Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, CrooV napisał(a):

W KCD2 jest już ten FSR4? Mam 50h jakoś nabite i czekam aż 9070 XT dojdzie żeby kontynuować dalej, a z tego co wiem miał dostać chyba zaraz na starcie :hmm:

Nie ma, w grze jest tylko FSR 2.2. Można jedynie próbować jakoś to zdrutować modami, ale chyba nie poleci %-)

Opublikowano
6 minut temu, tomcug napisał(a):

Nie ma, w grze jest tylko FSR 2.2. Można jedynie próbować jakoś to zdrutować modami, ale chyba nie poleci %-)

W nadchodzącym patchu 1.2 może będzie update do FSR 4

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Fusion napisał(a):

Widzę że na niemieckim olx już spada cena za 7900xtx, pojawiają się wybiórczo po 500 euro :-) za to na olx dalej cebula januszy..

Niech leżą.:dupa: Ktorego 14 dniowe zwroty z nieudanego skalpu? 19 marca?;D

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano

Popatrzyłem do plików i w tej gierce pomimo braku FSR 3.1 od razu są .dll z FSR, więc w teorii podmiana do FSR 4 powinna działać już teraz. Ale ludziom chyba nie działa, patrząc na te wpisy z Reddita :wariat:

Opublikowano
2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a):

Coś mało, wydaje mi się ,że to moze jakies miejsce testowe.

Nie mało, tylko ta gierka po prostu ma wymagające momenty. Na ogół będzie więcej FPS niż w moim miejscu, ale co jakiś czas natkniesz się na bardziej wymagające fragmenty, więc to nie jest tak, że można sobie zignorować ich istnienie.

Opublikowano
8 godzin temu, kociol21 napisał(a):

W ogóle to sterowniki, czy tam Adrenalin są jakieś nieco humorzaste. 

Po pierwsze, nie zapisują moich ustawień, po każdym włączeniu kompa resetuje się do default i muszę importować swój profil. 

Po drugie, raz na parę razy przy włączeniu gry, karta z jakiegoś powodu zaczyna działać na 50-60% mocy i ciągnie max 180W. 

Muszę zrestartować grę i się naprawia.

Wyłącz Fastboota w Windowsie.

Afterburner też może bruździć jak masz go zainstalowanego i wtedy się gryzie z Adrenalin. Korzystaj tylko z jednej rzeczy.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Fusion napisał(a):

Widzę że na niemieckim olx już spada cena za 7900xtx, pojawiają się wybiórczo po 500 euro :-) za to na olx dalej cebula januszy..

Rozumie że chodziło o https://www.kleinanzeigen.de/s-radeon-7900xtx/k0

za 500e jest jedna z defektem(mówię po Niemiecku),najtansza którą znalazłem sprawną to za 599e

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/asus-tuf-gaming-radeon-rx-7900-xtx-oc/3023714385-225-316

a reszta lata w cenach jak u nas.Chyba ze chodziło o inna strone:D

9070xt w miare normalnej cenie

https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/verkaufe-asus-prime-radeon-rx-9070-xt-oc-16gb-gddr6/3023580481-225-8348

najlepsze jest to ze gosc sprzedaje 9070xt za 790e a inny gosc 2 ogloszenia wyzej szuka do 800e :boink:

Edytowane przez matkar
Opublikowano
12 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Vram temp cd.

9070 XT Gigabyte Aorus Elite

d9bdc0909017d573a5ba3bd67bd2afc7.png.8a73b55c043186cf0bb76f517b016606.png

9070 XT Asus TUF Gaming OC

6d4d22e291d5d1cbc9905777f6a4ec6f.png.afa04003be6027c63da0971264647407.png

9070 XT Gigabyte Gaming OC

381c95584044969ed359d29e7d326d00.png.faa20511a70bd7668d5326e2f631c060.png

jest więcej tych testów temperatur poszczególnych AIB?

Opublikowano (edytowane)

Pewnie konstrukcja samego układu. Wątpię, żeby projekt i wykonanie chłodzenia miały tu wiele do rzeczy, patrząc, że praktycznie wszystkie modele od wszystkich producentów mają te temperatury na podobnym poziomie. Jak się mieści w specyfikacji, to się mieści, wszystko gra. 

Edytowane przez kociol21
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.03.2025 o 22:23, Krzysiak napisał(a):

Nie przejmuj się...raz w media expert dopłaciłem za paczkę na sobotę i dostałem ją we wtorek :E

Miałem dokładnie to samo, dlatego już nigdy się na to nie nabiorę i nie dopłacę ;) 

W dniu 8.03.2025 o 08:59, Zachy napisał(a):

Mi TS nie przeszkadza kazda grafe nim mecze :) i biore wyniki jako miarodajne.

I dobrze, u mnie np steel nomad lipnie dociska gpu w porównaniu do TS, ostatnio to włączyłem to karta miała 30W mniej niż timespy, niższe tempy rdzenia,HS i pamięci :thumbup: w moim przypadku jest winny zapewnie niski fps na 6950xt w porównaniu do TS i stąd taka różnica.

