Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Wrzuć zdjęcie tego gdzie moderator nazywał rzekomo "wszystkich Ukraińców narodem zbrodniarzy" narazie to pomówienia to ty popełniasz przestępstwo i tobą się powinna zainteresować prokuratura

Wyszukaj sobie sam - i tak niczego nie czytasz co inni dają na dowody, tylko wklejasz debilne confused. Mod, którego to dotyczy wie dokładnie o co chodzi.

• Confused 1
Opublikowano
39 minut temu, huudyy napisał(a):

Jak nie reklamodawcy, to może argument o treściach przedstawianych dla  innych/nowych użytkowników - chyba nikt nie chce, żeby to forum wyglądało jak główna wykopu?

Faktycznie, bo tylu z nas ma odklejenie na poziomie "Putin nie wyrządził tyle zła co demokratycznie wybrane partie w Polsce" :E symetryzm na pełnej.

Konkrety i dowody szanowny kolego z forum , jakie zło wyrządził Polsce Putin? , to że Putin wyrządził wiele zła Ukrainie że ich napadał że jego żołnierze z jego rozkazu mordują tam niewinnych ludzi ze niszczą im miasta to prawda , ale jaki to ma związek z polską?

Opublikowano
26 minut temu, Mar_s napisał(a):

W ten ściek wchodzą z reguły tylko ci którzy radośnie taplali się w nim już na Labie, więc bez przesady.

A co do odklejenia to napisałem chyba wyraźnie co mam na myśli, treści mogą być różne ale żarliwość ich wygłaszania i głuchota na kontrargumenty jest dokładnie taka sama.

Weź. Voltq nie używa argumentów tylko głupiutkiej propagandy i filmików dla idiotow. 

to, że nie uznajemy tego za argumenty to wynik logicznego rozumowania. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, bergercs napisał(a):

Ignorowanie nie prostuje bredni ani kłamstw. Chyba, że chcecie mieć forum, gdzie pełną wolność będą mieli rasiści, faszyści, onuce i reszta odklejeńców - reklamodawcy z pewnością lubią być kojarzeni z takimi tematami.

Konkrety ?

4 minuty temu, bergercs napisał(a):

Wyszukaj sobie sam - i tak niczego nie czytasz co inni dają na dowody, tylko wklejasz debilne confused. Mod, którego to dotyczy wie dokładnie o co chodzi.

Pomówienie za to powinieneś dostać bana bo pomawiasz człowieka nie przedstawiając dowodów 

1 godzinę temu, hwdp43 napisał(a):

Aborcja gorsza niz wojna ? :boink:

Polega na tym samym mordowaniu niewinnych ludzi 

Tak gorsza bo ten mały człowiek który jeszcze się nie urodził nie ma wyboru i jest rozrywany na kawałki, wolał byś umrzeć od strzału w głowę jak to robili naziści z Niemiec w Polsce czy od nabicia na pal albo przecięcia piłą na pół jak to robili Ukraińcy Polakom?

Edytowane przez voltq
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Konkrety ?

Pomówienie za to powinieneś dostać bana bo pomawiasz człowieka nie przedstawiając dowodów 

Już poprzednio mu to wypomniałem i wrzuciłem dowody - uciekł z tematu. Więc sobie wyszukaj.

• Confused 1
Opublikowano
19 minut temu, voltq napisał(a):

Szanowny moderatorze @Mar_s jednak jakieś efekty przynoszą sądząc po postach niektórych osób , jakaś przeciw waga jest potrzebna dla tego szaleństwa , regulaminu forum i prawa nie łamie , konfliktu tu nie widzę zwykła dyskusja , odnośnie raportów przynajmniej forum żyje i ma się coraz lepiej a przy okazji macie trochę roboty 

Ja opcji ignore i raportów nie używam , od tego jest @bergercs któremu przeszkadzała rzekoma moja mowa nienawiści chociaż nie było tam nic nienawistnego tylko fakty i prawda natomiast ze strony jego kolegów występuje motorycznie mowa nienawiści, rozumiem że to on masowo reportuje ?

Szanowny kolego z forum jeżeli pójdę na wiec wyborczy Rafała Trzaskowskiego z flagą stop Ukrainizacji Polski Putin zrób z nimi porządek to znaczy że Rafał Trzaskowski jest za to odpowiedzialny i to popiera ?

Tusk Sikorski i masa ludzi ma zdjęcia jak przytulają się z Putinem czy to znaczy że są ruskimi agentami jak to był uprzejmy stwierdzić Jarosław Kaczyński?

A oglądałeś chociaż to wystąpienie Korwina w ruskiej TV? Bo ja widziałem i prowadzący i goście byli przerażeni tym że Korwin krytykuje komunizm ZSRR itd i naskoczyli wszyscy na niego , zupełnie jak w rzekomej polskiej telewizji kilka lat temu

Kiedy Braun chciał wyjść z NATO wyślij link do dokładnej wypowiedzi wideo , bo portale plotkarskie często przekręcają słowa polityków 

Putin z Tuskiem spotykali się oficjalnie - w ramach pełnionych funkcji.

Braunowi Swidirow zafundował wylot do Moskwy i nie pełnił żadnej funkcji, nie było to oficjalne dyplomatyczne spotkanie. 

Jesteś całkowicie bezmyślny jeśli próbujesz zrównać te sytuacje.

• Upvote 4
Opublikowano

@voltq Zbrodniarz wojenny to zbrodniarz wojenny, nie musi zabić wszystkich i napaść wszystkich, żeby to zrozumieć ;)

P.S.

Trolowania na forum nie lubię wiec ogólnie bym bez skrupułów usuną takie osoby które tego się nagminnie dopuszczają no, ale nie jestem tutaj modem alfa wiec muszę się powstrzymać :D

• Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
6 minut temu, voltq napisał(a):

Konkrety i dowody szanowny kolego z forum , jakie zło wyrządził Polsce Putin? , to że Putin wyrządził wiele zła Ukrainie że ich napadał że jego żołnierze z jego rozkazu mordują tam niewinnych ludzi ze niszczą im miasta to prawda , ale jaki to ma związek z polską?

