Skocz do zawartości

pokaż swój smartfon/y

pawelsake

Rekomendowane odpowiedzi

• pawelsake zmienił(a) tytuł na pokaż swój smartfon/y

Ja ciągle jadę na Xiaomi Mi 8 i w końcu mam zamiar zmienić, bo rocznikowo stuknie mu 1 stycznia 7 lat :) dalej na fabrycznej baterii, choć trzyma już bardzo słabo.

Celuję w XIaomi 15 albo 15 Ultra, wszystko zależy od ceny podstawowego modelu w Polsce. Jeśli będzie tani, nie będę dopłacać do Ultra 2x więcej. Ale jeśli różnica cenowa będzie mniejsza, to chyba biorę topkę z myślą żeby znowu używać go prze 5-6 lat.

Osobiście dwa smartfony: Samsung Galaxy S8 od czterech lat i nadal w dobrym stanie oraz Sony Xperia 5 MK4 nabyty drogą kupna na początku tego roku, kiedy praktycznie ten model zszedł z produkcji i pozostały w ofercie sklepów tylko jego niedobitki, a jego następca ze stajni Sony mnie się nie spodobał xD. Lepiej się nie przyznać do ceny, za jaką kupiłem tą Xperię, bo nie było to mało pieniędzy wydane.

qbLPO6T.jpeg

sOGZOxb.jpeg

Obowiązkowo są wyposażone w szkło hartowane oraz case. Dodatkowo Xperia 5 MK4 ma na obiektywach szkło hartowane, z racji takiej, że są wystające obiektywy jak to jest od kilku lat w praktycznie wszystkich smartfonach i wolę dmuchać na zimne.

VGFAB9b.jpeg

Oprócz tego mam prawdziwego dziadka, jakim jest Sony Xperia Z1, w 2018 roku nabyty jako używka. Nadal działa, choć bateria już bardzo słaba i krótko wytrzymuje, ale na pokazówkę jeszcze wystarcza.

szKoW5N.jpeg

9duOS6T.jpeg

Również posiada na sobie szkło hartowane i case, pozostałość po wcześniejszych czasach, gdyż przez pewną ilość czasu był używany jako główny telefon.

Do wszystkich smartfonów, które pokazałem posiadam oryginalne opakowania wraz z odpowiadającymi na smartfonach numerami IMEI :).