Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Jak to brak piechoty, a tutaj się cała dywizja "herojów" marnuje.

https://www.facebook.com/watch/?v=602466959605072

Niech zlikwidują ten idiotyzm że biorą od 25, i można im dostarczyć ile trzeba na granicę tych rwących się do walki "herojów".

Może im też z filmu znajdą jakieś mundurki SS Galizien, to od razu we właściwym umundurowaniu pójdą w bój z Putinem.

2 komentarze wyżej napisałem że się idealnie wpisujecie w grę służb i to nie koniecznie ukraińskich by resztę "hardych" do walki ściągnąć. Ten cały stadion(w większości dzieciaki typu tego co pisał że o to w tym chodzi) bez przeskzkolenia to jak nie krzyknie to raczej innego pożytku z niego na froncie nie będzie bez półrocznego przygotowania przynajmniej. Polak srogi gospodaż. Mądry gdy już się trzeba wstydzić. A i tak dalej głupi.

Edytowane przez areczek1987
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

chyba kogoś pogięło jeśli go puszczą wolno. Mamy ustawę o reżimach i zakazach związanych z ich propagowaniem, jazda z frajerem.

Obsrał się i tyle. Ludzie znaleźli jego adres, furę, którą jeździ itp to gacie zrobiły się pełne kału.
Swoją drogą to on mieszka w Holandii i jeździ furą na holenderskich blachach.

@Winter ścignij typa i wymierz sprawiedliwość :flaga:

• Like 1
Opublikowano

Gość poczuł widać że przesadził więc teraz próbuje gasić pożar, mnie nie przekonał.

1 minutę temu, areczek1987 napisał(a):

2 komentarze wyżej napisałem że się idealnie wpisujecie w grę służb i to nie koniecznie ukraińskich by resztę "hardych" do walki ściągnąć. Ten cały stadion(w większości dzieciaki typu tego co pisał że o to w tym chodzi) bez przeskzkolenia 

Ale rozumiesz pojęcie ironii?

Opublikowano
Teraz, areczek1987 napisał(a):

2 komentarze wyżej napisałem że się idealnie wpisujecie w grę służb i to nie koniecznie ukraińskich by resztę "hardych" do walki ściągnąć. Ten cały stadion(w większości dzieciaki typu tego co pisał że o to w tym chodzi) bez przeskzkolenia to jak nie krzyknie to raczej innego pożytku z niego na froncie nie będzie bez półrocznego przygotowania przynajmniej. Polak srogi gospodaż. Mądry gdy już się trzeba wstydzić.

Ić stont!!

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mar_s napisał(a):

Gość poczuł widać że przesadził więc teraz próbuje gasić pożar, mnie nie przekonał.

Tu już nie chodzi o to czy kogoś przekonał, ale o poszanowanie prawa. Wiadomo co z nim zrobić, najlepiej pokazowo dla reszty, może wyciągną jakieś wnioski. 

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jakiekolwiek pochwalenie wysyłania dzieciaków na front jest w naszych czasach karygodne. Oczywiście bydło robiące syf na narodowym należy deportować i to natychmiast, takie osoby powinny mieć też zakaz wjazdu do Polski, najlepiej dożywotni. 

Co do wysyłania ludzi na wojnę: 

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-sondaz-wiecej-niz-1-3-polakow-nie-chce-bronic-kraju-w-wypadk,nId,7963579

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/pokolenie-z-bedzie-bronic-kraju-dbaja-glownie-o-komfort-zycia/8hcj6xq?utm_source=fb_komentarz&utm_medium=social&utm_campaign=fb&utm_term=autor_5&fbclid=IwQ0xDSwMH4D9jbGNrAwfgNGV4dG4DYWVtAjExAAEeIylVTHbURDYsT9VlRl2GBrEUQ8CsflzG56PklP-FhOqmFSxFToKWJypC9VE_aem_FGtDqQIsws-CVEnjtnxNLA

https://tvn24.pl/swiat/niemcy-czy-obywatele-chcieliby-bronic-kraju-w-razie-wojny-sondaz-st8584457

Jak widać coraz mniej ludzi deklaruje chęć obrony kraju w tym również

W Polsce. Oczekiwanie, że każdy Ukrainiec będzie ryzykować życie na froncie kiedy Polacy mają takie podejście do tematu jest po prostu śmieszne, bo niby dlaczego mamy wymagać od innych więcej niż od siebie? i tak dobrze, że mają kim walczyć. 