Opłaca takich jak ty. 

6 minut temu, voltq napisał(a):

A pamiętasz jak mnie pomawiałeś o bycie potomkiem UBekòw, Ty mały komuszy ********************************************?

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@voltq Zbrodniarz wojenny to zbrodniarz wojenny, nie musi zabić wszystkich i napaść wszystkich, żeby to zrozumieć ;)

P.S.

Trolowania na forum nie lubię wiec ogólnie bym bez skrupułów usuną takie osoby które tego się nagminnie dopuszczają no, ale nie jestem tutaj modem alfa wiec muszę się powstrzymać :D

Tylko @GordonLameman trolluje w tych tematach ale dla mnie to nie jest powód żeby go banować, tym się różnimy że ja nie chcę zabierać wolności wypowiedzi innym użytkownikom a ty byś najchętniej usunął tych z którymi się nie zgadzasz, krzywdę ci jakąś robią że napiszą coś z czym się nie zgadzasz ?

Nie zbrodniarz wojenny tylko zbrodniarz po prostu , ale tutaj było zarzucane że partię demokratyczne zdobiły rzekomo mniej złego od Putina Polsce, była mowa tylko o Polsce ja przedstawiłem fakty a druga strona bełkocze 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
25 minut temu, voltq napisał(a):

Szanowny kolego z forum jeżeli pójdę na wiec wyborczy Rafała Trzaskowskiego z flagą stop Ukrainizacji Polski Putin zrób z nimi porządek to znaczy że Rafał Trzaskowski jest za to odpowiedzialny i to popiera ?

A Rafał jest głównym promotorem tego hasła w Polsce?

Nie?

Rafał by się odciął od tych napisów, potępił je. A Braun?

Rozumiem logikę próby obrony. Nawet cwana. Może jakiś debil się nawet nabierze na to co napisałeś, ale ja nie.

Tusk Sikorski i masa ludzi ma zdjęcia jak przytulają się z Putinem czy to znaczy że są ruskimi agentami jak to był uprzejmy stwierdzić Jarosław Kaczyński?

Oficjalna wizyta i pogadanki to chyba jednak nie to samo co jechanie sobie prywatnie do Moskwy i robienie sobie foci z KGBistami czy z czego tamten był.

A oglądałeś chociaż to wystąpienie Korwina w ruskiej TV? Bo ja widziałem i prowadzący i goście byli przerażeni tym że Korwin krytykuje komunizm ZSRR itd i naskoczyli wszyscy na niego , zupełnie jak w rzekomej polskiej telewizji kilka lat temu

OJ NIEEE!! Tylko nie krytyka systemu sprzed miliona lat, który dawno zdechł! To obala wszystkie podejrzenia! Korwin i służby ruskie zresztą są tak durne, że nie zdawały sobie sprawy z tego, jak spali Korwina taka wizyta i na pewno przed programem nie dogadali się na teatrzyk. No gdzie tam. Przecież Korwin i ruskie TV nigdy w życiu nie powiedzieli choćby słowa kłamstwa! :hahaha:

Kiedy Braun chciał wyjść z NATO wyślij link do dokładnej wypowiedzi wideo , bo portale plotkarskie często przekręcają słowa polityków 

https://www.rp.pl/polityka/art36667271-glosowanie-ws-akcesji-szwecji-i-finlandii-do-nato-przeciwko-grzegorz-braun

o, przy okazji znalazłęm to. Też grube

https://gazetakrakowska.pl/szokujace-slowa-na-wiecu-grzegorza-brauna-w-zakopanem-byla-mowa-o-zabijaniu-urzednikow-sprawa-dla-prokuratora/ar/c1p2-27475091

NATO sprowokowało wojnę, należy podzielić Ukrainę i dać część Polsce - no ciekawe skąd się wzięły takie pomysły. Nikt poza ruskim trolem nie musi nad tym wiele myśleć, bo to oczywistość.

a tu więcej gadania ruskim językiem, przypadkiem podobnym do tego czym karmią MAGA'wców w USA

https://oko.press/posel-polskiego-sejmu-promuje-prorosyjskie-oswiadczenie

masz tu od AI

Cytat

Grzegorz Braun wielokrotnie wypowiadał się na temat wyjścia Polski z NATO, prezentując stanowisko krytyczne wobec obecności Polski w tym sojuszu. Poniżej przedstawiam kilka cytatów i źródeł dokumentujących jego poglądy:

W wywiadzie dla portalu Kresy.pl z lutego 2025 roku, Braun stwierdził:

„Polska nie jest niepodległa. Problem w tym, że wielu Polaków nie zauważyło, że nasza niepodległość została na raty wyprzedana do eurokołchozu, do Paktu Północnoatlantyckiego.”

Podczas spotkania w Pile w lutym 2025 roku, Braun dodał:

„Stawką tych wyborów jest właśnie niepodległość.” pilaonline.pl

Braun wielokrotnie podkreślał, że Polska powinna dążyć do odzyskania pełnej niepodległości, co jego zdaniem wiąże się z koniecznością wyjścia z NATO i Unii Europejskiej.

Każdy poza ruskim trolem by w tym momencie się chociaż zaczął zastanawiać. W razie zakorzenionej bardzo głęboko indoktrynacji ruską propagandą, pojawiłyby się minimum wątpliwości. 

Ale nie.

Srasz ruskim przekazem, pewnie za rubelki, a gadasz jakieś pierdolety, że ty chcesz tylko dyskusji.

