Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

No jeśli pół na pół, czyli 5/10, to znaczy że muszą być absolutnie ujowe. Czy takie są - nie wiem. Jedną kupiłem i zwróciłem w ciągu 2h (Origins), drugą kupiłem i porzuciłem po 10-15h (Odyssey). 

Kup teraz schadowsa i stestuj :red:

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Luki_ napisał(a):

Do tego problemy z rasizmem.

No pewnie, bo przeciez czarny samuraj to postac o ktorej marzylem od dziecka i wcale nie wybija z imersji :hihot: Tylko to nie ma nic wspolnego z rasizmem bo chyba nie bardzo wiesz co to znaczy nazywajac kogos rasita tylko dlatego ze mu sie czarny samuraj nie poodba. kolejny twoj problem, ile ich jeszcze masz?? 

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano

Akurat sam shadows zyskuje z czasem . . . to nie jest zła gra, a największy hejt jest za YASUKE.

Graficznie topka, zmienne warunki również.

Pozostałe elementy napewno nie odstają od poprzedników.

Opublikowano
Teraz, Luki_ napisał(a):

Kogo ty próbujesz okłamać sam sie pogrążasz.  

Dokladnie, czarnego asasyna czyli postac w grze nie pasujaca do samuraja.  Reszta to twoja chora nadinterpretacja ;) 

1 minutę temu, zozolek napisał(a):

Akurat sam shadows zyskuje z czasem . . . to nie jest zła gra, a największy hejt jest za YASUKE.

Graficznie topka, zmienne warunki również.

Pozostałe elementy napewno nie odstają od poprzedników.

I tu sie zgodze bo reszta jest jak najbardziej wporzadku jak na asasyna, gdyby dali normalnego samuraja to od samej zapowiedzi nie byloby tej calej gunwoburzy, a gra by na tym wiele zyskala. 

Opublikowano (edytowane)

Normalny xd tam wszystko jest wyjaśnione fabularnie czemu tam sie znalazł . Ale tam nie doszedłeś bo cie zraził kolor xd Dobra daje do ignorowanych, bo tyle zasługuje. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano

Nie no wierze, ze wszystko jest zgodne z faktami historycznymi, przeciez ubi potwierdzilo :hihot:

Tak czarny samuraj nie podoba mi sie i poki co ty masz z tym najwiekszy problem, nie ja :D  Mi to tam rybka, ja gre dostalem za darmo, pobiegac sobie pobiegam bo lokacje ladne i graficzka. Ale zlotowki bym za to nie dal ;) 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Mam znacznie większy szacunek do japońskiej kultury niż ubi.

Nigdy nie chodziło o jakiś szacunek mówimy o fikcyjnej grze SF w której główną osią historii jest postać która podłącza się do komputera symulacji i odczytuje z jej krwi wspomnienia  przodków. Do tego w tym Świecia istnieją fikcyjne frakcje jak templariusze i Asasyni. xd To same bzdury i argument pisali piwniczaki przy Odesye że się nie zgadza z historią bo gramy Kobieta w grze w której walczymy z Bogami i odwiedzamy Atlantyde. xd Jakby to był największy problem gry a nie cała reszta (: . 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)

Co jak co, ale tego bamburaja nie ma co bronić...
Ubi chwaliło się że wzoruje się na historii oraz opierali się na autorze, który fałszował swoje prace i cytował swoje książki, aby udowodnić ideologiczną bajkę... Toczył wojnę na wikipedi, a gdy internet go przeorał to całkowicie zniknął z sieci.
Sam Afrykanin znalazł się tam poprzez jakiś statek misjonarzy czy coś, był zabawką dworu i odpłynął innym statkiem, a jego dokonania były tak istotne, że wspomniany jest praktycznie jednym zdaniem. 

Edytowane przez musichunter1x
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nikt tutaj jej nie broni, ta gra ma słaba fabule i historie ale nie zmienia to faktu ze ten Czarny nie jest w niej problemem, bo jego postać jej dość sensownie wprowadzona .   Bije to świrów którzy na widok czarnego maja odruch wymiotny. Jak to opisał kolega. xd

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, Luki_ napisał(a):

Nigdy nie chodziło o jakiś szacunek mówimy o fikcyjnej grze SF w której główną osią historii jest postać która podłącza się do komputera symulacji i odczytuje z jej krwi wspomnienia  przodków.

Punkt widzenia zależy od punktu widzenia. Kiedy Japończycy dowiedzieli się, że kolejny Asasyn będzie się dział u nich, wielu widziało w tym szansę. Domyśl się jak musieli zareagować, jak dowiedzieli się, że zamiast wrzucenia w ramy fabularne jakiejś postaci bazowanej na legendarnych samurajach, goście wymyślili jakiegoś murzyna, a do tego zatrudnili jakiegoś bajkopisarza który spreparował im cały "kontekst historyczny" - jak pisał kolega wyżej, bajkopisarza publicznie ośmieszono i gość wyparował. Sprawa tej gry była nawet omawiana na posiedzeniu parlamentu japońskiego w kontekście bezprawnego użycia treści chronionych japońskim prawem, ubi się też zakopało próbując wypuścić maskotki ze złamaną bramą Torii, co jest dla nich - o ile dobrze kojarzę - jednym z symboli zrzucenia atomówki na Nagasaki. Na szczęście zabawki anulowano na krótko przed ich wypuszczeniem do sprzedaży. Po prostu przegięli po całości, choć oczywiście typowy zachodni gracz nie ma zielonego pojęcia o co kaman.

