Skocz do zawartości

Sztuczna inteligencja AI - (OpenAI, ChatGPT, Midjourney, DALL-E) - Temat ogólny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Wu70 to teraz zobacz, że GPT-Image 2 wygenerował bardzo podobną miejscówkę :D 

Nano Banana moim zdaniem poradził sobie najlepiej, bo oddał klimat pierwszych kawiarenek internetowych lub samodzielnie organizowanych lan party, tylko szkoda, że wszyscy nie siedzą przy kompach. 

Opublikowano (edytowane)

Prawdziwy game changer nastąpi jak Ai nauczy się robić video gdzie 2 lub 3 realistyczne postacie wchodzą w interakcje między sobą bo na razie na tym polu jest mega lipa. Tego Ai wciąż nie potrafi. Może za parę lat. Super realistyczne zdjęcia, lepsze lub gorsze zrobi każdy model. Tu nie ma potrzeby bić się o to kto lepiej. Wszystkie wychodzą dobrze. Zwykłej sceny uścisku dłoni, przytulenia czy pocałunku nie jest w stanie dobrze zrobić. Co innego jedna postać lub nawet kilka, ale bez interakcji między sobą. To też już wychodzi dobrze, bardzo dobrze  lub genialnie - w zależności od modelu.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Przecież to już się stało dawno temu. 

A ze zdjęciami jeszcze sporo usprawnień przed nami, prosty prompt pokazuje głupie błędy ;)

Wiele modeli poza ścisłą topką jest ze 2 lata do tyłu.

30 minut temu, LeBomB napisał(a):

@Wu70 to teraz zobacz, że GPT-Image 2 wygenerował bardzo podobną miejscówkę :D 

Nano Banana moim zdaniem poradził sobie najlepiej, bo oddał klimat pierwszych kawiarenek internetowych lub samodzielnie organizowanych lan party, tylko szkoda, że wszyscy nie siedzą przy kompach. 

Też tak myślę, zdecydowanie lepsze zdjęcie od nano, jeszcze ta Neostrada  :D

GPT jedyne co lepiej zrobił to sam plan na ujęcie, lepiej posłuchał prompta, to mogła być realna scena gdyby nie te detale.

W ogóle używało się określenia "kawiarnia internetowa"? Jakoś dziwnie mi brzmi, powinno być kawiarenka/kafejka.

Edytowane przez Wu70
Opublikowano (edytowane)

@Wu70 nazewnictwo zależy może od regionu ;) U mnie były kawiarenki internetowe, dopiero później kafejki, ale to ja już nie używałem tego określenia, bo przestałem być ich użytkownikiem.

Edit: tak w ogóle to wygenerowałem 2 obrazy, jeden edytowałem 2 razy, drugi raz i osiągnąłem limit darmowej wersji ;) 

Edytowane przez LeBomB