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

Tylko @GordonLameman trolluje w tych tematach ale dla mnie to nie jest powód żeby go banować, tym się różnimy że ja nie chcę zabierać wolności wypowiedzi innym użytkownikom a ty byś najchętniej usunął tych z którymi się nie zgadzasz, krzywdę ci jakąś robią że napiszą coś z czym się nie zgadzasz ?

Czemu jak ktoś jest pod ścianą to od razu się zasłania wolnością wypowiedzi :E

@GordonLameman troluje dość rzadko z tego co widzę i zazwyczaj robi to z klasą :D

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, bergercs napisał(a):

Już poprzednio mu to wypomniałem i wrzuciłem dowody - uciekł z tematu. Więc sobie wyszukaj.

On tak ma. Cud, że dziś odpisał. Zazwyczaj jak coś niewygodnego to wstawi "confused" i udaje, że niczego nie było. 

Na posta z pytaniem, gdzie kulturalnie prosiłem, żeby wyjaśnił czemu zachował się jak proruski trol - do dziś nie odpisał. I się nie doczekam już raczej. A to był styczeń czy jakoś tak.

1. Unikanie odpowiedzi

2. Zmiana tematu "bo aborcja, bo POPIS szkodzi Polsce też, nie tylko Putin" i tak dalej

3. zasłanianie się wolnością słowa

to dla ruskich trolowni  dość typowe trzy punkty

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czemu jak ktoś jest pod ścianą to od razu się zasłania wolnością wypowiedzi :E

@GordonLameman troluje dość rzadko z tego co widzę i zazwyczaj robi to z klasą :D

Boltqa równam z ziemią jak mlecza w ogrodzie :) 

WTF?

słyszeliście o tym?

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Syn-wicedyrektorki-CIA-zginal-w-Ukrainie-Walczyl-po-stronie-Rosji-8931557.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR5Dm2tkhaN18EhxoCpTwnWYt9qsj9ad4i0Oes_KYesW0iH3112cOv2mbWcOLg_aem_T4W3KiYHfG0lM6y1WDcY5A

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
Opublikowano

@VRman Co ty piszesz za głupoty jak Trump robi jakieś oficjalne wizyty to zarzucacie mu że jest pachołkiem Putina a jak Tusk czy Sikorski takie robił to

To wy staracie się być cwani i zawsze ustawiaćie wszystko pod swoją jesynie słuszna narrację 

Rafał jest jak chorągiewka popierał LGBT chodził na marsze ale jak mu Nawrocki dał flagę LGBT to oddał ja biejat i sie jej wstydził tyle jest to warte 

No właśnie ci napisałem że ruscy w tym programie szerzyli kłamstwa a Korwin ich kontrował i dlatego się na niego rzucili, powiedział też kilka rzeczy z którymi ja się nie zgadzam i według mnie to są idiotyzmy

W tym artykule jest napisane tylko że Braun był przeciwko wejścia Finlandii i Szwecji do NATO a nie o wychodzeniu Polski z NATO 

5 minut temu, VRman napisał(a):

On tak ma. Cud, że dziś odpisał. Zazwyczaj jak coś niewygodnego to wstawi "confused" i udaje, że niczego nie było. 

Na posta z pytaniem, gdzie kulturalnie prosiłem, żeby wyjaśnił czemu zachował się jak proruski trol - do dziś nie odpisał. I się nie doczekam już raczej. A to był styczeń czy jakoś tak.

1. Unikanie odpowiedzi

2. Zmiana tematu "bo aborcja, bo POPIS szkodzi Polsce też, nie tylko Putin" i tak dalej

3. zasłanianie się wolnością słowa

to dla ruskich trolowni  dość typowe trzy punkty

Znów pomyliłeś ludzi on pisze o jakimś moderatorze a nie o mnie , tak to jest jak w emocjach piszesz głupoty

Opublikowano

@voltq piszesz ze podajesz fatky i prawde tylko tyle i az tyle.

Przeciez ty podajesz 1 jakis mikro fakt i mieszasz go z 10 zlotymi myslami lub klamstwami ruskich onuc. To jest prosta technika manipulacji. Czyli suma sumarum piszesz glupoty i szerzysz ruska propagande. Do tego w kontrze do twoich faktow "typu PO zabilo wiecej niz Putin" zostajesz dywanowo zbombardowany przez fatky przytaczane przez innych uzytkownikow prostujace te farmazony. Po tym jak zostajesz wyjasniony przez duze W to jedyne co potrafisz to dac ta glupia emotikonke.

ZAL i tyle. Mi juz sie odechciewa prostowac twoje farmazony, ale dopinguje innych ktorzy maja jeszcze na to sily. Jak sie zmeczycie to moze ja pociagne troche ten wozek.

Nie zgadzam sie, ze mamy dodac go do ignorow i akceptowac, ze na polskim forum lataja takie wysrywy bez prostujacego komentarza. rosja dziala przeciwko nam na wielu plaszczyznach i jedna z intensywniejszych jest dezinformacja. Wiec prostujac takich "prorosjan" chcac nie chcac bronimy naszego kraju, niepodleglosci. ruskie doglebnie analizuja jak reaguje nasze spoleczenstwo na ich dzialania, zaleznie od ich efektow beda podejmowac bardziej militarne decyzje i dzialania. Jesli kraj wykazuje obojetnosc lub ich dezinformacja pada na podatny grunt to moga pompowac wieksze srodki aby tworzyc 5 kolumne itp. Przy odwrotnym scenariuszu i bezwzglednym oporze spolecznym moga ograniczac dzialania ktore maja nikla szanse na powodzenie. Nawet w duzej skali. Po co okupowac jakis kraj gdzie wszyscy cie nienawidza. Z gola inaczej wyglada sytuacja jak jest np 20%owy odsetek "smieci" ktore chetnie zmienia flage na ruska, bo to czy tamto. Wtedy mozesz szybko rzad stworzyc, wladze, policje, duze grono sprzedajnych smieci co chetnie beda donosc i pukac do drzwi jak Jehowi i szerzyc ruski mir.

