Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Qrdello

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Przy PS6 będziesz kupować w kawałkach obudowę i resztę komponentów jak i kabel zasilania i inne pierdoły. To tylko przymiarka Sony oni jeszcze nie skończyli.

Będzie jak z tymi prenumeratami, zbuduj swój czołg etc gdzie potem wydajesz 4x tyle niż byś dobry zestaw w sklepien kupił

• Like 1
  • Haha 2

@Phoenix. po prostu przesadzili z cena albo mogli dać taka cenę z podstawka i napędem a obniżyć lekko pojemność dysku i gdzieś jeszcze przyciąć , wtedy było by ok

33 minuty temu, SethJames napisał(a):

dlaczego ? 65 dużo lepszy według mnie do grania i do filmów 4k bluray 

obraz za bardzo rozmazany jest nie dość ze gra ma np 1080p albo niżej i dopiero jest podbita to jeszcze mały piq

pisze o grach nie o filmach itd

Edytowane przez voltq

19 minut temu, voltq napisał(a):

@Phoenix. po prostu przesadzili z cena albo mogli dać taka cenę z podstawka i napędem a obniżyć lekko pojemność dysku i gdzieś jeszcze przyciąć , wtedy było by ok

obraz za bardzo rozmazany jest nie dość ze gra ma np 1080p albo niżej i dopiero jest podbita to jeszcze mały piq

pisze o grach nie o filmach itd

dlatego osoby które maja duże przekątne zainwestują w prosiaka, albo PC z czymś minimum 4080 na pokładzie. Niektóre marki TV lepiej sobie radzą z niższymi rozdzielczościami, Sony jest pod tym względem pionierem ich "picture processing i ich Cognitive Processor XR" jest najlepsze na rynku jeśli chodzi upscalowanie i motion handling, choć wiadomo z czegoś pokroju 900P szalu nawet najlepszy flagowiec sony niezrobi.

Edytowane przez SethJames

2 godziny temu, reddy napisał(a):

Zrobili konsole, którą w sumie używa się pionowo, sami, na wszystkich materiałach, reklamują tę konsole w pozycji pionowej, ale jak panie Areczku, jak sobie pan dokupisz najpierw podstawkę:E

Bez podstawki też można postawić pionowo tylko że nie wygląda to już tak estetycznie i widać że czegoś brakuje 😉

Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Wy tu się pierduł czepiacie a tu jest większy problem.

Premiera najszyjaszej konsoli a tu Sony nie daje żadnego exa tylko opierają promocje na starociach:/

Po co EX jak są Remastery? :E

Mam. Zdjęcia sobie daruje no pełno lata. Potem wrzuce jakieś wrażenia, mam watomierz, napęd i gry :D

Ale u ziomka się bawili i testowali na różnych grach i jak ustawiali sobie jakieś np. zoptymalizowane ustawienia do gier z DF na kompie firmowym z 4060ti to na Pro było delikatnie szybciej. Dying Light 2 podobno ma RTGI, cienie i RTAO w 60 klatkach, ale nie widziałem, natomiast widziałem Alan Wake 2 i jakość obrazu nawet jesli te same wartości to niebo a ziemia.

Ma ktoś jakąs stronę gdzie można wrzucić dwa screeny i suwaczmiem będziecie porównywać? :D

• Like 1
  • Upvote 2

Dawaj jakieś mięsko, cos dla fanów pikseli. Zdaje relacje jak kultura pracy, oraz czy te cale pssr robi robotę. Oraz czy w ruchu nie ma mydła gdy jest to załączone.

Btw. ps5 pro teraz natywnie w każdym trybie będzie używało pssr zamiast FSR? Czytałem na innym forum ze Naughty Dog wydało patcha do the last of us part1 i jest on obowiązkowy nawet dla użytkowników zwykłego PS5 i psujes on niby obraz trybie fidelity 4k 30fps , sprawia ze jest mniej ostry, a tekstury mniej wyraźne prawdopodobnie bug choć niepokoi.

Edytowane przez SethJames

2 godziny temu, Tomek1623 napisał(a):

Tu się zgodzę... Dostane swoją we czwartek i co, nie mam w co grać nowego. A i z płyty sobie nic nie włączę bo napędu nie mam.

To samo jest na PC, kupujesz nowe GPU, CPU i odpalasz starocie ale hej jest więcej klateczek i może trochę detale podniesiesz a później czekasz na nowe tytuły które sponiewierają sprzęt i zabawa od nowa 😉

Edytowane przez azgan

19 minut temu, azgan napisał(a):

To samo jest na PC, kupujesz nowe GPU, CPU i odpalasz starocie ale hej jest więcej klateczek i może trochę detale podniesiesz a później czekasz na nowe tytuły które sponiewierają sprzęt i zabawa od nowa 😉

Sony pozazdrościło PC i też tak chcę zaczęli od Prosiaka ciekawe gdzie się zatrzymają.

