Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Hmm no ciekawe, to tak jakbyś napisał ze chętnie byś przyjął wszystkich rosjan z tego ich zadupia indoktrynacji i przymusowo spolonizował, zagonił do pracy bez socjalu itd. :E
I nie chodzi mi o przyrównanie rosjan do ukraincow, Absolutnie. Tylko o to ze problemy w ich kraju nie biorą się z powietrza, tak jak problemy rosji nie biorą się z powietrza.

Problemy w Polsce są z powodu Polaków. Na Ukrainie sami Ukraińcy są sobie winni. Skończ te bzdury, że ruscy odpowiadają za ponad 30 lat niszczenia Ukrainy. Oni sami to sobie zrobili.

Edytowane przez Winter
Opublikowano
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ojej, wstawił gifa na którym Twój guru dostaje w łeb i już Ci żyłka pękła?

Poza tym co ci wadzi to co wstawił, już nie można się pośmiać?

Jest do tego stworzony odpowiedni temat

3 minuty temu, ryba napisał(a):

Wiedze mam, ale to Ty sie tlumacz ze swojej pokretnej logiki. bo 100% gazu do nas nie pochodzi z RU.

Czy ja napisałem ze 100% pochodzi? , stwierdziłem jedynie ze nadal kupujemy rosyjski gaz tylko przez pośredników czyli drożej to jaki jest logiczny sens takich biznesów?

Twoja narracja i kilku innych osób szybko się wywraca bo jest nielogiczna i nie poparta faktami , cały czas opieracie się na kłamstwie i propagandzie , nienawidzicie Rosji i putina ale wasze działania wspierają Rosje i putina właśnie

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Problemy w Polsce są z powodu Polaków. Na Ukrainie sami Ukraińcy są sobie winni. Skończ te bzdury, że ruscy odpowiadają za ponad 30 lat niszczenia Ukrainy. Oni sami to sobie zrobili.

A gdzie ja napisałem ze rosja opowiada ze 30 lat niszczenia Ukrainy. Rosja odpowiada tylko za zniszczenia w wojnie od 2014 i śmierć cywili w tym czasie.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Hmm no ciekawe, to tak jakbyś napisał ze chętnie byś przyjął wszystkich rosjan z tego ich zadupia indoktrynacji i przymusowo spolonizował, zagonił do pracy bez socjalu itd. :E
I nie chodzi mi o przyrównanie rosjan do ukraincow, Absolutnie. Tylko o to ze problemy w ich kraju nie biorą się z powietrza, tak jak problemy rosji nie biorą się z powietrza.

Ja bym bekę cisną :D

A czy ja stwierdziłem ze będzie idealnie ? nie ma idealnego systemu można jedynie dążyć do poprawy sytuacji a takie rozwiązanie jest na pewno lepsze niż te aktualne wprowadzane przez rząd PIS i KO/PO przy poparciu lewicy i PSL/ZSL

5 minut temu, Kadajo napisał(a):

A gdzie ja napisałem ze rosja opowiada ze 30 lat niszczenia Ukrainy. Rosja odpowiada tylko za zniszczenia w wojnie od 2014 i śmierć cywili w tym czasie.

A kto odpowiada za masakrę i ludobójstwo w buczy , skoro Rosja zgodziła się na międzynarodowe śledztwo w tej sprawie a Ukraina odmówiła i nie zgodziła się , czyżby potomkowie ludobójców z Wołynia przeprowadzili akcje fałszywej flagi ?

Jak Ukraina wspiera Azow itd i stawia pomniki  Szuchewycza i Bandery to później się dziwią ze putin mówi o ukraińskich nazistach

Teraz za nasze pieniądze odbudowują muzeum Szuchewycza i Bandery które zbombardowała im Rosja
To tak jakby Niemcy teraz stawiali pomniki Hitlera za Polskie pieniądze 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

A są na to jakieś dowody. 

No chyba nie powiesz ze Ukraina napadał na siebie sama i sama do siebie strzela. :D

Ale jak już w chodzimy w takie spekulacje i teorie spiskowe to ja wychodzę bo to nie ma najmniejszego sensu.

A nie jestem tutaj żeby się kłócić i krzyczeć. Nie jestem pomarańczowy ;)

Opublikowano
4 minuty temu, voltq napisał(a):

A kto odpowiada za masakrę i ludobójstwo w buczy , skoro Rosja zgodziła się na międzynarodowe śledztwo w tej sprawie a Ukraina odmówiła i nie zgodziła się , czyżby potomkowie ludobójców z Wołynia przeprowadzili akcje fałszywej flagi ?

