TheMr. 2 704 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia Ukraina to jednak mocarstwo. Wpływają na wojnę w Azji. 5
VRman 2 775 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia O, kolejne wytyczne od kremla Donal OsRump dostał chyba, żeby oczerniać Ukrainę przy każdej okazji i przy braku okazji wymyślać okazje, choćby nie wiem jak potłuczone to były pomysły Jeszcze niech da w mordę przed kamerami Zelenskiemu krzycząc "przez ciebie gnoju nie dostałem Nobla!" 1 2
drex1 251 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia .....Brytyjski think thank zwrócił uwagę, że rosyjskie operacje w Polsce nie promują prostych przekazów prorosyjskich. Zamiast tego wykorzystują tematy historyczne, w tym rzeź wołyńską. W analizie wskazano, że reputacja Stepana Bandery uległa głębokiej zmianie: od 22 proc. ocen pozytywnych w 2012 r. do 74 proc. w 2022 r. Autor ocenił, że demonizowanie Bandery przez Rosję umocniło go jako symbol sprzeciwu wobec Moskwy. Maria Piechowska z PISM podkreśla, że na Ukrainie wiedza o wydarzeniach na Wołyniu jest ograniczona, a Bandera i UPA funkcjonują przede wszystkim jako symbole oporu. – Po pierwsze, na Ukrainie nie ma dużej wiedzy na temat wydarzeń na Wołyniu. Ukraińcy wiedzą tyle, że Polacy drążą ten temat. Natomiast Bandera i UPA to dla nich wyłącznie symbole walki z Rosją sowiecką, a teraz z Rosją – wyjaśniła analityczka. Jej zdaniem problemem jest obustronne niezrozumienie oraz emocje po obu stronach. .....– Czarno-czerwona flaga dla większości Ukraińców już nie jest symbolem UPA. Gdyby zapytać o to przeciętnego Ukraińca, odparłby, że te barwy utożsamiają niezłomną walkę z Rosją. Z naszego punktu widzenia brzmi to fatalnie, ale to wynika z ich braku wiedzy – zaznaczyła Piechowska. – A po obu stronach granicy, zwłaszcza po stronie ukraińskiej, jest problem tej niewiedzy, więc Rosja to wykorzystuje. I będzie wykorzystywać za każdym razem, gdy pojawi się potencjał do konfliktu – ostrzegła https://wiadomosci.wp.pl/bandera-w-rosyjskiej-propagandzie-polska-i-ukraina-na-celowniku-7230599018052544a 1 4
ptys 73 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 1 godzinę temu, drex1 napisał(a): .....Brytyjski think thank zwrócił uwagę, że rosyjskie operacje w Polsce nie promują prostych przekazów prorosyjskich. Zamiast tego wykorzystują tematy historyczne, w tym rzeź wołyńską. W analizie wskazano, że reputacja Stepana Bandery uległa głębokiej zmianie: od 22 proc. ocen pozytywnych w 2012 r. do 74 proc. w 2022 r. Autor ocenił, że demonizowanie Bandery przez Rosję umocniło go jako symbol sprzeciwu wobec Moskwy. Maria Piechowska z PISM podkreśla, że na Ukrainie wiedza o wydarzeniach na Wołyniu jest ograniczona, a Bandera i UPA funkcjonują przede wszystkim jako symbole oporu. – Po pierwsze, na Ukrainie nie ma dużej wiedzy na temat wydarzeń na Wołyniu. Ukraińcy wiedzą tyle, że Polacy drążą ten temat. Natomiast Bandera i UPA to dla nich wyłącznie symbole walki z Rosją sowiecką, a teraz z Rosją – wyjaśniła analityczka. Jej zdaniem problemem jest obustronne niezrozumienie oraz emocje po obu stronach. .....– Czarno-czerwona flaga dla większości Ukraińców już nie jest symbolem UPA. Gdyby zapytać o to przeciętnego Ukraińca, odparłby, że te barwy utożsamiają niezłomną walkę z Rosją. Z naszego punktu widzenia brzmi to fatalnie, ale to wynika z ich braku wiedzy – zaznaczyła Piechowska. – A po obu stronach granicy, zwłaszcza po stronie ukraińskiej, jest problem tej niewiedzy, więc Rosja to wykorzystuje. I będzie wykorzystywać za każdym razem, gdy pojawi się potencjał do konfliktu – ostrzegła https://wiadomosci.wp.pl/bandera-w-rosyjskiej-propagandzie-polska-i-ukraina-na-celowniku-7230599018052544a wiedza o bandrze nikła na Ukrainie? to skąd tyle symboli UPA na mundurach, banderamobile na froncie, czerwono-czarne flagi, na oficjalnych uroczystościach, urzędach, cmentarzach, pomniki stiepana powstające jak grzyby po deszczu, nazwy ulic sławiące tego Polakożercę a także jemu podobnych; suchewycza czy chmielnickiego. Przecież obecna historia Ukrainy opiera się na wymienionych wyżej idolach, Ukraincy tyle o nich widzą co Ruscy na początku inwazji gdzie się znajdują (jak trafią do niewoli kazali im mówić że jechali na ćwiczenia i nie widzą gdzie są). Większych bredni dawno nie czytałem. 2
