Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Spoiler

Eh, tego Johna z DF akurat lubię i szanuję, ale jego gust muzyczny to coś, z czym nie mógłbym się bardziej nie zgadzać. Jego zachwyty nad japońskimi plumkaniami nigdy nie były czymś, z czym się zgadzam, ale tutaj to nowy level niezgody. Mówi, że autorzy uchwycili ducha muzyki oryginału. No nie. Ni cholery. Zjapońszyzili tą muzykę i brzmi jak gierka dla 5 latków, nawet dobór instrumentów bardziej przypomina gierki Nintendo dla dzieci niż oryginalnego DKC.

Remix muzy z pierwszej części - to powinna być wada. Amatorskie remixy istnieją, istnieje też DKC:Returns. Nie można chwalić muzyki jeśli kopiuje coś z przeszłości po raz n-ty.

Rozwalanie też mi w ogóle nie pasuje. John wspomina o tym, że gra mu przypomina Powerwash. No OK, skoro te PW lubi to niech się bawi. Mi niestety ten pomysł zupełnie nie przypada do gustu. Platformer to powinna być ciekawa zabawa zręcznościowa a nie kopanie i do tego powinno się zachwycać gracza fajnymi widokami a nie kawałkiem dołu.

Zmiana stylistyk to wada, o której już wcześniej pisałem. Nadal ten nowy DK wygląda kretyńsko, szczególnie z tym kaczym dzióbkiem niczym Solaris z BE robiąca selfie.

Cała oprawa jest zbyt infantylna i nie denerwowałoby mnie to, gdyby nie to, że to gra DK - gry Rare na SNESa potrafiły dać oprawę dla każdego.

Sumując: za darmo w to nie chcę grać. Gra nie dla mnie, a szkoda bo jestem naprawdę wielkim fanem i wybitnego DKC na SNES i nawet podoba mi się DKC:Returns na Wii.

PS. John mi podpadł sugerując, że muza nie pasowała jakością do reszty, bo resztę przewyższała.

Co za kretynizm

- rewelacyjny gameplay design

- rewelacyjne i dające frajdę sterowanie

- urywająca dupę oprawa graficzna

Więc nie. Nie zgodzę się, że muza była za dobra do tej gry. Pasowała bo była jednym z elementów zrobionych na 10/10 obok innych elementów zrobionych na 10/10

No dobra, ewentualnie mogę się zgodzić, że muza była na 11/10.

Jest/była naprawdę zajebista.

Moje wrażenia po obejrzeniu większości recki  DF. Nie podoba mi się ani gra ani recka DF, więc zwinę coby się nie denerwowali ci, którzy chcą czytać same zachwyty ;)

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

A ja jutro nie pogram. Debile z Media Markt nie wysłali. Nigdy więcej MM do preorderów. 

https://www.ceneo.pl/sklepy/mediamarkt.pl-s12627;030f3#scroll=first-review&tab=reviews

Już dostali za to 4 negatywy, jutro także się dopiszę. 

EDIT: Raz te negatywy znikają, raz się pojawią. Nie wiem czy coś kombinują z ocenami czy co.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano
16 minut temu, Tankietka napisał(a):

A ja jutro nie pogram. Debile z Media Markt nie wysłali. Nigdy więcej MM do preorderów. 

Zamawiałem Death Stranding 2 przez Ceneo Free- aplikację i właśnie z MM- bo dali kupon -40zł. Do późnych godzin nic nie było wiadomo, ale zainstalowałem aplikację DPD na telefonie i tam nagle info, że wszystko jest przygotowane i potem zaktualizowane że zostało wysłane. 

Było o tym na Pepperku. Do końca nie byłem pewny czy zostanie nadane. 

Nie wiem jak w twoim przypadku. 

Opublikowano
24 minuty temu, Tankietka napisał(a):

https://www.ceneo.pl/sklepy/mediamarkt.pl-s12627;030f3#scroll=first-review&tab=reviews

EDIT: Raz te negatywy znikają, raz się pojawią. Nie wiem czy coś kombinują z ocenami czy co.

U mnie dopiero przed chwilą się zmienił status. Także poczekaj, pewnie Tobie też zaraz przyjdzie powiadomienie :)

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, tomeek85 napisał(a):

U mnie dopiero przed chwilą się zmienił status. Także poczekaj, pewnie Tobie też zaraz przyjdzie powiadomienie :)

U mnie nic, ale dzięki mordeczki za wzbudzenie nadziei ; d 

https://mediamarkt.pl/pl/product/_gra-switch-2-nintendo-donkey-kong-bananza-1492858.html?tduid=621eeeddcaafa7c0fda3952c640ae002&utm_source=tradedoubler&utm_medium=aff-DiscountVouchers&utm_term=3129955&utm_content=http%3A%2F%2Fpepper.pl+(PL)&utm_campaign=rt_affiliate_performance_nsp_na

Zmienili datę premiery na 18.07.2025 xDD Chyba pod wpływem tych negatywów.

Edytowane przez Tankietka
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tankietka napisał(a):

Oni potrafią wysyłać nawet w okolicach północy, spore szanse że cofniesz rzucane kalumnie na ich temat ;)

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano
58 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Oni potrafią wysyłać nawet w okolicach północy, spore szanse że cofniesz rzucane kalumnie na ich temat ;)

Dobrze by było, ale nie zanosi się, zwłaszcza, że u nich nagle premiera już nie 17 a 18 lipca.

Opublikowano
21 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Donkey już się ładuje, kupiłem kod z CDKeys za 280zł. Miałem zamówienie z amazona ale anulowałem, bo te ciecie stwierdziły że dostawa będzie jutro. 

Ja się boję tych kodów od czasu newsa, że zbanowali typowi konsole przez gierkę z kluczykowni.

14 minut temu, Elvis79 napisał(a):

Wysłali czy dupa ?

Mam już w domu. Media Markt? Zawsze szanowałem %-)

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tankietka napisał(a):

Ja się boję tych kodów od czasu newsa, że zbanowali typowi konsole przez gierkę z kluczykowni.

Bez przesady, mam kilka sklepów w których kupuję od lat, żadnych lewych kodów.

No i nie powiem, gra wygląda naprawdę fajnie :D 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, zozolek napisał(a):

te klucze są odsprzedawalne ?

Klucze nigdy nie były odsprzedawalne :D 

Dla mnie to nie robi różnicy, bo wszystko co ma związek z Mario i Pokemonami to dla moich dzieciaków świętość, oni potrafią te same gry ogrywać po 10 razy, tak więc odsprzedaż i tak nie wchodzi w grę. 

Opublikowano

Mój goryl też już jest u mnie od trzynastej ;) Zobaczymy czy mnie wciągnie tak jak Mario Odyssey :D Po ograniu chwile zapowiada się na świetny tytuł ale nie chce zapeszać...

IMG_2382.jpeg

• Like 1
  • Upvote 1