Paw79 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) Temat zbiorczy dla posiadaczy popularnej podstawki AM4. Głównie o Zen 3, ale właściciele starszych procesorów Zen, Zen+, Zen 2 również mile widziani. Edytowano %s o %s przez Paw79 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadDog Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s (edytowany) @Paw79Możesz zmienić od razu tytuł tematu tak jak pozostałe. Będzie to ładnie wyglądać jak się wejdzie do tematu AMD. Daj jak poniżej: AMD ZEN 3 (SERIA RYZEN 5xxx / SOCKET AM4) - wątek zbiorczy Edytowano %s o %s przez MadDog Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw79 Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Nie ma sprawy, tylko nie widzę opcji edytowania tytułu tematu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadDog Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s A w pierwszym poście jak trzy kropki dasz i edycję? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw79 Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Przed chwilą, MadDog napisał: A w pierwszym poście jak trzy kropki dasz i edycję? Zadziałało. Myślałem że w ten sposób można tylko edytować posta, ale jak widać tytuł wątku również. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MadDog Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Noo i gra gitara. Mamy chyba teraz ładniej niż na Pclabie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_s Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Ważne że działa i nie śmierdzi szkopem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spl97 Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s Wątek wskrzeszony tak naprawdę na sam koniec życia platformy AM4. Procesorów Petardy w postaci Ryzen 7 5800X3D nie ma nigdzie, a taki sam los poświęcą wkrótce pozostałe obecnie dostępne CPU na Socket AM4 pomimo tego, że ostatnio wypuścili na światło dzienne jakieś następne wynalazki, które stanowiły odpady po produkcji i dodatkowy ew. pieniądz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw79 Napisano %s o %s Autor Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s @Spl97 Sam fakt że po ponad siedmiu latach od premiery AM4 w ogóle wychodzą na nią nowe procesory jest wydarzeniem bez precedensu. I owszem- te najnowsze 5600XT i 5800XT są kompletnie bez sensu, ale już taki przystępny cenowo 5700X3D który wyszedł na początku tego roku to świetna opcja dla posiadaczy podstawki i potencjalna możliwość dociągnięcia aż do AM6. Teoretycznie możliwe byłoby jeszcze wypuszczenie 5900X3D/5950X3D ze 192MB pamięci cache, ale AMD skupia się raczej już tylko na AM5. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobel_krk Napisano %s o %s Zgłoś Udostępnij Napisano %s o %s "Nowe" to jest spore nadużycie. Nowy to był 5800x3d w 2022 od biedy 5600x3d rok temu ale u nas niedostępny. Tak to wypuszczają to samo że zmieniona nazwa i za wysoka cena. Wiadomo 5700x3d póki będzie dostępny dlugo będzie sensowny jako najlepszy CPU na starą platformę. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin0218 Napisano 21 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 21 godzin temu 20 godzin temu, Paw79 napisał: @Spl97 Sam fakt że po ponad siedmiu latach od premiery AM4 w ogóle wychodzą na nią nowe procesory jest wydarzeniem bez precedensu. I owszem- te najnowsze 5600XT i 5800XT są kompletnie bez sensu, ale już taki przystępny cenowo 5700X3D który wyszedł na początku tego roku to świetna opcja dla posiadaczy podstawki i potencjalna możliwość dociągnięcia aż do AM6. Teoretycznie możliwe byłoby jeszcze wypuszczenie 5900X3D/5950X3D ze 192MB pamięci cache, ale AMD skupia się raczej już tylko na AM5. Wow 5950X3D to by było cos!!!!! Ja jako, że graczem jestem niedzielnym, ale i trochę bawię się w Da Vinci Resolve, no i zwyczajnie lubię w budzie mieć coś w miarę dobrego to przesiadłem się z 5600X na 5950X. Chciałem 5800X3D ale za późno się za to zabrałem. No i co? No i śmiga wszystko Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cherrz Napisano 12 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 12 godzin temu 9 godzin temu, marcin0218 napisał: Wow 5950X3D to by było cos!!!!! Ja jako, że graczem jestem niedzielnym, ale i trochę bawię się w Da Vinci Resolve, no i zwyczajnie lubię w budzie mieć coś w miarę dobrego to przesiadłem się z 5600X na 5950X. Chciałem 5800X3D ale za późno się za to zabrałem. No i co? No i śmiga wszystko Skoro chciałeś 5800X3D to czemu nie bierzesz 5700X3D? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITProffesionalUser Napisano 8 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 8 godzin temu To co AMD stworzyło z platformą AM4 to istny majstersztyk. Siedzę na AM4 od początku odkąd wyszło,Ryzen 2600,na grudzien wleci jakiś ryzen 9,dorzucę ramu i mam platformę na następne 5 lat. Cudownie,dziękuje Ci AMD za to,że jesteś. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musichunter1x Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Sam siedzę na ryzen 5500, kupiony kiedyś dla pakietu z grą + efektywności energetycznej z ramem BDIE kupionym tanio z drugiej ręki. Nadal nie mogę znaleźć tytuł€ gdzie miałbym <60fps, nawet SM2, ale ciekawe ile pomaga skrypt forumowicza od windowsa. Jaka jest obecnie najbardziej wymagająca gra pod względem CPU przy 60fps? Poza jakimiś dziwactwem gdzie hostuje się swój serwer w grze offline, jak coś zasłyszałem o Tarkov, czy jak tam się zwał. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się