Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem z 1h i gameplay zapowiada się spoko, w przeciwieństwie do Valhala, gdzie na samym początku odbiłem, bo samo poruszanie się nie pasowało mi do tego stopnia, że nie mogłem się zmusić do grania.  

Mówiłem, że jak nie będzie Runy to nie zgram, ale nie miałem w co grać. 🤷

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, cichy45 napisał(a):

Patrząc po wykresach to "piątek wieczór" nie uratował tej gry. Zainteresowanie żałosne. 

gdzie to sprawdzasz? jak na steamie to ten wykres nie wnosi zbyt dużo. 

Na ubi connect można było kupić tą grę 20 % taniej więc sporo osób tam kupiło

Edytowane przez marcin2468
Opublikowano
1 godzinę temu, J4Z66 napisał(a):

Pograłem z 1h i gameplay zapowiada się spoko, w przeciwieństwie do Valhala, gdzie na samym początku odbiłem, bo samo poruszanie się nie pasowało mi do tego stopnia, że nie mogłem się zmusić do grania.  

Mówiłem, że jak nie będzie Runy to nie zgram, ale nie miałem w co grać. 🤷

To nic nie pograles bo pierwsze 2h to 90% cutscenek ;)

Opublikowano
7 minut temu, cichy45 napisał(a):

Patrząc po wykresach to "piątek wieczór" nie uratował tej gry. Zainteresowanie żałosne. 

Bo na Steam to kupiły niedobitki, wszyscy to ogrywają albo na konsolach, albo Connect.

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, marcin2468 napisał(a):

Na ubi connect można było kupić tą grę 20 % taniej więc sporo osób tam kupiło

Na steam 30% taniej :E

https://www.cdkeys.com/assassin-s-creed-shadows-pc-eu-ubisoft-connect?irclickid=VS7SiR0D-xycWqXz1YU1iXMmUks3mVT6lWpEVw0&utm_source=impact&utm_medium=affiliate&utm_campaign=allkeyshop&utm_id=1297091&irgwc=1

Sorry, ale samo UBI potwierdziło, że słabo jak na tak znaną markę wypadła premiera. W premierowy dzień nawet nie podali ile sprzedali kopi, jedyne co im się spięło w tabelkach to milion graczy osiągnięty. 

Co jest naprawdę słabym wynikiem jak na taką grę AAA, tak reklamowaną i tak znaną markę. Milion graczy to nie milion sprzedanych kopii. Masz w tym kopie co dodawali do procków intela, masz w tym graczy w abo, gdzie UBI znacznie mniej zarabia na takich kopiach/graczach. Gracze to też recenzenci, youtuberzy i wszelacy streamerzy którym ubi dało tą grę za free w celach marketingowych.

Na naszym forum jeśli chodzi o PCty, to większość gra w abonamencie, albo kupiła kodziki intela za 50zeta :E

PS Gra ktoś w Assasina u nas na forum w ogóle na konsoli xbox czy PS5? Bo jak śledzę wątek to nie przypominam sobie, aby ktoś pisał o wersji konsolowej, że gra? :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Na steam 30% taniej

To nie jest wersja steam- zresztą w linku jest info na jaką platformę

Platform

Ubisoft Connect

Zresztą gra podrożała na cdkeys, bo była taniej przed premierą, gdzieś ok 10zł, bliżej 200zł. Ale na pewne będzie jeszcze taniej, bo ten premierowy "szał" się skończy i gra powinna tanieć w keyshopach i za jakiś czas na Ubi, tak jak Outlaws czy Veilguard.

Edytowane przez Reddzik
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, DITMD napisał(a):

Bo na Steam to kupiły niedobitki, wszyscy to ogrywają albo na konsolach, albo Connect.

Przy Veilguardzie to samo pisali - "wszyscy grają na konsolach!" "wszyscy grają w EA Play"

Grali jak cholera. Znowu będzie kreatywna księgowość, i wliczanie tych co grają w abo jako tych co kupili. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

To nie jest wersja steam: 

Platform

Ubisoft Connect

Zresztą gra podrożała na cdkeys, bo była taniej przed premierą, gdzieś ok 10zł, bliżej 200zł. Ale na pewne będzie jeszcze taniej, bo ten premierowy "szał" się skończy i gra powinna tanieć w keyshopach i za jakiś czas na Ubi, tak jak Outlaws czy Veilguard.

No racja. Reszta danych się zgadza co do ilości graczy w moim opisie bo samo ubi podawało.

Opublikowano
12 minut temu, lukadd napisał(a):

Szybko. Takie spadki cen pokazują, jak wygląda realna sprzedaż. I żadne artykuły typu "bestseller! "GOTY" czy inne pierdy tutaj nie pomogą. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Co do filmu to polecam Shoguna, tam może nie ma czarnego samuraja, ale jest Andzi San, który jako Brytyjczyk zostaje "samurajem", dostaje własną katanę i ogólnie wygląda to lepiej niż historyjka opowiadana w grze AC Shadows.

• Upvote 3
Opublikowano

Tak tyle, że między KCD 1 a 2 minęło aż 7 lat. Assassyny są z grubsza klepane co roku - nawet na logikę wiadomo, że KCD 2 zarobi więcej bo ludzie bardziej czekali przez te 7 lat niż na kolejnego, oklepanego corocznego Assassyna.

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Szybko. Takie spadki cen pokazują, jak wygląda realna sprzedaż. I żadne artykuły typu "bestseller! "GOTY" czy inne pierdy tutaj nie pomogą. 

Ta strona zawsze ma przecenione gry i to miesiące przed ich premierą :E

• Thanks 1
Opublikowano
16 minut temu, lukadd napisał(a):

PS Gra ktoś w Assasina u nas na forum w ogóle na konsoli xbox czy PS5? Bo jak śledzę wątek to nie przypominam sobie, aby ktoś pisał o wersji konsolowej, że gra? :E 

Dzwisz sie ze na pecetowym forum malo kto gra na konsoli? ;)

Opublikowano
Teraz, caleb59 napisał(a):

Tak tyle, że między KCD 1 a 2 minęło aż 7 lat. Assassyny są z grubsza klepane co roku - nawet na logikę wiadomo, że KCD 2 zarobi więcej bo ludzie bardziej czekali przez te 7 lat niż na kolejnego, oklepanego corocznego Assassyna.

Tyle, że duży Assassins w otwartym świecie to minęło ~4.5 lat od Valhalla. Na dodatek przecież przez tyle lat wyczekiwana przez graczy odsłona Assassins w Japonii :E 

Marka dużo, dużo bardziej znana od KCD.

Teraz, Roman_PCMR napisał(a):

Dzwisz sie ze na pecetowym forum malo kto gra na konsoli? ;)

Trochę ludu tutaj siedzi na konsolach.

Przy dużych premierach zawsze u nas kilka do kilkunastu osób gra na konsoli i się wypowiada w wątkach danych gier.

Opublikowano
Teraz, Element Wojny napisał(a):

Ciekawe, bo na promkę Metaphora 4 miesiące musiałem czekać. 

Ja kupiłem tam Metaphora przed premierą na promocji, na CDKeys jest tak że gry są tańsze zanim wyjdą, później idą do góry.