Takie teksty typu "polaczki uciekna, bo nie beda bronic kraju" Jak 50 razy na roznych formach przeczyta to taki niezdecydowany to oczywiscie, ze ucieknie szczegolnie jak na taki wysryw nie bedzie kontr riposty, ale jak tego nie bedzie i bedzie panowal ogolny narodowy patriotyzm to rekcja bedzie inna, inne podejscie i motywacja, a wojny czesto wygrywa zaangarowaznie i motywacja (patrz ukraincy).

Nie bede mowil modracji co maja robic, ale w czasach jakich przyszlo naz zyc trzeba jednak kierowac sie dobrem narodu nie odwracac glowy w druga strone i podejmowac nawet niepopularne decyzje.

NIECH ZYJE POLSKA!

To sa slowa wielu ktorzy oddali zycie za Polske i Polakow. Nie zapominajmy o tym, bo gineli za nasza wolnosc, czesto znajac uczucie kiedy tej wolnosci nie ma!

• Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
45 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A teraz zagadka.

Co jakby było odwrotnie?

I druga

Kto z bywalców tego wątka by wklejał posty o tym, że to dowód na to, że NATO wywołało wojnę na Ukrainie? ;)

• Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

akie teksty typu "polaczki uciekna, bo nie beda bronic kraju" Jak 50 razy na roznych formach przeczyta to taki niezdecydowany to oczywiscie, ze ucieknie szczegolnie jak na taki wysryw nie bedzie kontr riposty, ale jak tego nie bedzie i bedzie panowal ogolny narodowy patriotyzm to rekcja bedzie inna, inne podejscie i motywacja, a wojny czesto wygrywa zaangarowaznie i motywacja (patrz ukraincy).

Nie bede mowil modracji co maja robic, ale w czasach jakich przyszlo naz zyc trzeba jednak kierowac sie dobrem narodu nie odwracac glowy w druga strone i podejmowac nawet niepopularne decyzje.

NIECH ZYJE POLSKA!

To sa slowa wielu ktorzy oddali zycie za Polske i Polakow. Nie zapominajmy o tym, bo gineli za nasza wolnosc, czesto znajac uczucie kiedy tej wolnosci nie ma!

Podpisuję się pod tym. Pisanie "polska" z małej litery, "polacy" jest niepatriotyczne i należy to prostować.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, voltq napisał(a):

@VRman Co ty piszesz za głupoty jak Trump robi jakieś oficjalne wizyty to zarzucacie mu że jest pachołkiem Putina a jak Tusk czy Sikorski takie robił to

To wy staracie się być cwani i zawsze ustawiaćie wszystko pod swoją jesynie słuszna narrację 

Chyba już ci pisałem, że odwracanie kota ogonem, fikołki i zbaczanie z tematu na mnie nie działa.

Odnieś się do fotek Brauna na prywatnej wycieczce do rosji, z gościem wypierd(dzie)lonym z Polski za szpiegostwo. A nie mi pierdolety pociskasz nie na temat o jakimś Tusku. Gówno mnie Tusek obchodzi. Nigdy go w niczym nie broniłem i nie zamierzam bo mam o nim bardzo negatywną opinię.

Rafał jest jak chorągiewka popierał LGBT chodził na marsze ale jak mu Nawrocki dał flagę LGBT to oddał ja biejat i sie jej wstydził tyle jest to warte 

Po raz kolejny - sorry, ale gówno mnie obchodzi jakiś Rafał. Nie schodź z tematu. Co ma do Ukrainy LGBT? A czekaj. Już wiem. Jedyne co łączy LGBT z Ukrainą to fakt, że oba tematy łączy ruska propaganda. 

image.png.180b4a6b5b44190b81bcd3a09b8d6b00.png

No właśnie ci napisałem że ruscy w tym programie szerzyli kłamstwa a Korwin ich kontrował i dlatego się na niego rzucili, powiedział też kilka rzeczy z którymi ja się nie zgadzam i według mnie to są idiotyzmy

Napiszę powoli i tak też przeczytaj. Korwin. Pojechał. Do. Ruskiej. Telewizji. Prowadzonej. Przez. Ruski. Rząd. I ich. Propagandystów. 

A teraz niespodzianka - obejrzałem to wystąpienie i zaleciało onucową narracją w jego wypowiedzi co najmniej raz, albo i więcej, już nie pamiętam, bo to dawno było. Ale obejrzałem. A to, że się z nim nie we wszystkim zgadzali to już tłumaczyłem. Próbowalem ci tłumaczyć. Że na tym polega scenariusz, omówiony zapewne przed nagraniem. Jakby z niczym się nie różnili, to źle by było dla albo ruskiej propagandy w rosji albo osłabiłoby to skuteczność proruskich narracji w Polsce. Ty myślisz, że do ruskiej propagandówki się zaprasza byle kogo z przypadku, bo tak? 

Pewnie owszem, w przypadku niższej rangi. Ale nie gdy chodzi o dość rozpoznawalnego polityka (wrogiego w oczach rosji) państwa.

W tym artykule jest napisane tylko że Braun był przeciwko wejścia Finlandii i Szwecji do NATO a nie o wychodzeniu Polski z NATO 

W tym linku tak. A w innych? I czemu nie widzę odniesienia się do reszty? ZAWSZE wybierasz co najwygodniejsze. Jak chcesz udawać zwykłego usera chcącego tylko dyskusji, to się musisz bardziej postarać, bo póki co niestety wypadasz dość słabo.

edit: zapomniałem napisać, że bycie przeciwko wejściu Finalndii i Szwecji do NATO to absolutny skandal i głosowałbym za dożywociem za takie zdradzieckie głosowanie w wykonaniu Brauna. To jest zdrada. Nie ma o czym dyskutować. Brak wejścia tych krajów do NATO osłabia naszą obronność przed agresywną rosją. 

