galakty 3 312 Opublikowano 8 Kwietnia Opublikowano 8 Kwietnia Kiedyś na W10 z tym walczyłem, ale już nie pamiętam co mi pomogło... Wiem że wiele dni grzebałem i już chyba wszystkie opcje wykorzystałem, aż któraś zaskoczyła. 1
Pawelek6 253 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia W kwestii usypiania/gaszenia ekranu czasem wystarczy ustawić inne czasy, dać zastosuj i z powrotem wrócić do własnych preferencji czasu potrzebnego do uśpienia i zastosować (przez Panel sterowania, nie Ustawienia). Po prostu na chwilę zastosować inny limit.
Send1N 4 162 Opublikowano 9 Kwietnia Opublikowano 9 Kwietnia Mi chodziło o ręczne usypianie a nie automatyczne po czasie bezczynności
MarioDee 22 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia (edytowane) Wie ktoś może z czym może być problem? Już kiedyś zgłaszałem problem z paczką KB przy aktualizacji, że wyskakuje błąd. Teraz nowa paczka aktualizacyjna KB5055523 i znowu błąd. Czym to może być spowodowane? Instalacja wskakuje na 100% niby, ale i tak kończy się niepowodzeniem. Edytowane 11 Kwietnia przez MarioDee
Pan Mateoo 447 Opublikowano 11 Kwietnia Opublikowano 11 Kwietnia Ten windows to idiota adres ustawiony statycznie a on sobie po dhcp szuka szukaj szukaj nic nie znajdziesz
MarioDee 22 Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Ciekawa sprawa z tym błędem przy pobieraniu. Ja po zmianie platformy na AMD nie instalowałem Windy na nowo, tylko po prostu resetowałem system. Teraz zainstalowałem na czysto z utworzonego w Media Creation Tool Windowsa na USB i wszystkie aktualizacje się pobierają
caleb59 1 621 Opublikowano 16 Kwietnia Opublikowano 16 Kwietnia https://www.windowscentral.com/software-apps/windows-11/whats-the-mysterious-windows-11-intepub-folder-microsoft-says-you-shouldnt-delete-it
NoviAMG 432 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Panowie, potrzebuję pomocy. Mam laptopa do diagnostyki aut z windowsem 11, kupiłem sobie program z instrukcjami serwisowymi i jest klops, ponieważ program się nie uruchamia... Problemem jest net frame 4.8. Program współpracuję z net frame 4.5.1. Jak wiadomo w win11 z automatu jest zaszyty net frame 4.8. Pytanie, czy można jakoś wymusić doinstalowanie net 4.5.1 ? Przy próbie instalacji wyskakuję komunikat że na pc jest nowsza wersja tego programu i tyłek blady. Nie chcę wrzucać specjalnie windows 10, bo laptop oryginalnie wyszedł z win 11 i druga sprawa mam sporo programów na nim...
NoviAMG 432 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) To w sumie taka ostateczność. Ale chyba nie ma wyjścia. Mam jeszcze jeden wolny slot nvme w lapku, więc najprawdopodobniej dokupie sobie dysk 250gb i tam wrzucę ten program z windowsem. Szkoda, że oficjalnie program powinien działać z win11, tylko nikt nie wspomniał że z wersją starsza niż 22h2 ... Edytowane 21 Kwietnia przez NoviAMG
leven 538 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) 22 godziny temu, NoviAMG napisał(a): Panowie, potrzebuję pomocy. Mam laptopa do diagnostyki aut z windowsem 11, kupiłem sobie program z instrukcjami serwisowymi i jest klops, ponieważ program się nie uruchamia... Problemem jest net frame 4.8. Program współpracuję z net frame 4.5.1. Jak wiadomo w win11 z automatu jest zaszyty net frame 4.8. Pytanie, czy można jakoś wymusić doinstalowanie net 4.5.1 ? Przy próbie instalacji wyskakuję komunikat że na pc jest nowsza wersja tego programu i tyłek blady. Nie chcę wrzucać specjalnie windows 10, bo laptop oryginalnie wyszedł z win 11 i druga sprawa mam sporo programów na nim... No przecież net frame jest kompatybilny wstecz tak ? https://learn.microsoft.com/pl-pl/dotnet/framework/migration-guide/ A może w WIN11 odptaszkuj 4.8 ? Edytowane 21 Kwietnia przez leven
LeBomB 2 053 Opublikowano 21 Kwietnia Autor Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) del. Nie doczytałem mój błąd Edit: ale próbowałeś uruchomić instalator jako administrator, albo w trybie kompatybilności? Edytowane 21 Kwietnia przez LeBomB
NoviAMG 432 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) @leven Dzięki, ale robiłem to i dalej nic się nie dzieje po uruchomieniu programu. @LeBomB tak, jako administrator, w trybie zgodności każdym jaki jest dostępny. Program się instaluje, aczkolwiek się nie uruchamia :/. Problemu z licencją też nie będzie, bo nawet nie jestem w stanie uruchomić programu, aby aktywować licencję... A program jest instalowany z oficjalnego źródła, nie żadne linki niewiadomego pochodzenia :/. Edytowane 21 Kwietnia przez NoviAMG
LeBomB 2 053 Opublikowano 21 Kwietnia Autor Opublikowano 21 Kwietnia A nie chodzi bardziej o kompatybilność z 32 bitowym systemem? Bo win11 już jest tylko 64 bitowy.
