Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@VRman Przeanalizowałem dostępne aktywności użytkownika @voltq na forum, ale niestety nie uzyskałem wystarczających danych do szczegółowej analizy propagandowej działalności lub precyzyjnego procentowego udziału w tematach politycznych. Wyniki przeszukiwania pokazały głównie takie aktywności jak dyskusje o uchodźcach i migrantach, co może wskazywać na intensywne zaangażowanie w tematy polityczne.

Jeśli chcesz dokładniejszej analizy, zalecam ręczne przejrzenie postów użytkownika bezpośrednio na forum, szczególnie w dziale politycznym lub wojennym. Możesz to zrobić tutaj: [Nielegalni imigranci i uchodźcy w UE - temat ogólny](https://forum.ithardware.pl/topic/8019-nielegalni-imigranci-i-uchod%C5%BAcy-w-ue-temat-og%C3%B3lny/).

Co do Twoich pozostałych pytań — kwestia tego, jak często ignorował prośby o negatywną ocenę Putina, czy jak intensywnie powtarzał specyficzne treści propagandowe wymaga specyficznej analizy kontekstowej, której nie można jasno stwierdzić na podstawie ogólnych danych z wyszukiwania. Jeżeli chcesz, mogę pomóc w bardziej szczegółowym sprawdzeniu konkretnych treści, jeśli dasz mi odpowiedni kontekst i przykład postu.

gpt-4.5-preview-2025-02-27

• Like 1
  • Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przypominam, że ten temat w kwestii wojny na Ukrainie miał służyć wyłącznie celom informacyjnym o postępach walk i innych rzeczach bezpośrednio związanych z konfliktem. Róbcie ten ściek dalej, a jeszcze dzisiaj kolejny wątek poleci do kosza.

Opublikowano (edytowane)

Ehh dając się trollować temu użyszkodnikowi doprowadzicie do zamknięcia kolejnego tematu.

Nie widzicie tego?

Dodajcie go do ignorowanych to za parę dni mu się znudzi i przestanie pisać te proruskie brednie.

Inaczej za parę dni i ten temat poleci.

Edycja: Nie widziałem wpisu admina. Może mam jakieś zdolności parapsychiczne czy coś :D 

Edytowane przez Badalamann
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Edycja: Nie widziałem wpisu admina. Może mam jakieś zdolności parapsychiczne czy coś :D 

Prawie.

2 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Inaczej za parę dni i ten temat poleci.

Ale pomyliłeś się co do czasu, kiedy to nastąpi :hihot:

Opublikowano (edytowane)

@tomcug

Jeśli nikomu się nie chce czytać co Voltq wyprawia, to czy możemy poprosić o zgodę na wyjątek i zrobić referendum? Jeśli prawie wszyscy w wątku gdzie sra ruską propagandą to widzą i sobie nie życzą, to czy można mu zblokować udział w wątku?

Jak poczytać to zobaczysz, że naprawdę sporo osób od dawna się dziwi pozwalaniem votlq'owi na wykolejanie kolejnych wątków. Nikt inny na całym forum chyba nie jest tak destrukcyjnym userem i o nikim innym społeczność nie ma tak zgodnej opinii.

Ja piszę nie na temat z jednego tylko powodu: bo mu się na to pozwala. Zgłaszałem ze 3 dni temu. Nie dostał bana, czyli uznajecie jako administracja/moderacja, że mu wolno. No chyba, że chcecie by ten wątek zamknąć.

Więc to jest mój ostatni post nie na temat tego wątka. Pod warunkiem, że za sranie wrzutkami od ruskich onuc, nie na temat wojny i rozwoju wydarzeń bezpośrednio z nią związanych, Voltq zacznie dostawać bany. 

Mniejsze zło - zakaz choćby lekkiego offtopu. Ale przynajmniej ruski trol przestanie wkurzać 90% osób zainterresowanych wątkiem.

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano

@VRman By niesamowicie poprawić sobie odbiór ith forum starczy dodać do ignorowanych votq, hubio i crush. Od monitora nie czuć wówczas smrodu onuc ani nie wieje nienawiścią(no pod tym względem jeszcze był swego czasu umpro czy jakoś tak, ale chyba sam sobie poszedł).

Równocześnie pod względem wartości treści nic nie tracisz.

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.wp.pl/media-przedstawiciel-trumpa-zapowiada-polskie-wojsko-w-ukrainie-7156318508714496a

Kto kłamie USA czy Polska?

@VRman @Winter zgadzam się  to wy głównie robiliście offtop i pisaliście obraźliwe treści na innych łamiąc regulamin forum , więc to wam moderatorzy odpuszczają 

@Camis edytuje posty bo pomimo nowych ustawień klawiatury w smartfonie nadal robi mi błędy i przeinacza zdania 

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

Ja Ci nie zarzucam prorosyjskości. Problem w tym że ty sam się podkladasz mówiąc takie rzeczy. Z jednej strony nie jesteś wstanie przyznać, że Putin to dyktator, mimo że jak sam przyznałem w sposób szemrany utrzymuje władze. Z drugiej strony mówisz że Zeleński do dyktator, mimo że utrzymuje władze zgodnie z ich prawem. Przecież to są aż 2 dowody na to że się mylisz. 

