Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, crush napisał(a):

Ja autentycznie się czasem zastanawiam czy Ty nie jesteś na spektrum. 🤔

Jak już kiedyś pisałem. Bardzo ci współczuję, że jedyny sposób na polepszenie sobie nastroju to jest hejt na forum i ataki personalne. Musisz być bardzo nieszczęśliwą osobą. Sugeruję daleko idące zmiany.

Ponieważ nie zamierzam na nikogo wysyłać raportów to nie zgłaszam, ale moderacja  i "z urzędu" może dać bana więc uważny moderator jak prześledzi karierę Pana Crusha na tym forum zobaczy ile razy chłop mnie atakował personalnie :) 

4 minuty temu, Winter napisał(a):

"Obywatel UE". Sprzedawaj te bajki naiwniakom. Gdyby wróciła normalność to koleś dostałby od razu deporta do Belgii, a tam odebranie paszportu i cyk, wraca do swojego gównianego kraju gdzieś w Afryce.

Przecież on może być w 3 pokoleniu już urodzonym w Belgii. Może być nawet twoim lub kogoś z tego forum kolegą z IT. Imigranci to siedzą cicho, a nie idą środkiem ulicy po alko i krzyczą. Raczej ma pełno kasy i pewno dobry zawód i popisuje się w Polsce. 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Ale co ja poradzę, że Ty takie głupoty czasem produkujesz, że zwoje w mózgu się prostują? 🤷🏻

A już najlepsze to są te nieudolne próby "złapania" kogoś. Jak dziecko.

6 minut temu, hubio napisał(a):

Przecież on może być w 3 pokoleniu już urodzonym w Belgii. Może być nawet twoim lub kogoś z tego forum kolegą z IT. Imigranci to siedzą cicho, a nie idą środkiem ulicy po alko i krzyczą. Raczej ma pełno kasy i pewno dobry zawód i popisuje się w Polsce. 

Może być nawet w 23 pokoleniu. Dalej to nie będzie Belg.

Dokładnie tak samo jak moje dziecko z Polką, urodzone w Chinach nie będzie Chińczykiem.

A najlepsze jest to, że duża część tych pasożytów czuje się Brytyjczykami, Niemcami i Belgami jak trzeba zadbać o profity. Zapytaj prywatnie, albo jak są protesty związane z wydarzeniami w ich kraju to wtedy  ‼️🇵🇰🇵🇰🇵🇰🕌🕋☪️🇵🇰🇵🇰🇵🇰‼️

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Winter napisał(a):

Tak, jak wUkraińcy w Polsce. Siedzą cicho. :rotfl2: Prawda, prawda?!

W porównaniu z Polakami owszem - siedzą cicho. Przecież nie mieszkasz w Polsce to skąd masz wiedzieć? Chyba tylko z jakiś kanałów na YT od Bąka. Na dzień dzisiejszy jak słyszę głośną i pijaną grupkę młodzieży to jak dotąd w 100% to byli Polacy. Mieszkam w mieście pow. 500000. Czasami wracam do domu w nocy i późnym wieczorem i jak ktoś krzyczy albo jest pod wpływem alko to zawsze Polacy.

Na dzień dzisiejszy moje subiektywne poczucie bezpieczeństwa jest takie, że bezpieczniej się czuję kiedy w tramwaju jadą Ukraińcy lub inni imigranci niż Polacy. Bo ile razy bym nie jechał to Ukraińcy siedzą cicho. Nawet jak widać, że są pod wpływem. A ciemnoskórzy to już w ogóle mega przestraszeni. Zdarzyło się tak, że tramwaj zahamował i wpadłem na całą grupę ciemnoskórych imigrantów i to była moja wina, a to oni zaczęli mnie po angielsku mega przepraszać. To była 2 w nocy. Weekend. Wracałem z imprezy i oni też.

Nie kwestionuję tego jak jest w Niemczech czy Holandii, ale u mnie w mieście pow. 5000000 (ale nie Warszawa) nigdy nie spotkałem się z żadną agresją ze strony imigrantów. Natomiast podpici czy pijani Polacy 16-28 lat, szczególnie w grupkach to omijam z daleka.

