Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@takiten1intel 8th to minimum do instalacji win11 bez żadnych modyfikacji. Ja kupowałem minipc co prawda, 3/4 allegro to właśnie 4-7gen która No już swoje ma na karku. Dołożyłem trochę grosza i kupiłem za 900zl z 10gen. I laptopa też kupowałbym min z 10gen lub podobnej świeżości amd

• Like 1
Opublikowano

@caleb59 a jakaś aplikacja wyrzuca błąd? Bo ten błąd będzie dotyczył zewnętrznej aplikacji, która jest w jakiś sposób podłączona do taskhostw.exe. 

Także jak nic Ci nie wyskakuje, nic nie wywala błędu, to musiałbyś wyłączać lub wywalać z systemu programy po kolei by sprawdzić co powoduje błąd i który wydawca aplikacji/gry/programu/sterowników, stał się nie do końca kompatybilny. 

Tylko znów, jak nie masz żadnych objawów zewnętrznych, czyli nic Ci nie crashuje, nie wyskakuje, wszystko działa, to bez sensu szukać. 

Opublikowano
33 minuty temu, leven napisał(a):

A jaka to aktualizacja weszła 28 stycznia ? Nic nie mam w WU.

KB5050094 (OS Build 26100.3037) opcjonalna

5 minut temu, LeBomB napisał(a):

Tylko znów, jak nie masz żadnych objawów zewnętrznych, czyli nic Ci nie crashuje, nie wyskakuje, wszystko działa, to bez sensu szukać. 

I taki właśnie mam plan bo wiem, że to wina tej aktualizacji, już nie pierwszy raz mniejsze czy większe cyrki dzieją się na 24H2 więc nie ma sensu drążyć. Wcześniejszy post napisałem w celach informacyjnych, że coś takiego może ale równie dobrze nie musi się pojawić.

Opublikowano (edytowane)

U mnie 24H2 działa w sumie ok poza jedną rzeczą. Po aktualizacji do 24H2 jak chcę oczyścić folder WinSxS komendą z wiersza polecenia, to wyskakuje takie coś i lipa. Próbowałem różnych porad z neta na naprawienie tego błędu, ale nic nie pomaga. :(

Zrzut ekranu 2025-02-01 221243.png

Edytowane przez ShadowMan
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Bo ten specyficzny problem naprawia jakaś tam aktualizacja, którą wypuścili do tej pory.

No i mam zainstalowane wszystkie aktualizacje, jakie wypuścili do tej pory do 24H2 i nadal ten problem niestety występuje. :(

Edytowane przez ShadowMan
Opublikowano (edytowane)

Od 2 dni porobiły mi się takie cuda: odpalam klawiaturę ekranową i za nim się odpali wyskakuje taki błąd:

29e775a5ce800.jpg

Jak nacisnę ok to dopiero się włącza :E :hmm:

Oczywiście program przeinstalowałem, bez zmian.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano (edytowane)

Mam najnowsza z przed 11 miesięcy ;) a problem pojawił się po ostatnich łatkach windy które zassało 3 dni temu :E afterburnera nie mam jak coś tylko samo RTSS zainstalowane ;) 

Edytowane przez Send1N
Opublikowano

Kupilem mini PC zrobilem po uruchomieniu konfiguracje Windows 11 i utworzylo konto lokalne. Jest to wersja cyfrowa Windowsa. Jak teraz przypisac ten cyfrowy klucz do konta Microsoft? I czy jest sens? Ten klucz jest w BIOS? Jesli bede zmienial dysk czy robil czysta instalacje Windowsa to klucz cyfrowy bedzie zczytany zawsze czy lepiej jakos go do konta  Microsoft przylaczyc? 

Opublikowano

Wystarczy, że się zalogujesz w samym sklepie MS Store, wystarczy sama aplikacja, nie musisz dodawać do systemu, może zostać konto lokalne tak jak jest i z automatu powinno przypisać do twojego konta.