070ti na 9070xt ;) 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, Eltik napisał(a):

ja mam 7900XT i nie wiem co robic. Nowa archi ktora z czasem pewnie bedzie zyskiwac przez sterowniki i optymalizacje, lepsze RT i FSR 4 ale mniej VRAM i na ten moment w rasterze dosc podobna wydajnosc

Nie ma sensu. 7900XT to ciągle bardzo dobra karta. Spokojnie za 2 lata można będzie upgrade zrobić. 

2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Zobaczymy jak z dostępnością, wymienię chyba młodemu tego 4070ti na 9070xt ;) 

Pytanie po co? Za mały przyrost mocy wg mnie aby zamieniać. Generalnie tegoroczne premiery kart o jest skip jak ktoś ma jakąś nowszą kartę.

Opublikowano
15 minut temu, kociol21 napisał(a):

Daj se siana. To i tak jest generacja na przeczekanie, dla ludzi, którzy mają starocie. Góra za 2 lata będzie PS6 i UDNA, wtedy sobie wymienisz.

Będzie jak z ps5 tj dwa lata i do piachu, bo gierki znowu z pływającymi fpsami za 350 zł albo i więcej będzie trzeba kupić xD

Opublikowano

Ja bym w ogóle nie polował na nic, moja 3070 nadal mi spokojnie wystarczała do 1440p, zero problemów, wszystko banglało komfortowo. Poczekałbym jeszcze ze 2-3 lata lekką ręką, ale oddałem kompa synowi właśnie i chwilowo jestem na igpu. 

Opublikowano
8 minut temu, hopes napisał(a):

4080 super nie ma sensu zmieniać. Chyba że młody nie ma dobrego GPU to mu kup 9070 xt.

Ma 4070ti ;) Chcę mu też dać mu poprzedni monitor (2560x1440) :) Lubię czasem coś nowego kupic, zakup nie jest koniecznością, chcę też mieć coś ze stajni AMD, będzie mu ładnie w budzie wyglądało wszystko :)