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 1.08.2025 o 17:58, GordonLameman napisał(a):

A ja Ci tłumacze, że kompletnie źle rozumiesz zapisy tej dyrektywy. Doszlismy nawet do wspólnego porozumienia w tej kwestii, że wszystko zależy od krajowej implementacji.

Której nie ma i nie widać na horyzoncie. 

Więc pisanie o tym, że będzie trzeba na nich płacić kilka tysięcy EUR to po prostu prawackie szczucie. 

Tak kolokwialnie pojadę:

po pierwsze primo - nigdzie nie pisałem że trzeba będzie na każdego płacić kilka tys ojro

po drugie primo - powtórzę się - to nie jest temat na dzisiaj, zobaczymy jak ci wyjdą te implementacje za rok czy dwa ( no chyba że prawica dojdzie do władzy to będziesz miał wtedy rację )

po trzecie primo ultimo - to że w TEJ SEKUNDZIE nie pracują nad tym to żaden argument, jeszcze ich komisarz ds koordynacji paktu dociśnie, chociaż może dopiero za rok czy dwa.

Przejrzyj trochę swoich postów wstecz, tak w celach terapeutycznych a później warto żebyś udał się gdzieś ze swoim problemem " wszędzie widzę prawaków i oni szczują ludzi".

Wystarczy że ktoś trochę inaczej na coś patrzy albo rozumie to już musi być szczujący prawak.

Zrób coś z tym bo to niezdrowe jest głównie dla ciebie.

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, crush napisał(a):

Może być nawet w 23 pokoleniu. Dalej to nie będzie Belg.

No dla rasisty to wiadomo, że nie będzie Belg :) Naziści Żydów to też chyba tropili do 3 pokolenia wstecz... :rotfl:Natomiast w każdym możliwym sensie prawnym to jest Belg, a myśleć oczywiście możesz sobie, że nie , co absolutnie nie przeszkodzi mu w swobodnym podróżowaniu po całej UE

Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

Nie kwestionuję tego jak jest w Niemczech czy Holandii, ale u mnie w mieście pow. 5000000 (ale nie Warszawa) nigdy nie spotkałem się z żadną agresją ze strony imigrantów. Natomiast podpici czy pijani Polacy 16-28 lat, szczególnie w grupkach to omijam z daleka.

Definition of insanity.

- "U nas jest bezpiecznie!"

- "Tak, bo jest mało imigrantów z dziur"

- "No właśnie! Nie tak jak na zachodzie!"

- "No i trzeba to utrzymać, bo zachód też tak kiedyś miał"

- "Ale u nas jest bezpiecznie!"

51OnCmKqQyS.jpg

Opublikowano
Teraz, hubio napisał(a):

No dla rasisty to wiadomo, że nie będzie Belg :) Naziści Żydów to też chyba tropili do 3 pokolenia wstecz... :rotfl:Natomiast w każdym możliwym sensie prawnym to jest Belg, a myśleć oczywiście możesz sobie, że nie , co absolutnie nie przeszkodzi mu w swobodnym podróżowaniu po całej UE

I to jest właśnie patologia wytworzona rękami "empatów" i innych takich samobójczych śmieci. Mam szanować jakiegoś kmiota który nie szanuje kultury w której przyszlo mu żyć, bo ktoś mu wpisał coś w dokumentach.

I skończ z tymi Żydami bo na nikim to wrażenia nie robi, a po mnie spływa.

A jak już empatia, tudzież inna forma autyzmu nakazuje Ci takie zwroty, to mów mi Vader. :cool:

Opublikowano

@Winter nie mam żadnego i cieszę się, że nie latają gangi imigrantów, ale piszę jak jest. Twoja uwaga całkowicie nietrafna. Jak dotąd przez całe życie, odpukać, nigdy nie miałem jakiejkolwiek zadymy. Raz było blisko i bym był bez szans bo ich było 8 a ja sam ale pogadaliśmy, pożartowaliśmy i odpuścili choć zaczęło się od otoczenia i żartów ile mam kasy ze sobą. Los chciał, że znalazłem się po środku nocy, po alko a jakimś miasteczku na dworcu :) I ogarnąłem. Po za tym po prostu unikam zadym i 99,9 Polaków jakich znam są w porządku... Także - nie - nie mam żadnego problemu z Polakami :) 

Opublikowano
15 minut temu, hubio napisał(a):

A ciemnoskórzy to już w ogóle mega przestraszeni. Zdarzyło się tak, że tramwaj zahamował i wpadłem na całą grupę ciemnoskórych imigrantów i to była moja wina, a to oni zaczęli mnie po angielsku mega przepraszać. To była 2 w nocy. Weekend. Wracałem z imprezy i oni też.

