Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, wallec napisał(a):

I i tak bez sensu go kupić bo wydasz 2800zl a i tak nie odpalisz Ray tracing i upscalera 

Odpalisz jedno i drugie, w RT może nadal słabiej niż u NV ale fsr4 jest git ;) 

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano
13 godzin temu, Send1N napisał(a):

Odpalisz jedno i drugie, w RT może nadal słabiej niż u NV ale fsr4 jest git ;) 

Już tu pisałem, że fsr 4 z AFMF 2 w grze multiplayer z dyskusyjną optymalizacją działa na prawdę dobrze. Jestem ciekawy co przyniesie redstone.

Wyobraźcie sobie, że kupiłem takiego A-Sroka, który raczej nie jest kojarzony z potentatem produkcji GPU i to nie najwyższy model bo steel legend.

W pudełku minimalistycznie, karta i instrukcja. Instaluje, wchodzę w adrenalin i podkręcam ile software i fabryka dała i tak działa do dziś. Różnica pomiędzy stock a stanem podkręconym jest ogromnie odczuwalna podczas gry. Dobry sprzęt za niższe pieniądze.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio zastanawialem sie czy nie przeskoczyc na RDNA 4, ale chyba poczekam na RDNA 5. Mocy mi nie brakuje, a FSR 4 w wersji lite to prawdopodobnie kwestia czasu. Mysle ze moze pojawic sie rownolegle z wersja FSR 4 dla PS5 PRO, ktora najprawdopodobniej tez bedzie dzialac na INT8.

Edytowane przez RTXnietylko4060tiUSER
Opublikowano
17 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

No dokładnie. Ostatnio wrzucał jakiegoś fake newsa nt. ryzenów żeby zrobić pocisk, a wyszło samozaoranie. 

Noo on mnie wyśmial jak napisalem, że kupiłem 9070XT. Tak po prostu bez argumentacji. Dzieciak jakiś

• Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, marcin0218 napisał(a):

Noo on mnie wyśmial jak napisalem, że kupiłem 9070XT. Tak po prostu bez argumentacji. Dzieciak jakiś

Większość forumowiczów ma go w ignorowanych nie bez powodu.
Dla mnie notoryczne pisanie głupot oderwanych od rzeczywistości powinno kończyć się banem.

• Upvote 2
Opublikowano
24 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Większość forumowiczów ma go w ignorowanych nie bez powodu.
Dla mnie notoryczne pisanie głupot oderwanych od rzeczywistości powinno kończyć się banem.

Przecież by Cię zbanowali wtedy jako pierwszego xD

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, wallec napisał(a):

Przecież by Cię zbanowali wtedy jako pierwszego xD

Mhm... Jakoś w większości kwestii doświadczeni użytkownicy forum mnie popierają.
Co innego jeżeli chodzi o Twoją radosną twórczość. Pewnie nawet nie dajesz sobie trudu aby zweryfikować autentyczność i treść tego co wrzucasz, stąd ostatnie i wcześniejsze samozaorania...

Z racji, że niedługo święto zmarłych, kupiłeś już znicze aby zapalić przy swojej martwej podstawce xD

• Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

X370 to dostał dopiero bios po roku czy dwóch. Jak rynek się nasycił.Pamietam jak kupowali najdroższe płyty x370 dla supportu am4 z ryżem 1600 i rx480 lub Vega 64. A później granko w asasyna na 40 FPS xD

Edytowane przez janek25
Opublikowano
Godzinę temu, wallec napisał(a):

Za to na b650m przeżyłeś pół upgrade'u xD

Miałem 7500F, teraz mam 9800X3D. 
Jak wlecą 10800X3D czy tam 11800X3D to też może się skuszę bo MOGĘ.
Przynajmniej nie siedzę na martwej podstawce ani nie przesiadam się na kolejną martwą co jest standardem u Intela.
Nie muszę też szukać jakichś pojedynczych "wyjątkowych" slajdów aby próbować przekonać cały świat do swojej absurdalnej racji, która idzie pod prąd z tym co ogólnie wiadomo ;) 

• Upvote 3