Tego nie wybronisz. I tak, postawa Turcji w tym temacie też mnie irytuje.

Znów pomyliłeś ludzi on pisze o jakimś moderatorze a nie o mnie

@bergercsO kim pisałeś?

Może faktycznie nie złapałem kontekstu.

, tak to jest jak w emocjach piszesz głupoty

Stary. Ja to piasałem zaraz po pobudce. Jeszcze bez kawy. Jakbyś mi matkę obraził to nie miałbym siły wydobyć z siebie żadnych emocji w tym stanie. Jakbym miał być o 1% spokojniejszy to byś przeczytał kpj[[gpkgjkghjkg[hjkg

(napisane przez czoło po tym jak zasnąłem i głowa opadła w okolice Entera)

Ja ogólnie jestem spokojny człowiek. Mam uczulenie na przemądrzałych bufonów, którzy robią projekcje, często zgrywając mędrców  w temacie o którym nie mają pojęcia. Ale to w zasadzie tyle z emocji na tym forum. Dlaczego miałbym się denerwować przy rozwalcowywaniu proruskich fikołków? Mnie to wręcz cieszy. Mam wrażenie, że robię coś pożytecznego obnażając bzdury i psując plany na szerzenie ruskiej narracji.

Jedyne emocje to śmiech, bo w ciągu ostatnich 24h kilka razy się zaśmiałem czytając bzdury jakie napisałeś i raz podczas pisania parodii w moim poście odpowiadającym na te bzdury.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, VRman napisał(a):

Chyba już ci pisałem, że odwracanie kota ogonem, fikołki i zbaczanie z tematu na mnie nie działa.

Odnieś się do fotek Brauna na prywatnej wycieczce do rosji, z gościem wypierd(dzie)lonym z Polski za szpiegostwo. A nie mi pierdolety pociskasz nie na temat o jakimś Tusku. Gówno mnie Tusek obchodzi. Nigdy go w niczym nie broniłem i nie zamierzam bo mam o nim bardzo negatywną opinię.

Po raz kolejny - sorry, ale gówno mnie obchodzi jakiś Rafał. Nie schodź z tematu. Co ma do Ukrainy LGBT? A czekaj. Już wiem. Jedyne co łączy LGBT z Ukrainą to fakt, że oba tematy łączy ruska propaganda. 

image.png.180b4a6b5b44190b81bcd3a09b8d6b00.png

Napiszę powoli i tak też przeczytaj. Korwin. Pojechał. Do. Ruskiej. Telewizji. Prowadzonej. Przez. Ruski. Rząd. I ich. Propagandystów. 

A teraz niespodzianka - obejrzałem to wystąpienie i zaleciało onucową narracją w jego wypowiedzi co najmniej raz, albo i więcej, już nie pamiętam, bo to dawno było. Ale obejrzałem. A to, że się z nim nie we wszystkim zgadzali to już tłumaczyłem. Próbowalem ci tłumaczyć. Że na tym polega scenariusz, omówiony zapewne przed nagraniem. Jakby z niczym się nie różnili, to źle by było dla albo ruskiej propagandy w rosji albo osłabiłoby to skuteczność proruskich narracji w Polsce. Ty myślisz, że do ruskiej propagandówki się zaprasza byle kogo z przypadku, bo tak? 

Pewnie owszem, w przypadku niższej rangi. Ale nie gdy chodzi o dość rozpoznawalnego polityka (wrogiego w oczach rosji) państwa.

W tym linku tak. A w innych? I czemu nie widzę odniesienia się do reszty? ZAWSZE wybierasz co najwygodniejsze. Jak chcesz udawać zwykłego usera chcącego tylko dyskusji, to się musisz bardziej postarać, bo póki co niestety wypadasz dość słabo.

@bergercsO kim pisałeś?

Stary. Ja to piasałem zaraz po pobudce. Jeszcze bez kawy. Jakbyś mi matkę obraził to nie miałbym siły wydobyć z siebie żadnych emocji w tym stanie. Jakbym miał być o 1% spokojniejszy to byś przeczytał kpj[[gpkgjkghjkg[hjkg

(napisane przez czoło po tym jak zasnąłem i głowa opadła w okolice Entera)

Ja ogólnie jestem spokojny człowiek. Mam uczulenie na przemądrzałych bufonów, którzy robią projekcje, często zrywając mędrców  w temacie o którym nie mają pojęcia. Ale to w zasadzie tyle z emocji na tym forum. Dlaczego miałbym się denerwować przy rozwalcowywaniu proruskich fikołków? Mnie to wręcz cieszy. Mam wrażenie, że robię coś pożytecznego obnażając bzdury i psując plany na szerzenie ruskiej narracji.

Jedyne emocje to śmiech, bo w ciągu ostatnich 24h kilka razy się zaśmiałem czytając bzdury jakie napisałeś i raz podczas pisania parodii w moim poście odpowiadającym na te bzdury.

Widziałem na YT filmik gdzie wytłumaczył dlaczego miał z nim fotkę kręcił jakiś film dokumentalny i nie był wtedy politykiem i posłem, ale odnośnie szczegółów nie pamiętam., możesz sobie odszukać 

Przytoczyłem jedynie że wielu polityków ma zdjęcia z różnymi innymi osobami które potem okazywały się przestępcami 

Nie rozumiem o co ci chodzi z tą Ukrainą wyjaśnij 

Rozumiem że masz jakieś informacje bezpośrednio od ruskich agentów że spotkanie Korwina w ruskiej TV to była ustawka ? Przedstawisz jakieś dowody?

Nic nie udaje , jestem zwykłym człowiekiem takim samym jak ty

33 minuty temu, Radziuwilk napisał(a):

@voltq piszesz ze podajesz fatky i prawde tylko tyle i az tyle.

