Elder 323 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia W punkt. Z tym że spróbujcie obecnie coś z Classi / Dark / Kingpin czy Galax HOF Limited Edition kupić...gdziekolwiek w EU czy w USA. Powariowali z cenami nawet jak to nie full BOX albo nie ma i torba. Na 1080Ti Kingpin full BOX poluję kolejny rok nie wiem już który i albo pasztety albo wylew ogłoszeń "kupię" zamiast sprzedam.
blabla123 838 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Tego Kingpina RTX to możesz mi w spadku zapisać
Stjepan 2 377 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Teraz rządzi Galax HoF. RTX 4090 kosztuje 3500 $, ale to nie jest retro.
blabla123 838 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia No i w PNY miało się coś ruszyć, bo Kingpin miał niby palce maczać ale chyba temat upadł.
Elder 323 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Vince nic tu nie zdziała nvidia poblokowała karty ostatniej gen narzuciła w AiB jedną wtyczkę 12VHPWR w 5090 (he he) standardowy raster leży i kwiczy dali fake klatki ghosting syf malaria obraz oszustwo. Widzę jeszcze przed ogłoszeniem wyników trzeźwe podejście ludzi,olać przeczekać mam 4090 nie ma sensu zmiana. Chyba że kogo fake klatki jarają. Kubuś nie dostaniesz Kingpina ode mnie bo to full box i nie grzebany i nie azotowany i żeby było śmieszniej OC nie widział bo u juniora w kompie rył w DayZ i WOT BTW niech ktoś przypomni co to za model budy bo jakoś mi uciekło? https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/pc-cooler-master-gehaeuse-silber-gaming/2595457714-225-92
blabla123 838 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia No przeca piszę, zapisz mi go w spadku Ty nie oddasz, młody się nie zna, ja może dożyję A daj spokój, miałem przez chwilę 3090Ti w rękach... sprzedałem, bo i tak gram w indyki albo starocie to sobie mój 3060 radzi bez problemu, nawet w 4K, bo wolałem w monitor zainwestować niż w kartę. Ta buda to ATCS ATC-210-VX2. 1
ryba 1 246 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia 2 godziny temu, blabla123 napisał(a): No i w PNY miało się coś ruszyć, bo Kingpin miał niby palce maczać ale chyba temat upadł. 45 minut temu, Elder napisał(a): Vince nic tu nie zdziała nvidia poblokowała karty ostatniej gen narzuciła w AiB jedną wtyczkę 12VHPWR w 5090 (he he) standardowy raster leży i kwiczy dali fake klatki ghosting syf malaria obraz oszustwo. Dajcie spokoj, co mozna w grafikach obecnie zrobic? - odpowiednio lepszy projekt PCB napakowany miedzia (oczywistosc) - coolery AC maja limit, musi byc LC (oczywistosc) - napiecia poblokowane, zakaz oficjalnych modyfikacji, custom biosy wysylane na maila/z forum a i tak wszystko powyzsze sie wywala, jak nie masz selekcjonowanych gpu przed wlutowaniem na pcb. Realnie do czego PNY jest potrzebny Vince, skoro to nie jest tajemna wiedza, a projektami glownie zajmowal sie Tin, a Vince tylko zarzucal benchmarki i sprawdzal poziomy napiec On sam w sobie to popierdolka, a nie inzynier.
