Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Dobra, jednak jest coś nie tak bo na moim expedycja 33 wywala po chwili grania a na kumpla nie.RMA w Komputroniku zgłoszone.

Obecnie masz quick silver w wersji białej w krsystem za 2875 to jest bardzo dobra oferta, chłodzenie daje radę no ale te wentylatory... ;) najładniejszy z białych jest zdecydowanie hellhound w tym przypadku zadbali o najmniejsze szczegóły bo nawet pcb jest białe a nie tylko sama ramka i wentylatory :thumbup: minus taki że do białego HH trzeba sporo dopłacić.

Opublikowano (edytowane)

@Karrotu się bardziej obawiam "test ok", bo problem nie dotyczy wszystkich gier...z mojej biblioteki tylko 3 w które akurat chciałem pograć ostatnio, do tego syntetykami możesz orać nią i nie wywali.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Tu się bardziej obawiam "test ok", bo problem nie dotyczy wszystkich gier...z mojej biblioteki tylko 3 w które akurat chciałem pograć ostatnio, do tego syntetykami możesz orać nią i nie wywali.

Jest to bardzo prawdopodobne niestety :/ puszczą klasycznie furmarka, przejdzie i karta wróci xD :( 

Opublikowano
4 godziny temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Widzę że nie tylko u mnie jazda z GPU jest.

Też miałem kartę graficzną od Zotac, pierwsza i ostatnia, padła po 1,5 godz użytkowania. %-)

To była jedyna wadliwa karta graficzna przez 26 lat. xD

@Krzysiak Zmiana taktowań, napięcia też nic nie zmieniało? 

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Zobaczę co wyjdzie, jak pisałem kilku kumpli przy podobnych problemach nie miało problemów z rma, od razu zwrot gotówki. Może i mi się przyfarci i nie będą robić pod górę 😅

No to czekamy, jak byś ewentualnie miał problemy z nimi i pisali by ci jakieś pierdolety to wklejaj zdjęcia, się pośmiejemy.

Opublikowano
8 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

On niestety może na niej chodzić cały dzień i nie wywali.

Najlepiej jakbyś nagrał jakiś film z tego i przesłał wtedy by była dużo większa szansa że zaakceptują tylko jak to wyłapać w takim wypadku :E musiałbyś nagrywać za plecami na żywo swój dzień przy pc xD 

Opublikowano
W dniu 10.08.2025 o 05:03, Vexis napisał(a):

Jakby to było takie proste to bym nie zajmował wam tutaj czasu po zmianie Hz z 240 na 238 i próbie zmiany na CVT RB mam od razu to:

obraz.png

Przez CRU próbowałeś? może tam pójdzie, pierwszy raz widzę taki problem w sofcie amd przy tworzeniu custom res :/

Opublikowano

Ja utworzyłem normalnie na 4 monitorach w ciągu ostatnich 2 lat na rdna2 i rdna3 bez problemu w sofcie amd ;) jedyne co to trzeba było przestawić na cvt ograniczone wygaszanie i "pilnować" pixel clock aby nie było za wysokie lub nie obsługiwane po zmianie odświeżania z fabrycznego.

Opublikowano

Czy jakiś model RX 9070 XT  zasługuje na szczególną uwagę    wydajność wszystkie mają podobną  ,nie będę się tu rozdrabniał   o 10  fps  czy  kilka MHZ na pamięciach /rdzeniu  .bardziej  zależy mi na  kulturze pracy i  temperaturach .

Na oku mam  RX 9070 XT Hellhound  i Asus PRIMA   

Czy jakiś  inny model ? ,gdzieś z tyłu głowy mam jeszcze rtx 5070 .....ale   nie zależy mi na tych wszystkich ficzerach i sztucznych klatkach 

Opublikowano (edytowane)

W sumie to wywalone w to, najlepszą mają xfx'y ale co z tego jak wentylatory to g*ano przykładowo :P czy na vramie będzie 75 czy 90 to nie robi żadnej różnicy tak naprawdę ;) za to to co odsłuchasz sam na słuchawkach jeżeli chodzi o kulturę pracy chłodzenia to raczej będzie wiarygodne bo własne uszy cię nie zawiodą :E 

Edytowane przez Send1N