Poza tym, musisz zdawać sobie sprawę, że dla Putina nie Żeleński sam w sobie jest problemem, tylko prozachodniość ukraińskiego przywódcy. Wybory są mu potrzebne tylko po to, aby spróbować wepchnąć tam kogoś o innej orientacji.

A jaki jest sens przyznawania czegoś o czym wszyscy na tym forum wiedzą?

Przecież napisałem że nie ma sensu udowadniać że oddychamy tlenem zawartym w powietrzu 

Myślałem że kolega z forum czyta ze zrozumieniem posty 

Tak bo komuniści też sobie zrobili takie prawo które było bezprawiem czyli rozumiem że to popierasz?

A co to za problem przekazac władze tymczasowo komuś innemu ?

Czy ktoś miał pretensje że Komorowski został tymczasowym prezydentem po śmierci Kaczyńskiego? No nie bo u nas jest realna demokracja 

https://www.horecatrends.pl/inne/900/dania_raport_na_swiecie_trwa_56_konfliktow_najwiecej_od_ii_wojny_swiatowej,68857.html

Edytowane przez voltq
Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

A jaki jest sens przyznawania czegoś o czym wszyscy na tym forum wiedzą?

Przecież napisałem że nie ma sensu udowadniać że oddychamy tlenem zawartym w powietrzu 

Myślałem że kolega z forum czyta ze zrozumieniem posty 

Tak bo komuniści też sobie zrobili takie prawo które było bezprawiem czyli rozumiem że to popierasz?

A co to za problem przekazac władze tymczasowo komuś innemu ?

Czy ktoś miał pretensje że Komorowski został tymczasowym prezydentem po śmierci Kaczyńskiego? No nie bo u nas jest realna demokracja 

I u nas również nie byłoby wyborów w trakcie wojny.

Czyli Żeleński nie jest dyktatorem. Koniec tematu, trollu.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, voltq napisał(a):

Nie rozwiązuje się problemów tylko wszczyna wojny żeby jak najwięcej zasobów zagrabić dla siebie. Inna sprawa, że Rosji ukraińskie nie są jakoś szczególnie potrzebne. Mają wystarczająco dużo swoich. Praktycznie mogliby tylko starać się "wyssać" ludność. Zmierzamy do pięknej katastrofy.

Edytowane przez indexinfio
  • Like 1
Opublikowano

Panowie, było już dzisiaj ostrzeżenie, a tutaj nadal w najlepsze dyskusja nie na temat.

Co ma jakiś Szmaciak wspólnego z konfliktami zbrojnymi?

Pomijając to że dla was każda okazja do wojenki jest dobra…

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, tomcug napisał(a):

Róbcie ten ściek dalej, a jeszcze dzisiaj kolejny wątek poleci do kosza.

nie ma na co czekac, przeciez dla nich to nie ma znaczenia czy w tym, czy w innym temacie beda jechac po voltq, skoro moga to robic to beda to robic

3 godziny temu, Winter napisał(a):

Jeśli ktoś wypisuje, że Zelenski jest dyktatorem,

ukraincy musza miec niezla polewke jak zobacza ze Polacy gdzies na polskim forum bronia ukrainskiego prezydenta ale po swoim jada na okraglo XD

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
Opublikowano

@VRman Jest odwrotnie. Odpowiadając mu, nagłaśniacie jego wpisy. Do tego w ten sposób karmicie też samego trolla, więc typ pisze jeszcze więcej.

Zignorujecie go to mu się znudzi i sobie pójdzie.

Jak nie to przecież skończy się zamknięciem tematu. Nie wiem dlaczego wielu użytkowników tego nie dostrzega.

Żadnych innych efektów nie będzie.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pamiętaj - tutaj jest wolność słowa. Więc jak napiszesz w grafikach, że NVIDIA zyskuje 30% wydajności po wrzuceniu na 12 godzin do 30% roztworu wody z solą a następnie poprawieniu styków poprzez włożenie do włączonej mikrofali na 30 minut, to jak komuś się to nie podoba, to może dać Cię do ignorowanych :E Potem jeszcze porada - aby zwiększyć wydajność zestawu, najlepiej oprócz mnożnika procesora podnieść mu napięcie - pomijając zasilacz podać 230V na gniazdo w płycie głównej - jeśli porada nie pasuje to dodaj do ignorowanych....

Tak będzie, prawda???

