Na reddicie znalazłem ciekawszą tabelkę z porównaniem modeli - poniżej link do samego arkusza i wątku na reddit. W późniejszym czasie tabela ma zostać uzupełniona o wyniki benchmarków i resztę danych obecnie niedostępnych, także fajne źródło wiedzy w pigułce się zapowiada
Tabela z porównaniem modeli
Wątek na reddit
Cześć,
szukam obudowy do peceta. Początkowo najbardziej interesowała mnie obudowa Endorfy Arx 700 ARGB ale naczytałem się, że słabo w niej z ofiltrowaniem i zacząłem szukać alternatyw.
W oko wpadł mi Cougar MX600 i tutaj filtry wg opinii są już w porządku. Czy w podobnym budżecie (powiedzmy do 500 zł) jest jakaś obudowa, która byłaby lepszym wyborem od tego Cougara? Jakiej jakości są wentylatory w tej budzie, nie będą terkotać lub przesadnie hałasować?
Zależy mi na zapasie miejsca na kartę graficzną (pewnie > 380mm będzie okej?) oraz raczej klasycznej budowie, bez akwariów, dobrym przepływie powietrza i ofiltrowaniu.
Chłopaki nawet mi już przeszło z tym Corsaiem to że jeden zdechł to zdarza się, wcześniej miałem 6 lat RM750X do mementu aż nie sprzedałem.
A w temacie A850G z dalej aktywną promką to super wybór.
Skoro wywala mu nawet w BIOSie na def. to bez sensu szukać przyczyny w podglądzie zdarzeń. Coś padło i drogą eliminacji trzeba to znaleźć. Zdecydowanie zasilacz do wymiany bo ma "mieszane" opinie lub pożyczyć skądś jeśli jest taka możliwość. Można to wszystko oczywiście wywalić z obudowy i pospinać na pająka przy okazji dokładnie odkurzyć i wyczyścić. W dalszej kolejności można sprawdzić na pojedynczej kości pamięci, może któraś padła.
Dokładnie tak to działa, coś jak z podatkiem cukrowym. Dzięki temu, że go wprowadzili to zacząłem pić napoje 0 tam nie ma podatku cukrowego i są tańsze... Prawda? PRAWDA?
Albo to jak wpływy z akcyzy spadły gdy akcyza została podniesiona i ceny wzrosły
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez bokiel,
7 reakcji
Pokaż odpowiedź