VRman 2 634 Opublikowano 3 Listopada Opublikowano 3 Listopada (edytowane) Mam nadzieję, że wybaczycie offtop, ale nic nie poradzę, że mnie filmiki AI bardzo śmieszą. Tu ktoś zrobił naprawdę zajebistego prompta, a AI wykonało idealnie. Szkoda, że to tylko fake, bo przydałaby się taka babcia na granicy Tego jest sporo więcej na YT, niekoniecznie na tym samym kanale. Edytowane 3 Listopada przez VRman
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Jakkolwiek straszne jest to co się stało tak narzekanie, że nie pójdzie do więzienia to czysty debilizm. Jeśli pójdzie do psychiatryka to pewnie już nigdy z niego nie wyjdzie i będzie szprycowania lekami.
oldfashioned 459 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada "władze niemieckie uznały, że byłoby to dla niego zbyt niebezpieczne" Tyle jezeli chodzi o obraz dzisiejszej Europy. To fajnie ze niemiecki podatnik bedzie placil zeby trzymac chwasta (czy tam warzywo po lekach) u siebie, totalnie BEZSENSU. 2
VRman 2 634 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada Najgorsze jest to, że typowa Julka oglądająca TVNy i czytająca gazeta.pl czy inne wp/onety nie ma pojęcia co w tym podejściu jest nie tak. Oni nie rozumieją czemu przez to rośnie afd czy brauniarzom u nas. Te ich dobre serduszko i troska o prawa człowieka. 3
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 14 minut temu, VRman napisał(a): Najgorsze jest to, że typowa Julka oglądająca TVNy i czytająca gazeta.pl czy inne wp/onety nie ma pojęcia co w tym podejściu jest nie tak. Oni nie rozumieją czemu przez to rośnie afd czy brauniarzom u nas. Te ich dobre serduszko i troska o prawa człowieka. Bo trzeba dbać o prawa człowieka i nie ma w tym niczego złego. Problem pojawia się wtedy, kiedy barany ściągają ludzi, którzy mają w nosie nasze prawa. Prowadzisz złą narrację, ale czego można wymagać od gościa, który wczoraj pisał o masowej eksterminacji psów. Właśnie przez taką narrację ten przekaz nie trafia do wielu zwyczajnych ludzi, bo wielu ludzi ma dobre serduszka i martwi się prawami człowieka. Żeby trafić do wszystkich trzeba przedstawić zagrożenie w ludzki sposób, trzeba o nim mówić tak, żeby przekaz nie kojarzył się z Adolfem. To czego prawica nie rozumie to fakt, że nie trzeba być radykałem żeby nie popierać migracji, nie trzeba mówić "sram na prawa człowieka" żeby być przeciwnikiem masowej migracji. Skrajności nie są dobre, ani te z lewej ani te z prawej. Co do julek - tego jest coraz mniej - https://www.iamexpat.de/expat-info/germany-news/majority-germans-think-there-too-much-immigration Cytat 69 percent fear conflicts between immigrants and German natives. Sceptycyzm do migracji rośnie nie tylko w Niemczech. Ważne jest to, żeby ten sceptycyzm nie kojarzył się tylko z prawicowymi debilami ala Braun czy Weidel ale żeby wszedł do mainstreamu. Tylko coś co jest mainstreamowe będzie miało szansę przebić się na tyle głęboko, żeby sytuacja się diametralnie zmieniła natomiast przy takiej narracji nie wyjdzie to poza prawicę. Edytowane 4 Listopada przez Henryk Nowak
oldfashioned 459 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 15 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Bo trzeba dbać o prawa człowieka i nie ma w tym niczego złego. Powiedz mi w jaki sposob 80-120k euro rocznie na trzymanie chwasta w placowce specjalistycznej w Niemczech wplywa pozytywnie na prawa czlowieka i spoleczenstwo niemieckie? 1