Przeciez ty podajesz 1 jakis mikro fakt i mieszasz go z 10 zlotymi myslami lub klamstwami ruskich onuc. To jest prosta technika manipulacji. Czyli suma sumarum piszesz glupoty i szerzysz ruska propagande. Do tego w kontrze do twoich faktow "typu PO zabilo wiecej niz Putin" zostajesz dywanowo zbombardowany przez fatky przytaczane przez innych uzytkownikow prostujace te farmazony. Po tym jak zostajesz wyjasniony przez duze W to jedyne co potrafisz to dac ta glupia emotikonke.

ZAL i tyle. Mi juz sie odechciewa prostowac twoje farmazony, ale dopinguje innych ktorzy maja jeszcze na to sily. Jak sie zmeczycie to moze ja pociagne troche ten wozek.

Nie zgadzam sie, ze mamy dodac go do ignorow i akceptowac, ze na polskim forum lataja takie wysrywy bez prostujacego komentarza. rosja dziala przeciwko nam na wielu plaszczyznach i jedna z intensywniejszych jest dezinformacja. Wiec prostujac takich "prorosjan" chcac nie chcac bronimy naszego kraju, niepodleglosci. ruskie doglebnie analizuja jak reaguje nasze spoleczenstwo na ich dzialania, zaleznie od ich efektow beda podejmowac bardziej militarne decyzje i dzialania. Jesli kraj wykazuje obojetnosc lub ich dezinformacja pada na podatny grunt to moga pompowac wieksze srodki aby tworzyc 5 kolumne itp. Przy odwrotnym scenariuszu i bezwzglednym oporze spolecznym moga ograniczac dzialania ktore maja nikla szanse na powodzenie. Nawet w duzej skali. Po co okupowac jakis kraj gdzie wszyscy cie nienawidza. Z gola inaczej wyglada sytuacja jak jest np 20%owy odsetek "smieci" ktore chetnie zmienia flage na ruska, bo to czy tamto. Wtedy mozesz szybko rzad stworzyc, wladze, policje, duze grono sprzedajnych smieci co chetnie beda donosc i pukac do drzwi jak Jehowi i szerzyc ruski mir.

Takie teksty typu "polaczki uciekna, bo nie beda bronic kraju" Jak 50 razy na roznych formach przeczyta to taki niezdecydowany to oczywiscie, ze ucieknie szczegolnie jak na taki wysryw nie bedzie kontr riposty, ale jak tego nie bedzie i bedzie panowal ogolny narodowy patriotyzm to rekcja bedzie inna, inne podejscie i motywacja, a wojny czesto wygrywa zaangarowaznie i motywacja (patrz ukraincy).

NIECH ZYJE POLSKA!

Gdzie ja napisałem że PO zabiło jakiś ludzi co ty za bzdury wypisujesz ?

wyjaśnilem to już w innej odpowiedzi chyba do @VRman ale nie jestem pewien 

A te słowa o dobrze narodu i niepopularnych decyzjach to naśladowanie słynnej pani Ewy która jak przyjdzie PiS za 2.5 roku to też będzie musiała uciec bo już zapowiedzieli że pójdzie w pierwszym szeregu do więzienia i tutaj mają do tego prawne podstawy nie muszą nic naginać 

https://www.tvp.info/83927699/ewa-wrzosek-to-nie-jest-czas-aby-scisle-trzymac-sie-litery-prawa

Mam nadzieję że jednak moderacja będzie się trzymać i stawić opór prób wprowadzania totalitaryzmu i zamordyzmu do którego zachęca @Radziuwilk słynny zwolennik banowania tych z którymi się nie zgadza

Opublikowano
40 minut temu, VRman napisał(a):

@bergercsO kim pisałeś?

O pewnym moderatorze - najlepsze, że też od razu się zmył z tematu - a volt próbował go bronić, mimo, że nawet nie wie o kim/o czym mowa :E

JPRDL,  volt jest tak żenująco tępy, że warto zarobić kolejne punkty ostrzeżenia :E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, voltq napisał(a):

Widziałem na YT filmik gdzie wytłumaczył dlaczego miał z nim fotkę kręcił jakiś film dokumentalny i nie był wtedy politykiem i posłem, ale odnośnie szczegółów nie pamiętam., możesz sobie odszukać 

nie nie, kolego. To tak nie działa.

Chcesz argument na swoją korzyść to musisz ty tego poszukać. 

Tłumaczenie złodzieja, że on tak naprawdę to tylko chciał rower pożyczyć też z reguły zbyt wiarygodne nie jest. 

Przytoczyłem jedynie że wielu polityków ma zdjęcia z różnymi innymi osobami które potem okazywały się przestępcami 

Oczywiście. I nie ma to żadnego związku z tematem o którym dyskutujemy. Braun nie był na oficjalnym spotkaniu. Pojechał tam prywatnie lub w ramach swoich organizacji, fundacji, jako partia polityczna czy co to tam było. To nie są porównywalne rzeczy. I jeszcze jedno - co innego jak polityk ma spotkanie z developerami i potem mamy ustawy o dopłacie do mieszkań. To jest korupcja i defraudacja publicznych pieniędzy - należy się więzienie. A za zdradę i współpracę z ruskimi szpiegami, należy się dożywocie lub kara śmieci (edit: miało być "śmierci" ale kara dla śmieci też pasuje), którą Braun tak popiera zresztą.

Nie rozumiem o co ci chodzi z tą Ukrainą wyjaśnij 

Do którego fragmentu mojej wypowiedzi się tu odnosisz? Bo nie wiem o co ci teraz chodzi.

