Phoenix. 5 045 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu offtop: https://www.ppe.pl/news/393995/ubisoft-z-ogromnymi-problemami-mialo-dojsc-do-wycieku-prawie-1-tb-danych-w-tym-z-ac-black-flag-resynced.html
luk21pl 44 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu W dniu 25.12.2025 o 11:39, aureumchaos napisał(a): Czy jak na moja karte 4080S to nie za malo mam tych FPS? FOV mam na 110% Na necie malo jest testow z 3440x1440p... Report_2025-12-25_11-37.html 3.41 MB · 8 pobrań U mnie nawet na very low na full hd ze skalowaniem i FG są spadki do 50 i szarpanie obrazu. Optymalizacja leży
JohnyWol 88 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, luk21pl napisał(a): U mnie nawet na very low na full hd ze skalowaniem i FG są spadki do 50 i szarpanie obrazu. Optymalizacja leży No ale już było wyjaśniane, że w tym wypadku to u Ciebie ewidentnie jest coś nie tak - nie wiem czy konfiguracja w UEFI czy jakiś błąd w systemie czy jeszcze coś innego. Ja bym próbował przywrócić ustawienia domyślne w UEFI + reinstal systemu i zobaczyć, bo tak naprawdę może mieć to wpływ też na inne gry tylko tego nie zauważyłeś lub akurat nie trafiłeś jeszcze na taką grę. Sporo osób wrzucało już swoje wyniki które znacząco odbiegały od twoich na plus. A to, że po zjechaniu na ustawienia niskie dalej jest słabo tylko to potwierdza. U mnie na 9800x3d + 4800 Super + 32GB ram czyli trochę lepiej, ale nie jest to jakaś wielka różnica wyniki są znacznie wyższe - w 1440p na ultra z FG i DLSS 4 na jakość średnio 114 FPS ze spadkami do 90 FPS we wbudowanym teście. Report_2025-12-29_17-00.html
luk21pl 44 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, JohnyWol napisał(a): No ale już było wyjaśniane, że w tym wypadku to u Ciebie ewidentnie jest coś nie tak - nie wiem czy konfiguracja w UEFI czy jakiś błąd w systemie czy jeszcze coś innego. Ja bym próbował przywrócić ustawienia domyślne w UEFI + reinstal systemu i zobaczyć, bo tak naprawdę może mieć to wpływ też na inne gry tylko tego nie zauważyłeś lub akurat nie trafiłeś jeszcze na taką grę. Sporo osób wrzucało już swoje wyniki które znacząco odbiegały od twoich na plus. A to, że po zjechaniu na ustawienia niskie dalej jest słabo tylko to potwierdza. U mnie na 9800x3d + 4800 Super + 32GB ram czyli trochę lepiej, ale nie jest to jakaś wielka różnica wyniki są znacznie wyższe - w 1440p na ultra z FG i DLSS 4 na jakość średnio 114 FPS ze spadkami do 90 FPS we wbudowanym teście. Report_2025-12-29_17-00.html 3.43 MB · 0 pobrań Reinstal był. Przeinstalowanie sterów było. Nowy bios był
tgolik 580 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 minut temu, luk21pl napisał(a): Reinstal był. Przeinstalowanie sterów było. Nowy bios był Na pewno gra chodzi ci na integrze.😉
JohnyWol 88 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) No to niestety nie mam pojęcia co mogłoby jeszcze pomóc skoro system był postawiony na nowo i są zainstalowane najnowsze sterowniki. Na pewno nie jest to normalne. I nie jest to problem z optymalizacją gry, bo wtedy inni też mieliby takie same problemy, a z tego co widziałem w temacie to innym działa prawidłowo. 5 minut temu, tgolik napisał(a): Na pewno gra chodzi ci na integrze.😉 Szczerze? Objawy mogły by pasować, skoro przeinstalowanie systemu i instalacja nowych sterowników nie pomogła. No ale w raporcie ma napisane ze to RTX Na 5070Ti powinno chulać. Edytowane 1 godzinę temu przez JohnyWol
Reddzik 2 878 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu U mnie na RTX 4080S też nie ma problemu, a mam słabszy proc Ryzena 7700. Gram z DLSS + FG z RT.
JohnyWol 88 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ma dziwnie wysoki wynik maksymalnych opóźnień - zarówno CPU jak i GPU. Prawie 3x tyle co u mnie
luk21pl 44 Opublikowano 38 minut temu Opublikowano 38 minut temu 48 minut temu, JohnyWol napisał(a): Ma dziwnie wysoki wynik maksymalnych opóźnień - zarówno CPU jak i GPU. Prawie 3x tyle co u mnie Może Steam jest problemem?
Rekomendowane odpowiedzi