janek25 191 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 2 minuty temu, oldfashioned napisał(a): Powiedz mi w jaki sposob 80-120k euro rocznie na trzymanie chwasta w placowce specjalistycznej w Niemczech wplywa pozytywnie na prawa czlowieka i spoleczenstwo niemieckie? teraz juz żadne,wczesniej mysleli ze sie zreflektuje i zacznie wywozić szambo po niemcu bo sami tego nie chca robić a Polak za drogi
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 20 minut temu, oldfashioned napisał(a): Powiedz mi w jaki sposob 80-120k euro rocznie na trzymanie chwasta w placowce specjalistycznej w Niemczech wplywa pozytywnie na prawa czlowieka i spoleczenstwo niemieckie? ? Po pierwsze - jemu chodziło o to, że go nie deportowali, bo to niby było dla niego zbyt niebezpieczne. Po drugie - nie zrozumiałeś niczego co napisałem. Tego człowieka było trzeba deportować dawno temu bo tacy jak on mają w nosie nasze prawa. 1
oldfashioned 459 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada W ogole nie powinni bydla wpuszczac - wlasnie przez pryzmat praw czlowieka. Nic nie pisales o tym, ze powinien zostac deportowany, wiec nie odbijaj paleczki w ten sposob. Dyskusja zaczela sie od tego, ze typ nie pojdzie do wiezenia, tyko bedzie sobie siedzial w psychiatryku bo u niego w kraju moze mu sie stac krzywda (o zgrozo). W momencie jak chlop pozbawil juz kogos zycia, zagrozil posrednio/bezposrednio bezpieczenstwie w kraju w ktorym przebywa to powinien byc wlasnie traktowany jako chwast. Wyslany do siebie, z dozywotnim zakazem wjazdu do EU. Niech go tam resocjalizuja u siebie. 3
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) Tobie trzeba wszystko wykładać jak krowie na rowie bo inaczej nie rozumiesz? Napisałem Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a): (...) Problem pojawia się wtedy, kiedy barany ściągają ludzi, którzy mają w nosie nasze prawa (...) Czyli wg mnie w ogóle nie powinni byli go wpuszczać. To co napisałem później wynikało z tego, że już go wpuścili a skoro już jest w Europie to powinni byli go chociaż deportować. Decyzja żeby go nie deportować zapadła przed morderstwem, on już wtedy był nielegalem. Teraz po prostu odpowiada karnie zgodnie z prawem kraju w którym przebywa. I jeszcze jedno, ty napisałeś: Cytat wiec nie odbijaj paleczki w ten sposob. Wiem, że nasz język jest trudny ale mówi się o odbijaniu piłeczki, nie pałeczki. Edytowane 4 Listopada przez Henryk Nowak
oldfashioned 459 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada To moze ja Tobie rowniez, jak krowie. Temat: 'Nielegalni imigranici...' Pacjent: Nielegalny imigrant zabija Polke Komentarze do sytuacji: Cytat Jakkolwiek straszne jest to co się stało tak narzekanie, że nie pójdzie do więzienia to czysty debilizm. Jeśli pójdzie do psychiatryka to pewnie już nigdy z niego nie wyjdzie i będzie szprycowania lekami. Cytat Bo trzeba dbać o prawa człowieka i nie ma w tym niczego złego. Nie ma nic debilnego w tym, ze chwast powinien dostac mozliwe najwiekszy wyrok za zbrodnie (jej charakter), tymczasem Ty mowisz, ze jak pojdzie do psychiatryka to tez nie jest nic dobrego, a narzekanie na to to debilizm. Poswiec 3 minuty i dowiedz sie czym rozni sie pobyt w A i B w Niemczech. Gosc w ogole nie powinien miec opcji B. Max kara lub deportacja. Oboje sie zgadzamy, ze nie powinno go tutaj (DE) byc. Ja bym w ogole nie wpuscil za 1 razem wlasnie odwolujac sie do tego co sam napisales - dbanie o prawa czlowieka. Priorytetem sa obecni obywatele/rezydenci kraju, nie niewiadomo kto/co probujacy wjechac do kraju. Dopoki w socjalach bedzie taka narracja, i bedziemy sie starli "lagodzic" takie sprawy, dopoty takie