Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem przekonany, że ma pastę jak rozmawialiśmy przy premierze który producent daje PTM ale w materiale Liptona dowiedziałem się że czarna legenda ma PTM, wchodzę dziś na stronę Asrocka i faktycznie każdy ma PTM. Więc letko się zdziwiłem :D 

Opublikowano
22 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Byłem przekonany, że ma pastę jak rozmawialiśmy przy premierze który producent daje PTM ale w materiale Liptona dowiedziałem się że czarna legenda ma PTM, wchodzę dziś na stronę Asrocka i faktycznie każdy ma PTM. Więc letko się zdziwiłem :D 

Lipton to tam wtedy w tym poście zamieszał trochę bo jak zobaczył jak to wygląda po zdjęciu chłodzenia stwierdził że jest tam pasta, pewnie myślał że ptm będzie wyglądał jak zwykły termopad po demontażu :P wszystkie asrocki od samego początku miały ;) 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ale to się tyczyło Acer, a nie asrocka.

3 minuty temu, Send1N napisał(a):

wszystkie asrocki od samego początku miały

No i git 👌

To mi się coś ubzdurało, że było innaczej 😁

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Do FSR4 przydałaby się lista gier, gdzie to nie działa z optiscaler, oczywiście pomijając gry multii, bo tam zabezpieczenia są problemem.
Ale ponoć niedługo ma ruszyć wsparcie dla Vulkana, więc w teorii zadziała wszędzie poza grami online? Chyba że pomyliłem z czym innym.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tomcug napisał(a):

Zgadza się, nie przejdzie. Tylko gry SP.

:placz2:. Ale raster napier...:metal:

Do wczoraj używałem lossless scaling ustawiając 73 klatki i podwajając wynik. Grało się całkiem fajnie, działa to dobrze ale jak jednak odpaliłem bez, to niski input lag jest nie do podrobienia.

Bałem się, bo mam starszy monitor 144Hz wyłącznie na G-sync, ale nie widać znaczącego tearingu. Jest git.

Edytowane przez Jedi88
  • Upvote 1
Opublikowano

Czy spotkał sie ktoś z tym że na 9070XT gierki crashują ? Gram w God of war'a na TV 4K i po 20 minutach nagle wywala albo stery albo bez i wtedy widnieje error z reportem... KCD2 sprawdzalem i to samo, CP2077 to samo, w jakies luzniejsze gierki typu Warzone itp, dziala bez problemu...

Z 2 miesiące temu jeszcze wszystko bylo git w CO33 gralem i nie bylo takich problemów...

Opublikowano
5 minut temu, CrooV napisał(a):

Czy spotkał sie ktoś z tym że na 9070XT gierki crashują ? Gram w God of war'a na TV 4K i po 20 minutach nagle wywala albo stery albo bez i wtedy widnieje error z reportem... KCD2 sprawdzalem i to samo, CP2077 to samo, w jakies luzniejsze gierki typu Warzone itp, dziala bez problemu...

Z 2 miesiące temu jeszcze wszystko bylo git w CO33 gralem i nie bylo takich problemów...

Mozna obadać inne sterowniki (starsze) , obnizyć zegary ,lukać jaka temp. czy się za bardzo nie smaży ;)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Temperatury wyglądają w porządku, zostawie furmarka odpalonego i zobaczymy, chyba że coś sie żre z telewizorem :hmm: Bo w Warzone'a gram na monitorze, ostatnio też w BF4 i jest git.

Edytowane przez CrooV
Opublikowano
43 minuty temu, CrooV napisał(a):

Temperatury wyglądają w porządku, zostawie furmarka odpalonego i zobaczymy, chyba że coś sie żre z telewizorem :hmm: Bo w Warzone'a gram na monitorze, ostatnio też w BF4 i jest git.

Sprawdź czy napięcia na zasilaczu ci trzymają, te karty mają duże peaki mocy. Furmarka sobie daruj bo to gówno ;) 

• Like 1
Opublikowano

Podstawowa kwestia to czy lecisz na ujemnym offsecie bo jeżeli tak to od dawna tak jest że mogą być minimalne różnice co do stabilności przy różnych wersjach sterowników  jeżeli cały czas wrzucasz ten sam nastaw na coraz to nowsze stery to mogło w końcu cię złapać ;) druga sprawa że wystarczy czasem 2 stopnie wyższa temperatura w pokoju niż wcześniej jak masz nastaw na żyletki, 99% gier może działać a jedna się wywalać

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Na tych samych nastawach cały czas leciałem, jednak dzisiaj sprawdziłem i na stocku było to samo, anyway jakiś czas temu musialem wyjąć zasilacz i teraz sprawdziłem że wszystko było jakby w jednej linii podłączone na dole (CPU+PCI+PCI)

Przepiąłem kable i dałem CPU+PCI na górę a drugi PCI na dół, pograłem trochę w Gowa i KCD nie wywala natomiast CP2077 zaraz po włączeniu PT 4K +optiscaler się wypłaszczył %-) Ale to w sumie zawsze tak było tymbardziej jak na TV dorzuciłem PT.

6303210_4_i300.jpg

Edytowane przez CrooV
Opublikowano

Akurat w CP za wiele nie grałem, jeśli już to na RT jedynie, na PT to jedynie w opcji max wydajność z optiscalerem jest jakkolwiek grywalne %-)

Tak to problemów nie było dotychczas, nawet wczytałem się że z tymi kablami to w sumie nie robi jak są podłączone mimo tego problem się rozwiązał póki co %-)

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, CrooV napisał(a):

Tak to problemów nie było dotychczas, nawet wczytałem się że z tymi kablami to w sumie nie robi jak są podłączone mimo tego problem się rozwiązał póki co %-)

A to zle zrozumiałem bo myślałem że w przypadku cyberpunka wywalało cię od samego początku ;) miałem kiedyś taką sytuację na 3060Ti że po roku czasu restartował mi się pc podczas jakiejś wymagającej gry i okazało się że jedna wiązka od zasilania nie była idealnie dopięta do końca (od strony zasilacza w piwnicy) :E 

Opublikowano (edytowane)

Pewnie u mnie był podobny case, spojrzałem wczesniej tylko czy do karty są podpięte dwa osobne kable i czy aby na pewno są wciśnięte do końca, a człowiek nie pomyśli że w zasilaczu mogą być nie dopięte xD

Edytowane przez CrooV
  • Upvote 1