Rozumiem że masz jakieś informacje bezpośrednio od ruskich agentów że spotkanie Korwina w ruskiej TV to była ustawka ? Przedstawisz jakieś dowody?

tą płytę już puszczałeś. Korwin to stary wyga polityczny. Najpierw myśli jak coś zostanie odebrane, a potem robi i mówi. Dla mnie jest oczywiste, że nie ryzykowaliby rozmowy z nim gdyby nie byli przekonani, że nie będzie im psuł narracji. A oburzanie się na krytykę komunizmu jest tak śmiesznie idiotyczne, że idealnie pasuje. Nic w propagandzie ruskom nie psuje, bo Putin nie pcha komunizmu jako głównego przekazu. Pcha antypolskość, antyukraińskość, anty-NATO i anty-europejskość. To są ważne rzeczy, a inne można poświęcić dla wzmocnienia narracji. Przecież ruska agentura wpływu odnosi ogromne sukcesy. I ja mam być idiotą i zakładać, że tak skuteczna organizacja jak kremlinowi propagandyści nie podjęła kilku prostych i oczywistych kroków przed zaproszeniem do swojej własnej stacji Korwina? No chyba raczysz żartować.

A. Zapomniełem w mojej wyliczance napisać, że Braun pochwala AfD. Partię która jest naprawdę mocno wroga Polsce i z udowodnionymi przypadkami korupcji i przyjmowania kasy od ruskich. 

To sto ósmy "tylko przypadek".

Nic nie udaje , jestem zwykłym człowiekiem takim samym jak ty

Jakbyś był, to byś choćby po mojej wyliczance odnośnie Brauna nabrał podejrzeń. Przeleciałaby ci przez głowę myśl "Czy może jednak się mylę i faktycznie w konfie zadomowiła się ruska agentura?"

Mi też było najbliżej do głosowania na konfę, bo uważam politykę zapraszania tutaj obcych kulturowo nachodźców za największy problem dla przyszłości tego kraju. Ja nawet zgadzam się z kilkoma rzeczami, które mówi Korwin czy Braun. 

Ale nigdy nie byłem wyznawcą konfy, ani ich fanem. Nigdy się nie łudziłem, że oni są lekiem na wszystko co złe w rządach POPISU. I choćpopieram niektóre z rzeczy, o których mówi Mencen czy Bosak i cieszy mnie gdy jako jedynie czasem głosują w interesie Polaków, gdy inni wolą się podlizywać lewicy nie patrząc na skutki, to jednak do zagłosowania na Mencena i konfę nie zmusi mnie nikt, bo ja pamiętam życie w PRLu. I pamiętam zagrożenie kiblowaniem w podstawówce, bo nie chciałem nawet prowadzić zeszytu do ruskiego. Nie chciałem się go uczyć, nie zamierzałem robić niczego i w zeszycie miałem same denne żarty, zamiast cyrylicy. Wychowawczyni mnie lubiła i się za mną wstawiła, potem wytłumaczyła, że moja wrogość do ruskiego jest zrozumiała ale głupia i żebym jednak przepisał od kogoś zeszyt i zaliczył sprawdzian poprawkowy.

Był rok 1992. Ja obserwowałem różnicę jaką dawało wlewanie się zachodu do Polski. I nie chciałem mieć nic wspólnego z ruską przeszłością Polski.

Pamiętam jedzenie chleba z cukrem i pamiętam stanie w kolejkach bo niczego nie było. I bardzo już serdecznie podziękuję za tego typu rządy. Piszesz, że oburza cię Czarzasty a naganiasz ludzi do głosowania na najbardziej zinfiltrowaną przez rusków partię. Jakbyś był zwykłym człowiekiem, któremu nie płacą za naganiania ludzi do głosowania na proruskich, to byś się moim zdaniem zachowywał inaczej i nie zaprzeczał raz po raz logice. 

Jedynie doświadczenie ze świata realnego sprawia, że mam pół promila nadzei, że to tylko głupota, że ci za to nie płacą, że nie jesteś botem AI. 

Znam kolegę od 35 lat. Obecnie co drugie zdanie o polityce to powtarzanie bełkotu propagandystów pisu. On jest po studiach. Nie jest debilem. A jednak nasiąknął tymi bzdurami i uważa pis za partię bardzo dobrą dla Polski, której rządy są 10000x lepsze od rządów PO, bo PO to zdrajcy i złodzieje, a Jarek to człowiek o dobrym sercu, któremu zależy na losie Polaków. 

Gdyby nie ta znajomość, nie uwierzyłbym, że to w ogóle możliwe, żeby normalny człowiek dał się tak zmanipulować.

Jednak w twoim przypadku moje przekonanie, że jesteś tu "na służbie" wynosi ponad 99%

Aha, czyli źle złapałem kontekst. OK, w takim razie sorry za tamtą linijkę

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, VRman napisał(a):

nie nie, kolego. To tak nie działa.

Chcesz argument na swoją korzyść to musisz ty tego poszukać. 

Tłumaczenie złodzieja, że on tak naprawdę to tylko chciał rower pożyczyć też z reguły zbyt wiarygodne nie jest. 

Oczywiście. I nie ma to żadnego związku z tematem o którym dyskutujemy. Braun nie był na oficjalnym spotkaniu. Pojechał tam prywatnie lub w ramach swoich organizacji, fundacji, jako partia polityczna czy co to tam było. To nie są porównywalne rzeczy. I jeszcze jedno - co innego jak polityk ma spotkanie z developerami i potem mamy ustawy o dopłacie do mieszkań. To jest korupcja i defraudacja publicznych pieniędzy - należy się więzienie. A za zdradę i współpracę z ruskimi szpiegami, należy się dożywocie lub kara śmieci, którą Braun tak popiera zresztą.