kwiatek.pl 12 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 7 godzin temu, ptys napisał(a): wiedza o bandrze nikła na Ukrainie? to skąd tyle symboli UPA na mundurach, banderamobile na froncie, czerwono-czarne flagi, na oficjalnych uroczystościach, urzędach, cmentarzach, pomniki stiepana powstające jak grzyby po deszczu, nazwy ulic sławiące tego Polakożercę a także jemu podobnych; suchewycza czy chmielnickiego. Przecież obecna historia Ukrainy opiera się na wymienionych wyżej idolach, Ukraincy tyle o nich widzą co Ruscy na początku inwazji gdzie się znajdują (jak trafią do niewoli kazali im mówić że jechali na ćwiczenia i nie widzą gdzie są). Większych bredni dawno nie czytałem. Zaraz bedziesz ruska onuca ze mna do pary zreszta tyle mnie obchodzi zdanie pomagaczy i ***** co i nic Tak jak napisales udaja ze nie widza, zaszczepiono w nich rusofobie, ktora obecnie jest na poziomie HARD ...zero racjonalnego myslenia Ktokolwiek nie idzie tutaj zgodnie z ich racja tutaj moze stanac ze mna w szeregu haha. Zreszta o czym tu mowa gdy najwazniejszym zrodlem tutaj jest onet versus del spiegel... Sorki za brak polskich znakow, moja bezprzewodowa Hama tak czasem ma
drex1 251 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 19 minut temu, kwiatek.pl napisał(a): Zreszta o czym tu mowa gdy najwazniejszym zrodlem tutaj jest onet versus del spiegel... no bez przesady.... cały czas pracujecie żebysmy nie zapomnieli o przekazie z rasia tudej 2 5
GordonLameman 8 882 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 59 minut temu, ptys napisał(a): wiedza o bandrze nikła na Ukrainie? to skąd tyle symboli UPA na mundurach, banderamobile na froncie, czerwono-czarne flagi, na oficjalnych uroczystościach, urzędach, cmentarzach, pomniki stiepana powstające jak grzyby po deszczu, nazwy ulic sławiące tego Polakożercę a także jemu podobnych; suchewycza czy chmielnickiego. Przecież obecna historia Ukrainy opiera się na wymienionych wyżej idolach, Ukraincy tyle o nich widzą co Ruscy na początku inwazji gdzie się znajdują (jak trafią do niewoli kazali im mówić że jechali na ćwiczenia i nie widzą gdzie są). Większych bredni dawno nie czytałem. Nikła jest ich wiedza o tym co bandera robił w Polsce i jaki był jego udział w rzezi wołyńskiej oraz o samej rzezi. To proste, wystarczy myśleć logicznie i nie być braunistą. 1 5
Suchy211 1 314 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 4 godziny temu, ptys napisał(a): wiedza o bandrze nikła na Ukrainie? to skąd tyle symboli UPA na mundurach, banderamobile na froncie, czerwono-czarne flagi, na oficjalnych uroczystościach, urzędach, cmentarzach, pomniki stiepana powstające jak grzyby po deszczu, nazwy ulic sławiące tego Polakożercę a także jemu podobnych; suchewycza czy chmielnickiego. Przecież obecna historia Ukrainy opiera się na wymienionych wyżej idolach, Ukraincy tyle o nich widzą co Ruscy na początku inwazji gdzie się znajdują (jak trafią do niewoli kazali im mówić że jechali na ćwiczenia i nie widzą gdzie są). Większych bredni dawno nie czytałem. Ty przeczytałeś komentarz który cytujesz? Wiedza o banderze na Ukrainie nie jest nikła. Z tym, że on jest dla nich znany przede wszystkim z oporu wobec rusków. Jak rosja nas zaatakuje, a USA nas obronią zabijając bronią masowego rażenia przyokazji 50 milionów kobiet starców i dzieci, a kolejne 20 skażą na śmierć w męczarniach na skutek choroby popromiennej, nadal będą dla mnie bohaterami. 4 godziny temu, kwiatek.pl napisał(a): Zaraz bedziesz ruska onuca ze mna do pary zreszta tyle mnie obchodzi zdanie pomagaczy i banderofanow co i nic Tak jak napisales udaja ze nie widza, zaszczepiono w nich rusofobie, ktora obecnie jest na poziomie HARD ...zero racjonalnego myslenia Ktokolwiek nie idzie tutaj zgodnie z ich racja tutaj moze stanac ze mna w szeregu haha. Zreszta o czym tu mowa gdy najwazniejszym zrodlem tutaj jest onet versus del spiegel... Sorki za brak polskich znakow, moja bezprzewodowa Hama tak czasem ma Gdybym ci napluł w twarz, potem zgwałcił i zabił dzieci twojego brata, to kto wtedy zaszczepi w tobie suchy211fobie? I czy ona będzie LIGHT czy HARD? 1 1
