nozownikzberlina 576 Opublikowano 4 Września 2025 Opublikowano 4 Września 2025 ja nie wiem jak te ameby jeżdżą 200km/h na mieście i nikt ich nie łapie, a ja w tym tygodniu już miałem dwie kontrole schemat ten sam - "jechał pan niepewnie" (zwalniałem w nocy przy przejściu dla pieszych na drodze bez sygnalizacji). wychodzi na to, że jak ładujesz ponad pake na jednopasmówce to wtedy jedziesz pewnie i nikt nie zatrzymuje 1
8V32 PcLab 362 Opublikowano 8 Września 2025 Opublikowano 8 Września 2025 (edytowane) Łooo, że coś się zmienia w Polskiej Policji! Nagle zaczęli przestrzegać prawo i stosować, komentarz do filmiku powyżej i wrzuconego przeze mnie. Kiedyś mogłeś kogoś zabić i nie zabierali prawka. Edytowane 8 Września 2025 przez 8V32 PcLab
KiloKush 732 Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 https://www.facebook.com/share/r/1CrZXSQTZ8/ BMW i wyprzedzanie z lewej strony wysepki na czołówkę. Ktoś kiedyś zrobi porządek z takimi idiotami? 1
8V32 PcLab 362 Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 Pamiętacie bolid czasami pojawiający się na czeskich autostradach? https://wiadomosci.wp.pl/od-lat-jezdzil-bolidem-po-autostradzie-w-koncu-zostal-zatrzymany-7197966585318304a?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbwiadomosci&utm_term=post&utm_content=wiadomosci&fbclid=IwY2xjawMsrWtleHRuA2FlbQIxMABicmlkETBteGRqeGFZRFhhMWljbGRmAR6U-xqFPfqYaVqVZUHrgQdprV5gOBg1pxn_-4V0gBkf_G6S96hBMeXwbo5j-g_aem_Sm8vQJApCJaEaD0Gar7o-Q 1
krukkpl 224 Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 1 minutę temu, 8V32 PcLab napisał(a): Pamiętacie bolid czasami pojawiający się na czeskich autostradach? Pewnie teraz ukarają go za... reklamę papierosów
blabla123 907 Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 12 godzin temu, Doamdor napisał(a): Ale odpady. Do wyjebania z roboty w trybie na wczoraj albo nagana do dzienniczka.
AndrzejTrg 2 912 Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 Może nie pirat ale debil... marka jednak zobowiązuje https://tvn24.pl/kujawsko-pomorskie/wloclawek-problemy-podczas-wodowania-skutera-bmw-wpadlo-do-wody-st8637351 1
kanon7 614 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) Sebastian M. - pędzi 300-315 km/h (wg. prokuratury) - giną 3 osoby - nie udzielenie jakiejkolwiek pomocy poszkodowanym (za to telefon do taty prawnika) - ucieczka do Dubaju - brak zgody na dobrowolną ekstradycję - wniosek do sądu w Dubaju o oczekiwanie z "wolej stopy" na ekstradycję - Polska; wniosek do sądu o brak tymczasowego aresztu - linia obrony że to KIA zajechała drogę - wniosek obrony o nie jawność całego procesu - obecnie; MEDIACJA obrony Sebastiana M. Normalnie cyrk na kółkach Edytowane 10 Września 2025 przez kanon7
GordonLameman 9 185 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) 9 minut temu, kanon7 napisał(a): Sebastian M. - pędzi 300-315 km/h (wg. prokuratury) - giną 3 osoby - nie udzielenie jakiejkolwiek pomocy poszkodowanym (za to telefon do taty prawnika) - ucieczka do Dubaju - brak zgody na dobrowolną ekstradycję - wniosek do sądu w Dubaju o oczekiwanie z "wolej stopy" na ekstradycję - Polska; wniosek do sądu o brak tymczasowego aresztu - linia obrony że to KIA zajechała drogę - obecnie; MEDIACJA obrony Sebastiana M. Normalnie cyrk na kółkach W czym widzisz problem? Rodzina pokrzywdzonych zgodziła się na mediacje. Nic nam do tego. To ich decyzja. A skoro się zgodzili to sąd nie mógł się temu sprzeciwiać - bo i czemu? Mediacja dotyczy zadośćuczynienia dla rodziny, a nie samego wyroku. Jesli ludzki odpad zadośćuczyni pieniędzmi tatusia rodzinie i “pojedna się z nimi” to będzie to okoliczność łagodząca dla sądu. Wyrok i tak dostanie. Ale wygląda to na desperacki krok tego odpada. Edytowane 10 Września 2025 przez GordonLameman 4
