Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na oko około 20mm grubości więc stawiam, że będzie cisza od wentyli. Zaraz będę wiedział :)

IMG20250513204626.jpg

Biała to 7900xt Phantom gaming, szczerze bardzo fajna karta, poniżej 1500rpm, hs poniżej 85* , czarna to xfx 9070xt. ASRock cięższy, i solidniejszy w ręku, ale xfx niewiele odbiega od niego solidnością (ramka wentylatorów w xfx zalatuje typowa China, ASRock ma o wiele sztywniejsza i fajniejsza według mnie). Zaraz test temperatur. Myślę, że bydlaka za 2604zl nic nie przebije :E, nawet jak będzie piszczał mocniej od asrocka xd

IMG_20250513_205531.jpg

Edytowane przez NoviAMG
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

AMD rezygnuje z high-endu i skupia się na niższej półce, poważnie podchodząc do odzyskania udziałów w rynku. 

Tak to szło?

No to tak wyszło:

Ludzie dla beki pisali, że AMD zawsze robiło "Nvidia minus 50$" i cóż. Historia lubi się powtarzać. 

AMD chyba sobie odpuszcza rynek PC gaming. Nie wydaje się, żeby chcieli cokolwiek odzyskiwać. 

Duopol. Skoro można z ludzi wyciskać ile się da prostymi trickami psychologiczno/marketingowymi, więc tak robią. Wystarczyło ustalić wspólną strategie marketingową gry w złego i dobrego policjanta i leci kasa. 

A karty tak się sprzedają i znikają, że w każdym sklepie są dostępne :smiech:

Edytowane przez Jedi88
Opublikowano
6 minut temu, Mar_s napisał(a):

Nie lubię przepłacać ;). Dlatego nie wierzyłem, że przyjdzie mi XT :). 

Karta nawet działa, niestety ddu + nowe sterowniki, bo sterownik instalowany pod 7900xt nie przetrawił tematu ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja nie mam czasu szukac, robię w jednej robo od 7 do 14, robię u siebie do 17-18 i później do 22-23 nawet, każdy dzień praktycznie tak mija :). A idę na dwojeczke, odpalam przeglądarkę i coś zawsze się natrafi xd . 

• Like 1
Opublikowano

No ciekawe bo ja sprawdzam od 2 miesięcy z ciekawości codziennie w różnych miejscach w dodatku na dużym ekranie mam lepszą widoczność :E i w takiej kasie to nawet non XT nie widziałem ani razu :P 

Opublikowano
3 minuty temu, Send1N napisał(a):

No ciekawe bo ja sprawdzam od 2 miesięcy z ciekawości codziennie w różnych miejscach w dodatku na dużym ekranie mam lepszą widoczność :E i w takiej kasie to nawet non XT nie widziałem ani razu :P 

Znając życie i szczęście to akurat jak odpuścisz to się pojawia coś ciekawego. Miałem taki moment pod górkę, ale ostatnio szala się obróciła o 180*  :). Wchodzę tak z niechęci w coś i cyk jest okazja, to nie mam wyjścia, trzeba brać... Grę odpalę na chwilę i idę spać, akurat dzis chwilę wcześniej w domu, nawet nie próbuje Uv dziś robić, szkoda nerwów :). 

• Like 3
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, NoviAMG napisał(a):

Sterownik jaki dobrze współpracuje z tym gpu ?

Ja chyba muszę wrócić do poprzedniego...na majowym co w coś chcę pograć (przykładowo TLOU2, D4, Expedition 33)  to wywala a to przekroczenie czasu oczekiwania sterownika, a to problem ze sterownikiem (raz od razu, raz po godzinie gry, nie ma zależności, niezależnie czy karta na stock, po oc czy po uv) :E

Na kwietniowym nie było takich akcji...ale w sumie też dopiero w maju zacząłem te gry :E

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś jeszcze po zainstalowaniu najnowszych sterowników ma tak, że po zalączeniu kompa nie pojawia się pulpit i jest tylko czarny ekran? Po zresetowaniu kompa pojawia się już normalnie pulpit. Stery odinstalowane przez DDU i wgrane na nowo i ten sam efekt, brak poprawy. Dodatkowo po tym jak zresetuję kompa, resetują się też ustawienia OC w sterowniku.

Edytowane przez Rusław
Opublikowano (edytowane)

Widziałem już przez lata akcje że ustawienia fabryczne karty były nie do końca stabilne, szczególnie w modelach z dopiskiem OC :E ale że w 2025r coś takiego zobaczę to się nie spodziewałem xD 

Edytowane przez Send1N