kwiatek.pl 12 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 14 minut temu, Suchy211 napisał(a): Ty przeczytałeś komentarz który cytujesz? Wiedza o banderze na Ukrainie nie jest nikła. Z tym, że on jest dla nich znany przede wszystkim z oporu wobec rusków. Jak rosja nas zaatakuje, a USA nas obronią zabijając bronią masowego rażenia przyokazji 50 milionów kobiet starców i dzieci, a kolejne 20 skażą na śmierć w męczarniach na skutek choroby popromiennej, nadal będą dla mnie bohaterami. Gdybym ci napluł w twarz, potem zgwałcił i zabił dzieci twojego brata, to kto wtedy zaszczepi w tobie suchy211fobie? I czy ona będzie LIGHT czy HARD? Który z Was POMAGACZOBANDEROFILE był kiedyś na zachodniej Ukrainie? Nie wspomnę o terenach już na wschód od Kijowa bo to inny świat... Więc który był? Podzielić się z Wami filmami i zdjęciami tylko swoimi? Takimi żeby jeden z drugim obrońca uciśnionych sobie przejrzał EXIF...? Chociaż o czym tu mowa... Jedynie możemy sobie pośmieszkować i pocytować łoneta 🥰
Suchy211 1 314 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia @kwiatek.plNo to jak już zaproponowałeś, to się podziel. Wyprowadź wszystkich z błędu.
GordonLameman 8 882 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia (edytowane) Ja byłem. Edytowane 9 Grudnia przez GordonLameman
kwiatek.pl 12 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 16 minut temu, Suchy211 napisał(a): @kwiatek.plNo to jak już zaproponowałeś, to się podziel. Wyprowadź wszystkich z błędu. Ale z jakiego błędy gdzie dla Ciebie i wielu innych białe jest czarne? Czego nie zrozumiałeś? 🤭 Nie ma gloryfikacji UPA i BANDERYZMU na Ukrainie i to wymysł ruskich i ruskich onuc wraz z braunistami? 🤭😶 1
hwdp43 1 755 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 42 minuty temu, kwiatek.pl napisał(a): Podzielić się z Wami filmami i zdjęciami tylko swoimi? Dawaj
ptys 73 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia (edytowane) https://kresy.pl/wydarzenia/ukraina-piesn-o-upowcach-ojciec-nasz-bandera-podbija-ukrainskiego-tiktoka-video/ tu ładna procesja z stiepankiem na obrazku https://www.facebook.com/watch/?v=1307295364077297 tu ładnie dzieci spiewają oczywiście na Ukrainie nie w Polsce a poniżej wasz hymn wcale się nie zdziwię jak mnie teraz sami zgłoszą za propagację banderyzmu i nasizmu ale co tam za słowami waszej idiolki żukosi po co wyciągać stare tupy z szafy, płacić, dawać zasiłki a w razie co wysłać swoje wojsko bo nasi już się nawojowali Edytowane 9 Grudnia przez ptys
Keller 773 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia Gdzie w tych wszystkich "peanach" i "pieśniach" jest cokolwiek o Polakach i wobec Polaków? 2
ptys 73 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia (edytowane) 18 minut temu, Keller napisał(a): Gdzie w tych wszystkich "peanach" i "pieśniach" jest cokolwiek o Polakach i wobec Polaków? a co chciałbyś żeby śpiewali że jak wykończą Ruskich, będą rezać lachy, mnie to że gloryfikują mordercę Polaków wystarczająco przeszkadza co bardziej ogarniętym ludziom utwór poniżej również niespecjalnie się kojarzy a poniżej filmik o pani panczenko i "biednej" ukraince w luksusowym aucie, warto posłuchać koncówkę jak sprawa pomocy wyglada w krajach zachodnich Edytowane 9 Grudnia przez ptys
VRman 2 775 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia Czy Wy nie rozumiecie, że robicie to co trole chcą? kwiatek.pl ptys Nożownik z berlina to przecież pro-ruskie trole. Jak nie chcecie zgłaszać, to przynajmniej NIE KARMCIE, proszę. Ignorujcie to wyjdzie że same ze sobą rozmawiają. PS. Dziś trzy typowe zagrywki ruskich troli w tym wątku, ale że będą na tyle niekumaci, żeby walić "rusofobią", nie używaną przez nikogo poza ruskimi, to się nie spodziewałem, ale fajnie fajnie, oby tak dalej. 3
