Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można, Cyberpunk z RT w 1080p z FSR 4 chodzi idealnie, nawet o 1440p można się pokusić, jeżeli komuś nie przeszkadzają okazjonalne spadki poniżej 60 FPS. Ale nadal muszą nadrabiać w kolejnych generacjach.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Wreszcie :E

Screenshot_20250923-153139~2.png

Pewnie akurat im się zawieruszyła na magazynie 1 szt. ze zwrotu z piszczącymi cewkami to wysyłają xD 
PS: W mailu nic nie pisali, że wysyłają nową - też nie napisali na jaką wymieniają... równie dobrze to może być 9060XT xD 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Pewnie akurat im się zawieruszyła na magazynie 1 szt. ze zwrotu z piszczącymi cewkami to wysyłają xD 
PS: W mailu nic nie pisali, że wysyłają nową - też nie napisali na jaką wymieniają... równie dobrze to może być 9060XT xD 

Krzysiak dostanie 9070 sflashowaną biosem z XT :E będzie dla nich ekonomicznie xD 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Hahaha. Otwiera paczkę z komputronika, a tam

Brak karty tylko stara sucha skóra po cebuli wysypuje się z kartonu 😆 nowa sztuka to gw od nowa,jakieś plusy dodatnie są 

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Widzę że mają na stanie ripera więc pewnie on też będzie.

Hmm... Jak tylko dostałeś info mogłeś usilnie się spróbować skontaktować ze sklepem.
Przynajmniej w przeszłości nie robili problemów gdy ktoś jednak chciał wymienić na inny model byle cena była 1 do 1 ew. za dopłatą.
Wystarczyło argumentować: miałem ten budżetowy model, okazał się wadliwy, nie chcę ryzykować i wolę dopłacić do lepszego.
1 do 1 miałbyś u nich 9070XT Sapphire Pulse, a gdyby uwzględnili kwotę z faktury, to by i na Red Devila starczyło albo taniego 5070ti (PNY, Asus Prime itd.)

Pomyśl, póki nie jest za późno.
Nawet napisać na tego maila co korespondujesz.

Opublikowano
2 minuty temu, janek25 napisał(a):

Za dopłatą całuje rączki. Mi np nie chcieli się zgodzić na wymianę z 980ti na 1080 to wziąłem wypasiona 1070,która pół roku później i tak się zmieniła w 1080tke 😜

Ja za 20zł wymieniłem HISa HD6850 na  XFX HD6870 - nawet zadowoleni byli bo z HISami mieli tylko problemy.

Opublikowano

Też miałem tego Hisa i było wszystko ok. Popsułem go przy flaszu i i dali nowy ale zostawiłem sobie Gigabyte gdzie był brak kontroli napięcia . Cichszy nie był ale wyglądał bogaciej. Przez chwilę CF gdzie w metro skok z 50 na 101 FPS 

Opublikowano
14 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@Lameismynamepisałem o pulsa ale zero odpowiedzi. Może jutro odpiszą.

Dzwoń, truj dupę. Ja bym ich męczył xD Pulsik jednak lepsza grafa mimo wszystko. 
Ze świętej trójcy radeonów (XFX/PowerColor/Sapphire), które mają PTM na rdzeniu (no dobra, jeszcze jakieś modele ASUSa), w pierwszej kolejności wybrałbym Sapphire :) 

Opublikowano
8 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Dzwoń, truj dupę. Ja bym ich męczył xD Pulsik jednak lepsza grafa mimo wszystko. 
Ze świętej trójcy radeonów (XFX/PowerColor/Sapphire), które mają PTM na rdzeniu (no dobra, jeszcze jakieś modele ASUSa), w pierwszej kolejności wybrałbym Sapphire :) 

Nie zapominaj o ASRocku. Steel legend to bardzo dobra karta.