Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mnie ten rx 9070 xt wyszedł 2200 zł, a rtx 5070 ti w cenie 3500 też wyjdzie 2800 zł, więc nie wiem teraz czy dopłacać 600 zł do rtx czy zostać przy rx :)

Edytowane przez seledynowy
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, seledynowy napisał(a):

Mnie ten rx 9070 xt wyszedł 2200 zł, a rtx 5070 ti w cenie 3500 też wyjdzie 2800 zł, więc nie wiem teraz czy dopłacać 600 zł do rtx czy zostać przy rx :)

Wyciągnij z pudełka, wsadź do pc i potestuj w czym problem? :E chyba że wolisz po prostu wiedzieć kto jest za 9070xt a kto za 5070ti aby bez obaw ustawić sygnaturkę że ktoś na ciebie krzywo spojrzy na dzielni i forum jak nie będzie to nvidia :hihot:

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano

Haha, nie po prostu brak czasu, system zasyfiony, Aio, do czyszczenia i uzupełnienia płynu. Narazie gram na PS5, w kompie mam rtx 2070, i5 12600k oraz z690 elite na ddr5, monitor oled 2k, 240hz 27 cali kartę kupiłem ponieważ bałem się że pójdą ostro w górę, jak wtedy gdy miałem wymieniać na 3070,  i krypto siadło. Myślę bardziej przyszłościowo, ponieważ potem nawet przy odsprzedaży zawsze to rtx bardziej ktoś kupi niż radeona. Ogólnie gram w gry typu warzone, fortnite, bf, pubg, takie bardziej battleroyal bo mi to siedzi, a rzadko w gry single player.

Opublikowano

Jak grasz w w COD'a to tam 9070xt spuszcza konkretny łomot 5070Ti osiągając wydajność 5080 a czasem i wyższą, reszta tytułów to i tak gry multi więc RT czy generator klatek cię nie powinny interesować, ja bym zostawił co tańsze skoro wyrwałeś tego radka za 2200 to był to konkret deal :thumbup:

• Thanks 1
Opublikowano
W dniu 11.12.2025 o 09:50, miro napisał(a):

a w tym artykule z wczoraj nie ma AC Shadows w tabeli ?

https://ithardware.pl/testyirecenzje/fsr_redstone_test_recenzja_opinia-47198.html

Bo tam wrzuciłem tylko tabelki z FSR FG i Anti-Lag 2, listy prawie 200 gier z FSR 4 nie dawałem, bo to za dużo miejsca by zajęło.

17 godzin temu, Jedi88 napisał(a):

- na fsr redstone frame generator + fsr upscaler 150-180 FPS i opóźnienie jak skurwysyn nawet z włączonym anti-lag 2, bo bez to nawet nie podchodź

Coś jest na rzeczy z tym opóźnieniem, u mnie w Black Ops 7 też wyszło kiepsko w testach i to na pewno nie błąd pomiaru programowego, bo opóźnienie mierzyłem sprzętowo.

• Like 1
Opublikowano
5 godzin temu, Send1N napisał(a):

Jak grasz w w COD'a to tam 9070xt spuszcza konkretny łomot 5070Ti osiągając wydajność 5080 a czasem i wyższą, reszta tytułów to i tak gry multi więc RT czy generator klatek cię nie powinny interesować, ja bym zostawił co tańsze skoro wyrwałeś tego radka za 2200 to był to konkret deal :thumbup:

w każdym praktycznie COD 9070XT jest daleko za 5080 xD , to samo 7900XTX xD 

Opublikowano
17 minut temu, MCH93 napisał(a):

Od lat radeony w cod rzadza ;) 

obraz.thumb.png.76031539f18a35c0581d4ebace2ecb9d.png

obraz.thumb.png.43d11f27ef768b51da7274cd6a90a680.pngobraz.thumb.png.b8647fdccad7e429a6cac64eababc3d0.png

Co prawda 9700XT z gorszym cpu no ale chyba dodawac nic nie trzeba ;) 

16 minut temu, tomcug napisał(a):

No nie bardzo.

Ale sie gosc nadzial :hihot:

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, tomcug napisał(a):

No nie bardzo.