A ja znałem, bo już dawno nie ma ich w kraju, dwóch lekarzy - Syryjczyków. Obaj tłukli żony, jeden próbował wywieźć syna z kraju.

I co teraz? Który dowód anegdotyczny przeważa? Czy wracamy do statystyk?

1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

@Winter @crush Ja kończę szychtę, a nocna zmiana raczej nie jest taka tolerancyjna, więc kontynuujecie na własne ryzyko.  :P 

Jeszcze po splunięciu w twarz i kończymy. 👍🏻

Opublikowano
5 minut temu, crush napisał(a):

Mam szanować jakiegoś kmiota który nie szanuje kultury w której przyszlo mu żyć, bo ktoś mu wpisał coś w dokumentach.

A jak szanuje kulturę w której żyje? Jak skończył studia? Jak jest lekarzem ratującym życie? Przecież przechodząc ulicą nie wiesz kim jest człowiek o innym kolorze skóry.

Generalnie mogę się zgodzić, że np czarnoskóry "Francuz" w 3 pokoleniu, który tak samo jak jego ojciec i dziadek jedyne co to umie kraść i nie wie nawet czym jest Luwr nie zasługuje na miano Francuza i tu się zgadzam. Natomiast zawsze piszę w tym wątku, że zawsze jest jakiś człowiek i nie można generalizować. Bo nawet z tych gett murzyńskich w USA czy Francji wyrastają wartościowi ludzie.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@ITHardwareGPT
Zrób obrazek w realistycznym stylu, czyli nie rysowany ołówkiem, tylko najlepiej coś w stronę fotografii czy renderingu. Niech przedstawia szklaną kulę, w której widać nagrobek, a na nagrobku napis:

Użytkownik Winter

29.IV.2025  - 3.VIII.2025

Poległ w bitwie pod Gordonem

Niech wyzywa w pokoju

obok

Całość możesz zatytułowć Przepowiednia Marsa

edit: bot się schlał i mu się język plącze :lol2: ale poza napisem ładnie dał radę :lol2:

Edytowane przez VRman
  • Haha 6
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, ibizpl napisał(a):

Tak kolokwialnie pojadę:

po pierwsze primo - nigdzie nie pisałem że trzeba będzie na każdego płacić kilka tys ojro

po drugie primo - powtórzę się - to nie jest temat na dzisiaj, zobaczymy jak ci wyjdą te implementacje za rok czy dwa ( no chyba że prawica dojdzie do władzy to będziesz miał wtedy rację )

po trzecie primo ultimo - to że w TEJ SEKUNDZIE nie pracują nad tym to żaden argument, jeszcze ich komisarz ds koordynacji paktu dociśnie, chociaż może dopiero za rok czy dwa.

Przejrzyj trochę swoich postów wstecz, tak w celach terapeutycznych a później warto żebyś udał się gdzieś ze swoim problemem " wszędzie widzę prawaków i oni szczują ludzi".

Wystarczy że ktoś trochę inaczej na coś patrzy albo rozumie to już musi być szczujący prawak.

Zrób coś z tym bo to niezdrowe jest głównie dla ciebie.

Ech, kolego.

1. W kontekście prawackiego szczucia nie pisałem o Tobie. Na tle tego prawactwa co tutaj siedzi Ty jesteś rozsądny. Czasem tylko widzę że masz kiepskie źródła - ale zadawałeś pytania i rozmawialiśmy normalnie.

2. Prawackie szczucie to Bąkiewiczei cala reszta tych głupich mediów, które powtarzają tępa propagandę. W tym te tezy o płaceniu kilka tysięcy euro. Wiem - ty o tym nie pisałeś. To była ogólna uwaga.