Elder 323 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Pakowałem łapy w hardware bo był Peter Tan (Shamino) duet Vince/Tim bo były emocje i konkret wiedza z walki z platformą było HEDT selekty procki i ram handpicked unikalne wersje GPU bo zimą (- 20 stopni w sam raz) w czapce uszatce na łbie z otwartym oknem w pokoju mroziłem sprzęt przy OC a teraz co nam oferują. Fake klatki? Niech się walą na ryj,idę grzebać w X99 Micro. 1 1
ryba 1 246 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Mogl isc do Asusa i pracowac znowu z Shamino, ale cos mu nie po drodze z duzym korpo albo Piter go zniechecil. MSI go olalo, Gigabyte ma swoich, Asrock piczka. Przenosi sie do USA i nie chce dluzej siedziec na Tajwanie. Poletko pracodawcow sie skrocilo mocno Godzinę temu, Elder napisał(a): BTW niech ktoś przypomni co to za model budy bo jakoś mi uciekło? https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/pc-cooler-master-gehaeuse-silber-gaming/2595457714-225-92 Wyszukiwanie google grafika mowi, ze to zmywarka 33 minuty temu, blabla123 napisał(a): Ta buda to ATCS ATC-210-VX2. oO, przegapilem, ze blabla juz odpisal z tym
blabla123 838 Opublikowano 23 Stycznia Opublikowano 23 Stycznia Jeszcze jak się nie mylę była taka ale w desktopie, też ATCS coś tam
Keleris 475 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Wpadły do mnie kolejne karty, czekają na sprawdzianie. GTX 285 i 9800 GTX. Dzisiaj miałem też nietypową sytuację, żona do mnie dzwoni i mówił że musiała skorzystać z mojego komputera tego z "dupą", była na prześwietleniu i dostała zdjęcie na płycie CD i nie było gdzie odpalić bo współczesne pc/laptopy nie mają już na wyposażeniu napędu. Mimo że nie rozumie ale akceptuję moje zbieractwo to dzisiaj również jej sprzęt się do czegoś przydał. 6
Pawelek6 253 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) W dniu 18.01.2025 o 11:27, Keleris napisał(a): Wpadła do mnie kolejna karta z wyjściem vga i to jeszcze konkurent GTX 275 od AMD - HD 4890. Mafia 2 o wiele gorzej od swojego konkurenta - narzut sterownika na cpu? żadko kiedy przekraczała 90% użycia gpu. Nie pamiętam już dokładnie jak to było z narzutem, ale ostatnie używalne sterowniki do HD 2xxx - 4xxx, to 11.11. Wszystkie późniejsze wydania Legacy od 11.12 wzwyż, powodowały spadek wydajności. Zakładałem swego czasu temat na Labie o tym, tylko to było już naście lat temu. Od razu zaznaczam, że aby dokładnie wyczyścić pozostałości po nowszych sterach będziesz musiał sam ręcznie grzebać w folderze Windowsa oraz w rejestrze. No chyba, że po latach jakiś program do sprzątania w końcu to ogarnia, gdyż wtedy było z tym kupę zachodu i specjalnie instrukcję robiłem gdzie co jest, kiedy w końcu przekopałem system, ponieważ samo odinstalowanie i użycie jakiegoś programu do czyszczenia pozostałości nie rozwiązywało sprawy. A jak zostawały jakieś śmieci, to wydajność "nie wracała". Sam pamiętam, że miałem spadek coś chyba o 1000 - 2000 pkt w "smarku" 06 dzięki nowszym sterom na 4850. Ludzie na innych konfiguracjach nie raz nawet po kilka tys. gratis otrzymywali. Wróć, wracała im fabryczna wydajność dopiero. Ogólnie 11.11 i żadne nowsze. Edytowane 31 Stycznia przez Pawelek6 1 1
sideband 1 775 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Problemu od strony CPU na 4xxx to normalka dlatego w grach gdzie jest problem 4850 nie ma żadnego podjazdu do 88GTS 512MB. Dlatego 4850 wyleciała z kompa po dwóch tygodniach i to było za czasu kiedy 4850 to była świeża karta Zmieniło się jak weszła Vista i Win7 to wtedy NV miała spartolone stery od strony CPU Edytowane 31 Stycznia przez sideband 1
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Lata młodości mej... 4850 to chyba była najszybsza karta na AGP
Pawelek6 253 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) @sideband a weź, ktoś mnie w tamtym okresie sterroryzował pokazując co potrafi jego 8800 GTX. Tylko nie pamiętam kto to był, ale chyba właśnie w tym temacie co zakładałem. @Kadajo nie, takie potworki, to nie wychodziły już na AGP. "Naj" był HD 3850 i HD 4670. Aczkolwiek te karty i tak sporo się marnowały przy większości procesorów jakie wtedy były na platformach z AGP. Zakup tego typu kart był bez sensu w zasadzie. Edytowane 31 Stycznia przez Pawelek6
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia A masz racje, pomyliłem z 3850 Ehh piękne czasy
Pawelek6 253 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Wiem, że w tamtym okresie udało mi się wygrzebać test 3850 na AGP właśnie, na platformie z P4. Efekt był taki, że karta o raptem kilkaset pkt w "smarkach" była szybsza od X1950 Pro, który to sam się marnował przy P4. Miałem akurat taką konfigurację.
