Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dobra jako, że Stalker 2 potrzebuje jeszcze kliku patchy, a chlopaki obiecali, ze ostro ja polataja to odpuszczam na ten moment i skusiłem sie na Final Fantasy VII Rebirth za dwie stowki z okazji BF. Chodzila mi glowie dlugo, dodatkowo to jest jedna z tych gier, ktora na ten czas zyskala duzo wraz z Pro. Rozmiar tez zacny bo 146,5GB.

Edytowane przez DżonyBi
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wyszedł rano patch do SH2 :E i guano. Bloober, ćwoki jedne :E a wystarczy wrócić do ustawień z wersji 1.00 żeby gra była zupełnie ok :E 

Edytowane przez Qrdello
  • Haha 1
Opublikowano

@Phoenix. jest różnica już na youtube w tym stellarblead , wiec ps5 pro ma jakis sens na TV 4k żeby mieć te 50fps+ a taki klatkarz pozwala na komfortowa grę przynajmniej dla mnie , dopiero spadki poniżej 50 są odczuwalne

To przyznawać się kto już kupił PRO ?

Opublikowano (edytowane)

Gralem w Stellar Blade, w trybie Pro Max z HFR jest te ~55fps i jest bardzo dobrze, i komfortowo, ale jak Ci z jakis powodow nie przypasuje to jest jeszcze tryb Pro bez Max, ktory tez wyglada dobrze, wyraźnie lepiej niz tryb wydajnosci na zwyklym PS5, a dziala w ~80fps

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, slafec napisał(a):

4 lata nudy. Smutny żywot youtuberów :placz:

Przecież to jest kanał konsolowy, wiadomo, że chodzi o 4 lata konsolowej nudy. I ja się pod tym podpisuję. Ile naprawdę dobrych konsolowych exów wyszło w tej generacji? Poza nintendo jest ich strasznie mało. Takich ekskluzywnych gier jak The Last of Us 2, pierwszy Horizon czy Uncharted 4 w tej generacji po prostu nie było. Chociaż nie, wróć, Horizon Forbidden West był niemal identyczny jak Zero Dawn :E 

Oczywiście że to nie jest tak, że nie ma w co grać, na Switcha co chwilę wychodzi coś fajnego, są dobre multiplatformy, ale exów jest po prostu mało. Jeszcze w czasach ps4 konsolę kupowało się dla exów, teraz to po prostu sprzęt do grania. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Sad 1
Opublikowano

Skoro jest to kanał konsolowy (w domyśle nie ma PCta) to tym bardziej nie powinien narzekać. 

Zresztą temat był wałkowany setki razy. Miałem PS4 i wtedy słyszałem te same komentarze (nie ma w co grać, za mało exów itd.). Dopiero po premierze PS5 narzekacze przerzucili się na nową konsolę i PS4 zaczęło być wspaniałym sprzętem.

Ten rok jest wyjątkowo dobry, jeśli chodzi o konsolowe exy na PS5, a przyszły zapowiada się co najmniej podobnie ;) 

• Haha 2
Opublikowano
59 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Przecież to jest kanał konsolowy, wiadomo, że chodzi o 4 lata konsolowej nudy. I ja się pod tym podpisuję. Ile naprawdę dobrych konsolowych exów wyszło w tej generacji? Poza nintendo jest ich strasznie mało. Takich ekskluzywnych gier jak The Last of Us 2, pierwszy Horizon czy Uncharted 4 w tej generacji po prostu nie było. Chociaż nie, wróć, Horizon Forbidden West był niemal identyczny jak Zero Dawn :E 

Oczywiście że to nie jest tak, że nie ma w co grać, na Switcha co chwilę wychodzi coś fajnego, są dobre multiplatformy, ale exów jest po prostu mało. Jeszcze w czasach ps4 konsolę kupowało się dla exów, teraz to po prostu sprzęt do grania. 

Za ten niebezpieczny trend można microsoftowi podziękować. Eksperymentowali z przenoszeniem swoich gier 1st party na PC od zawsze i w pewnym sensie doprowadzili do takiej a nie innej sytuacji dzisiaj. Sami praktycznie wydają gry bardziej na PC niż na XBOX, a ponieważ klepią kasę na GP nie robiąc nic wiele przy sprzęcie, to okazuje się że ten model biznesowy podłapują też inni. Nie łudźmy się, że to chodzi o graczy :E kasa ma się zgadzać, stały przychód i przewidywalny (abo np.) jest lepszy do wykazania w rozliczeniach niż skokowe lub nie kokosy, bo jakaś inwestycja - czyt. gra - akurat okaże się hitem.

• Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, Kadajo napisał(a):

To dobrze, rychło w czas :smiech:

Demon's Souls, Returnal, Ratchet & Clank RA, Horizon COTM, Horizon FW, GT7, GOW Ragnarok, Spider Man 2, RE4 VR, RE Village VR, Synapse, FF16 - w zeszłych latach też nie narzekałem na brak gier na konsoli.

Opublikowano
1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

rzecież to jest kanał konsolowy, wiadomo, że chodzi o 4 lata konsolowej nudy

Nie ma zadnej definicji konsoli ile exw ma wyjsc w ciagu roku, konsola to tani sprzet do grania we wszystko, tylko ludzie sie przyzwyczaili za bardzo to tych "exow" bo musza byc :lol2:

Opublikowano

To nie ludzie się przyzwyczaili tylko Sony w ten sposób reklamowało zawsze swój sprzęt.
I tak było... do PS3. Od PS4 zaczęło się to zmieniać a PS5 to już katastrofa i nie chodzi wcale o to ze ich gry zaczęły wychodzić na PC.
Firma, która stawiała na rozwój i nowe pomysły od 2 generacji nie potrafi stworzyć nowego, porządnego IP ze o porządnych tytułach, które się wpisują w historię całego gamingu nie wspomnę.