3. Prace nad takimi wdrożeniami ciągną się miesiącami. Jak chcesz to wrzucę ci treść maila i możesz co miesiąc ich pytać :) 

4. Wybacz, ale to ile fejków i niesprawdzonych informacji wrzucają tutaj prawaki uprawnia mnie do nazwania tego szczuciem :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Po pierwsze wydaje mi się, czy on kontratakuje. 

Po drugie wolno im. Współczesny system nie przewiduje dla nich odpowiedniej kary.

11 godzin temu, hubio napisał(a):

A jak szanuje kulturę w której żyje? Jak skończył studia? Jak jest lekarzem ratującym życie? Przecież przechodząc ulicą nie wiesz kim jest człowiek o innym kolorze skóry.

Generalnie mogę się zgodzić, że np czarnoskóry "Francuz" w 3 pokoleniu, który tak samo jak jego ojciec i dziadek jedyne co to umie kraść i nie wie nawet czym jest Luwr nie zasługuje na miano Francuza i tu się zgadzam. Natomiast zawsze piszę w tym wątku, że zawsze jest jakiś człowiek i nie można generalizować. Bo nawet z tych gett murzyńskich w USA czy Francji wyrastają wartościowi ludzie.

Wartość człowieka jest wyłączona, kiedy zdecyduje się dostać do kraju nielegalnie. 

Dla lekarzy i prawdziwych inżynierów istnieje legalna droga. 

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, hubio napisał(a):

Na dzień dzisiejszy moje subiektywne poczucie bezpieczeństwa jest takie, że bezpieczniej się czuję kiedy w tramwaju jadą Ukraińcy lub inni imigranci niż Polacy. Bo ile razy bym nie jechał to Ukraińcy siedzą cicho. Nawet jak widać, że są pod wpływem. A ciemnoskórzy to już w ogóle mega przestraszeni. Zdarzyło się tak, że tramwaj zahamował i wpadłem na całą grupę ciemnoskórych imigrantów i to była moja wina, a to oni zaczęli mnie po angielsku mega przepraszać. To była 2 w nocy. Weekend. Wracałem z imprezy i oni też.

Jak jest lekarzem ratującym życie? Przecież przechodząc ulicą nie wiesz kim jest człowiek o innym kolorze skóry.

No dla rasisty to wiadomo, że nie będzie Belg :) Naziści Żydów to też chyba tropili do 3 pokolenia wstecz... 

Imigranci to siedzą cicho, a nie idą środkiem ulicy po alko i krzyczą.

rasizm wzgledem wlasnego narodu, wybieralnie przestepcow i gwaltow na polskich kobietach, wyolbrzymianie przestepstw popelnianych przez Polakow, umniejszanie przestepstw popelnianych przez obcych nawet jak dostali sie tu przez przemytnikow XD

na labie to nawet bil brawo holland za antypolska propagande ale tak sie skompromitowala ze chociaz to odpuscil XD

kwintesencja postow hubio w wersji light i tldr dlaczego zostal zbanowany na labie za wroga propagande ;)

a to wszystko pewnie za niewiele wiecej niz 19gr/post

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

A ok. Nie mam zapędów rasistowskich więc się nie przyjrzałem kolorowi skóry tego Belga. Zresztą jest zasłonięte. Ale nasi forumowi rasiści rzeczywiście odkryli :) No raczej nic nie poradzimy na to, że nie wszyscy obywatele krajów UE są biali. Raczej jednak to nie jest imigrant tylko obywatel kraju UE.

To nie kwestia rasizmu, tylko tego że tacy jegomoście mają statystycznie za często na imię Ahmed, Mahmed lub podobnie. Do tego sniadą skórę. To naturalne że unika się określonych typów, jeśli ich charakterystyka pokrywa się z tą co mają osoby sprawiające najwięcej problemów. 

To nie działa tylko w przypadku obcokrajowców. 

Dla przykładu jak widzisz kogoś kto wyglądem przypomina pijaczka czy ćpuna, to go nie zatrudniasz. I wiesz co? Taka diagnoza ostatecznie okazuje się zbyt często trafiona.