sytuacje beda sie zdarzaly. To powinna byc medialna sprawa nie wsrod normalnych obywateli, ale wsrod kolegow tego jegomoscia. Oni powinni wiedziec, ze jak cos odwala, to zostana wsadzeni do samolotu i wyladuja tam skad przybyli, bez wzgledu czy to bedzie 'zagrazalo' ich zyciu, czy nie. Natomiast caly ciezar dyskusji jest przerzucany na to, czy mozemy tak zrobic, czy to ludzkie, czy to humanitarne, czy to takie czy srakie. Who cares? Jak wezmiesz psa do domu i pogryzie dziecko, to nie zastanawiasz sie czy teraz mozna zareagowac w sposob A / B / C > tylko jezeli pies jest agresywny to sie go pozbywasz, nie ryzykujesz wiecej zdrowiem innych domownikow. Bardzo bym sie chcial mylic, ale moje subiektywne odczucie jest takie, ze w kwestii bezpieczenstwa zwiazanego z fala imigracji, srodowiska lewicowo-centrowe zdecydowanie wyzej w hierarchii praw i dobr czlowieka (o ktorej najglosniej same trabia) stawiaja gosci, nie gospodarzy. Pileczka, paleczka - nie wiem z czego wynika ten blad. Tak napisalem, irrelevant.
kubikolos 1 324 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 4 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a): Jakkolwiek straszne jest to co się stało tak narzekanie, że nie pójdzie do więzienia to czysty debilizm standardowa regula z generatora od obroncow sciagania przestepcow, to zle zle ale...... wy sie nawet nie roznicie od pisowcow zbytnio, te same metody 3 godziny temu, oldfashioned napisał(a): Powiedz mi w jaki sposob 80-120k euro rocznie na trzymanie chwasta w placowce specjalistycznej w Niemczech wplywa pozytywnie na prawa czlowieka i spoleczenstwo niemieckie? nie wplywa, dlatego najlepiej bedzie go wyrzucic gdzie po polskiej stronie
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 1 godzinę temu, oldfashioned napisał(a): Nie ma nic debilnego w tym, ze chwast powinien dostac mozliwe najwiekszy wyrok za zbrodnie (jej charakter), tymczasem Ty mowisz, ze jak pojdzie do psychiatryka to tez nie jest nic dobrego, a narzekanie na to to debilizm. Poswiec 3 minuty i dowiedz sie czym rozni sie pobyt w A i B w Niemczech. Gosc w ogole nie powinien miec opcji B. Max kara lub deportacja. Oboje sie zgadzamy, ze nie powinno go tutaj (DE) byc. Ja bym w ogole nie wpuscil za 1 razem wlasnie odwolujac sie do tego co sam napisales - dbanie o prawa czlowieka. Jak zwykle nie rozumiesz. Facet w tamtym twicie zastosował clickbait, mianowicie robił szum, że gość nie pójdzie siedzieć. Pójdzie tyle tylko, że do psychiatryka. Jak to wygląda w Niemczech? Najpewniej nigdy z niego nie wyjdzie i będzie szprycowania do końca życia. Czy byłoby lepiej gdyby teraz go deportowano? Zależy od indywidualnego poczucia sprawiedliwości. Gość nigdy nie opuści murów zamkniętego zakładu a w Afganistanie jeszcze by zrobili z niego bohatera bo zabił niewierną, tyle by było z ukarania brudasa. Moim zdaniem czas na deportacje już minął. Co do tego co piszesz dalej - "Bo trzeba dbać o prawa człowieka i nie ma w tym niczego złego. Problem pojawia się wtedy, kiedy barany ściągają ludzi, którzy mają w nosie nasze prawa" - Ja, dzisiaj. Czyli jak najbardziej popieram postrzeganie praw człowieka, to nas różni od brudasów czy od putinowskich zbrodniarzy. Niemniej jest ogromne ryzyko, że każdy wypuszczony brudas będzie naruszać nasze prawa w tym prawa konstytucyjne - konstytucja nakłada na państwo obowiązek zapewnienia bezpieczeństwa obywateli przed zagrożeniami, więc moim zdaniem nie powinno się ich wpuszczać a tych co już są należałoby deportować. Humanitarnie, w dobrych warunkach ale deportować. Edytowane 4 Listopada przez Henryk Nowak
