Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

I to masz taki bug non stop?

Ja z bugow mialem jeden jak bedac w trakcie tutoriala budowania osady poszedlem szybko i wlaczylem misje ze wspomnieniami. Jak sie zaladowala to wyskoczyl popup do tutoriala I zatrzymywal ta misje na cutscence. Jedynie wczesniejszy save pomogl ale akurat byl auto z przed 2min.

Edytowane przez Sheenek
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, tgolik napisał(a):

Darzę głęboką pogardą klasę Samurajów właśnie za tę gotowość na bezsensowną śmierć. Więc nawet wolę, że jest to czarny wojownik (w Assassynie) niż żółty samobójca.

Nagle akcent rodem z Bronksu jest atrakcyjniejszy od jednego z najbardziej intrygujących rytuałów w japońskiej kulturze. Jak kiepsko się sprawdza dopasowany do settingu bohater, widać choćby w Ghost of Tsushima. A nie, czekaj. Jest zajebiście. Ależ fikoł tylko po to, żeby uzasadnić obecność "czarnego wojownika". :hihot:

Edytowane przez Vulc
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Sheenek napisał(a):

I to masz taki bug non stop?

Ja z bugow mialem jeden jak bedac w trakcie tutoriala budowania osady poszedlem szybko i wlaczylem misje ze wspomnieniami. Jak sie zaladowala to wyskoczyl popup do tutoriala I zatrzymywal ta misje na cutscence. Jedynie wczesniejszy save pomogl ale akurat byl auto z przed 2min.

Hej. 

No nie zmyślam... 

Zobaczę później jak uruchomię grę od nowa ale póki co tak to wygląda. 

Morduje, nie ma lootu, zapisuję, wczytuje a gagatek już loot ma. 

Żaden mi prosto lootu nie zostawił. 

Jestem na bardzo wczesnym etapie pierwsza legit misja o nazwie Pozbawiony ojca mnich, w drodze do tego odkrywam punkty orient i nic nikt nie dropi. Groooobo. 

Opublikowano
2 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Tak jak mówiłem MAX 48h a nawet tyle nie minęło i gotowe. XD Filmy latają w 60FPS+ bez problemu u mnie.

https://wiki.special-k.info/en/SpecialK/Global

Pobieramy, instalujemy, dodajemy grę i tyle.

Interpolacja przerywników, ciekawe jak tam artefakty :)

Ale czytam że powoduje to problemy z grą.

https://steamcommunity.com/app/3159330/discussions/0/612032512885050246/?ctp=1

No niestety jak filmik ma 30 FPS to nie ma prostego sposobu aby to "naprawić" nie renderując wszystkiego ponownie. Interpolacja to średnie rozwiązanie bo powoduje masę problemów z obrazem.

Ogólnie nigdy nie zrozumie w jakim celu oni renderują przerywniki w 30 FPS, to samo jest w FF XVI.

Ogólnie używanie prerenderowanych filmów w dzisiejszych czasach to żart, szczególnie przy takich budżetach.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Interpolacja przerywników, ciekawe jak tam artefakty :)

Nic takiego nie zauważyłem i szczerze mało mnie interesuje jak to działa. Ważne, że działa i ogólne wrażenia teraz z tych przerywników to niebo a ziemia. Ludzie z Twojego linku też generalnie zachwalają. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Ale generalnie jest płynnie. Możesz się czepiać, że natywnie bez FG mam 60FPS ale wolę te 120 z FG. Finalnie liczą się osobiste odczucia. Jak ktoś chce niech ogląda te przerywniki w tych „filmowych” 30FPS 😅

Opublikowano
2 minuty temu, skypan napisał(a):

24 k/s ;)

raczej 30 ;)

Albo 29,97 :E 

3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ale generalnie jest płynnie. Możesz się czepiać, że natywnie bez FG mam 60FPS ale wolę te 120 z FG. Finalnie liczą się osobiste odczucia. Jak ktoś chce niech ogląda te przerywniki w tych „filmowych” 30FPS 😅

Spoko, przecież nie pisze ze jak ci to pasuje to źle :)

Tylko wyjaśniam że to zwykła interpelacja, rownie dobrze mozna wlaczyc sobie upłynniacz na TV i tez bedziesz mial na przerywnikach 60 :)

Opublikowano

Równie dobrze sam Ubisoft mogl to zrobic na PC przecież doskonale wiedza ze wiekszosc PCMR gra w przynajmniej 60FPS, mogli wyrenderowac filmy w 60 FPS z interlpacja. Ale zajęłoby to pewnie dwa razy więcej miejsca na dysku. Tak jak mowie prerenderowane filmy w dzisiejszych czasach to absurd.

No i nie mów po temacie bo dałem ci linka do tematu gdzie ludzie zgłaszają że powoduje to problemy z gra. Tak wiem u ciebie sie nic nie dzieje... jeszcze ;)

Uzywasz FG ? Nie ? To wlacz :)

Opublikowano (edytowane)

Tylko tu locka masz nawet w rozmowach z NPC na te 30FPS. 
Żeby też była jasność: Powinni splonac za coś takiego w dzisiejszych czasach. Cały stan techniczny gry (wykluczając te nieszczęsne przerywniki) jest na medal!

Opublikowano

No bo spartolili sprawe, tak jak w MK robisz fatality albo Xray i nagle gra wskakuje w 30 FPS :smiech:

A jak to zdejmiesz to sa problemy z synchronizacja obrazu z dzwiekiem.

Ja nie wiem kto dziś koduje te gry ale to kompletna amatorka.

A pamietajcie NFS Rivales, tam to dopiero byl mindfuck bo FPS byl powiazany z prędkością symulacji i odblokowanie FPS powodowała że gra działała za szybko :E

Trzeba było specjalną komendą spowolnić prędkość symulacji aby ją dostosować do FPS ale i tak to powodowało problemy z silnikiem gry.

Komedia.

No nic grajta sobie, ja uciekam spac :)

• Upvote 1
Opublikowano
7 godzin temu, samsung70 napisał(a):

Nie sledze wątku non stop.

Zauważył ktoś glicz, bug, gdzie po zabiciu przeciwników nie da się ich grabić od razu, trzeba wczytać grę od nowa i wtedy pojawia się opcja grabienia 

Tak z ciekawości co daje te grabienie, oprócz śmieci jak to zawsze było w AC :) ? Mi się nawet guzika nie chciało wciskać aby pozyskać jakieś tam bezwartościowe śmieci ;)