Mocna odklejka...

Ps. W katyniu tez byla komisja...

Opublikowano (edytowane)

A są na to jakieś dowody. 

No chyba nie powiesz ze Ukraina napadał na siebie sama i sama do siebie strzela. :D

Ale jak już w chodzimy w takie spekulacje i teorie spiskowe to ja wychodzę bo to nie ma najmniejszego sensu.

A nie jestem tutaj żeby się kłócić i krzyczeć. Nie jestem pomarańczowy ;)

A jak maja być zdobyte dowody skoro Ukraina odmawia wszczęcia międzynarodowego śledztwa ? , ZSRR tez odmawiało wszczecia śledztwa w sprawie Katynia tak samo jak teraz Ukraina , a kto wymordował Polaków w Katyniu ?

2 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

Mocna odklejka...

Ps. W katyniu tez byla komisja...

Dopiero jak Niemcy weszli na ten teren to powstała

https://przystanekhistoria.pl/pa2/tematy/zbrodnia-katynska/32698,Katyn-w-niemieckiej-propagandzie.html

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

A jak maja być zdobyte dowody skoro Ukraina odmawia wszczęcia międzynarodowego śledztwa ? , ZSRR tez odmawiało wszczecia śledztwa w sprawie Katynia tak samo jak teraz Ukraina , a kto wymordował Polaków w Katyniu ?

Ale nie rozumiem do czego zmierzasz za bardzo. Ze ukraina jest zla ?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Odwróciłeś kota ogonem konfiarzu. A co do gifa z zełeńskim to ja miałbym to gdzieś. 

I znów to samo jak się z kimś nie zgadzasz to zaraz ruska onuca albo konfiarz , podasz jakieś konkretne argumenty i fakty czy tylko będziesz ujadał ?

8 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ale nie rozumiem do czego zmierzasz za bardzo. Ze ukraina jest zla ?

stwierdziłem jedynie że nie chcą się zgodzić na przeprowadzenie śledztwa w tej sprawie , tak samo jak na ekshumacje na Wołyniu 

Na pewno złym człowiekiem jest Żeleński i ludzie z  jego rządu , jak można było zamknąć granice dla mężczyzn i przymusowo ich wcielać do wojska , to jest niewolnictwo , cały czas powinny być otwarte granice dla wszystkich , w USA nie ma przymusu i maja nadmiar chętnych do obrony , dlaczego? bo to jedno z najlepszych państw na świecie do życia i ludzie chcą go bronić to jest normalny system wojskowy a nie niewolnictwo na wzór ZSRR

Żeleński posłał przymusowo ludzi na śmierć w przegranej sprawie

Edytowane przez voltq
Opublikowano
34 minuty temu, ryba napisał(a):

Nie raz i nie dwa pisal na forum, ze nalezy zakonczyc wojne asap i wznowic kontakty z napastnikiem, by gaz byl tanszy.

Wojna trwa. Bierzemy droższy gaz od USA. Bierzemy też nadal surowce i nawozy od Rosji wspomagając przeróżne kszachstany, uzbekistany, turkmenistany, azerbejdzany i inne x-stany. No i Indie w minimalnym stopniu też. Jesteśmy ich dobrodziejami. Dzięki nam oni mogą spłacać rosyjskie kredyty. Same sukcesy.

Opublikowano

Ja tylko czekam jak kacapskie elity wrócą na salony. Kiedy odwieszą ruskie kluby w pucharach europejskich i dopuszczą reprezentacje do zawodów sportowych. Pamiętam jak w pierwszych miesiącach wojny, wieszczono że Putin jest skończony na arenie międzynarodowej. Mój ociec (zwolennik PiS) już przedawkował propagandę i pieje z zachwytu, że Trump kopnął w tyłek ukraińskiego dresiarza. On myśli, że jak Trump zakończy konflikt, to wszyscy Ukraińscy wrócą do siebie :D

Opublikowano
12 minut temu, voltq napisał(a):

Na pewno złym człowiekiem jest Żeleński i ludzie z  jego rządu , jak można było zamknąć granice dla mężczyzn i przymusowo ich wcielać do wojska , to jest niewolnictwo , cały czas powinny być otwarte granice dla wszystkich , w USA nie ma przymusu i maja nadmiar chętnych do obrony , dlaczego? bo to jedno z najlepszych państw na świecie do życia i ludzie chcą go bronić to jest normalny system wojskowy a nie niewolnictwo na wzór ZSRR

Żeleński posłał przymusowo ludzi na śmierć w przegranej sprawie

Każdy kraj który znalazł by się w podobnej sytuacji postąpił by tak samo.