Do którego fragmentu mojej wypowiedzi się tu odnosisz? Bo nie wiem o co ci teraz chodzi.

tą płytę już puszczałeś. Korwin to stary wyga polityczny. Najpierw myśli jak coś zostanie odebrane, a potem robi i mówi. Dla mnie jest oczywiste, że nie ryzykowaliby rozmowy z nim gdyby nie byli przekonani, że nie będzie im psuł narracji. A oburzanie się na krytykę komunizmu jest tak śmiesznie idiotyczne, że idealnie pasuje. Nic w propagandzie ruskom nie psuje, bo Putin nie pcha komunizmu jako głównego przekazu. Pcha antypolskość, antyukraińskość, anty-NATO i anty-europejskość. To są ważne rzeczy, a inne można poświęcić dla wzmocnienia narracji. Przecież ruska agentura wpływu odnosi ogromne sukcesy. I ja mam być idiotą i zakładać, że tak skuteczna organizacja jak kremlinowi propagandyści nie podjęła kilku prostych i oczywistych kroków przed zaproszeniem do swojej własnej stacji Korwina? No chyba raczysz żartować.

A. Zapomniełem w mojej wyliczance napisać, że Braun pochwala AfD. Partię która jest naprawdę mocno wroga Polsce i z udowodnionymi przypadkami korupcji i przyjmowania kasy od ruskich. 

To sto ósmy "tylko przypadek".

Jakbyś był, to byś choćby po mojej wyliczance odnośnie Brauna nabrał podejrzeń. Przeleciałaby ci przez głowę myśl "Czy może jednak się mylę i faktycznie w konfie zadomowiła się ruska agentura?"

Mi też było najbliżej do głosowania na konfę, bo uważam politykę zapraszania tutaj obcych kulturowo nachodźców za największy problem dla przyszłości tego kraju. Ja nawet zgadzam się z kilkoma rzeczami, które mówi Korwin czy Braun. 

Ale nigdy nie byłem wyznawcą konfy, ani ich fanem. Nigdy się nie łudziłem, że oni są lekiem na wszystko co złe w rządach POPISU. I choć popieram co mówi Mencen czy Bosak i cieszy mnie gdy jako jedynie czasem głosują w interesie Polaków, gdy inni wolą się podlizywać lewicy nie patrząc na skutki, to jednak do zagłosowania na Mencena i konfę nie zmusi mnie nikt, bo ja pamiętam życie w PRLu. I pamiętam zagrożenie kiblowaniem w podstawówce, bo nie chciałem nawet prowadzić zeszytu do ruskiego. Nie chciałem się go uczyć, nie zamierzałem robić niczego i w zaszycie miałem same denne żarty, zamiast cyrylicy. Pamiętam jedzenie chleba z cukrem i pamiętam stanie w kolejkach bo niczego nie było. I bardzo już serdecznie podziękuję za tego typu rządy. Piszesz, że oburza cię Czarzasty a naganiasz ludzi do głosowania na najbardziej zinfiltrowaną przez rusków partię. Jakbyś był zwykłym człowiekiem, któremu nie płacą za naganiania ludzi do głosowania na proruskich, to byś się moim zdaniem zachowywał inaczej i nie zaprzeczał raz po raz logice. 

Jedynie doświadczenie ze świata realnego sprawia, że mam pół promila nadzei, że to tylko głupota, że ci za to nie płacą, że nie jesteś botem AI. 

Znam kolegę od 35 lat. Obecnie co drugie zdanie o polityce co powtarzanie bełkotupropagandystów pisu. On jest po studiach. Nie jest debilem. A jednak nasiąknął tymi bzdurami i uważa pis za partię bardzo dobrą dla Polski, której rządy są 10000x lepsze od rządów PO, bo PO to zdrajcy i złodzieje, a Jarek to człowiek o dobrym sercu, któremu zależy na losie Polaków. 

Gdyby nie ta znajomość, nie uwierzyłbym, że to w ogóle możliwe, żeby normalny człowiek dał się tak zmanipulować.

Jednak w twoim przypadku moje przekonanie, że jesteś tu "na służbie" wynosi ponad 99%

Korwin to chory człowiek z zespołem Aspergera który nie rozumie jak działa świat i nie potrafi zrozumieć innych ludzi a nie cwany wyga

Jak będę miał czas to poszukam to wyjaśnienie Brauna i wrzucę , chciałbym tylko żeby zaczęło to działać w dwie strony bo jak ja mam coś udowodnić to muszę szukać i przytaczać szczegółowe fakty i dane jak ty masz coś udowodnić to belkoczesz albo jakieś losowe frazesy wypisujesz 

Twój post nic nie zmienił jest powtarzaniem nadal tych samych banałów w kilku postach

Poza tym robisz za dużo wrzutek jednocześnie żeby wywołać zamęt i chaos 

I jeszcze kłamiesz że ja naganiam na głosowanie na konfederację stwierdziłem jedynie że oni jeszcze nie byli u władzy więc trzeba im dać te 4 lata żeby ich sprawdzić oczywiście najlepiej było by żeby zostawić bezpieczniki zresztą do każdej partii czyli minimum prezydent z innej partii

Edytowane przez voltq
Opublikowano
45 minut temu, voltq napisał(a):

chciałbym tylko żeby zaczęło to działać w dwie strony bo jak ja mam coś udowodnić to muszę szukać i przytaczać szczegółowe fakty i dane jak ty masz coś udowodnić to belkoczesz albo jakieś losowe frazesy wypisujesz 

a ja myślałem, że podałem mnóstwo danych, w tym linków, które obalały twoje bzdury. Ale można i tak - nazywać wszystko co nie pasuje bełkotem i pora na CSa. :E

47 minut temu, voltq napisał(a):

Poza tym robisz za dużo wrzutek jednocześnie żeby wywołać zamęt i chaos 

Czyli jednocześnie za mało wrzucam i za dużo wrzucam. To ma sens! :lol2:

47 minut temu, voltq napisał(a):

I jeszcze kłamiesz że ja naganiam na głosowanie na konfederację stwierdziłem jedynie że oni jeszcze nie byli u władzy więc trzeba im dać te 4 lata 

Przeczytaj co napisałeś. Powoli.

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...