janek25 191 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 3 minuty temu, kubikolos napisał(a): dlatego najlepiej bedzie go wyrzucic gdzie po polskiej stronie a nasi po wieloletnim larum alienów z roznych organizacji w końcu go wydali a on załozy sprawe Polsce i podatnik po cichu zapłaci odszkodowanie 2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Najpewniej nigdy z niego nie wyjdzie i będzie szprycowania do końca życia. i frytki z solą Edytowane 4 Listopada przez janek25 1
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 1 minutę temu, kubikolos napisał(a): standardowa regula z generatora od obroncow sciagania przestepcow, to zle zle ale...... Jak zwykle bredzisz i jak zwykle pokazujesz, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem no i jak zwykle wykazujesz się brakiem wiedzy. Bez zmian, po prostu jesteś beznadziejnym przypadkiem. Wytłumaczę to w sposób tak przystępny, że nawet ty zrozumiesz. Z psychiatryka raczej nigdy nie wyjdzie i tam zdechnie. W Niemczech nie ma zwyczaju wypuszczania niebezpiecznych, chorych psychicznie przestępców z psychiatryka, oni tam siedzą do śmierci na lekach uspakajających. Z pierdla by wyszedł po 15-25 latach, w pierdoły miałby dobrze. W zakładzie dowalą mu ketrel i będzie leżeć i się ślinić. W Afganistanie jeszcze by go pochwalili. Jeśli chodzi o samo ukaranie to w psychiatryku będzie mieć najgorzej. Taki ze mnie obrońca ścigania przestępców że się cieszę, że gość będzie przeżywać męki do końca swych dni. 4 minuty temu, janek25 napisał(a): i frytki z solą Weź się doedukuj. Jak komisja orzeknie, że wciąż jest niebezpieczny to będą mu orzekać na jego niekorzyść w nieskończoność, tak to działa w Niemczech i to jest wiedza powszechna. 1
janek25 191 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 2 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a): Jak komisja orzeknie jak
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) Teraz, janek25 napisał(a): jak Tak się u nich orzeka, to jest standard. Chory psychicznie morderca prawie nigdy nie wychodzi na wolność. Edytowane 4 Listopada przez Henryk Nowak
janek25 191 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada a na zakończenie politycznego plaza w Polsce Choć w środku stoi bo w urzedach jest juz gdzieś wywalona z lewej strony ,1 z czterech 1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a): Tak się u nich orzeka, bo u nas nie.... https://www.google.com/search?q=zabił+i+był+w+psychiatryku+wyszedł&client=firefox-b-d&sca_esv=6848a430e14581e8&ei=jkgKadeeJOqUxc8Ppr6U6Aw&ved=0ahUKEwjXnYfNktmQAxVqSvEDHSYfBc0Q4dUDCBE&oq=zabił+i+był+w+psychiatryku+wyszedł&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiJXphYmnFgiBpIGJ5xYIgdyBwc3ljaGlhdHJ5a3Ugd3lzemVkxYJIAFAAWABwAHgBkAEAmAEAoAEAqgEAuAEMyAEAmAIAoAIAmAMAkgcAoAcAsgcAuAcAwgcAyAcA&sclient=gws-wiz-serp Kazdy sie miga na psychiatryk bo mysli ze szybciej wyjdzie .za nieświadomke sa niskie kary To ze jest tam ciezej to inna sprawa.To swiadczy zle o wiezieniu a nie dobrze o psychiatryku
kubikolos 1 324 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Jak zwykle bredzisz i jak zwykle pokazujesz, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem no i jak zwykle wykazujesz się brakiem wiedzy. Bez zmian, po prostu jesteś beznadziejnym przypadkiem. Wytłumaczę to w sposób tak przystępny nie wytlumaczysz bo jak zwykle bredzisz po prostu jestes beznadziejnym przypadkiem, on nie pojdzie do wiezienia i to jest fakt tam komunikowany, nikogo nie interesuja twoje tlumaczenia o psychiatryku ani opinie na ten temat