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

https://www.theguardian.com/world/live/2025/may/14/ukraine-russia-vladimir-putin-volodymyr-zelenskyy-peace-talks-turkey-latest-live-news-updates

Trump nie wie, czy putler pojawi się na rozmowach pokojowych w Turcji.  

https://www.reuters.com/world/europe/kremlin-says-ukraine-peace-talks-turkey-are-still-doesnt-say-who-is-going-2025-05-14/

Kolejny teatr z którego nikt nie wyniknie, a Trump chyba wciąż nie widzi, że robi z siebie kretyna i daje pomiatać ruskim. 

Ten post jest związany BEZPOŚREDNIO z konfliktem,- wojną w Ukrainie, kraju, który został bez żadnej przyczyny napadnięty przez zbrodniczy reżim putina. 

NIestety moderacja tego forum nieudolnie tłumaczy nam, że nie będzie blokować treści, które są idealnie zbieżne z rosyjską propagandą, bo to ich zdaniem narusza wolność słowa. 

Wiem, że moim zdaniem niezbyt rozgarnięci ludzie pokroju Mar_s będą zaraz próbowali mi dogryźć, wszak Mar_s najwyraźniej uważa, że ma cięty język. W starciu z rzeczywistością okazuje się on niezwykle tępy (język oczywiście) - https://www.gov.pl/web/sluzby-specjalne/polska-na-celowniku-dezinformacji

https://www.press.pl/tresc/69699,jak-dziala-rosyjska-propaganda_-przeczytaj-tekst-andrzeja-poczobuta

https://www.tu.berlin/en/news/interviews/russian-propaganda-on-the-internet

https://thebulletin.org/2025/03/russian-networks-flood-the-internet-with-propaganda-aiming-to-corrupt-ai-chatbots/

Cytat

Now, an apparent attempt by Russia to infect AI chatbots themselves with propaganda shows that the internet as we know it may be changed forever.

Sprawa wygląda poważnie, ale mimo to moderacja wciąż uważa, że rosyjska propaganda, która jest istotna również w kontekście zbrojnego konfliktu na Ukrainie, nie jest czymś co powinno zostać tutaj ukrócone. Zastanawiam się, czy gdyby żyli w 1938 roku, to czy by bronili wieszania swastyk i haseł nawołujących do pogromów, bo WOLNOŚĆ SŁOWA. 

W takiej sytuacji zachęcam do trzymania się tematu, ignorowania ruskich onuc jak voltq czy hubio i zaprzestania cytowania tych użytkowników. Blokuję ich już od jakiegoś czasu, ale niestety widzę ich posty za każdym razem, kiedy ktoś umieści ich w cytacie. Oczywiście ignorowanie w obecnej formie pomaga, ale liczę na to, że smród ruskiego miru i zapleśniałych onuc uda się jeszcze ograniczyć. 

Jeszcze zachęcam do lektury tego: https://epjdatascience.springeropen.com/articles/10.1140/epjds/s13688-023-00414-5

Cytat

bots have been deployed to spread disinformation, fake news, and hate speech on social media [20, 33–35]. In particular, they aid in the spread of low-credibility content (e. g., misinformation, false news) by amplifying early-stage diffusion

Do moderacji,- 

Cytat

Russian propaganda on social media during the 2022 invasion of Ukraine

Tak, propaganda w internecie jest bezpośrednio związana z konfliktem zbrojnym, w tym przypadku z Inwazją zbrodniczej i niesprowokowanej rosji na Ukrainę. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano
3 godziny temu, bergercs napisał(a):

Pamiętaj - tutaj jest wolność słowa. Więc jak napiszesz w grafikach, że NVIDIA zyskuje 30% wydajności po wrzuceniu na 12 godzin do 30% roztworu wody z solą a następnie poprawieniu styków poprzez włożenie do włączonej mikrofali na 30 minut, to jak komuś się to nie podoba, to może dać Cię do ignorowanych :E Potem jeszcze porada - aby zwiększyć wydajność zestawu, najlepiej oprócz mnożnika procesora podnieść mu napięcie - pomijając zasilacz podać 230V na gniazdo w płycie głównej - jeśli porada nie pasuje to dodaj do ignorowanych....

Tak będzie, prawda???

Ale w czym tkwi problem? Jak ktoś jest debil to niech cierpi.

Ty zobaczysz takiego posta, zrobisz - 🤨 i tyle.

57 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tak, propaganda w internecie jest bezpośrednio związana z konfliktem zbrojnym, w tym przypadku z Inwazją zbrodniczej i niesprowokowanej rosji na Ukrainę. 

Ruscy pompują, że na Ukrainie jest wysoka w Europie liczba chorych na HIV... Tyle, że to jest fakt - mają z tym problem.

I teraz jak o tym wspomnę to powielam ruską propagandę, czy nie?

Opublikowano

Nie za bardzo rozumiem decyzji o zamknięciu wątku o wojnie w Ukrainie, jesli zezwalają na wrzucanie info tutaj... 

To nie można przywrócić wątku i po prostu tam moderować zamiast tutaj?.