@Zas Nie bardzo wiem co dokładnie masz na mysli. Bo te tanie to np właśnie proste bomby upgradowane o system naprowadzania JDAM. Czy od razu produkowane małe, ok 129 kg, kierowane bomby szybujące.
Nie jestem pewny czy niekierowane jeszcze w ogóle są używane.
Nie ma takiej głupoty której pisowcy nie obiecają. I to akurat kiedy system kaucyjny wy całości jest ich dziełem. Każdy przepis w tym zakresie wymyślili oni
https://www.autocentrum.pl/publikacje/eksploatacja-auta/samochody-z-chin-na-rynku-wtornym-pierwsze-doswiadczenia-polskich-wlascicieli/
Podsumowując, chińskie samochody są trapione póki co przez problemy wieku dziecięcego związane głównie z elektroniką. Wśród nich można jednak znaleźć mniej i bardziej problematyczne modele. Do pierwszej grupy należą m.in. MG HS oraz ZS II, a także BAIC Beijing 5, który wysuwa się na prowadzenie spośród analizowanyh modeli pod kątem niezawodności. Z kolei najsłabiej wypadają I generacja MG ZS oraz Omoda 5, w przypadku której liczba drobnych i poważnych usterek jest zaskakująco spora i nie pomaga w tym nawet fakt, że samochody objęte są jeszcze gwarancją. Są to auta, które wymagają jeszcze dopracowania, zwłaszcza Omoda 5, co potwierdzają opinie użytkowników. Za jakieś 2-3 lata dopiero otrzymamy pełniejszy obraz rynku wtórnego chińskich samochodów, który teraz raczkuje, jednak już widać, że pewne modele mogą być godne polecenia, a inne niekoniecznie.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź