Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Winter napisał(a):

Ale ból dupy na twitterze i polskich służalczych mediach, że Trump rozmawia z Putinem. Jak wszyscy tacy twardzi to zapraszam na ukraiński front. Tej wojny nie da się wygrać, jeśli nie chcą jej wygrać sami Ukraińcy.

Aha. To alternatywą dla rozmawiania z Putinem i rozwijaniem przed nim czerwonego dywanu, jest pójście na front. Nic innego pomiędzy nie przychodzi ci do głowy?

Nienawidzę lewactwa, ale to jest bardzo nieprzyjemna historyczna chwila. To bezdyskusyjnie największy blamaż prezydenta USA w historii. 

To jest jak oglądanie marszu wermachtu przez Warszawę. To jest absolutna porażka i zwycięstwo ruskiej agentury. 

A ty się cieszysz, że "lewactwo piecze". 

Miałeś okazję milczeć, ale ją przegapiłeś.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Pytasz "co ma teraz zrobić Trump, jak dawno temu zdradził swój kraj i sojuszników i pomógł Putinowi zająć lepszą pozycję i przechylić szalę zwycięstwa na jego korzyść"?

No nie wiem, nie wiem. 

Nic mi nie przychodzi do głowy. Nagle zapomniałem wszystkiego o czym tu pisaliśmy po sto razy.

Pewno przegapiłeś. 

Po prostu nie rozumiem jak można wypisywać co wypisujesz. Zwyczajnie mi się to we łbie nie mieści. Jedyne co mi przychodzi do glowy to trolowanie, albo ćwiczenie siebie lub bota przez udawania jakiejs postawy. 

Zupełnie jakby AI miało prompta, że ma zostać na swojej "opiinii" niezależnie od przedstawionych faktów i informacji.

Jak Trump wyjdzie do kamer z ręką w spodniach Putina, to też powiesz, że to po prostu wielka polityka? W sensie... gdzie jest ten punkt po którym się obudzisz i powiesz "o kurde, ale tu się od(wali)ło... on faktycznie jest najgorszym prezydentem USA w historii i faktycznie robi co może aby udupić swój kraj i sojuszników, jak mogłem tego wcześniej nie widzieć?"

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano

Przyznam, że z tym przelotem B2 w takim momencie to piękny gest. Fajnie byłoby zobaczyć te maszyny na ukraińskim niebie.

A putler wygląda jak śmierć po tych 3 latach 3 dniowej operacji specjalnej.  

Opublikowano

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/specjalny-wyslannik-trumpa-nie-pojawil-sie-na-alasce-zaskakujacy-powod/r4yhvdv,79cfc278

@Winter

To też typowa wielka polityka, tak? Przypadkiem (tysiąc ósmym) zachowanie pasujące jedynie do "trump jest sterowany z kremla". Przypadkiem zabrakło gościa, który nie włazi w dupsko kremlinom.

Co za przypadek.

Same przypadki. 

A to nie wiadomo kto wydał rozkaz i się pomoc dla Ukrainy zatrzymała. A to się zrobił niechcący teatrzyk w prezencie dla rosji gdy Zelenky był w Białym Domu. 

A to się czerwony dywan przed fiutinem sam rozwinął.

A to Trump lunatykując przypadkim nazwał Zelensky'iego dyktatorem, czego potem ponoć nie pamiętał. 

A to przypadkiem wdupowłazy w ekipie Trumpa oskarżały Zelenskiego jako winnego wybuchu wojny.

A to przypadkiem Trump i jego ekipa z dziwnymi kontaktami z rosją mówiła językiem ruskiej propagandy.

Same przypadki. Teraz przypadkiem przed kilkoma dniami były sygnały, że ruscy są niemal pewni zatrzymania/wstrzymania wojny w ciągu roku, a więc po tym spotkaniu przypadkiem się okaże, że Trump znowu niechcący dał fiutinowi prezent i zadziałał ze szkodą dla Ukrainy, NATO, zachowu i własnego kraju. 

To zaraz nie będzie operacja specjalna na Ukrainie. To będzie Operacja Przypadkowa.

• Upvote 1
Opublikowano
Cytat

Pomarańczowa małpa splamiła USA zapraszając mordercę do swojego samochodu

Cytat

No to teraz czekamy na sprzedanie Ukrainy za kilka srebrników, bo nie wita się zbrodniarza wojennego czerwonym dywanem...

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-sytuacja-na-froncie-nie-geopolityka.2399351/post-194339386

Cytat

Bardziej żałosnych obrazków nie widziałem. Prezydent USA, kraju który nam kojarzył się jako kraj wolności przyjmuje z honorami zbrodniarza wojennego, do tego pomarańczowa małpa klaszcząca na jego widok.

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-sytuacja-na-froncie-nie-geopolityka.2399351/post-194339693

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

on faktycznie jest najgorszym prezydentem USA w historii i faktycznie robi co może aby udupić swój kraj i sojuszników,

On jest może i nienajlepszym politykiem, ale do najsłabszego to zapewne dużo mu brakuje. I to nie dzięki Trumpowi Rosja wygrywa wojnę. Wojnę przegrali Ukraińcy. I to jest jasne dla świata, no może z wyłączeniem demisterów.

Trump gra własną grę. Wie jak słabe są USA wobec potęgi Chin. Ukrainę ma w dupie. Nie chce bardzo mocnego zbliżenia Rosji i Chin. Ono i tak jest, ale Trump chce je osłabić. Ukraina nie ma jako taka żadnego znaczenia.

Opublikowano (edytowane)

Jak to? Przecież według niektórych tutaj miała powstać koalicja USA z zachodem, która zmiażdży Chiny 😃

@adashiPytanie czy to Trump nie jest wciągany w grę pozorów, która ma rzekomo osłabić sojusz Rosji z Chinami. Bo wielu ekspertów tak właśnie twierdzi, że te wszystkie działania nic nie dadzą bo Putin wie co robi i to wszystko jest grą pozorów.

Edytowane przez lokiju
  • Upvote 1
Opublikowano

Z całą pewnością w zakresie zasobów intelektu obecna administracja USA nie może się równać z Kremlem.

Z drugiej strony ta morderczość Rosji propagowana i nas, jest mocno przereklamowana. Rosja jest też już nieco nadwyrężona tą wojną. Zdaje sobie sprawę, że też jest bez porównania słabsza niż Chiny. Nie wiem czy Putin realnie gra o status supermocarstwa. Ja bym obstawił, że nie, a jak jest pewnie pokażą najbliższe miesiące. Czy będzie dalsza szybka rozbudowa rosyjskiej armii czy przerwa.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Pytasz "co ma teraz zrobić Trump, jak dawno temu zdradził swój kraj i sojuszników i pomógł Putinowi zająć lepszą pozycję i przechylić szalę zwycięstwa na jego korzyść"?

No nie wiem, nie wiem. 

Nic mi nie przychodzi do głowy. Nagle zapomniałem wszystkiego o czym tu pisaliśmy po sto razy.

Pewno przegapiłeś. 

Po prostu nie rozumiem jak można wypisywać co wypisujesz. Zwyczajnie mi się to we łbie nie mieści. Jedyne co mi przychodzi do glowy to trolowanie, albo ćwiczenie siebie lub bota przez udawania jakiejs postawy. 

Zupełnie jakby AI miało prompta, że ma zostać na swojej "opiinii" niezależnie od przedstawionych faktów i informacji.

Jak Trump wyjdzie do kamer z ręką w spodniach Putina, to też powiesz, że to po prostu wielka polityka? W sensie... gdzie jest ten punkt po którym się obudzisz i powiesz "o kurde, ale tu się od(wali)ło... on faktycznie jest najgorszym prezydentem USA w historii i faktycznie robi co może aby udupić swój kraj i sojuszników, jak mogłem tego wcześniej nie widzieć?"

O czym ty piszesz? Jaką szlę zwycięstwa? Ukr miały czas wypychać więcej niż im chcieli pozwolić przy wycofywaniu się na wiosnę 2023 chyba. I to w scenariuszu gdy cały kraj złapał by za wszystko czym można i zaczą mordować. Oni czekali na myśliwce, czołgi a w końcu chyba chcą ludzi najlepiej innych narodowości. Teraz będą szale przechylać negocjacjami bo się ruscy przestraszą. Sankcje pytanie jak dotkliwe to też swój czas będą musiały oddziaływać by ich udusić i mogą być tylko impulsem wywierania parcia na negocjacje(!) pokojowe. I nic innego. Oni ich nie chcą w tak dobitny sposób udupić i rozwalić. Ukrainu cała to mięsa trzeba w wyższych ilościach niż się ruskie od pewnego czasu przygotowują. Idź popytaj kolegów jak jakiś masz za granicą czy nie marzy im się wielka wakacyjna przygoda na ukrainie z tobą. Sprzęt na przetrawienie się znajdzie. Byle te wyłomy przetrwały dłużej niż ostatnie sukcesy w tym i polskich najemników. Może jak te negocjacje nie wyjdą z winy ruskich(przy oddawaniu im przedpola aż tak rażacego) to może będzie to wyglądało że na własne życzenie im zachód w końcu rozjexał gospodarkę. Na konflikt konwencjonalny to ani nato(jako cały pakt) ani Rosja nie ma chęci między sobą. Nie da jakiś pól cholera wie jak bogatych w co inne z jakimiś oligarchami i całymi ichniejszymi PGR'ami.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano (edytowane)

Tak, Trump pomaga rosji bo chce ją odsunąć od Chin. Dlatego teraz Chiny otwarcie wspierają rosję, podpisują umowy o wzajemnej przyjaźni i partnerstwie itp. 

Tak. Pompoując sojusznika Chin na pewno Trump walczy przeciwko Chinom.

Ludzie. Weźcie czasem pomyślcie zanim coś napiszecie, serio.

I co do "nie przez trumpa Ukraina przegrała". 

Trump to tylko wisienka na torcie sukcesów ruskiej agentury i propagandy. To przez to przegrała Ukraina. I Trump jest symbolem zdrajcy i polityka, którego kremliny zwerbowały. Tak samo jak Muska, Orbana, Shreddera, Fico, ludków z AfD, Brauna Gaśnicowego (i być może Mentzena) itp.

To całość. Gdyby od 2022. cały zachód konkretnie zareagował, dokręcił sankcje itp. to by ruski niedźwiedź się z tej piłki z hukiem spier(niczy)ł już rok czy dwa temu. 

Gdyby Trump nie pomagał fiutinowi, to by zupełnie inaczej wyglądały walki.

No ale nie, bo a to Orbanienko vetuje, a to inne wdupowłazy, w Austrii i Niemczech to w ogóle jest dramat i od lat się boję że zaraz tam ruscy umieszczą swoje pacynki w rządzie.

TO jest problem. A nie sam Trump. 

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Ty mi z geopolityką nie modź tutaj. Oni tam kasy już wtopili by bronić "wartości" temu biednemu kraikowi tak ich spragnionemu. Jest pat na froncie(pytanie w którą stronę się przesuwa) i pytanie jak mogło się to realnie skończyć. Było badtimes goodtimes na YouTube o tym. Pytanie na co liczyłeś. Ruskie wiszą Chinom na arenie międzynarodowej w widocznym stopniu i oni tak dobitnie się od nich nie odwrócą. Pozują na poważny kraj co nie zmienia frontów i jest w miare konsekwentny. Nie po tym jak im wybito 1 milion rodaków by wypłacić zadośćuczynienia solidnie podkręcone by się komuś tam opłacało nadstawiać dupy na podlot drona. Cały świat południa czeka kiedy im ruskie za to odpłacą i pewnie tak kiedyś będzie. Dla nich jesteśmy(jako nato) jak imperium z gwiezdnych wojen. Złodzieje i wyzyskiwacze.

Trumpek krzyczał że trzeba ukr pomóc w znaczącym stopniu na początku inwazji za kadencji Bidena. On im napsół krwi wysyłając te wyrzutnie przeciwczołgowe i ostrzegał zelenskiego mu to wypominając nim jeszcze go podmienili. Przyklepanie tych negocjacji przez Rosję z ukazaniem Trumpa jako tego wielkiego przyjaciela i wybawcę musi być tam okładane teraz masowym praniem muzgów i cenzurą tego. To jak splunięcie w twarz dla kogoś co wmiarę był w temacie.

Dalej posta nie czytam bo mnie trochę styl twojego pisania odrzuca. Ruskie wiedziały kiedy zacząć wojne tak po krótce przelatując to co jeszcze ogarniam.

Oni tam nie mogli a najbardziej prawdopodobne nie chcieli ich tak zdławić by dać tej Ukrainie to czego chciała. 

