leven 1 011 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Dla tego chciałem Bartleta No i kupa wyszła - znowu Zobaczę na nowe CPU, mam z 1000zł za swoje graty - dodam z 100000 zł i będzie gitara
Krzysiak 3 317 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca @levenja czekam na 12/24 w jednym chiplecie x3d... będzie kozak w grach 😎
Doamdor 3 117 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca @Krzysiak Będzie +5% do wydajności z 9700XT.
Krzysiak 3 317 Opublikowano 14 Marca Opublikowano 14 Marca @Doamdorzakładam że przy 9070xt w 3440x1440 nie będzie żadnego przyrostu w grach względem 7800x3d, z tego powodu ciągle na nim siedzę a nie na 9800x3d No ale po prawie 4 latach będzie pasowało go zmienić w końcu 1
Zachy 882 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) Hmm z wrodzonej ciekawości juz mam rezerwacje na z890 Apex + czekam na 270k Zobaczymy czy cos poprawili w Arrowie Wziął bym na testy z z890 Tachyon, bo w x870 Tachyon mi sie podba, ale musialbym z 1000-1100 doplacic wiec dla samych testow odpuscilem. Na poleczce czekaja tez V-Color 8800MHz CKD, jedne z lepszych CU-Dimm to przy okazji je tez sprawdze jesli IMC da radę. Edytowane 15 Marca przez Zachy 2 2
areczek1987 1 149 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca W dniu 14.03.2026 o 13:39, wallec napisał(a): O jprd Wracając do tematu to się jeszcze nie napalajcie na te 270+... mniejsza że zaraz novalake na nowym procesie (konstrukcja tranzystora) to mimo iż lozwlekany to może coś ten llc pomoże gdzie reszta bolączek nie podcina skrzydeł.
Zachy 882 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Nova lake zaraz? Mamy rozne podejscie do tego pojecia. 1
Phoenix. 7 196 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 7 minut temu, areczek1987 napisał(a): zaraz novalake
areczek1987 1 149 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Nova Lake-S Lepiej? 4 kwartał jak zaraz 2 się zaczyna? Chyba że podejście jak kurz opadnie a jeszcze kometa nie strzeli... Samo 270+ przełomem nie będzie bo intel nie zrobi w jego sytuacji jakiejkolwiek niespodzianki. Najlepszy do gier? Nie stanie z wyżyłowanym raptorem z połową tego co on pożera...
Zachy 882 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) Jak bedzie w końcówce 4 kwartalu to bedzie cud, Refreshe Arrowa juz mialy poslizg i nie wyszly rok pozniej tylko +3 miesiące Takze Nova moze CES 2027, albo jeszcze pozniej? Edytowane 15 Marca przez Zachy
Phoenix. 7 196 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) 10 minut temu, areczek1987 napisał(a): Nova Lake-S Lepiej? 4 kwartał jak zaraz 2 się zaczyna? Chyba że podejście jak kurz opadnie a jeszcze kometa nie strzeli... Samo 270+ przełomem nie będzie bo intel nie zrobi w jego sytuacji jakiejkolwiek niespodzianki. Najlepszy do gier? Nie stanie z wyżyłowanym raptorem z połową tego co on pożera... Ty widze ze nawet prostych rzeczy nie lapiesz Twoje "zaraz" to jakies 7-8-9msc bedzie, a moze i poznej 10 minut temu, areczek1987 napisał(a): Samo 270+ przełomem nie będzie bo intel nie zrobi w jego sytuacji jakiejkolwiek niespodzianki. Najlepszy do gier? To juz twoje urojenia Bo nikt o czyms takiem nie pisal. A ulepszenia sa juz znane wiec wiadomo, czego mozna oczekiwac Edytowane 15 Marca przez Phoenix.
areczek1987 1 149 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Zaraz kwiecień a mówisz o samych świętach Myślałem że późny październik to i tak daleko.
Zachy 882 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) Arrow mial premiere na koniec grudnia. Myslisz ze po kwietniowej premierze refreshy Intel w kilka miesiecy wypusci Nova? Pazdziernik? Jestes niepoprawnym optymista Niektórzy ciagle hold'uja bo 'zaraz' cos bedzie. Inni sie bawia w oc i uv na tym co jest, graja, pracuja... Edytowane 15 Marca przez Zachy
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca 51 minut temu, areczek1987 napisał(a): Zaraz kwiecień a mówisz o samych świętach Myślałem że późny październik to i tak daleko. Szanse że Arrow wyjdzie w okresie świątecznym są mniejsze niż większe. Wyjdzie Nova Lake to kupi się NL, teraz wychodzi refresh to się kupuje refresh'a lol.
Phoenix. 7 196 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Fajnie by było gdyby Nova wyszla pod koniec roku ale to bardzo watpliwe skoro nawet AMD opoznilo/przesunaleo Zen6 na nowy rok https://videocardz.com/newz/intel-core-ultra-400-nova-lake-s-desktop-reportedly-arrives-at-ces-2027 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca (edytowane) 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Ty widze ze nawet prostych rzeczy nie lapiesz Twoje "zaraz" to jakies 7-8-9msc bedzie, a moze i poznej Kwestia podejścia...dla mnie zen6x3d będzie na tyle "zaraz", że nie widzę najmniejszego sensu zmiany dziadka zen4x3d na zen5x3d Także nie ma co uogólniać Edytowane 15 Marca przez Krzysiak
Phoenix. 7 196 Opublikowano 15 Marca Opublikowano 15 Marca Ale o zadnym podejsciu nie piszemy, tylko jego pitoleniu bezsensownym jak ktos chce szerzyc swoja wizje to niech pisze za siebie a nie udaje zlotego doradce dla innych Bo mnie to guzik obchodzi co sobie ktos mysli, jak bede mial zachcianke to sobie zmienie cos 10x bez pytania o zdanie innych
Zachy 882 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 8 godzin temu, Krzysiak napisał(a): Kwestia podejścia...dla mnie zen6x3d będzie na tyle "zaraz", że nie widzę najmniejszego sensu zmiany dziadka zen4x3d na zen5x3d Także nie ma co uogólniać No od zen 4 do zen 6 to rzeczywiscie moment tylko
Krzysiak 3 317 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca (edytowane) @Phoenix.ja to rozumiem, sam 15-20 lat temu zmieniałem platformy i GPU co 2-3 miesiące 😂 Jeszcze przy am4 przerobiłem wszystkie generacje poza zen+, na am5 chyba będzie tylko 4 i 6. @Zachystarość nie radość, bliżej 50 niż 40... już mi się nie chce zmieniać co generację 😂 Edytowane 16 Marca przez Krzysiak
Pentium D 2 045 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 2 godziny temu, Krzysiak napisał(a): już mi się nie chce zmieniać co generację 😂 Ja wczoraj ogarnąłem, że od ponad 3 tygodni w tych samych krótkich spodniach chodzę po mieszkaniu W nocy kupiłem kolejnego 7500F w dobrej cenie, ale anulowalem zamówienie po paru godzinach bo stwierdziłem, że już mi się nie chce grzebać. Wyjdą nowe ryże lub trafi się okazja na coś mocnego to wtedy wyjmę AM5 z kartonu.
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 7 minut temu, Pentium D napisał(a): Ja wczoraj ogarnąłem, że od ponad 3 tygodni w tych samych krótkich spodniach chodzę po mieszkaniu To 2 łyżki sody oczyszczonej dodaj do prania przy takim przebiegu Refresh'e odpuszczasz?
Zachy 882 Opublikowano 16 Marca Opublikowano 16 Marca 3 godziny temu, Krzysiak napisał(a): Zachystarość nie radość, bliżej 50 niż 40... już mi się nie chce zmieniać co generację 😂 To jesteśmy w podobnym wieku Mnie gmeranie przy komputerze bawi tak samo jak wtedy, kiedy miałem 15-16 lat Gram za to mniej.
Rekomendowane odpowiedzi