Skocz do zawartości

Hydepark, Retro, Luźne rozmowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No niestety topowe cpu dalej trzymają ceny ale od czasu do czasu idzie coś wyrwać.

Wpadło niedawno i7 980X za 150zł gdzie często jak się pojawiają to za 200 albo więcej :E 

W sumie z tego co bym chciał to brakuje mi QX9650 i 990X. Ale kiedyś też się pewnie coś upoluje.

Opublikowano

To lepiej atakuj X99 od razu, X79 było wysoce padające ;p

Miałem przez jakiś czas ale potrzebowałem gotówki, kumpel akurat szukał to mu sprzedałem komplet. Podziałało niecałe pół roku używane sporadycznie :E

Gdzie mobków na X58 mam z 10 jak nie więcej i do dziś to pancerna platforma.

Opublikowano
41 minut temu, ShaDow_Pro napisał(a):

Tylko X99 to już DDR4, a mam DDR3 właśnie to bym coś pogonił. To słyszałem że coś padało, co tam się z tym działo?

Są chińskie x99 pod DDR3 i były jakieś xeony z kontrolerem który działał z ddr3 i ddr4

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.09.2026 o 12:42, Pentium D napisał(a):

Oby zadziałała po prostowaniu :glodny:

IMG_20260904_115526.thumb.jpg.57613228a8a9247afe6e642fadd0d6db.jpg

Piny naprostowane i odpala, ale nie chce odpalać na kanale pamięci B Aż mi się nie chce dalej tego testować i sprawdzać ehh :(

IMG_20260908_222152.thumb.jpg.fc76eb961563c8f68ccdb0a57599b284.jpg

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano
15 minut temu, Pan Ciastovy napisał(a):

@Pentium D dwa piny w sockecie odpowiadają za indetyfikacje czy do banku B jest wpięty ram, nie trzeba sprawdzać wszystkiego. trochę się w życiu narobiło tych płyt głównych

Oczami też można to zweryfikować :E 

Nic mi po takiej informacji w tym przypadku. RAM był częściowo trenowany, ale stawało na kodzie CC lub przeskakiwało na 55 gdy dłużej płyta zostawała włączona. Ważne, że moje voodoo zadziałało i pali. Teraz robię krótkie testy w occt CPU z ramem i sam ram. Uzbrajam plastiki i plecki i testy in/out ramu w slotach.