Suchy211 1 314 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 46 minut temu, ptys napisał(a): https://kresy.pl/wydarzenia/ukraina-piesn-o-upowcach-ojciec-nasz-bandera-podbija-ukrainskiego-tiktoka-video/ tu ładna procesja z stiepankiem na obrazku https://www.facebook.com/watch/?v=1307295364077297 tu ładnie dzieci spiewają oczywiście na Ukrainie nie w Polsce a poniżej wasz hymn wcale się nie zdziwię jak mnie teraz sami zgłoszą za propagację banderyzmu i nasizmu ale co tam za słowami waszej idiolki żukosi po co wyciągać stare tupy z szafy, płacić, dawać zasiłki a w razie co wysłać swoje wojsko bo nasi już się nawojowali Odsłuchałem, abyś ty nie musiał. Na szczęście są angielskie napisy. Nie ma tam nic o mordowaniu kogokolwiek. Wliczając w to jasno określonego wroga, czyli Moskali. O polakach nie ma ani słowa. Gdyby nie słowa "Ojcem naszym Bandera" nie byłoby absolutnie nic do czego można by się przyczepić w tym utworze. Z tym że tak jak tu niektórzy z nas mówią, oni na banderę patrzą jak na bojownika o wolność z moskalami. Tymi samymi moskalami z którymi walczą teraz. No co za przypadek, że stosują te symbole. Na pewno w tym czasie myślą o mordowaniu polaków. Sprawę Wołynia trzeba rozliczyć. Ale trzeba też umieć zrozumieć drugą stronę i dlaczego akurat teraz te symbole są bardziej popularne. Nie rozliczymy tego szczekając na nich jak psy i obrażając się, bo w takiej sytuacji każdy stanie okoniem. 8
VRman 2 775 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 33 minuty temu, Suchy211 napisał(a): bo w takiej sytuacji każdy stanie okoniem. O, zupełnie jakby ktoś chciał jakąś narracją i trolowniami dokładnie do tego efektu doprowadzić.
eNeSik 272 Opublikowano 9 Grudnia Opublikowano 9 Grudnia 7 godzin temu, kwiatek.pl napisał(a): Zaraz bedziesz ruska onuca ze mna do pary zreszta tyle mnie obchodzi zdanie pomagaczy i ***** co i nic Tak jak napisales udaja ze nie widza, zaszczepiono w nich rusofobie, ktora obecnie jest na poziomie HARD ...zero racjonalnego myslenia Ktokolwiek nie idzie tutaj zgodnie z ich racja tutaj moze stanac ze mna w szeregu haha. Zreszta o czym tu mowa gdy najwazniejszym zrodlem tutaj jest onet versus del spiegel... Sorki za brak polskich znakow, moja bezprzewodowa Hama tak czasem ma Radze Ci przystopować i ważyć słowa bo stąpasz po kruchym lodzie. Uspokoj sie i dobieraj slowa bardziej rozważnie. Alternatywą jest urlop ktory moze da Ci wiecej czasu na oczytanie sie, poszerzenie zasobu słow do tego stopnia abys potrafil wyrazic swoje mysli, opinie i zdanie - w sposob kulturalny i mnie inwazyjny 3 1 2
Camis 5 983 Opublikowano 10 Grudnia Autor Opublikowano 10 Grudnia Cytat Ambasador USA odpowiada Donaldowi Tuskowi. "Zostawiamy tę ideę za sobą" — Musimy dokonać zwrotu na konfrontację z głównym zagrożeniem dla Ameryki i świata, którym są Chiny. To wymusi przesunięcie środka ciężkości na Indo-Pacyfik. Nie ma krajów "takich jak Polska", ponieważ to Polska musi przewodzić. Gdyby Ameryka robiła wszystko, to byłaby to katastrofa dla Europy — powiedział w programie "Fakty po Faktach" w TVN24 ambasador USA w Polsce Thomas Rose. https://wiadomosci.onet.pl/kraj/ambasador-usa-odpowiada-donaldowi-tuskowi-zostawiamy-te-idee-za-soba/8csd94x
Dimazz 612 Opublikowano 10 Grudnia Opublikowano 10 Grudnia Ja słyszałem coś innego. Niemcy maja być przywódcą NATO w Europie i sama organizacja ma się stać bardziej europejska. USA w swojej doktrynie zakładają najpierw Ameryki później Pacyfik i na trzecim miejscu Europa. USA nie chce już być policjantem i będzie jedynie broniło swoich interesów i wpływów. Czyli w sumie to co robi Rosja.
trepek 1 474 Opublikowano 10 Grudnia Opublikowano 10 Grudnia Dziwne, żeby ambasador USA napisał wprost do polskiego premiera, że to Niemcy muszą przewodzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź