Skocz do zawartości

PlayStation 5/5 PRO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Nie no ja oczywiscie rozumiem powage sytuacja i tez lubie ponarzekac, a jest na co, tylko slabo jak kazdego dnia czyta sie 90% podobnych posotw i narzekania na to samo, a to niczego nie zmieni bo za napedami trzeba i tak czekac. 

Dlaczego ludzie mają przymykać oko na wszystkie minusy nowej zabawki marki Sony ?? Oczywiście nie można jeszcze PSSR całkowicie skreślać, ale Sony ostatnio pluje w twarz wiernym konsumentom marki. Celowe redukcje produkcji napędów, podczas premiery nowej konsoli to zagranie obrzydliwe i niegodne takiego giganta branży rozrywkowej. 

• Like 3
Opublikowano

@voltqJesteś na prawdę "miszcz", posty narzekające na cenę od tygodni, nasmarowałeś ich co najmniej kilkadziesiąt, a koniec końców kupujesz od skalpera przepłacony napęd i do tego od świeżego konta, bez opcji przesyłka olx, czyli bez ochrony, pogratulować. 

Piękny obraz :lol2:

• Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ronaldo864 napisał(a):

Dlaczego ludzie mają przymykać oko na wszystkie minusy nowej zabawki marki Sony ?? Oczywiście nie można jeszcze PSSR całkowicie skreślać, ale Sony ostatnio pluje w twarz wiernym konsumentom marki. Celowe redukcje produkcji napędów, podczas premiery nowej konsoli to zagranie obrzydliwe i niegodne takiego giganta branży rozrywkowej. 

Nie taki byl przekaz tego co napisalem, czytanie dzien w dzien tego samego na tym forum nagle nie sprawi, ze sony cos z tym zrobi. Po prostu chodzi mi o notoryczne spamowanie ciagle tym samym. Ja problem rozumiem ale czy kazdego dnia musze wejsc rano i pisac o napedach cos co zostalo juz 10x napisane ?? I nie mowie o tym ze wjedzie ktos nowy i powtorzy to co ktos juz napisal ale robia to notrycznie ciagle te same osoby dzien w dzien.

Problem jest i to jest fakt ale jak sobie 100x poprzeklinam na forum nagle nie prawi ze naped sie pojawi a niewiem czy kazdy tutaj by chcial codziennie czytac to samo.  Wszystko ma swoj umiar.

Czy celowo sony ograniczylo produkcje napedu ?? Nie ogranicza sie w biznesie czegos na czym mozna zarobic i jest chory popyt, a brak napedu nagle nie sprawi, ze gracz poleci kupic gre za 350zl mogac ja miec za mniej niz pol ceny na plycie bo target ludzi w konsolach bez napedu to nie target ludzi lubujacych plyty. Sony nie bedzie mialo z takiego gracza benefitu, wkurzonego gracza. Ja tez nie kupie chocby takiego Ragnaroka za 339zl gdzie na plycie lata za 130zl. Nie bede robil teori spiskowych bez dwodow ale nigdy naped nie stanowil produktu must have do konsoli. Konsole z napedem w jakims tam ost raporcie czytalem to ok 80%-90% konsol, dane plus/minus bo nie cche mi sie szukac tego. Wdg mnie popyt przerosl grubo podaz, no i pytanie gdzie te napedy bo nawet jakby skalperzy wykupili to nie ma zalewu ogloszen. Mi sie wydaje po prostu ze bylo ich bardzo malo na rynku i nie byli przygotowani na to. sprzedajac glownie PS5 Slim z napedem.

A jesli chodzi o całe PSSR to technlogia jest przyslosciowa, potrafi pokazac pazur, ma i miec bedzie jeszcze dluga droge przed soba, DLSS w postaci takiej jak dzis jest powstal w 2018r, a do dzis  nie jestem w stanie uzyc DLSS w wielu grach ze wzgledu na wady bo przeciez wszystko zalezy od implementacji i to jak sie lubi z silnikiem gry. Ja nie pisze, ze PSSR jest zajebste ale tez nie powtarzam ciagle jak jest ujowe na tle 6letniego DLSS bedac 2tyg na rynku. Spokojnie obserwuje, tam gdzie jest lipa to jest lipa a gdzie widac zalety to tez nie trzeba w kolko walkowac.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Kowal_ ostatnio w MM/ME/EURO po 800zł były a w xkom przed premiera był za 600zł , to jakie przepłacone ?

Mogłeś przeczytać co napisałem wcześniej ze jestem zainteresowany konsola ale tylko z napędem

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

To też były skalperskie ceny, za chwilę wrócą do sklepów, będzie tego w opór i będą po 500zł. A skalperzy z olx zostaną z napędami, których nikt nawet za 500zł nie kupi.

Naprawdę, nawet nie próbuj tego usprawiedliwiać. Typowy obraz hejtera, który i tak kupi. Dziesiątki postów narzekań na cenę, a już dołożyłeś do ceny 150zł :lol2:

Edytowane przez Kowal_
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

i co w tym widzisz? , ten napęd i podstawkę mogę sprzedać teraz za ponad 1000 zł od ręki wiec ?

@DżonyBi xkom sprzedawał po 600zł przed pojawieniem sie ps5 pro a MM/ME/EURO sprzedawały po 800 zł i pewnie takie beda ceny jak bedzie kolejny rzut , boli ze udało sie w cenie 666zł kupic podstawke i naped ktory jeszcze mozna drozej odsprzedac :D

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)

Ja to mogę napisać tylko :rotfl2:xD :wariat: na końcu :confused:

@Spychcio znając bloober, to różowo nie będzie bo na PC ciągle jest tak raczej w kategoriach cyt. no kilka niedociągnięć to jest... :E 

23 minuty temu, Kowal_ napisał(a):

To też były skalperskie ceny, za chwilę wrócą do sklepów, będzie tego w opór i będą po 500zł. A skalperzy z olx zostaną z napędami, których nikt nawet za 500zł nie kupi.

Naprawdę, nawet nie próbuj tego usprawiedliwiać. Typowy obraz hejtera, który i tak kupi. Dziesiątki postów narzekań na cenę, a już dołożyłeś do ceny 150zł :lol2:

No pewnie, obstawiam że do lutego będzie można na lekko blisko ceny MSRP kupić, bo jak się rynek wysyci i właściciele PRO kupią zapas, to ten następny będzie pięknie się kurzył w magazynie.

@voltq trzeba było ten napęd na allegro ciągnąć, tam przynajmniej ochrona kupujących jest jako taka a tutaj możesz odebrać cegły :E 

Edytowane przez Qrdello
Opublikowano (edytowane)

Obejrzałem kapkę DF'a :E

I tak mnie naszło.

Wyobrażacie sobie, że mając np. "stare" 4letnie GPU w kompie odpalacie nową gierkę no i niedomaga z lekka. Więc idziecie do sklepu kupujecie nowe GPU najnowszej generacji do tego jeszcze znacznie droższe niż daliście premierowo za stare.

Odpalacie tą niedomagającą gierkę na nowym sprzęcie i jak liściem w twarz 10-15% zysku fps i dalej nie ma nawet 60ciu :E

3D8V9NZ.png

Edytowane przez lukadd
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
26 minut temu, lukadd napisał(a):

Odpalacie tą niedomagającą gierkę na nowym sprzęcie i jak liściem w twarz 10-15% zysku fps i dalej nie ma nawet 60ciu :E

Taki mamy klimat jakby nie bylo zadnej wspolpracy z tworcami gier i sprzetu.

Ciekawe jak jutro dlugo oczekiwany rodzynek Stalker 2 bedzie dzialal bo ludzie stutery juz na materiale promocyjnym nvidi wylapali haha. gra nie ma RT i ledwo 60fps ciagnie ze stuterem na 14900k.

16 minut temu, lukadd napisał(a):

Gra jako gra jest słaba. Ale klimacik od bidy ujdzie, no i widoczki całkiem zacne :E A, że jest bardzo krótka to dla samych widoczków można machnąć. Na PC jak dawali ostatnio za free to ograłem :E 

Wieczor, sluchawki, oled i mozna ograc :D

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Kowal_ napisał(a):

Nie bajdurz chłopie, napędy po 1000zł wiszą na olx od tygodni i nikt tego nie kupuje. Daruj sobie te bajki :lol2:

Znalazłem łącznie 5 ogłoszeń poniżej 1000 zł i z tego tylko dwie osoby odpisały, szczęśliwie udało się w dobrej cenie za 650 zł kupić jak słusznie zauważyłeś zyskałem 150 zł bo ludzie z me czy mm kupowali po 800 zł

Podstawka 150 zł mi się udało za 16 zł 

Napędy schodzą odrazu jak tylko się pojawią , na allegro gość sprzedał prawie 100 po 1199 zł 

Rozumiem zazdrośc ale nie ma o co jak chcesz to ci odsprzedam ten napęd za 1000 zł:)

1 godzinę temu, Elvis79 napisał(a):

I jaką masz ochronę przy za pobraniem? póki nie zapłacisz to nie zobaczysz co w środku.

Zajrzę do środka plus jest tam co prawda śmieszna ale ochrona kupującego, zobaczymy jak przyjdzie wrzucę fotkę , narazie konsoli nie mam to nawet nie wiem czy nie odsprzedam tego