To jeszcze nie koniec tego konfliktu. Tylko jakiś teatrzyk z którego coś może wyjść albo nie zależnie jak się strony czują na siłach. Pytanie kto bardziej zdesperowany i staci lub nadstawi więcej niż chciał.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano
6 godzin temu, areczek1987 napisał(a):

Od Kremla usłyszysz że pokój wymaga czasu i woli a już pierwsze kroki zostały podjęte przez przynajmniej część znaczących ludzi. Amerykańska administracja okaże zadowolenie z rozmów i wyrazi chęć ich kontynłowania. Może amerykanie wyrwą wstrzymanie ognia w powietrzu lub ograniczenie nalotów w silnie urbanizowanych. Obydwoje wyrażą nadzieję że delegacja ukraińska się dostosuje/ugnie w silnie dyplomatycznym języku bo będą murem stali za swoimi racjami i jednak starli się umniejszyć tym negocjacjom. Europa wyrazi zdziwienie i zacznie się dogadywanie jak będą te gwarancję bezpieczeństwa mogły być przerzucone na któreś z państw i może nie będzie to polska co już graniczy z Rosją. POTUS wyrazi chęć rozmowy z naszym prezydentem i premierem :E

:E

Opublikowano
9 godzin temu, Jinx napisał(a):

A putler wygląda jak śmierć po tych 3 latach 3 dniowej operacji specjalnej.  

Jakiego tym razem na raka i niedługo umrze?

Czy ktokolwiek, choć jedną osoba wierzyła że ten szczyt będzie sukcesem Trumpa? Miej odwagę i podnieś rękę do góry.

Obudziłem się i przeczytałem w naglówkach dokładnie to czego oczekiwałem. 

No nic trzeba liczyć, że jak zaczną podawać konkrety to będzie tam coś pozytywnego.

Opublikowano (edytowane)

Cóż. Jakimś cudem znowu wyszło, że miałem rację:

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/zakulisowa-rozmowa-trumpa-z-putinem-tego-obawial-sie-zespol-trumpa/6627mt2

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/tak-putin-oszukal-donalda-trumpa-na-alasce-osiagnal-az-osiem-celow/j2xt258,79cfc278

Czyli kolejne prezenty od Trumpa i korzyści dla rosji w zamian za nic.

Tym razem kolejnymi sygnałami o tym, że Trump wykonuje to co mu Fiutin karze są:

- miejsce spotkania

- oklaski Trumpa na wjazd Fiutina

- Trump mówi, że to wina Bidena że rosja zaatakowała Ukrainę, a poza tym że to Ukraina stoi za "fałszywymi" oskarżeniami Demokratów o to, że użył rosji do wygrania w 2016

- ładnie pozował tam, gdzie trzeba dla ruskiej propagandy

- + cała reszta tego, co wymienili w linkach wyżej

@areczek1987

To nie czytaj. Jakoś przeżyję. Ten drażniący styl moich postów wyżej nazywa się sarkazem i ironią. Ma na celu kulturalne powiedzenie "to co piszesz to okropny debilizm".

Wierz mi, że znacznie mniej drażniący niż to co naprawdę miałem ochotę napisać, bo ręce opadają jak się tu niektóre posty czyta z takimi bzdurami jak "Trump tak się zachowuje, bo to wielka polityka" czy "Trump tak robi, bo chce odwrócić rusków przeciwko Chinom" (co jest tak możliwe jak wspólne kandydowania partii Konfederacja i Lewica) 

Edytowane przez VRman
Opublikowano
10 godzin temu, MaxaM napisał(a):

Jak to co "what's going on with him?. Tylko debil by się nie zorientował, że po prostu kpi sobie z przedstawicieli mediów. 

8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Oglądam na żywo konferencje po spotkaniu na Alasce i zadaję sobie pytanie co Putin pieprzy 🤣 czy on jest trzeźwy?

Nie wiem co pieprzy, ale jak na razie dostał wszystko czego mógł oczekiwać. Trump w zamian nie dostał nic. Zobaczymy co wypłynie w przeciągu najbliższych 2 tygodni, bo teraz pewnie nie wszystko wiemy. 

9 godzin temu, adashi napisał(a):

Trump gra własną grę. Wie jak słabe są USA wobec potęgi Chin. Ukrainę ma w dupie. Nie chce bardzo mocnego zbliżenia Rosji i Chin. Ono i tak jest, ale Trump chce je osłabić. Ukraina nie ma jako taka żadnego znaczenia.

Trzeba brać też pod uwagę, że USA są po prostu za słabe aby nakłonić rosję do czegokolwiek. To nie jest pierwszy raz kiedy USA podwija ogon przed rosją. 

Opublikowano
8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Oglądam na żywo konferencje po spotkaniu na Alasce i zadaję sobie pytanie co Putin pieprzy 🤣 czy on jest trzeźwy?

Pieprzy dokładnie to co sobie zaplanował spychając zasadniczy temat rozmów na bok, podkreślając kto nadaje moment obrotowy tym rozmowom.