Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ryba napisał(a):

Co innego porownywanie 60 vs 120 - tu juz ciezej, ale dalej mozliwe do wylapania.

A gdzie tam ciężej, między 60 a 120 to nawet przy poruszaniu kursorem na pulpicie jest konkretna różnica a co dopiero w grach multi gdzie między 120 a 150 czuć sporą różnicę więc porównanie do 60 można tylko przemilczeć :E, ja to od razu wyłapuje tak samo jak włączony upłynniacz w tv, chwile temu poszedłem do kumpla jego ojciec sobie kupił nowy tv i ustawił płynne ruchy, z daleka było widać jak nienaturalnie szybko wszystko porusza się na ekranie = beznadziejny efekt ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Like 2
Opublikowano
53 minuty temu, Send1N napisał(a):

między 60 a 120 to nawet przy poruszaniu kursorem na pulpicie jest konkretna różnica

A wiesz jak kursor zapierdala na 360hz, matko boska!

Dla mnie nawet 60fps jest niegrywalne jesli chodzi o singla na myszce, jedynie na padzie taka wartosc mi nie przeszkadza.

• Upvote 3
Opublikowano
7 minut temu, Fusion napisał(a):

Panowie jak się sprawują magnetyczne wentylatory w xfx mercury 9070xt? Są głośniejsze od tradycyjnych slizgowych/ kulkowych wentylatorów?

Nie mam Mercury tylko Quicksilver, ale wentylatory chyba te same są. Sprawują się bardzo dobrze. Ale wiadomo - musiałbym mieć ten sam model z normalnymi wentylami, żeby sensownie porównać. Na pewno karta nie jest głośna - tyle mogę stwierdzić - i że na pewno cichsza od mojej poprzedniej Gigabyte 3070 Vision.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, CrooV napisał(a):

@Puzoniusz zdaje się posiada mercury magnetic 

Do 1800rpm są po prostu ok, jak dałem 2500rpm przypadkiem to suszarka 😁 

Dodatkowy plus ze karta poza grami caly czas na 0 rpm siedzi

Edytowane przez Puzoniusz
Opublikowano (edytowane)

Quicksilver nie ma magnesów zdaje się, magnesy to Mercury magnetic air jedynie posiada czyli ta wersja gdzie wentylatory mozesz sobie tak o bez rozkręcania wyciągnąć 

Między swift a quicksilver niby są zmiany jakieś mniejsze w chłodzeniu a tak po za tym to chyba plastiki możesz sobie po bokach odczepić :hmm: oraz 3 lata gwary 

Swift:

image.png.ab5961b19e891089631aa41a7c1dc814.png

Quicksilver: 

image.png.976d4d4653144d16b2533502f7ffec63.png

Fajnie że na wszystkie PTMA dają,w Mercury są jaja bo tam chyba 3 albo 4 modele są

Jak ktoś chce poobczajać sam: https://www.xfxforce.com/gpu/amd-radeon-rx-9000-series

Edytowane przez CrooV
  • Upvote 1
Opublikowano

Czyli identyko jak u mnie , ciekawe jak na takim red debilu, fajnie by było zobaczyć porównanie poszczególnych modeli pod względem temperatur itd. Może sie doczekamy.

Opublikowano

Ja swoje podawałem z tego co najbardziej mnie interesuje i z czego najczęściej korzystam czyli z grania głownie ;)

Ale skoro jest już tu troche tych karciochów to można sie ugadać na jakiegoś furmarka 10 min czy coś takiego żeby było miarodajnie.

Opublikowano
27 minut temu, CrooV napisał(a):

Spoko pobrałem tego kombustora, jakiś tryb konkretny żeby nie było za lekko? ;) Nie używałem wcześniej tego.

To może lepiej zrobić pętelkę Nomada np. x5 albo x10. Będzie szybciej i bardziej realistyczny scenariusz obciążenia GPU niż wypalarki.

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Send1N napisał(a):

Boi się zobaczyć prawdy że jednak wersja którą kupił ma słabe chłodzenie :E furman bez limitu klatek prawdę powie ;) 

Słabe, bo? :) Które jest słabe, a które zajebiste :)

Nie tykam tego gówna, bo nie mam zamiaru dla kogoś robić testów GPU w nierealistycznych scenariuszach. A przykładem tego, że GPU boostuje w furmarku do 2.2, podczas gdy w najbardziej obciążających grach w okolicach 2.9 - 3.0.

34 minuty temu, Karro napisał(a):

4070ti ma 290 FPS.Czy to oznacza ze jest lepszy w rasteryzacji? :P

Tak, 4070ti jest lepszy od wszystkiego w całej galaktyce. I nie tylko.

Edytowane przez wkamil73