Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

W takim razie panowie może to być odpał ze strony 11 24H2.

To już kolejna gra, która ma dziwne akcje z tą wersją systemu: Star Wars Outlaws (sam Ubisoft przyznaje, że coś jest nie tak), Marvel's Guardians of The Galaxy (gra sypie się przy wyłączaniu czego nie było na 23H2), Ghost of Tsushima/God Of War Ragnarok/Until Dawn i wszystkie inne gry od Sony, które korzystają z bibliotek Playstation SDK mają problemy z wyłączaniem się (czego również nie było na 23H2).

------------------------------

Nie wiem czy to wina 11 24H2 czy nie ale gra zachowuje się dziwnie, to mało powiedziane. Z włączonym DLSS ale wyłączonym generatorem klatek przy dłuższych sesjach wywala crasha unreal engine przy wyłączaniu gry i wychodzeniu na pulpit. Jest to powtarzalne.

Z kolei z włączonym DLSS i włączonym generatorem klatek przy dłuższych sesjach nie wywala crasha unreal engine przy wyłączaniu gry i wychodzeniu na pulpit ale za to wisi w tle ciągle włączona w procesach. Steam również pokazuje, że aktualnie gram nadal w Silent Hill 2 mimo jej wyłączenia. Jest to powtarzalne.

Jeśli włączysz grę na chwilę i wyłączysz lub grasz krótkie sesje nie ma żadnych problemów niezależnie od ustawień i to jest dla mnie HIT dziwactwa w obcowaniu z tym tytułem.

Technicznie śmierdzi gniotem i winą Blooberów ale z kolei skoro na Windows 10 czy 11 23H2 piszecie, że nie ma tych problemów więc gniotem może być ponownie 11 24H2. Przydał by się ktoś z 11 24H2 by zweryfikować moje spostrzeżenia.

@lamparcicho a Ty jaką masz wersję Windowsa bo chyba nie zabierałeś głosu w tej sprawie?

Dla mnie to jest cyrk na kółkach, nie mam na to wyjaśnienia.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano (edytowane)

rx 7900 GRE mam więc nie trzeba mi NVIDI sterów ;)

Zacząłem grać wczoraj i bez szału, przycięcia , shutter itp . Ale nie czekam na patche bo pewnie nie będzie. Naweł na zablokowanych 60 klatkach przycina. 

Edytowane przez eciepecie
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

OK, czyli to nie sterowniki, pozostaje kwestia Windowsa.

-------------------

https://steamcommunity.com/app/2124490/discussions/0/604141771964909401/

-------------------

Jeśli użyje się DDU by zainstalować sterownik (czy to na czysto, czy nowa karta graficzna) to następuje reset shaderów w każdej grze, która z tego korzysta co w tym konkretnym przypadku = powrót crashy przy uruchamianiu gry.

Muszę przyznać dawno nie widziałem takich ekstremalnych cyrków z jakąś grą jak w tym przypadku.

Jako punkt odniesienia podam Stalkera 2, który też działa na UE 5 i tam nie mam żadnych problemów, może ciężko uwierzyć ale ani jednego crasha i Windows 11 24H2 nie robi tam problemów.

Edytowane przez caleb59