• Upvote 5
Opublikowano
25 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Wartość człowieka jest wyłączona, kiedy zdecyduje się dostać do kraju nielegalnie. 

Dla lekarzy i prawdziwych inżynierów istnieje legalna droga. 

Czy to dotyczy też Polaków dostających się nielegalnie do USA? Albo zostających wbrew prawu/wizie?

Dla kolegi pytam.

Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Czy to dotyczy też Polaków dostających się nielegalnie do USA? Albo zostających wbrew prawu/wizie?

Dla kolegi pytam.

Tak. Po raz k***a 1000 TAK.

I ja już pisałem co powinno się robić z POLAKAMI robiącymi smród na obczyźnie. Tylko takie hubia jak Ty od razu zapluwają się o prawach człowieka.

Opublikowano
W dniu 1.08.2025 o 17:58, GordonLameman napisał(a):

A ja Ci tłumacze, że kompletnie źle rozumiesz zapisy tej dyrektywy. Doszlismy nawet do wspólnego porozumienia w tej kwestii, że wszystko zależy od krajowej implementacji.

Której nie ma i nie widać na horyzoncie. 

Więc pisanie o tym, że będzie trzeba na nich płacić kilka tysięcy EUR to po prostu prawackie szczucie. 

Tolerancja to jedyny powód dla którego jeszcze nie wywalili takiego imigranta jak ty.

https://www.o2.pl/informacje/brytyjczycy-ujawnia-skad-sa-przestepcy-polacy-patrza-z-niepokojem-7153181862763264a

Mitomania w Brighton mocna :) 

@ITHardwareGPT
Wytłumacz proszę lokalnym "geniuszom" dlaczego porównywanie statystyk z różnych krajów dot. przestępstw o innej definicji (w jednym kraju szerszej, w drugiej węższej, w jednym wszystkie okołoseksualne czyny jako gwałt, w innym - jak w Polsce - rozbite na 4-5 różnych przepisów) nie ma sensu. Możesz to wyjaśnić obrazkami albo pisząc jak do 10-latków. 

Poprostu stwierdzam fakt ze jestes ekstremalnie lewicowy. Teraz zlagodziles poglady z jakiegos wzgledu ale pamietam twoje wpisy doskonale.

• Upvote 1
Opublikowano

typowe dzialanie policji w UK, mokry sen niektorych trolli w temacie ;)

Cytat

UK: Gwałt Afgańczyków na 12-latce. Policja chciała zataić narodowość sprawców.

Policja w Warwickshire podejmowała działania mające na celu zachowanie spokoju społecznego, obawiając się, że ujawnienie pochodzenia oskarżonych mogłoby doprowadzić do napięć na tle narodowościowym. Mimo to część mieszkańców Nuneaton wyraża frustrację i domaga się większej przejrzystości.

https://kryminalne.o2.pl/informacje/gwalt-na-12-latce-zatrzymano-dwoch-afganczykow-7185220664265472a

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Mar_s napisał(a):

@Roman_PCMR Ta druga część wypowiedzi to już lekkie przegięcie było, ale powiedzmy że skończy się na słownym pouczeniu, na razie...

To nie jest pierwszy raz kiedy ten “jegomość” atakuje moją rodzinę. 
Już poprzednio go za to upominałeś. 

Jak widać nie ma żadnych argumentów, że musi jak ostatnia *********** atakować rodzinę. 

Moim zdaniem powinnaś go wywalić na dłużej. Z miesiąc albo dwa.

Tym bardziej, że on tylko bzdury i kłamstwa pisze :) 

Sadzilem że są pewne granice tolerancji chamstwa tutaj. 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano
30 minut temu, Mar_s napisał(a):

@Roman_PCMR Ta druga część wypowiedzi to już lekkie przegięcie było, ale powiedzmy że skończy się na słownym pouczeniu, na razie...

Moze i masz racje. Jest to przykre ale jestem przekonany ze skoro 'ekstremalni lewicowi wyznawcy' pokroju gordona sa w stanie poswiecic ojczyzne to rodzine tez :(