Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, hubio napisał(a):

Nawet wizy nie musiał mieć bo Polska z Wenezuelą ma podpisaną umowę bezwizową.

przeciez to czesc problemu

ruch bezwizowy z panstwami trzeciego swiata z wysoka przestepczoscia

rozdawanie wiz studenckich murzynom ktorzy od razu porzucaja studia ale sie oplaca bo za Polaka uczelnia mniej dostanie

po prostu mamy sciagac obcych kazdym mozliwym kanalem

• Upvote 1
Opublikowano

Problem z jakością emigrantów da się rozwiązać częściowo poprzez video rozmowę kwalifikacyjną z odpowiednim zestawem pytań przed daniem wizy czy udzieleniem azylu, potem użycie odpowiednio skalibrowanego AI do analizy nagrania aby przeprowadzić wstępną filtrację.

Opublikowano
5 minut temu, deathrabit napisał(a):

Problem z jakością emigrantów da się rozwiązać częściowo poprzez video rozmowę kwalifikacyjną z odpowiednim zestawem pytań przed daniem wizy czy udzieleniem azylu, potem użycie odpowiednio skalibrowanego AI do analizy nagrania aby przeprowadzić wstępną filtrację.

Ale to będzie SEGREGACJA! A to niedobra jest! 😤

Opublikowano
13 godzin temu, crush napisał(a):

Co też jest absurdem. Umowę bezwizową to my możemy mieć z Japonią, Koreą czy Szwajcarią, a nie z dziurami typu Wenezuela.

Tak, te kraje na pewno będą zachwycone jak im polskie dresy zaczną zjeżdżać po socjal i zasilać szarą strefę.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Jinx napisał(a):

Tak, te kraje na pewno będą zachwycone jak im polskie dresy zaczną zjeżdżać po socjal i zasilać szarą strefę.

Ja mówię po naszej stronie. Oni niech sami decydują.

Chwilowo to nie te Twoje polskie dresy, a islamistyczne gnidy są problem w Europie. 🤗

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, deathrabit napisał(a):

To jest wybitnie głupi pomysł.

Dodatkowo - niezgodny z prawem  ;) 

Widzę, że duża inspiracja komunistycznymi Chinami. Czemu prawica zawsze udaje wolnościowców, a tak naprawdę są zamordystami? :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
26 minut temu, crush napisał(a):

Ja mówię po naszej stronie. Oni niech sami decydują.

Chwilowo to nie te Twoje polskie dresy, a islamistyczne gnidy są problem w Europie. 🤗

To opinia Polaków czy Europejczyków?

Opublikowano (edytowane)

Ale jak ja nie jestem z prawicy to mogę? Bo tak. Nieograniczona wolność to mrzonka dla debili.

Również samobójczy twór jak mentalność typu "wszyscy ludzie są równi i zasługują na szansę!".

Nie są. I nie zasługują.

2 minuty temu, Jinx napisał(a):

To opinia Polaków czy Europejczyków?

Popytaj w tych miejscach gdzie potworzyły się gangi. 🤗

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano
26 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To jest wybitnie głupi pomysł.

Dodatkowo - niezgodny z prawem  ;) 

Widzę, że duża inspiracja komunistycznymi Chinami. Czemu prawica zawsze udaje wolnościowców, a tak naprawdę są zamordystami? :) 

Jestem centrystom, a pomysł inspirowane starymi książkami S-F.

Pozwolenie na przebywanie komuś w Polsce to przywilej a nie prawo. 

Opublikowano
1 minutę temu, deathrabit napisał(a):

Jestem centrystom, a pomysł inspirowane starymi książkami S-F.

Pozwolenie na przebywanie komuś w Polsce to przywilej a nie prawo. 

Centrystą*

Prawo UE jest duż bardziej ludzkie i nie pozwala, aby AI podejmowało decyzje w kwestiach mających wpływ na człowieka. To nie Chiny. 

Opublikowano

Cytat

Kobieta wciągnięta do samochodu i próba gwałtu w centrum miasta Göteborg

Na pomoc ruszyli przechodnie. Dwóch podejrzanych sprawców uciekło.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/kvinna-drogs-in-i-bil-valdtaktsforsok-i-goteborg

Cytat

Gruzińskie mafie w Warszawie. Były policjant: będzie coraz gorzej

Dochodzi do kolejnych zatrzymań Gruzinów, którzy mieli dopuścić się różnych przestępstw. Były policjant CBŚ ostrzega, że

https://www.raportwarszawski.pl/artykul/3422,gruzinskie-mafie-w-warszawie-byly-policjant-to-jest-bardzo-ciezki-przeciwnik

ciekawe kiedy gruzini zaczna rywalizowac o wplywy z kolumbijczykami czy innymi inzynierami XD

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Prawo UE jest duż bardziej ludzkie

I widać tego efekty w statystykach przestępstw.

Które swoją drogą ciekawe jak wyglądają naprawdę. Bo w takim UK właśnie wyciągają trupa z szafy ku uspokojeniu nastrojów.

Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Centrystą*

Prawo UE jest duż bardziej ludzkie i nie pozwala, aby AI podejmowało decyzje w kwestiach mających wpływ na człowieka. To nie Chiny. 

Użycie AI do przeprowadzenia wstępnej filtracji, aby wypunktowało pytania na które pytania nie odpowiada szczerze, przez co urzędnik miał by łatwiej aby ocenić kandydata do emigracji.

Dodatkowo jestem przeciwny przyjmowaniu ludzi bez żadnych dokumentów tożsamości, te filmy na której wyrzucają swoje paszporty przed przekroczeniem granicy świadczy że to zwykli przestępcy.  