13 minut temu, Mar_s napisał(a):

Powinni, ale obawiam się że w kraju z kartonu nie ma na to szans. :)

Poza tym chyba ustawa o propagowaniu banderyzmu przepadła kiedyś w sejmie? A szkoda bo byłoby łatwiej takich ścigać.

Trzeba to zrobić bo w przeciwnym wypadku wiele osób stwierdzi, że pałka się przegła. Między innymi przez(brak) działania naszego rządu wzrasta niechęć do Ukraińców. Te niegrzeczne jednostki (które niewątpliwie stanowią zdecydowana mniejszość) powinny być ukarane bo inaczej ludzie będą mieć wrażenie, że Ukraińcy są bezkarni. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 1
Opublikowano

Przykre to, no ale jeżeli dzisiaj dla dzieciaka szczyt ambicji to bycie influencerem/jutuberem to czemu się dziwić? Zarobić ale się nie narobić.

Ja się zgadzam że trzeba, ale pytanie czy będzie chęć wśród rządzących żeby w końcu pokazać że nie można nam pluć w twarz bezkarnie i bez końca.

PS. Co do chęci walczenia na froncie to raczej tego nie sprawdzimy bo napaść Rosji to moim zdaniem fantastyka, ale jakby co to ja się nie uchylam, pomimo 51 krzyżyka na karku.  :P

• Upvote 1
Opublikowano

Mandat pouczenie i godzinne szkolenie z jakimś ich ichniejszym co będzie potrafił im wytłumaczyć co to mentalność i że jest uchodźcą w wymiarze prawa chyba że odeślesz z mamusią i możliwę z tatusiem co nic od ichniejszego państwa nie dostał by wspierał tamtejszą gospodarkę swoją mrówczą pracą. Z skrajności w skrajność. Bo część "wiedziała" jak się skończy. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Po co mają się patyczkować, może niech wezmą od razu nastolatków jak nasi powstańcy? Nie prościej będzie? 

Jakich nastolatków? Nikt nikogo nie zmuszał do udziału w powstaniu 

1 godzinę temu, huudyy napisał(a):

W dalszym ciągu sprowadzasz cały naród do najgorszego wspólnego mianownika, bo trafiłeś na jednego debila. Była wczoraj o tym dyskusja w zamkniętym temacie o uchodźcach i znowu robimy błędne koło. Rozbraja mnie szczerość z jaką wypowiadasz swoje tezy, że jego przodkowie byli kolaborantami - SKĄD WIESZ? równie dobrze moge powiedzieć że Twoi przodkowie byli kolaborantami, w końcu szmalcownicy również u nas działali, prawda? Mało to było wspólprac z UB czy SB od lat 50 ubiegłego wieku?

Ty byś chciał młodych, również niewinnych ludzi również wysłać na front, dla mnie to mentalna Somalia jest, bida aż w uszach piszczy.

edit: @Winter, Ty się nie śmiej, pracujesz na obczyźnie dla kraju znanego z kolaboracji z nazistami, nie jest Ci wstyd? :E 

Co ty znowu pier... człowieku... ,  nie znasz historii ale dużo się wypowiadasz w Polsce nie było ruchu oporu bo nie było kolaboracji , z Niemcami kolaborowali głównie komuniści po szkoleniach w Moskwie , możliwe że twoi przodkowie to co napisałeś na to wskazuje , bo mojego dziadka komuniści wsadzili do więzienia za pomoc partyzantom

A z SB współpracował Twój guru towarzysz Bolek i całe to towarzystwo związane z platformą obywatelską które tak popierasz 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Jak znajdę to posłucham.

Tak nawiasem, to do tych oburzonych że ktoś "dzieci" na front chce wysyłać, u nas wiek poboru to 18 lat. Znowu jesteśmy gorsi, czy Ukraińcy wolniej dojrzewają?  :P

I z tą myślą Was zostawiam.  :E

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

A co ma państwo w którym się znajduje do tego że naziści w Ukrainie byli gloryfikowani bo wyzwolili ich od Rosjan? Tych samych Rosjan co zagłodzili więcej ludzi niż w Polsce zginęło w II wojnie światowej? 

To tak jakby jakiś Włoch przyjechał i celebrował Mussoliniego. Byłbyś tak samo oburzony? Oczywiście że nie. 

Kolejny znawca się znalazł, jakich Rosjan? Stalin był Rosjaninem ? Iwaszko był Rosjaninem ? Trocki był Rosjaninem ? Tam było pełno obcych narodów, Rosjaninem to był car którego obalili 

A czy Włochy bezpośrednio brały udział w masakrowaniu Polski? No nie więc nic dziwnego że by zareagowali inaczej 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Tak nawiasem, to do tych oburzonych że ktoś "dzieci" na front chce wysyłać, u nas wiek poboru to 18 lat. Znowu jesteśmy gorsi, czy Ukraińcy wolniej dojrzewają?  :P

To w Polsce mamy aktywny pobór bądź konflikt zbrojny?

57 minut temu, voltq napisał(a):

nie znasz historii ale dużo się wypowiadasz w Polsce nie było ruchu oporu bo nie było kolaboracji , z Niemcami kolaborowali głównie komuniści po szkoleniach w Moskwie

XDDDD co za odklejka. Świnie, szmalcownicy inne mendy były, są i będą wszędzie, w każdym narodzie, nie musisz tego kolorować szkołą Moskiewską.

możliwe że twoi przodkowie to co napisałeś na to wskazuje , bo mojego dziadka komuniści wsadzili do więzienia za pomoc partyzantom

powiem tak, pier*ol się chamie i wara od mojej rodziny. Moi przodkowie pochodzą z okolic Chełmna nad Nerem, jeden pradziadek przeszedł przez Auschwitz, nawet nie chcę bardziej się nad tym rozwijać bo szkoda mi mordy strzępić na takich jak ty. 

A z SB współpracował Twój guru towarzysz Bolek i całe to towarzystwo związane z platformą obywatelską które tak popierasz 

Powiedz to Piotrowskiemu albo Kazimierzowi Kujdzie. Hatfu.

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
47 minut temu, Mar_s napisał(a):

Jak znajdę to posłucham.

I z tą myślą Was zostawiam.  :E

https://www.groove.pl/Макс-Корж-max-korzh/Свой-дом-my-home/piosenka/1017544

Nikt tu nie burzy się że chcecie uchodźców odsyłać i to takich nieletnich. To nawet zabawne. Tak głupota powinna mieć nauczkę. Polska mądry naród.

Opublikowano
Teraz, Kaczkofan napisał(a):

Temat zaraz zablokowane będzie, 3:0 dla moderacji 😐

Za zdradę tajnego planu moderatora 30 dni paki. :P

Teraz muszę od nowa zacząć, co tam jeszcze zostało do zamknięcia?  ;D

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, huudyy napisał(a):

To w Polsce mamy aktywny pobór bądź konflikt zbrojny?

XDDDD co za odklejka. Świnie, szmalcownicy inne mendy były, są i będą wszędzie, w każdym narodzie, nie musisz tego kolorować szkołą Moskiewską.

powiem tak, pier*ol się chamie i wara od mojej rodziny. Moi przodkowie pochodzą z okolic Chełmna nad Nerem, jeden pradziadek przeszedł przez Auschwitz, nawet nie chcę bardziej się nad tym rozwijać bo szkoda mi mordy strzępić na takich jak ty. 

Powiedz to Piotrowskiemu albo Kazimierzowi Kujdzie. Hatfu.

Tak mamy aktywny pobór na ćwiczenia wojskowe w Polsce

Tak to byli ludzie którzy działali w komunistycznej partii Polski około 20 tysięcy ludzi głównie kryminaliści którzy siedzieli po więzieniach i w drugiej RP było około 29 mln ludzi , przed wojna jeździli na szkolenia do Moskwy i po wojnie ci ludzie tworzyli struktury państwa z nadania stalina 

Poparcie dla KPP to było w wyborach w 1930 (do Sejmu III kadencji i Senatu), czyli tzw. „wyborach brzeskich” na organizacje „przybudówkowe” KPP (lista główna została unieważniona przez władze sanacyjne) zagłosowało 286 612 wyborców. 

To czemu ty człowieku głosujesz na nich ?  , wspierasz ludzi którzy niszczyli twoja rodzinę?

13 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

Temat zaraz zablokowane będzie, 3:0 dla moderacji 😐

zablokują wszystkie tematy , spadnie ruch na forum , odblokują tematy , wzrośnie ruch i tak w kolko jak glosowanie na PO I PIS xD

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Trzeba wprowadzić wzorem mądrzejszego z krajów możliwe uchoźctwo z bezpośrednio zagrożonych jakimś większym ostrzałem jak nie wtargnięciem oddziałów jak tu trzymać takich co boją się że ich shared jakiś trafi. Tak czy siak będą z saksów ściągani.