Jedyna różnica mógłby być taka ze w bardziej cywilizowanym i rozwiniętym prawdopodobnie ludzie stanęli by do jego obrony a nie uciekali.

No bo jak, dopóki w dupę ciepło i wszytko masz to spoko a jak się zacznie wszytko walić to ucieczka ?

A Zelensky wraz ze swoimi rodakami od 3 lat broni swojego kraju. Podejrzewam ze nie jeden żołnierz teraz dalby ci w mordę za to co napisałeś, i to nie tylko ukraiński.

Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Jedyna różnica mógłby być taka ze w bardziej cywilizowanym i rozwiniętym prawdopodobnie ludzie stanęli by do jego obrony a nie uciekali.

No bo jak, dopóki w dupę ciepło i wszytko masz to spoko a jak się zacznie wszytko walić to ucieczka ?

A Zelensky wraz ze swoimi rodakami od 3 lat broni swojego kraju. Podejrzewam ze nie jeden żołnierz teraz dalby ci w mordę za to co napisałeś, i to nie tylko ukraiński.

Słyszałeś może o Armenii? Wyraziłeś choć jedno ubolewanie?

Opublikowano

Już odwrócili kto jest sprawca a kto agresorem , teraz Putin to podłapie i okaże się ze to Żeleński spowodował tą wojnę a Putin i trump chcą pokują , skąd my to znamy czy nie tak samo zrobili Polaków w chu... w 1939 UK,USA,ZSRR

Ludzie na Ukrainie nie są głupi zobaczą ze "ich" prezydent nawołuje do dalszej wojny i chce ich wymordować ruskimi rękami , może jakiś przewrót przygotowywany przez służby się szykuje na Ukrainie , tak jak Rumuni zrobili z Nicolae Ceaușescu

Opublikowano

Tak.

Ok. Wróg się wycofał na te wieści.

1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

A jak według was ma wyglądać ten pokój ?

Co to za pytanie?

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Niewolnictwo to dla ciebie rozwiązanie? popierasz to ? widać ciągoty rosyjsko-sowieckie w twoich postach

Ukraincy bronią cześć i chwała bohaterom , a Żeleński jak broni występując w telewizji? ile oddał majątku swojego? a ile zgromadził przez te lata wojny? czy jego rodzina poniosła jakieś straty w wojnie? czy tylko zyski? ,  dlaczego nie przekazał komuś władzy a sam nie udał się na front? , logika i trzeźwe myślenie i upada cała twoja narracja

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Normalne. Na jakich warunkach ma nastąpić ten pokój który Trump miał wywalczyć.

1 minutę temu, voltq napisał(a):

Niewolnictwo to dla ciebie rozwiązanie? popierasz to ? widać ciągoty rosyjsko-sowieckie w twoich postach

Ukraincy bronią cześć i chwała bohaterom , a Żeleński jak broni występując w telewizji? ile oddał majątku swojego? a ile zgromadził przez te lata wojny? czy jego rodzina poniosła jakieś straty w wojnie? czy tylko zyski? ,  dlaczego nie przekazał komuś władzy a sam nie udał się na front? , logika i trzeźwe myślenie i upada cała twoja narracja

Zaczynam widzieć to co pisali koledzy wyżej. Nie ze mną te numery ;)

Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A jak według was ma wyglądać ten pokój ?