Opublikowano
9 minut temu, deathrabit napisał(a):

Użycie AI do przeprowadzenia wstępnej filtracji, aby wypunktowało pytania na które pytania nie odpowiada szczerze, przez co urzędnik miał by łatwiej aby ocenić kandydata do emigracji.

Dodatkowo jestem przeciwny przyjmowaniu ludzi bez żadnych dokumentów tożsamości, te filmy na której wyrzucają swoje paszporty przed przekroczeniem granicy świadczy że to zwykli przestępcy.  

AI ma decydować co jest prawdą a co nie? Na bazie czego? 

To jest dystopia. W dodatku i tak byś potrzebował armii urzędników. 
Tak jak pisałem na wstępie - pomysł jest głupi. Nawet bym rzekł, że infantylny.

Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

AI ma decydować co jest prawdą a co nie? Na bazie czego? 

To jest dystopia. W dodatku i tak byś potrzebował armii urzędników. 
Tak jak pisałem na wstępie - pomysł jest głupi. Nawet bym rzekł, że infantylny.

Z Podstaw metod przesłuchań poprzez Metode pytań kontrolno-weryfikacyjnych (PKW)

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, crush napisał(a):

Dla dziur powinny być płatne. To wyeliminuje chociaż część bezużytecznych śmieci jak to ludzkie gówno z Torunia.

Nic nie wyeliminuje... Włącz myślenie... Wenezuelczyk, którego stać na podróż do Europy zapewne ma więcej kasy niż my razem wzięci (lub jego rodzina co na jedno wychodzi) i zrobienie dla niego wizy to byłaby bułka z masłem...

Sprawa nie ma żadnego charakteru politycznego tylko kryminalno-psychologiczny. Znam też Francuza co zabił Zauchę. Może do Francji też wprowadzić wizy? :) 

Natomiast prawa strona sceny politycznej uwielbia wyciągać KAŻDY czy realny czy naciągany fakt, żeby udowodnić swoje tezy. A to akurat jest przeciwskuteczne w kontekście imigrantów.

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

polityczne jest cale zrodlo tych problemow, od samego poczatku (zwozenie na sile przestepcow, oplacanie statkow plywajacych do afryki po murzynow) do konca (ogromne przyzwolenie na rekordowe ilosci przestepstw, niskie wyroki dla tych ktorych udaje sie zlapac)

powtarzacie te same spiewki od poczatku, skonczy sie to tragicznie wlasnie przez takich jak hubio

po co? w sumie nie wiem

moge sie domyslac ze politycy maja jakis dlugoterminowy plan

ale taki czlowieczek na samym dole ktory cieszy sie z tego ze przyjezdzaja przestepcy i obywatele traca poczucie bezpieczenstwa a kobiety musza coraz bardziej uwazac wieczorami? przykra sprawa co musi kierowac takim czlowieczkiem, chyba jedynie polityka, uslyszal ze partia popiera to i on popiera

Edytowane przez kubikolos
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, kubikolos napisał(a):

polityczne jest cale zrodlo tych problemow, od samego poczatku (oplacanie statkow plywajacych do afryki po murzynow) 

Hahahaha, akurat za "opłacanie statków pływających do afryki po murzynów" to podziękuj w pierwszej kolejności praprzodkom takiego brauna, korwina i mentzena, oczywiście praprzodkom w sensie ideologicznym, którzy kilkaset lat temu najmocniej agitowali jak to napisałeś za "opłacaniem statków przywożących murzynów" bo mieli darmowych niewolników, a biznes się im kręcił w najlepsze...

A swoje kolonie nie mieli tylko Amerykanie ale i Francuzi, Holendrzy i Niemcy i Brytyjczycy...

Sprawa jest mega prosta, a prawica z tego robi jakąś szopkę... USA i większość krajów zamożnych korzystała z kolonii. Mieli różne przepisy co do statusu rdzennej ludności tych kolonii, ale z reguły ta ludność współpracująca z białymi miała możliwość jechania do Europy. Już w latach 60tych do Francji zaczęło napływać dużo takiej ludności. I jeden aspekt to napływ z byłych kolonii. Drugi aspekt jak w przypadku Niemiec to powiedzmy pewna bliskość Turcji, z której przyjechało dużo Arabów, a Niemcy przez długi czas nie zauważali problemu. No i trzeci aspekt to rzeczywiście sprowadzenie tych imigrantów przez kraje skandynawskie, które akurat nie miały żadnych zobowiązań. Ale generalnie problem dotyczy tego co było wiele razy wałkowane, że Europa Zachodnia ma tak dramatyczny przyrost naturalny, że sama o własnych siłach nie jest w stanie ciągnąć tego. Usuń jednego dnia wszystkich imigrantów i Europa stanie w miejscu. Zresztą USA także.

My natomiast codziennie dziękujmy Bogu za "naszych Ukraińców", którzy ciężko pracują, integrują się i nie tworzą gangów, a do tego nie są terrorystami. Polska wygrała los na loterii. A do tego jesteśmy za biedni żeby przyciągać imigrantów jacy są w krajach Europy Zach.

Ale też nie można tego wszystkiego demonizować. Prawda leży po środku. Są dzielnice w dużych miastach np. Berlinie czy Paryżu gdzie rzeczywiście są te gangi. Ale pytanie takie - wierzysz w to, że one nie są kontrolowane przez białych przestępców? Bo ja nie wierzę w to. Natomiast w większości miast jest spokojnie. Mam akurat brata w Holandii w tej chwili i nawet wczoraj z nim o tym rozmawiałem to są od czasu ci Arabowie czy Czarnoskórzy, ale absolutnie nie są żadnym problemem.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Ale znowu: AI będzie decydowała co jest prawdą a co nie. To jest dystopia. 

Wystarczy że AI zaznaczy konfliktu w wypowiedzi pytanego a urzędnik będzie miał ułatwione zadanie.