kanon7 614 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) Widzę problem w samej idei obrony złożenia mediacji - po całej tej liście działań podejrzanego. Komicznie to wygląda (mediacje) na tle jego zachowania. PS. O rodzinie pokrzywdzonych i ich zgodzie - kompletnie nic nie pisałem, ani nie komentowałem. 3 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Ale wygląda to na desperacki krok tego O tym pisałem właśnie... Edytowane 10 Września 2025 przez kanon7
GordonLameman 9 185 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 Teraz, kanon7 napisał(a): Widzę problem w samej idei obrony złożenia mediacji - po całej tej liście działań podejrzanego. Komicznie to wygląda (mediacje) na tle jego zachowania. PS. O rodzinie pokrzywdzonych i ich zgodnie - kompletnie nic nie pisałem, ani nie komentowałem. Wygląda bardziej desperacko niż komicznie. 1
kanon7 614 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) Z jego punktu widzenia desperacko. Z punktu widzenia społeczeństwa / publiczności - komicznie. @GordonLameman jeżeli by osiągnęli jakiś wspólny wynik (dogadali się) mediacji, czy my jako społeczeństwo dowiemy się o wynikach i szczegółach? Czy mogą to zataić? Edytowane 10 Września 2025 przez kanon7
GordonLameman 9 185 Opublikowano 10 Września 2025 Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) 5 minut temu, kanon7 napisał(a): Z jego punktu widzenia desperacko. Z punktu widzenia społeczeństwa / publiczności - komicznie. Może jak ktoś nie wie jak wygląda obrona w procesie karnym On może do samego końca utrzymywać ze KiA zajechała lub próbowała mu zajechać drogę. bo co ma twierdzić? jest odpadem, spowodował wypadek, co ma mówić? Większość Polaków nie ma poczucia odpowiedzialności za swoje czyny. A takie bogate odpady to już w ogóle. Wydaje mi się, że się dowiemy. Choćby w wyroku. Edytowane 10 Września 2025 przez GordonLameman 1
Camis 6 153 Opublikowano 11 Września 2025 Opublikowano 11 Września 2025 20 lat mam a ty mi dajesz 6 zakaz?! 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 11 Września 2025 Opublikowano 11 Września 2025 Połamałby my ktoś dobrze ręce to by było pół roku spokoju 1 1
Camis 6 153 Opublikowano 12 Września 2025 Opublikowano 12 Września 2025 Cytat Małolat pędził na hulajnodze ponad 50 km/h! Będzie Sąd Rodzinny 15-letni mieszkaniec powiatu wadowickiego, na hulajnodze elektrycznej mknął po drodze publicznej szybciej niż przewidują przepisy. Zatrzymali go policjanci ruchu drogowego. https://wadowice24.pl/wydarzenia/malolat-pedzil-na-hulajnodze-ponad-50-km-h-bedzie-sad-rodzinny/ 1
nozownikzberlina 576 Opublikowano 12 Września 2025 Opublikowano 12 Września 2025 2 godziny temu, Camis napisał(a): https://wadowice24.pl/wydarzenia/malolat-pedzil-na-hulajnodze-ponad-50-km-h-bedzie-sad-rodzinny/ To jest masakra, że jakiś łepek jedzie szybciej na hulajnodze, niż Ty w niedzielę do kościoła tym puntem....