W dniu 8.03.2025 o 09:39, DżonyBi napisał(a):

Delta 32C na PTM, ale tam zadyma musi byc pod IHSem.

Pod jakim ihs'em? :hmm:

W dniu 8.03.2025 o 11:32, Zachy napisał(a):

Ty jakis nienormalny chyba jesteś jak sie na Twoje posty patrzy.

Zwróć uwagę że on założył konto w piątek, wszystkie 75 postów jakie naklepał to odradzanie zakupu karty amd więc przybył z konkretną misją :hihot: kanapki były zabierane w szkole lub to jakiś krewny RTX4090 :E 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.03.2025 o 19:38, Phoenix. napisał(a):

Cytowalem juz 2x wypowiedz wlasciciela OC UK wiec jak sobie przewiniesz xxx stron wstecz to moze znajdziesz ;)

"The Steel Legend was never an MSRP card. Asrock don't offer a base card, as such they offered us support to sell 10 at MSRP at a big cost to them, we sold those 10 earlier today.
End of today they had permission to do 10 more, those were sold tonight.

I spoke to them this evening, they cannot authorise any additional support, the Steel Legend cost a lot more than a Pulse/Reaper as its a higher-end card with more expensive cooler, hence its correct price is £659 which gives OcUK 8% margin, the lucky ones who got one at £569 are very lucky as that card will never be that cheap again.

As such if you are unhappy with yours, you are welcome to cancel your order for a full refund, but we have no more funds to be able to offer any more at a loss."

To czemu Pulse kosztuje 3650 zł skoro to jest model MSRP hmmm? Uważaj bo zaraz się okaże że nie ma nigdzie modelu MSRP.

Edytowane przez hopes
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Send1N napisał(a):

Miałem dokładnie to samo, dlatego już nigdy się na to nie nabiorę i nie dopłacę ;) 

I dobrze, u mnie np steel nomad lipnie dociska gpu w porównaniu do TS, ostatnio to włączyłem to karta miała 30W mniej niż timespy, niższe tempy rdzenia,HS i pamięci :thumbup: w moim przypadku jest winny zapewnie niski fps na 6950xt w porównaniu do TS i stąd taka różnica.

Pod jakim ihs'em? :hmm:

Zwróć uwagę że on założył konto w piątek, wszystkie 75 postów jakie naklepał to odradzanie zakupu karty amd więc przybył z konkretną misją :hihot: kanapki były zabierane w szkole lub to jakiś krewny RTX4090 :E 

Nie odradzam zakupu kart AMD, tylko przepłacania januszexom i skalperom. Przecież sam zamierzam kupić tą kartę, więc nie zachowuj się jak nawiedzony z manią prześladowczą i FOMO. Przede wszystkim czytaj uważnie i ze zrozumieniem. Przypominam, że zanim dołączyłem to czytałem ten wątek od miesięcy i piszesz o tych kanapkach dosyć długo, więc coś musi być na rzeczy. :D

Edytowane przez Jedi88
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

O kanapkach napisałem dopiero drugi raz pierwszy też był do jakiegoś osobnika który strasznie ciśnieniował na punkcie amd  ;D ogólnie to się robi toxic jak na jakiejś elektrodzie a miała być taka wielka rodzina po emigracji z pclaba :E 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
4 godziny temu, hopes napisał(a):

To czemu Pulse kosztuje 3650 zł skoro to jest model MSRP hmmm? Uważaj bo zaraz się okaże że nie ma nigdzie modelu MSRP.

To co jest teraz a to co było na premierę to dwie różne bajki.  Ten sklep na premierę miał karty w mrsp a to ile one dziś kosztują to dwie różne bajki. Dziwne że trzeba tobie takie rzeczy tłumaczyć jakbyś się wczoraj dopiero z choinki urwał i była to pierwsza twoja premiera sprzętu. 

4 godziny temu, hopes napisał(a):

A dlaczego Rtx 5090 są po 17k a nie mrsp 🤣

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Send1N napisał(a):

O kanapkach napisałem dopiero drugi raz pierwszy też był do jakiegoś osobnika który strasznie ciśnieniował na punkcie amd  ;D ogólnie to się robi toxic jak na jakiejś elektrodzie a miała być taka wielka rodzina po emigracji z pclaba :E 

Więc po co atakujesz, jeszcze w oparciu o nieprawdziwe wymysły. Chyba jesteś w stanie skleić te kilka postów do kupy i zrozumieć co piszę? Dla przypomnienia sam będę polował na 9070 XT, tylko nie za cenę januszową. Myślę, że to ucina wszelakie spekulacje na temat moich intencji odnośnie AMD i Nvidia. :D

IMG_20250310_071840_411.jpg

Edytowane przez Jedi88
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Widać, że popyt zaczyna siadać w tych cenach, W x-kom od wczoraj leży RX9070 za 3150zł i RTX5070 za 3199zł. W komputroniku ersje XT od 3499zł. 

Edytowane przez xtn
  • Upvote 1