Jak widać tylko Nintendo nie zapomniało, po co robi konsole i gry na nią.

Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

To mają być te super gry zachęcające do kupna ich konsoli ?

To jest tylko i wylacznie kwestia preferencji, to sa po prostu dobre gry ale jeden kupuje kompa do csa a inny do konkretnej gry. Niemniej i tak wszystko zalezy od "me gusta" bo jen powie ze taki RDR2 jest gra wszechczasow i inny na to ziewnie :D A dzis jak sony wydaje te gry na PC to tym bardziej nie oplaca sie kupowac konsoli dla tych "exow.

Teraz, Kadajo napisał(a):

Firma, która stawiała na rozwój i nowe pomysły od 2 generacji nie potrafi stworzyć nowego, porządnego IP

A kto teraz potrafi ?? Oto jest pytanie :D Obecnie to mamy generacje wtop.

Opublikowano

Może i tak, ale jednak to my jesteśmy weteranami tak jak oni. Wiec kto się zna na grach i tym, co jest dobre jak nie my. Jeśli przyjąć inna narracje to można powiedzieć ze nie ma złych gier, bo to kwestia gustu. A to już chyba widzimy dziś gdzie nas zaprowadziło. :)

Opublikowano

Dobre czasy minely i juz nie wroca, beda takie dobre gry dla nas sie pojawiac ale juz nie czesto, a nowe pokolenie wyprane z mozgu uczy sie gamingu na tych zepsutych tworach co teraz wychodza. Mozna sie tylko dostosowac i grac lub nie.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 21.11.2024 o 17:40, Qrdello napisał(a):

Z ciekawości obejrzałem :D gorszym chyba zabiegiem od wspierania SONY poprzez kupno PRO jest wspieranie tego kolesia przez donaty lub subskrybowanie :E cały film oparł od startu o fakt, że chce SONY wyciulać i za darmo przetestować sprzęt, o czym zresztą mówi wprost. Dla mnie to jest praktyka wręcz idiotyczna, bo jeżeli ze sprzętem jest wszystko ok to idea zwracania bo tak mi się chce, to nic innego jak krótkoterminowy wynajem. Za ogromną kasę. I teraz wystarczy, że sklep dopatrzy się usterki i po ptakach, tylko sobie koleś zachodu narobił. Swoją drogę @x-kom, sprawdziłbym tą paczkę zwrotną - o ile jesteście w stanie ją namierzyć.

Z drugiej strony, zupełnym debilizmem jest wpuszczanie ludzi w maliny, że niby takimi akcjami SONY się wkurwi bo gorsze zwroty od nie kupionych konsol :E Tylko SONY czy jakakolwiek corpo ma na to wywalone, bo w momencie wysłania od dystrybutora do magazynu sprzedawcy ta konsola jest oficjalnie "sprzedana" :E Milion razy o tym było, że producenci statystyki opierają o ruch ich magazyny-sprzedawcy, a nie sprzedawcy-odbiorcy :E Jak ktoś może taki farmazon łyknąć, to ja nie ogarniam.

Generalnie dla mnie koleś czarna lista, już przemilczam fakt niestabilnego prosiaka :E czy slim czy pro są bez podstawki jak skała stabilne :/ 

@voltq co do napędu i faktu, że to nie scam - zwracam honor. Że kupno po skalperskiej cenie, to już niespecjalnie :E 

Doszukujesz sie tutaj sensacji XXI wieku jak @Spl97 u Stanowskiego. Od samego poczatku, to on mowil ze sie nie oplaca kupic bo za drogo, ale kupi, bo jest recenzentem. Dopiero podczas testow poirytowal sie tak mocno, ze postanowil oddac, bo w praktyce roznic nie widac (bez powiekszen, bez zatrzymywania i bez pokazywania palcem na detal).

Opublikowano (edytowane)

No bo cudow nie ma miedzy konsolami tak jak nie bylo to z PS4 z PRO, ona ma dawac 60fps tam gdzie nie daje zwykla konsola i tyle i ew podbijac rozdzialke. A roznice sa takie tak jakbym na PC wlaczyl 30fps lub 60fps i dwie rozdzialki w tej samej grze.To jakie to maja byc naoczne mega roznice?? Zadne :D

Ona nie da tez wiekszych detali wzgledem FAT, troche lepsze RT ale z tym sobie dajmy spokoj na konsoli.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Pipek chcial oddac Ryzenka, zajebiaszczy procesor, bo stary nie chce sie sprzedac - nikogo to nie rusza.

Arek oddaje gowno-konsolke, bo jest gorzej niz zapowiadali i stwierdzil, ze to nie ma sensu - imba w necie xD

Opublikowano
7 minut temu, ryba napisał(a):

Dopiero podczas testow poirytowal sie tak mocno, ze postanowil oddac, bo w praktyce roznic nie widac (bez powiekszen, bez zatrzymywania i bez pokazywania palcem na detal).

I gość jest tym zdziwiony będąc tech-youtuberem czy kim on tam jest? Przecież każdy kto choć trochę się interesuje tematem był świadom na długo przed premierą, że tu nie będzie żadnej graficznej rewolucji bo to oznaczałoby tworzenie gier od nowa pod sporo mocniejsze GPU "nowej" konsoli. A te gry które już na PS5 wyglądały ładnie to nagle co, mają odlecieć z grafiką na inną planetę? ;) Sens kupna PS5 Pro zaczyna się i kończy na obietnicy wyższego klatkarzu przy delikatnych poprawkach wizualnych. Tylko tyle i aż tyle.

• Upvote 1