Send1N 4 199 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) Crysisa przeszedłem 7 razy... a ile razy jeszcze odpalałem poszczególne save w późniejszych latach to nie zliczę raz na 7900gs później 3 razy na 8800gtx i kolejne 3 na gtx 570 coś ta gra miała w sobie, czasem po prostu wchodziłem żeby sobie drzewa pościnać albo porzucać przedmiotami czy przeciwnikami fajne było też to że po każdej zmianie karty odpalało się go po raz kolejny aby zobaczyć ile tym razem jest klatek, kilka lat później kupiłem remastera na epicu ale i tak jakoś wizualnie bardziej mi podchodzi ten stary (nadal dobrze wygląda) szkoda że anulowali czwórkę chociaż te poprzednie części po warheadzie już nie miały podjazdu. Edytowane 11 Października przez Send1N 1 1
Doamdor 1 799 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października @Send1N Teraz są inne benchmarki do gier, nie koniecznie tak przełomowe Bordelands 4. Ciekawe jak teraz radzi sobie sprzęt w Crysis i czy ogarnia wersję remastered. 1
Send1N 4 199 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) Radzi sobie nawet karta ze średniej półki na max detalach no ale remaster ma już 5 lat chociaż nawet ten remastered gdyby był lepiej zoptymalizowany od strony cpu to działał by znacznie lepiej, procek nadal tam leży odłogiem może nie aż tak jak w zwykłym ale jednak Edytowane 11 Października przez Send1N
Doamdor 1 799 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) @Send1N 4K w najwyższych ustawieniach z RT ponad 100fps. Po tylu latach i wydaniu worka pieniędzy można komfortowo zagrać w Crysis w 4K. Nie znam miejscówki gdzie robili test CPU. FPS potrafi ładnie skakać w tej lokalizacji. Jak wam ta kultowa gra śmiga na ZEN3? Edytowane 11 Października przez Doamdor 1
Send1N 4 199 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) W tym miejscu o którym mówisz w remasterze to i tak jest dobrze w pierwotnym C1 z 2007 nie ważne jaki cpu masz dropić potrafi konkretnie i nic już nigdy się nie zmieni wykorzystanie takiego proca 8/16 powiedzmy wynosi 10% a gra obciąża normalnie tylko 2 rdzenie Edytowane 11 Października przez Send1N
dlogi 24 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października Na dzień dzisiejszy graficznie lepszy jest dokoksowany w mody 2007 czy remaster? Pamiętam na premierę remastera ludzie byli rozczarowani. Nie wiem czy coś się w tej kwestii zmieniło albo czy do remastera wydano mody poprawiające grafikę.
Doamdor 1 799 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października @dlogi Nie pamiętam jak jedynka wygląda, ale Remastered wygląda bardzo dobrze na Oled 4K z RT + HDR.
Send1N 4 199 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października (edytowane) Może i remastered ma znacznie więcej bajerów, lepsze oświetlenie, RT itd ale mi się z kolei bardziej stary oryginał podoba na max detalach bez modów remastered jest jakiś przekolorowany/pastelowy przypomina kolorystycznie trochę pierwszego far cry Edytowane 11 Października przez Send1N 1
sideband 1 784 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października Tam nie ma żadnego RT Niestety sporo popsuli w remasterze i do tego implementacja HDR jest tragiczna. Remaster dwójki wyszedł znacznie lepiej i tego warto ograć. 1
Send1N 4 199 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października Dwójka to już call of duty daj pan spokój
sideband 1 784 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października To już Twoja opinia Dwójka jest bardzo dobra i bez wrzeszczących koreancow
janek25 191 Opublikowano 11 Października Opublikowano 11 Października 10 godzin temu, Doamdor napisał(a): @Send1N 4K w najwyższych ustawieniach z RT ponad 100fps. Po tylu latach i wydaniu worka pieniędzy można komfortowo zagrać w Crysis w 4K. Nie znam miejscówki gdzie robili test CPU. FPS potrafi ładnie skakać w tej lokalizacji. Jak wam ta kultowa gra śmiga na ZEN3? Tak samo jak i 9900k ,problemem będzie Radeon . Na pewno narzut
Send1N 4 199 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października (edytowane) 15 godzin temu, sideband napisał(a): To już Twoja opinia Dwójka jest bardzo dobra i bez wrzeszczących koreancow Dwójka to też był potężny downgrade jeżeli chodzi o destrukcję otoczenia i całą fizykę niestety a to była jedna ze zdecydowanie największych zalet crysisa Szkoda że nie powstał jakiś remaster wearhead'a z chęcią bym ograł Edytowane 12 Października przez Send1N 2
galakty 3 346 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października Crysis 2 to w ogóle nie przypomina oryginału. Z obcych i klimatu nie zostało absolutnie nic, zrobili nową grę z nowymi założeniami. Była dobra, ale to zupełnie co innego W dniu 12.10.2025 o 05:44, Send1N napisał(a): Szkoda że nie powstał jakiś remaster wearhead'a z chęcią bym ograł Warhead był genialny... Do tej pory pamiętam zakończenie na lotnisku bodajże 1
Harddrinkingman 78 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października Z wszystkich gier z serii Crysis najlepiej grało mi się w "dwójkę".