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada (edytowane) 16 minut temu, kubikolos napisał(a): nie wytlumaczysz bo jak zwykle bredzisz po prostu jestes beznadziejnym przypadkiem, on nie pojdzie do wiezienia i to jest fakt tam komunikowany, nikogo nie interesuja twoje tlumaczenia o psychiatryku ani opinie na ten temat Kto powiedzial, ze nikogo nie interesują? Chyba, że pisząc "nikogo" masz na myśli ty=nikt, wtedy to by się zgadzało. I to nie jest opinia a fakt, chociaż nie powinno mnie dziwić, że wg ciebie fakty to brednie, w końcu ty nawet nie rozumiesz co czytasz. Masz tutaj na potwierdzenie tego co piszę. https://www.cambridge.org/core/journals/european-psychiatry/article/forensic-care-in-germany/92FCA642805EDEB55C5C96FDACF66E16 Cytat Section 63 of the German penal law provides for the temporally unlimited commitment to a forensic- psychiatric hospital. https://www.frontiersin.org/journals/psychiatry/articles/10.3389/fpsyt.2024.1456363/full Cytat Legislation requires that the appropriateness of a forensic placement be reviewed iteratively, while the length of placement can be theoretically and practically unlimited. https://zis-online.com/dat/artikel/2016_11_1062.pdf Tu możesz poczytać jak organizacja praw człowieka się pulta o to, że niemcy zamykają do psychiatryka na zbyt długo: https://www.grundrechtekomitee.de/details/lebenslanges-wegsperren-in-der-forensischen-psychiatrie Oczywiście nie każdego zamyka się tam na całe życie, wiadomo, że schizofrenik który ukradł komuś rower nie spędzi w zamknięciu całego życia natomiast w hardcorowych przypadkach z takiego zakładu się nie wychodzi. Diluj z faktami, nie z opiniami. 21 minut temu, janek25 napisał(a): bo u nas nie.... No ale temat nie dotyczy Polski. Zresztą to co linkujesz to przykład tego jak ktoś popełnił ogromny błąd bo facet powinien dalej siedzieć w pierdlu i mimo wszystko najczęściej tak jest również u nas. Piszesz o nieświadomce. Co innego jak ktoś popełnia przestępstwo będąc niepoczytalnym a co innego jak przestępstwo zostaje popełnione przez kogoś ciężko chorego psychicznie np. na schizofrenię dwubiegunową. Można być chwilowo niepoczytalnym i takie osoby rzeczywiście mogą ponieść najmniejsze konsekwencje jednak to jest dość skomplikowany temat. Co innego jak ktoś jest chory, takie osoby traktuje się zupełnie inaczej. Edytowane 4 Listopada przez Henryk Nowak 1
janek25 191 Opublikowano 4 Listopada Opublikowano 4 Listopada 7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Zresztą to co linkujesz to przykład tego jak ktoś popełnił ogromny błąd bo facet powinien dalej siedzieć tego nie wiem bo go nie znam.Ogólnie wielu chce na psychiatryk dopóty nie zobacza ze w psychiatryku gorzej jak we wieźniu 1
VRman 2 634 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) 17 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Bo trzeba dbać o prawa człowieka i nie ma w tym niczego złego. Problem pojawia się wtedy, kiedy barany ściągają ludzi, którzy mają w nosie nasze prawa. Prowadzisz złą narrację, ale czego można wymagać od gościa, który wczoraj pisał o masowej eksterminacji psów. Ojoj.. A tu co się stało? Po pierwsze gdzie pisałem, że prawa człowieka są złe? Tak samo nie powiem, że należy rozjechać kaczkę autem, ale babka co się na autostradzie zatrzymała bo miała dobre serduszko spowodowała karambol i śmierć ludzi. Bo chciała pomóc kaczuszkom. Bo miała dobre serduszko. Z migracją jest to samo. "Pomóżcie temu biednemu Ahmedowi, bo mu