O tym będzie decydować Trump z Putinem i może Xi Jinping i ich delegacje , Ukraina i Polska nie ma w tym temacie nic do powiedzenia jako pionki

Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

O tym będzie decydować Trump z Putinem i może Xi Jinping i ich delegacje , Ukraina i Polska nie ma w tym temacie nic do powiedzenia jako pionki

To po co ta cala szopka z Zelenskym? Po co oni o coś go pytają. Czemu już nie zatrzymali tej wojny i nie dokonali podziału. :E

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Buda fajna, ale o co be z tą wersją (rozmiarem?)  grafy, bo się nie znam? 
    • No ja byłem na pogrzebie, nie raz. W mieście na największym cmentarzu mam kaplicę, gdzie zwykle są nabożeństwa, na kolejnym tak samo. Nie wiem, co się dzieje w przypadku, gdy nabożeństwo jest w rodzinnej parafii zmarłego, ale nie kojarzę praktycznie żadnego kościoła bez parkingu czy placu przed wejściem, poza takimi w ścisłym, zabytkowym centrum, ale zdaje się, że nawet na teren ciasnego starego miasta karawany wyjątkowo mogą wjeżdżać tak samo jak karetki, policja czy zaopatrzenie.   Tutaj sytuacja mimo wszystko jest IMHO specyficzna. O ile dobrze widzę, nie ma bezpośredniego przejścia z kościoła na parking, jeśli już, to przez budynek klasztoru/szkoły (?). Inna opcja to właśnie niesienie trumny wzdłuż Czerniakowskiej do skrzyżowania i potem Nowosielecką do wejścia na parking.   Tak, na wsiach jeszcze jakiś czas temu nosiło się albo i nadal przenosi trumnę z konduktem na cmentarz, jeśli jest blisko kościoła. Ale szczerze mówiąc - jakoś tego w centrum miasta nie widzę.  To nie jest boczna osiedlowa uliczka. I jednocześnie nie jest to pogrzeb z celebrą itp.  Wszystko to nawet jeśli trzeba się zgodzić, że widok trumny to nie jest też nic gorszącego. Ale IMHO wystarczy, że wyniosą ją na przystanek...    No właśnie, skoro już muszą, to albo tam powinien być dopuszczony wjazd obok przystanku (a faktycznie nie ma - wszędzie słupki) albo nie powinno tam być pogrzebów. A jeśli mimo wszystko są...  to na karawan przymknąłbym oko.    Ja wiem, że raz na milion jakieś dziecko będzie akurat biegło do przedszkola - ale to są skrajne przypadki, generalnie nic nikomu nie ma prawa się stać jeśli karawan na pięć minut wjedzie ostrożnie i bardzo powoli na chodnik. A podejrzewam jeszcze, że i pogrzeby nie odbywają się tam masowo?   OK, jasne, dura lex... no ale komentarz mam do tego chyba taki jak większość: Konfitura kiedyś w końcu wyłapie ostry wp...l i, jak tłumaczył klasyk: nie będę popierał, ale zrozumiem. A wcale nie jestem fanem kościelnych jasełek.
    • @Dikson Spotkałem się z takim czymś na początku zeszłego roku na OLX, kilka takich kont zgłosiłem i je zablokowali. Widać, że jest to walka z wiatrakami, najwidoczniej dalej udaje im się oszukiwać ludzi. 
    • Gdzie w końcu kupiłeś?  Ja akurat złotego wolę i nawet w przezroczyste etui wsadzę bo mi się bardziej podoba . 
    • Długo czytałem ten temat bez konta, ale w końcu nadszedł czas na kupno OLEDa. Do tej pory własciwie byłem nastawiony na Asusa PG27UCWM, ale ostatnio też zacząłem się jednak zastanawiać nad QD, a dokładniej Dell AW3426DW. Nastawienie na WOLEDa (czy jak to się tam teraz zwie bez white pixela) było głównie z obawy przed rysami przy czyszczeniu, ale niby w tej najnowszej generacji mocno poprawili wytrzymałość ekranu. Okno mam typowo za samym monitorem, więc z tym nie powinno być problemu, bo wprost na niego nic nie świeci + w razie czego mam rolety. Sam monitor będzie na ramieniu, więc minusy i plusy podstawy tych modeli mnie nie interesują. Mogę prosić o podpowiedzi czy warto iść w QD czy jednak poczekać np. na testy tego Asusa jak już się pojawi? Ew. może popatrzeć na jakieś inne modele QD oprócz tego Della, bo jednak do tej pory siedziałem na IPS 16:9, więc będzie to spory przeskok, ale z drugiej strony wolałbym chyba od razu przejść na 4K. Monitor będzie do grania, przeglądania internetu i okazjonalnego oglądania filmów (chociaż od tego głównie mam LG C4). Z takich dodatkowych rzeczy, to też nie mam zamiaru jakoś bardzo dostosowywać się pod monitor, jak np. ukrywanie paska windows. Mam świadomość, że szybciej się przez to może wypalić. Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...