janek25 191 Opublikowano 13 Października Opublikowano 13 Października 2 najsłabsza. Największe wrażenie na pewno robiła 1 ja jak się pojawiła. Większe to chyba tylko zrobił unreal.. 1 2
Harddrinkingman 78 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października Osobiście najgorzej grało mi się w Crysis 3. Swoją drogą dopiero teraz zwróciłem uwagę, że te kilka postów odnośnie Crysisa znalazło sie w temacie dotyczącym Zen 3.
janek25 191 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października 36 minut temu, Harddrinkingman napisał(a): Swoją drogą dopiero teraz zwróciłem uwagę, że te kilka postów odnośnie Crysisa znalazło sie w temacie dotyczącym Zen 3. włączono maskowanie Przyznać sie kto grał w crysisa na ryzenie z radeonem 1 1
Send1N 4 199 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października (edytowane) 18 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a): Z wszystkich gier z serii Crysis najlepiej grało mi się w "dwójkę". Czyli nie jesteś fanem crysisa można powiedzieć bo wszystko po warheadzie już nim nie jest "call of duty z maskowaniem" najbardziej dostałem w twarz jak crytek postanowił zrezygnować z fizyki na rzecz konsol żeby więcej zarobić.... Edytowane 14 Października przez Send1N 1
galakty 3 346 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października Ze względu na konsole uprościli nawet sam system kombinezonu, bo by nie ogarnęli 1
sideband 1 784 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października W dniu 12.10.2025 o 05:44, Send1N napisał(a): Dwójka to też był potężny downgrade jeżeli chodzi o destrukcję otoczenia i całą fizykę niestety a to była jedna ze zdecydowanie największych zalet crysisa Szkoda że nie powstał jakiś remaster wearhead'a z chęcią bym ograł W konsolach był CPU z kalkulatora to niestety musiało do tego dojść Warhead bardziej mi się podobał jak podstawka przynajmniej tak mi się wydaje W dniu 13.10.2025 o 08:00, galakty napisał(a): Crysis 2 to w ogóle nie przypomina oryginału. Z obcych i klimatu nie zostało absolutnie nic, zrobili nową grę z nowymi założeniami. Była dobra, ale to zupełnie co innego I bardzo dobrze nie wiem czemu ludzie cały czas zakładają, że kolejne odsłony mają być tym samym jak typowe tasiemce pokroju Far Cry 1
Send1N 4 199 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października crysis 2 byłby dobry gdyby tak okrutnie nie poszatkowali fizyki tyle w temacie pamiętam że swego czasu pykałem sobie w red faction guerilla i armagedon i miałem niezłą frajdę mimo że sama gra była kiepska to niszczenie wszystkiego co się dało dosłownie sprawiało przyjemność
Harddrinkingman 78 Opublikowano 14 Października Opublikowano 14 Października 3 godziny temu, Send1N napisał(a): Czyli nie jesteś fanem crysisa można powiedzieć bo wszystko po warheadzie już nim nie jest "call of duty z maskowaniem" najbardziej dostałem w twarz jak crytek postanowił zrezygnować z fizyki na rzecz konsol żeby więcej zarobić.... Czy ja wiem? Wygląda na to, że 1 oraz WH są u mnie w środku stawki. Każdą z tych gier ukończyłem tylko raz. Natomiast napewno można o mnie powiedzieć, że nie jestem fanem FC.
Send1N 4 199 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października 17 godzin temu, Harddrinkingman napisał(a): Natomiast napewno można o mnie powiedzieć, że nie jestem fanem FC. Trójeczka była kozak jeżeli chodzi o FC więc mogę polecić, reszta części - nuda + po FC3 doszło jeszcze kopiowanie tego samego tylko w innym otoczeniu
sideband 1 784 Opublikowano 15 Października Opublikowano 15 Października Po FC3 to już były kopie tego samego aż do FC6 Far Cry 3: Blood Dragon jest jeszcze spoko reszta do zapomnienia. 2
Rekomendowane odpowiedzi