sideband 1 775 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia 38 minut temu, Pawelek6 napisał(a): @sideband a weź, ktoś mnie w tamtym okresie sterroryzował pokazując co potrafi jego 8800 GTX. Tylko nie pamiętam kto to był, ale chyba właśnie w tym temacie co zakładałem. To mocne zależne od gry tam gdzie nie było problemów to wydajność była wyższa od 88GTX. Do tego 4850 ładnie się kręciły i to były czasy kiedy skalowanie było bardzo dobre także oc dawało na luzaku ~1.3x. Dzisiaj takie rzeczy to abstrakcja pomimo, że to nie były rekordowe przyrosty wydajności po oc w kartach z dawnych czasów Jeszcze ciekawiej było za czasu radka 8500/9100 gdzie stery były mega niestabilne i wydajność mega nierówna w grach. Dlatego ludzie zmieniali te karty nawet na teoretycznie wolniejsze GF3. Pamiętam jak Far Cry 1 na tych radkach zamiast efektu rozgrzanego powietrza były krzaki na ekranie Majstry od ATI naprawili ten problem dopiero w swoich kartach ze wsparciem dla DX9
Kadajo 7 411 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia Ale zobacz RTX 5080 ma taki gówniany przyrost względem RTX 4080 ze jego podkręcenie dało prawie jeszcze raz tyle Malo brakowało aby się do RTX 4090 zbliżył :e
Stjepan 2 377 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Dawno mnie tu nie było, dzisiaj dwa notebook i laptop, jeden na Intelu drugi na AMD. Samsung N130 https://www.produktwdetalach.pl/pn/samsung-n130 W nim nic nie zmieniałem, jest taki jak go znalazłem, Atom N270 oraz GMA950. Testy: Drugi to o wiele mocniejszy zawodnik ze stajni AMD, znaleziony w czwartek: Lenovo G565 https://www.produktwdetalach.pl/pn/lenovo-g565-4385 Tyle że w moim jest Athlon II P340 i ATI Radeon Mobility HD 5470, dodałem pamięci RAM jest 4GB DDR3 1066Mhz i dysk SSD 240GB, bo go nie było, aha zasilacze z laptopów Toshiba z tamtych lad pasują do Lenovo z tamtych lat Bateria nawet trzyma 1,5h. Testy: CB R15 CB R20 Coś się mi po chromoliło ze sceenami, chodzi od Sky Driver, Cloud Gate i Ice Storm, nie o 3Dmark06. Tutaj też chodzi o Ventage i 11. Stalker COP Max DX11 Benchmark. Stalker COP Min Benchmark. 2
Keleris 475 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego (edytowane) 9800gtx jeszcze nie testowałem ale przegląd zrobiony i mam nadzieje że nie na darmo, muszę kupić adapter Dvi > Vga. Karta niestety ma skazy na radiatorze i wygląda to mało estetycznie (obstawiam wilgoć). Miałem rozbierać ram ocz dla radiatorów dla mojego aktualnego pc - DDR4 ale wpadły takie radiatory od Thermalright więc ocz zostaną oszczędzone, dodatkowo wziąłem Thermalright ultra 120 - będzie dobrze pasowało rocznikowo do q6600, jak przyjdzie obudowa to szajspc fera będzie zdemontowana i prawdopodobnie wleci ultra 120, chociaż mały mętlik w głowie - ultra 120/ultra 120 prawdziwy czarnuch/Tuniq Wieża 120. Edycja: Przegląd w Sapphire zrobiony i jak to w takich starych gratach zmiana pasty zrobiła kosmiczną różnicę. Czy rubryka GPU temp (MEMIO) to będzie temperatura pamięci vram? Przed: Po zmianie pasty: Edytowane 2 Lutego przez Keleris 3
blabla123 838 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Leżało i leżało, dziś mnie coś wzięło na rycie tylko zapomniałem, że klawy nie mam 4
NoviAMG 432 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego @Keleris Jaki to dokładnie model radiatorów ram ?
NoviAMG 432 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Fakt, przeoczyłem tą fotkę ... Fajne nawet, ciekawe czy ddr5 by w pełni lykały. Dziś akurat odebrałem ocz reaper x, na radiatory typowo.
Rekomendowane odpowiedzi