Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, jankooo napisał(a):

Ani trochę lepiej. Zrób uv na 5070Ti (nawet z OC) i spokojnie do 280W otrzymasz lepszy wynik niż masz na stockowych 300W.

Abstrahując od tego wyniki tych testów wyglądają imponująco

Kolejny trol co myśli, że UV tylko na nvidia można zrobić 🤣

Opublikowano

Kilka genów się mierzyło wstecz TS i nie było słabo a od tej gen już słabo ? 

Bo nvidia wypada gorzej 😅

8 minut temu, Zachy napisał(a):

A co do parametrów pracy, przy time spy:

Fajne tempy memek a nie 90st :D 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Jakie temp vram w Port royal i Steel Nomad?

Zapodaj jakas wymagaja gierke w 4K. Wtedy zobaczymy temp. vram.

Updateuje windowsa do najnowszego stable builda.

W Dune: Awakening na UE 5 mam podobne temp o ile pamietam.

Wrzucę pozniej z tego i ze Steel Nomad :)

Troche kusi 5070ti za 250zl wiecej potestowac, ale to by byla bieda wersja Windforce :D vs topka Taichi.

Edytowane przez Zachy
  • Upvote 1
Opublikowano

Widzę że aktualnie ceny ~3300/3400zł za 9070 ewentualnie jedna oferta 3000zł za Pulse,  i ~3400 za 5070 (Gaming Trio)

9070XT wyprzedany.

Czyli parity w cenie 5070vs9070. Miało być tak pięknie i tanio, a jest jak zawsze, AMD wyrównało ceny do Nvidii i ludzie wcale nie wybrzydzają i biorą Radeony. 

Opublikowano
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

Mi tam pasuje TS bo mam Radeona, ale wszyscy mówią że już się nie przekłada na wyniki w grach, a wiadomo że "eksperci" z netu wiedzą najlepiej.  :P 

Mi TS nie przeszkadza kazda grafe nim mecze :) i biore wyniki jako miarodajne.

Opublikowano
11 minut temu, Tornado3 napisał(a):

chyba żartujesz

ludzie po OC z PLem na 350W nie mogą przebić 32k w TimeSpy

zejdź na ziemię

ale o czym Ty teraz do mnie piszesz? xD

odnosiłem się do tego co poniżej jako sprostowanie bzdury. Nie wspomniałem nic o wydajności radeona poza tym, żeby nie porównywać karty z uv do karty bez uv jak to @Phoenix. troll forumowy sugeruje:P 

38 minut temu, Tornado3 napisał(a):
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

pobor pradu maks 280W

Dużo lepiej od 5070ti

Opublikowano
4 minuty temu, jankooo napisał(a):

odnosiłem się do tego co poniżej jako sprostowanie bzdury

piękne odwracanie kota ogonem

w takim razie może być równie dobrze 5070 bez Ti który zrobi 30% niższe wyniki ale po Twojemu będzie miał niższy pobór :boink:

Opublikowano
5 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

9070xt to naprawde ciekawa propozycja, gdyby chodzila tyle co 7900xt to bylby hicior. Szkoda ze AMD nie dalo rady dowiezc kart w cenie ktora zaproponowali.

Poczekajmy na kolejne dostawy, RTXy 5070ti za 4.2-4.5k tez juz leza. Zapowiada sie ciekawie w tym segmencie. Moim zdaniem 5070 ti to niekwestionowany lider. Jak ceny lepszych niereferentow spadna ponizej 4k to AMD bedzie musialo zejsc z ceny, bo nikt tego nie kupi. Chyba, ze dla zasady, bo ktos woli AMD mimo, ze slabsza.

Opublikowano (edytowane)

RX 9070 XT wg mnie to superancka karta 

A dylemat najlepeszy model AMD czy najtansze padlo NV to wybor jest chyba oczywisty :)

Ja się boje parametrow pracy na takim windforce.

Taichi nawet na default ustawieniach wentyli daje lekki szumek :)

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
Godzinę temu, Zachy napisał(a):

mam wyalczone ja zawsze mam gorsze wyniki cpu,

no i Ty masz pewnie ramy puszczone na jakis niski cl przy zabojczych V, a to podbija wynik.

Wcale bez szaleństwa.

3ddmnow.thumb.PNG.68278d73e38edca07b9e98bd2c09c7e7.PNG

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Zachy napisał(a):

Ja się boje parametrow pracy na takim windforce

290W 65C@1600 rpm. Cicho nie jest, ale temp. pozwala zejsc z obrotow, a tam mozna sie pobawic, bo temp. vram jest niska. Mozna tez zrobic UV. Nie chwale windforca, ale nie jest taki zly jak go niektorzy maluja.

Dostajesz zdecydowanie lepsze RT, lepszy DLSS4 czesiej wspierany w grach i MFG, ktory jak sam stwierdziles nie jest taki zly.

Screenshot_20250306_085003_YouTube.jpg.92c54f7d7fff21cd3992a1ffe3403c69.jpg

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Poczekajmy na kolejne dostawy, RTXy 5070ti za 4.2-4.5k tez juz leza. Zapowiada sie ciekawie w tym segmencie. Moim zdaniem 5070 ti to niekwestionowany lider. Jak ceny lepszych niereferentow spadna ponizej 4k to AMD bedzie musialo zejsc z ceny, bo nikt tego nie kupi. Chyba, ze dla zasady, bo ktos woli AMD mimo, ze slabsza.

Dokładnie tak. Kilka tygodni i wszystko spadnie z ceny, zarówno Nvidia jak i AMD. Rynek się nasyci, ci co mieli już wykupili, a pamiętać trzeba, że AMD i partnerzy chcą sprzedawać i zarabiać.

Czy ktoś może wie, czy taki 9070 XT hellhound mierzy do 330mm z bracketem? Jak jest ten support montowany? Po długości? Bo na stronie producenta pisze, że 340mm z bracketem.

Edytowane przez Jedi88
  • Haha 1