Edytowane przez Element Wojny
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Punkt widzenia zależy od punktu widzenia. Kiedy Japończycy dowiedzieli się, że kolejny Asasyn będzie się dział u nich, wielu widziało w tym szansę. Domyśl się jak musieli zareagować, jak dowiedzieli się, że zamiast wrzucenia w ramy fabularne jakiejś postaci bazowanej na legendarnych samurajach, goście wymyślili jakiegoś murzyna, a do tego zatrudnili jakiegoś bajkopisarza który spreparował im cały "kontekst historyczny" - jak pisał kolega wyżej, bajkopisarza publicznie ośmieszono i gość wyparował. Sprawa tej gry była nawet omawiana na posiedzeniu parlamentu japońskiego w kontekście bezprawnego użycia treści chronionych japońskim prawem, ubi się też zakopało próbując wypuścić maskotki ze złamaną bramą Torii, co jest dla nich - o ile dobrze kojarzę - jednym z symboli zrzucenia atomówki na Nagasaki. Po prostu przegięli po całości, choć oczywiście typowy zachodni gracz nie ma zielonego pojęcia o co kaman.

Mnie to mało interesował powiem więcej nawet nie wiedziałem o tej dramie dopiero teraz się o nie dowiedziałem po tym wpisie. (:  A to ze Japończycy byli przeciw nie dziwi, wiemy ze to tez dość zamknięte społeczeństwo (: Ale czy to odmieniło odbiór dla mnie gry nie nie zmieniło.  Zresztą Większość tych co najbardziej krzyczą wyrobiło sobie opinie nawet benz zagrania i poznania fabuły  .

Edytowane przez Luki_
Opublikowano
3 minuty temu, Luki_ napisał(a):

Ale czy to odmieniło odbiór dla mnie gry nie nie zmieniło. 

Oczywiście że nie, chodzi o kontekst. Ty jako zachodni gracz nie musisz mieć o tym pojęcia - jakby Ubi zrobiło Asasyna w Polsce, powiedzmy w czasach Sobieskiego, a Ty sterowałbyś murzynem który pod jego rozkazami prowadziłby odsiecz Wiedeńską, to we Francji czy w Argentynie też by to mieli gdzieś, choć w Polsce fora by parowały jak w Japonii kiedy zobaczyli tego modern samuraja. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Oczywiście że nie, chodzi o kontekst. Ty jako zachodni gracz nie musisz mieć o tym pojęcia - jakby Ubi zrobiło Asasyna w Polsce, powiedzmy w czasach Sobieskiego, a Ty sterowałbyś murzynem który pod jego rozkazami prowadziłby odsiecz Wiedeńską, to we Francji czy w Argentynie też by to mieli gdzieś, choć w Polsce fora by parowały jak w Japonii kiedy zobaczyli tego modern samuraja. 

Tak samo mnie to nie interesuje jak to drama o której pisałeś w Pragmacie. Właśnie o to chodzi, koledze nigdy nie chodziło o obronę wartości Japonii, tylko zobaczył murzyna i miał pretekst żeby się doczepić do hejtu gry . (:  Próba teraz podczepianie to do jakiegoś ideologicznego sporu dla mnie nie ma większego sensu.  Tak Samo jak co by było gdyby gra działa sie w Polsce. To nie jest dokument historyczny i nigdy nim nie był, to gra SF z fikcyjną fabuła.  Tutaj jest to dość sensownie wyjaśnione . Nie popadajmy skrajności.  I zawsze tak do tego podchodzę. 

Edytowane przez Luki_
  • Like 1
Opublikowano

Bo kolega jest starej daty i nie ma wypranego mozgu nowoczesnoscia oraz zna historie i kultury roznych panstw, a jako dzieciak nie takie filmy ogladal z "czarnymi samurajami" A teraz ludzie sie karmia taki shitem i w glowie siano doslownie.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, j4z napisał(a):

Z murzynem czy bez, gra była kiepska. :witojcie2:

Grałem w gorsze. W tym roku (: Gdyb była fatalnia nie spędził bym w niej 90h (: Ale to ja, jestem assynowym psem.  Najbardziej ulepszony Assasyn od Orgins. Walka i skradanie została bardzo ulepszony. Fabularnie dalej miałkie jak zawsze ale ma swoje momenty. A murzyn dał im po prostu zły pijar. 

Edytowane przez Luki_
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Luki_ napisał(a):

Tak samo mnie to nie interesuje jak to drama o której pisałeś w Pragmacie.

To już Twój problem. Nie ma nakazu czytania postów innych użytkowników albo odnoszenia się do nich. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)

Chyba sie nie rozumiemy podałem tylko jako przykład, nie twoje wpisy, ogólnie nie interesują mnie ideologiczne dramy związane z grami podsycane przez internetowe środowiska, jakie one by nie były. Czy dotyczyły by malej dziewczynki czy Czarnoskórych. Sam ocenie gre jak w nią zagram i tyle mnie obchodzi. 

10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

To już Twój problem. Nie ma nakazu czytania postów innych użytkowników albo odnoszenia się do nich. 

Edytowane przez Luki_