Alek_M 252 Opublikowano 13 Września 2025 Opublikowano 13 Września 2025 8 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a): To jest masakra, że jakiś łepek jedzie szybciej na hulajnodze, niż Ty w niedzielę do kościoła tym puntem.... Masz jakiś problem scyzoryku z interpretacją przepisów?
nozownikzberlina 576 Opublikowano 13 Września 2025 Opublikowano 13 Września 2025 (edytowane) https://www.ckm.pl/lifestyle/kolejny-drogowy-patostreamer-na-ulicach-stolicy bracia wUkraińcy ćwiczą manewry na poligonie (polskich drogach) powinni im odebrać majątek na rzecz wojny, a nie jakieś pięćset złotych mandatu którego i tak nie dostaną bo zaraz jakiś komendant rakieta napisze, że nie da się nic nikomu udowodnić Godzinę temu, Alek_M napisał(a): Masz jakiś problem scyzoryku z interpretacją przepisów? to miał być mem, ale nie wkleił mi się obrazek z komentarzem jakiegoś łepka który tak napisał, a teraz nie umiem go już znaleźć. Przepraszam Edytowane 13 Września 2025 przez nozownikzberlina
kanon7 614 Opublikowano 14 Września 2025 Opublikowano 14 Września 2025 (edytowane) W dniu 10.09.2025 o 07:31, GordonLameman napisał(a): W czym widzisz problem? (...) Wyrok i tak dostanie. fakty.pl - źródło "Sprawa Sebastiana M. szybko zostanie zamknięta." "Proces będzie się toczył. Dzięki mediacji Sebastian M. pewno szybciej opuści areszt tymczasowy i będzie przed sądem odpowiadać z wolnej stopy. W myśl art. 60 kk. może liczyć na nadzwyczajne złagodzenie kary. Obecnie grozi mu do 8 lat więzienia. Wyrok po udanej mediacji, może ulec znacznemu obniżeniu. Na poczet wymiaru kary zaliczony zostanie mu areszt w Dubaju. Wyjdzie więc z tego obronną ręką. — Ugoda rozwiąże wszystkie problemy Sebastiana M. Rodziny podpiszą porozumienie, nie będzie w procesie oskarżyciela posiłkowego, a jedynym oskarżycielem publicznym zostanie prokuratura, proces będzie farsą — stwierdzają nasi rozmówcy. Przypuszczają, że do końca roku sprawa Sebastiana M. zostanie zamknięta." @GordonLameman co Ty na taką ww. tezę? Czyli szybki wyrok, dostanie 1 rok więzienia, lub 2 lata w zawiasach i koniec? Edytowane 14 Września 2025 przez kanon7 1
Dimazz 651 Opublikowano 14 Września 2025 Opublikowano 14 Września 2025 Zabił rodzinę, jakaś inna rodzina dostanie dużą kasę od niego a on za to łagodny wyrok. Coś się nie klei ale to Polska
GordonLameman 9 185 Opublikowano 14 Września 2025 Opublikowano 14 Września 2025 8 minut temu, kanon7 napisał(a): fakty.pl - źródło "Sprawa Sebastiana M. szybko zostanie zamknięta." "Proces będzie się toczył. Dzięki mediacji Sebastian M. pewno szybciej opuści areszt tymczasowy i będzie przed sądem odpowiadać z wolnej stopy. W myśl art. 60 kk. może liczyć na nadzwyczajne złagodzenie kary. Obecnie grozi mu do 8 lat więzienia. Wyrok po udanej mediacji, może ulec znacznemu obniżeniu. Na poczet wymiaru kary zaliczony zostanie mu areszt w Dubaju. Wyjdzie więc z tego obronną ręką. — Ugoda rozwiąże wszystkie problemy Sebastiana M. Rodziny podpiszą porozumienie, nie będzie w procesie oskarżyciela posiłkowego, a jedynym oskarżycielem publicznym zostanie prokuratura, proces będzie farsą — stwierdzają nasi rozmówcy. Przypuszczają, że do końca roku sprawa Sebastiana M. zostanie zamknięta." @GordonLameman co Ty na taką ww. tezę? Czyli szybki wyrok, dostanie 1 rok więzienia, lub 2 lata w zawiasach i koniec? Nie wydaje mi się, aby tak to miało zadziałać .
Rekomendowane odpowiedzi