NoviAMG 432 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Testowo wrzuciłem na 10 64bit, odptaszkowałem w funkcjach net. 4.8 i działa normalnie, a na win11 jest tyłek blady.
caleb59 1 621 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Jak to bywa z tego typu warto dodać SYFNYM oprogramowaniem zapewne potrzebna jest poprawka stricte pod Windows 11. Edytowane 21 Kwietnia przez caleb59
nachwilee 0 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Czy w Windows 11 PRO poprzez gpedit można skutecznie i bezpiecznie wyłączyć Windows Update, aby w ogóle się nie włączały żadne procesy z tym związane?
Send1N 4 162 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Nie pamiętam jak jak to było metodą o której piszesz ale jak siedziałem na 11 to efekt który chcesz osiągnąć robił ten skrypt https://github.com/tsgrgo/windows-update-disabler wyłącza definitywnie związane z wu.
Dziarson 311 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja Mámy nowosc krec od godziny 9900X i po chwili mam taki komunikat około 10 restartów
LeBomB 2 053 Opublikowano 5 Maja Autor Opublikowano 5 Maja @Dziarson jak się logowałeś do tej pory? Hasło, pin, czy inna metoda?
Dziarson 311 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja @LeBomB pin ale wystarczy kliknąć inna metodę i odswierzasz pin.
LeBomB 2 053 Opublikowano 5 Maja Autor Opublikowano 5 Maja A nie świruje Ci przypadkiem klawiatura i stąd ten problem? Ewentualnie trzeba znaleźć przyczynę samoistnych resetów. Próbowałeś wymusić tryb awaryjny?
leven 538 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja W dniu 1.05.2025 o 06:23, Send1N napisał(a): Nie pamiętam jak jak to było metodą o której piszesz ale jak siedziałem na 11 to efekt który chcesz osiągnąć robił ten skrypt https://github.com/tsgrgo/windows-update-disabler wyłącza definitywnie związane z wu. Ja akurat nie narzekam na WU, bo mam wersje systemu Insider i bardzo dobrze mi to chodzi, za to stronki internetowe, Nasze forum np, lub inne wolno mi się ładowały, jak by na coś czekały i się wku..m i wywaliłem skryptem Defendera. Tera zapiernicza jak malina. https://github.com/ionuttbara/windows-defender-remover 1 1
Send1N 4 162 Opublikowano 5 Maja Opublikowano 5 Maja (edytowane) @leven defendera to ja mam wyłączonego od zawsze czy jestem na w10 czy 11 to pierwsza "optymalizacja" po postawieniu systemu jaką robię to samo z UAC Edytowane 5 Maja przez Send1N 1 1
Galvatron 46 Opublikowano 6 Maja Opublikowano 6 Maja Ja nie używam Defendera, bo w porównaniu z Avastem jest kulawy - skuteczność na poziomie 88,6% w trybie online i 80% w trybie offline: https://www.av-comparatives.org/tests/malware-protection-test-march-2025/ Natomiast UAC mam ustawione tak, żeby prosiło o hasło (w Linuxie, którego używałem przez 12 lat, wywoływanie uprawnień administratora hasłem sprawdza się bardzo dobrze).
Rekomendowane odpowiedzi