rodziców zastrzelili!" a że Ahmed z rodzinką potem rozjadą ciężarówką tłum ludzi świętujących w grudniu to nie pomyśli. Bo jest za tępa. Trzeba rozumieć konsekwencje swoich działań. O tym pisałem, ale czego oczekiwać od psiarza, który nie rozumie różnicy pomiędzy eksterminacją psów, a eksterminacją genetycznie zakodowanych ras i pod-ras niebezpiecznych z i popsutem mózgiem, z wybuchową i nieprzewidywalną agresją. Różnica między eksterminacją piesków, a eksterminacją wszystkiego, co zawsze będzie sprawiało ogromne zagrożenie dla ludzi. Ludzie stworzyli te rasy, to ludzie mogą je wyeliminować. Na moje im prędzej tym lepiej, ale po pierwsze opcja "dłużej" też lepsza niż wcale, a po drugie pisałem zresztą, że wyeliminowanie tego wychodowanego przez ludzi gówna (amstaffy, pitbulle i tym podobne chodzące tykające bomby) jest niemożliwe bo zawsze gdzieś na świecie znajdą się ludzie którzy to postanowią hodować dalej. To samo tyczy mopsów. Te są chyba niegroźne, ale cierpią. Nie powinno się kontynuować ich hodowli bo to jest po prostu zło wyrządzane tym biednym zwierzakom. Co nie znaczy, że sugeruję by je usypiać. Po prostu efekty chorych złych ludzi, w postaci ras które nigdy nie powinny zaistnieć, należałoby skasować. 17 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Właśnie przez taką narrację ten przekaz nie trafia do wielu zwyczajnych ludzi, bo wielu ludzi ma dobre serduszka i martwi się prawami człowieka. Łoo bulwa To już ja jestem winny? To przeze mnie zapraszają miliony inżynierów, bo źle się wyraziłem. Było pite, chyba. I to sporo 17 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Żeby trafić do wszystkich trzeba przedstawić zagrożenie w ludzki sposób, trzeba o nim mówić tak, żeby przekaz nie kojarzył się z Adolfem. A co jak dzień dobry na ulicy się komuś tak już kojarzy, bo Adolf też mówił dzień dobry? Co wtedy?! 17 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): To czego prawica nie rozumie to fakt, że nie trzeba być radykałem żeby nie popierać migracji, nie trzeba mówić "sram na prawa człowieka" żeby być przeciwnikiem masowej migracji. Skrajności nie są dobre, ani te z lewej ani te z prawej. Powiedział koleś piszący do osoby na środku, którą ostro z lewa wyzywają od prawaków i ostro z prawa od lewaków. Ten cały post to był bait, przyznaj się. Zgadłem? 17 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a): Co do julek - tego jest coraz mniej - https://www.iamexpat.de/expat-info/germany-news/majority-germans-think-there-too-much-immigration Marna pociecha z tego, że się budzą jak widzą efekty swoich działań. Ich podejście wcześniej już wyrządziło nieodwracalne szkody. A im podobne w innych krajach nie wyciągną żadnych wniosków. Edytowane 5 Listopada przez VRman
janek25 191 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada https://www.onet.pl/informacje/deutsche-welle/merz-syryjczycy-powinni-wracac-nie-ma-juz-powodu-do-azylu/tmwz7fd,0666d3f1 Problem ze Syryjczycy mowią ze to nie Syryjczycy.Nie zgadza im sie kolor skóry
VRman 2 634 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) W USA stabilnie W Nowym Jorku wybrali muzułmańskiego socjalistę, który otwarcie mówie, żeby przytulić i utulić każdego imigranta. Co może pójść nie tak źródło dla formalności, nie klikajcie, nie nabijajcie im odsłon. Nic tam nie ma poza tym co zacytowałem wyżej https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zohran-mamdani-wygrywa-w-nowym-jorku-zwrocil-sie-do-trumpa-cztery-slowa/y14e93y Edytowane 5 Listopada przez VRman
Rekomendowane odpowiedzi