Raczej bardzo, wyjątkiem tutaj jest tylko 5090 z oczywistych powodów :) , od ponad 20 lat gram w każdego COD, jak i od 25 lat używam kart AMD(wcześniej ATI) wiem co dany układ potrafi w danym tytule, miałem praktycznie każdą kartę z ich stajni :) , jakieś doświadczenie przez tyle lat zebrałem :)

Edytowane przez MCH93
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Phoenix. napisał(a):

Wiadomo, a ziemia jest plaska :boink::hihot:

Jak Twoja głowa :) , jak masz głupkowato pisać, to może lepiej odpuść, ani to nie śmieszne, ani mądre :)

Edytowane przez MCH93
Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

No dawaj dawaj te wyniki, 3 rozne testy, 3 rozne cody i cos te ta twoja wiedza sie nie potwierdza :boink:

obraz.thumb.png.995094dc7c0423d5ff2877238dc31364.png

Tymi starymi testami to sobie możesz wiesz co podetrzeć :) , BO6 Extremalne 1440p mój aktualny 9070XT potrafi pompować 186 FPS , na niektórych mapach w pikach nawet i 205FPS..  szkoda czasu na takich jak Ty. Taki młoteczek to serio przydał by Ci się od czasu do czasu.

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

@MCH93 on między innymi wrzucił swoje własne wyniki (dość świeże)  na 7800x3d + 9070xt vs 9800x3d + 5080 ;) 

w COD od MW II czy MWIII i wyżej każdy benchmark wychodzi jak chce, znajomemu na 5080 w MW III wyszło i 240 średnio, kolejny 267 :)

Opublikowano
9 minut temu, MCH93 napisał(a):

BO6 Extremalne 1440p mój aktualny 9070XT potrafi pompować 186 FPS , na niektórych mapach w pikach nawet i 205FPS.. 

Ja wiem ze interpretacja testow to za trudna rzecz dla ciebie, dlatego masz tez inne wyniki gdybys nie zrozumial ;) 

1 minutę temu, MCH93 napisał(a):

każdy benchmark wychodzi jak chce

A mi za kazdym razem wychodzi tak samo :hihot:

Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Ja wiem ze interpretacja testow to za trudna rzecz dla ciebie, dlatego masz tez inne wyniki gdybys nie zrozumial ;) 

A mi za kazdym razem wychodzi tak samo :hihot:

No jasne, u Ciebie wszystko jednakowo wychodzi, musisz być wyjątkową osobą i mieć wyjątkowo sprzęt, może na prezydenta następnym razem Cię wybiorą ? 🤔 skoro u kilku innych osób każdy przebieg tak samo jest inny 🫡🫡😂😂 , zrobiłbym u siebie i udowodnił, ale nie jestem taki magiczny jak Ty, nie jestem w stanie prosto ze statku zrobić testów :)

Opublikowano

Roznica w testach jest zawsze na poziomie bledu pomiarowego, od tego jest benchmark, zeby byl powtarzalny a jak ci wychodza inne wyniki to chyba cos u ciebie nie tak ;) 

Godzinę temu, MCH93 napisał(a):

obraz.thumb.png.750c40ec20527b5103d16f818514f88f.png

Wyniki z MW3 i BO7 przecza temu co piszesz, jakie tym razem bzdury wymyslisz?? 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Roznica w testach jest zawsze na poziomie bledu pomiarowego, od tego jest benchmark, zeby byl powtarzalny a jak ci wychodza inne wyniki to chyba cos u ciebie nie tak ;) 

obraz.thumb.png.750c40ec20527b5103d16f818514f88f.png

Nie wybielaj się już tą zbędną paplaniną, oczywiście akurat problem leży po stronie mojego sprzętu i moich kilku znajomych 🤣🤣, nie dobijaj mnie 🤣..  idę dalej pracować, a Ty nadal rób sobie idealne przebiegi 👌, napisz jeszcze do Jensena, ze w COD na 5080 masz lepsze FPS, może wyślą Ci specjalne zaproszenie i sam Jensen podpisze Ci Foundersa :).

Edytowane przez MCH93
Opublikowano
1 minutę temu, MCH93 napisał(a):

Nie wybielaj się już tą zbędną paplaniną, oczywiście akurat problem leży po stronie mojego sprzętu i moich kilku znajomych 🤣🤣, nie dobijaj mnie 🤣.. 

Ja jestem pewny tego co wrzucam, Ty nie potrafisz w zaden sposob niczego uargumentowac no ale ja nic dodawac nie musze bo wyniki same w sobie obalaja twoje glupotki i kazdy wyniki widzi jakie sa  ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Phoenix. napisał(a):

Ja jestem pewny tego co wrzucam, Ty nie potrafisz w zaden sposob niczego uargumentowac no ale ja nic dodawac nie musze bo wyniki same w sobie obalaja twoje glupotki i kazdy wyniki widzi jakie sa  ;) 

A ja jestem Świętym Mikołajem :).

Opublikowano

Ponawiam, pytanie do fachowców, czy obiecująca nadchodząca archi czerwonych może coś zmienić w najsyzybszym segmencie? To chyba będzie zupełnie nowa architektura, po prostu pytam czy ma szansę być topem?