Niby do 150e się cła nie płaci kupując z alie, a powyżej zależy od sprzedawcy. Zamówiłem kingbank 7200cl34 za śmieszne pieniądze, cena katalogowa nawet jest poniżej 150e, a VAT niby był policzony przy kasie. Albo trafiłem na wyrywkową kontrolę, albo coś jest nie tak. Paczka z kontroli na kontrolę trafia. Co śmieszne, zamówiłem też 20 innych paczek w podobnym czasie, i wszystkie mam już prawie 2tyg w domu. Tylko ta poszła samotnie i się wala po oddziałach ...
Ustawiłem ppt na 44w, jest to za mało dla dobrej wydajności 9800x3d. Porównanie sotr benchmark 327 vs 425 fps bez limitu gpu. Ale już 55w ppt ma straty jakieś 5-7% do stock.
Dla czego niepokój ja tam bym chciał, aby 5080 była 2x wydajniejsza od 4090, a 5090 nawet 3x No, ale oceniam to co widzę, pół układu w 5080 i proces zaledwie po lekkim liftingu.
To mi daję do myślenia, że na slajdach będzie forsowany nowy DLSS4, a realna wydajność nie będzie porywać.
Tak patrzę, 3 stycznia 2023 kupiłem swojego RTX 3060Ti i teraz mam zamiar styczniu zmienić na coś z 16gb vram w okolicy 3tyś, więc czekam na AMD, karta ma posłużyć z 4lata, gdyby ten RTX miał te 12/16 zapewne jeszcze rok bym dał radę.
Rekomendowane odpowiedzi