2 godziny temu, SethJames napisał(a):

psujes on niby obraz trybie fidelity 4k 30fps , sprawia ze jest mniej ostry

Co to za różnica jak ten tryb jest niegrywalny na zwyklym PS5. Choroby morskiej idzie dostać. Patch waży 11gb i sprawdziłem ten tryb z uwolnionym klatkarzem. Jak było * jowo tak jest dalej. Przez chwile miałem wrażenie, że ciut płynniej jak przed patchem, ale zapewne placebo. Ostrość wydaje się tez taka sama, ale ja moge tego nie widziec, bo w tym trybie nie gralem.  Najlepiej przetestować na playstation pro i wtedy porównać.

U siebie nie widze prosiaka teraz, bo wiekszosc ex'ow mam ograne. Ból dupy byl jak musialem grac w trybie performance, bo inaczej sie nie dalo, ale juz po ptakach.

Edytowane przez DżonyBi

50 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Co to za różnica jak ten tryb jest niegrywalny na zwyklym PS5. Choroby morskiej idzie dostać. Patch waży 11gb i sprawdziłem ten tryb z uwolnionym klatkarzem. Jak było * jowo tak jest dalej. Przez chwile miałem wrażenie, że ciut płynniej jak przed patchem, ale zapewne placebo. Ostrość wydaje się tez taka sama, ale ja moge tego nie widziec, bo w tym trybie nie gralem.  Najlepiej przetestować na playstation pro i wtedy porównać.

U siebie nie widze prosiaka teraz, bo wiekszosc ex'ow mam ograne. Ból dupy byl jak musialem grac w trybie performance, bo inaczej sie nie dalo, ale juz po ptakach.

A próbowałeś tego trybu fake 120(40fps) jak jest dostępny? Bardzo fajnie się to sprawdza 

Nazwałem go uwolnionym klatkarzem. Zawsze go uzywam jak jest taka mozliwosc, ale w TLoU nie sprawdza sie. Sa tam dwa tryby i na jakosci nie idzie grac nawet z tymi fps+. Najbardziej to sie sprawdzilo w Ratchet&Clank. Tam faktycznie poczulem, ze nic nie trace na jakosci. Gralem w trybie RT, bo fpsy byly zadowalajace. Chyba to byla nawet pierwsza gra, ktora korzystala z tego trybu 40fps+. W pozostalych grach niestety dupa blada. Konczylo sie zawsze na jakims trybie posrednim lub performance. Zwykle PS5 nie daje rady i tyle. Jak ktoś stoi przed zakupem PS5 to tylko w wersji pro jest sens teraz brać.

Edytowane przez DżonyBi

9 godzin temu, voltq napisał(a):

To już wolał bym zapłacić za wersje cyfrową niż jakiemuś scalperowi , najlepiej jakby nie kupowali ludzie od scalperów czy to sklep czy zwykły człowiek

Ta "podstawka" pozioma w pudełku to śmiech na sali , powinna być w zestawie ta pionowa , napędu brak podstawki brak , czyli cena wzrasta , no i obowiązkowo drugi pad i ładowarka 

Konsola 3500zł

Drugi pad 300-350zł

ładowarka 110-140zł

podstawka 130-150 zł

napęd 600-700zł

Dodatek to są słuchawki bo jeden woli dźwięk z TV jakieś głośniki a ktoś inny słuchawki

PlayStation 5 PRO Adidas Edition :E

rPLfbLB.jpeg

• Like 1
  • Haha 1

Ciekawe czy PS5 PRO to będzie ostatnia konsola stacjonarna od Sony? Kiedy niby ma wyjść 6? Bo coś mi się coraz bardziej wydaje że jednak świat pójdzie w straming. Po co wydawać 5k na konsolę, to już wolę zapłacić abonament,  odpalić TV i grać. Teraz to następna konsola powinna być przenośna. 

15 minut temu, Skitter napisał(a):

Ciekawe czy PS5 PRO to będzie ostatnia konsola stacjonarna od Sony? Kiedy niby ma wyjść 6? Bo coś mi się coraz bardziej wydaje że jednak świat pójdzie w straming. Po co wydawać 5k na konsolę, to już wolę zapłacić abonament,  odpalić TV i grać. Teraz to następna konsola powinna być przenośna. 

PS6 wyjdzie na 100%, jeszcze jest za wcześnie na full striming. Najprawdopodobniej pojawi się w listopadzie 2027r. Czyli klasyczne 7 lat.

4 godziny temu, Skitter napisał(a):

Za 3-4 lata pewnie wyjdzie.

Streaming wątpie. Z netem nie jest tak świetnie wszędzie jak u nas. To będzie dalej tylko opcja.

Edytowane przez ODIN85