Dzięki za pomoc, finalnie zmieniłem procesor na 9900x, zasilacz na MPG A850G. Pytanie odnośnie chłodzenia wystarczy takie czy dołożyć do AiO? np ALF 360? Monitor zostawie ten, chyba że do 2k pln jest cos lepszego? Zakrzywiony przetestuje najwyżej zwróce jak się nie sprawdzi. Zastanawiam się jeszcze nad obudową ta ma dobre opinnie ale nie wiem czy brać coś większego by było więcej miejsca.
https://proline.pl/koszyk/e52b5fce
Ludzie, czego wy oczekiwaliscie? Wszyscy pi.. o tym, ze mala roznica w grafice. Kup sobie jeden z drugim 4090 i zobaczycie wtedy roznice. Przeciez jest sporo gier, gdzie PS5 niedomaga, schodzi z rodzialka dramatycznie, robi sie mydlo, zeby utrzymac fps, a i tak potrafi chrupnac. Na PS5 pro jest zdecydowanie lepiej. Polecam zobaczyc na zywo FFVII Rebirth to wam kopary opadna. Nie ma tam zadnych kompromisow.
No ale zgodze sie z nim ze kupienie tej konsoli to wywalenie kasy w bloto Na porzadna implementacje PSSR od A do Z przyjdzie poczekac kilka lat gdy za rogiem bedzie juz PS6. Patche robione sa na kolanie i tak pozostanie bo nikt nie bedzie wkladal pieniedzy w optymalizacje dla kilku % uzytkownikow. Roznice w grach sa na tyle male ze trzeba sie przygladac, granie w rozsadnej rozdzielczosci na TV 4k wciaz wymaga kompromisu w postaci 30fps, a PSSR potrafi wiecej napsuc niz poprawic. Wyjatkiem sa i beda jedynie gry od Sony, ale na zwyklej PS5 tez beda wygladac dobrze i dzialac w rozsadnej rozdzielczosci. Wiecej w tym PRO marketingu i cyferek niz to warte, konsola to nie PC, tutaj trzeba konkretnego wsparcia dewelopera zeby upgrade hardware realnie cos poprawil.
Devil in Me. Lubię tą serię ale ta część chyba jest najsłabsza, choć jestem dopiero w połowie. Bohaterowie jakoś mi nie leżą. Jak na razie to najlepsze w kolejności: Little Hope, Man of Medan, House of Ashes i Devil in Me. Oczywiście ta seria nie ma startu do The Quarry czy Until Dawn.
Rekomendowane odpowiedzi