Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.06.2026 o 16:14, duniek napisał(a):

juz ktorys raz tak mam - czasami kilka ofert tanszych a biorą ode mnie, wtf

Może ludzie prewencyjnie patrzą na najtańsze oferty jako na potencjalnego wała... Jakoś nie mogę znaleźć logicznego uzasadnienia tego zjawiska o którym piszesz.
Wybór "biorę na pałę bo mnie stać" też bez sensu, bo jak ktoś nie liczy się z kosztami, to nie grzebie w starych używanych prockach.

Opublikowano
3 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

Może ludzie prewencyjnie patrzą na najtańsze oferty jako na potencjalnego wała... Jakoś nie mogę znaleźć logicznego uzasadnienia tego zjawiska o którym piszesz.
Wybór "biorę na pałę bo mnie stać" też bez sensu, bo jak ktoś nie liczy się z kosztami, to nie grzebie w starych używanych prockach.

kilka razy tak mialem ale z prockami szzegolnie 4790k mam juz tak 3 raz - prakrtycznie mam najwyzsza cene a i tak biorą :D

rekordem był 490zł pol roku temu - na plus taki ze wizuaalnie był jak nowy - i pudełko z coolerem tez nowym - w stanie idealnym - ale gosc pozniej do mnie dzwonił i to zaden kolekcjoner tylko potrzebował do normalnego kompa :E 

Opublikowano (edytowane)

Coś upośledziło vinted. Wystawiłem przedmiot jako "nie w pełni sprawny" i nie ma go na liście w wyszukiwarce najnowszych nawet jak się wpisze dokładną nazwę oferty a już ponad godzina od dodania minęła. Nie ma nawet filtra "nie w pełni sprawne"  więc jak ktoś takie wystawi to nikt takich ofert nie zobaczy.

Wysyłki chyba też zdrożały :hmm:

Edytowane przez Pentium D
Opublikowano (edytowane)

Za tanio było .. A i tak dziala o niebo lepiej niz dziadoski OLX który wlasnie dla podzespołów PC wyłączyl sprzedaj jesli zapłacisz .. i jest w ch.. niestabilny

Edytowane przez Yedi
Opublikowano
57 minut temu, lokiju napisał(a):

Vinted i propozycje cenowe od ludzi to kabaret. Cena 150 zł a ktoś mi proponuję 90 albo zamiast 100 to 60 itd. 

Dlatego warto dać wyższą cenę startową bo maksymalnie mogą zapytać o 40% zniżkę, ale chyba jak się negocjuje i masz sytuację gdzie cena startowa to 150, ktoś zaproponuje 90, Ty odbijesz na 120 to teraz od tych 120 mogą zejść o 40%. Dokładnie tego nie sprawdzałem, ale tak mi się kojarzy jak sprzedawałem jakieś śmieci.

Opublikowano

Może nie do końca w temacie, aczkolwiek nie chcę wyjść na żula z allegro ;)

Miał ktoś tak, że w jednej skrytce ma dwie paczki a chciał odebrać tylko jedną? Kupilem dwie gry od różnych sprzedawców na allegro, jedną anulowałem oddali mi kasę wszystko super, patrzę a cos im sie popier... i mi wyslali i jutro pewnie kurier mi obie wpakuje do jednej skrytki w paczkomacie :E Zwrot przez allegro nie pyknę bo ta opcja na szaro jak zgłaszałem że będę anulować zakup :) 

Opublikowano
7 godzin temu, Pentium D napisał(a):

@Elvis79 może na ekranie paczkomatu kliknij że jest problem z paczką albo w apce inpostu jeśli są tam widoczne. Wsadzisz tę której nie chcesz i z głowy. 

Bez sensu kombinowanie... Pisać ze sklepem.

Opublikowano (edytowane)

Własnie odpisali, jeżeli paczka będzie w osobnej skrytce to logiczne nie odbierać, jeżeli w multi to mi wyślą kod zwrotu, btw 2018r zamawiałem klocki 1szt koszt jakoś 250zł, przysłali mi 2szt, na pytanie co robić z tym fantem odpisali żeby sobie zostawić ;)

Jest też opcja fartowna - kurier wrzuca najpierw paczkę którą chcę odebrać a ferelną za 15minut (często tak bywa bo miewa kilka worków paczek) a w międzyczasie pojawiam się i odbieram tą co chciałem 😁

Edytowane przez Elvis79
Opublikowano (edytowane)
W dniu 16.07.2026 o 01:50, Pentium D napisał(a):

@Elvis79 może na ekranie paczkomatu kliknij że jest problem z paczką albo w apce inpostu jeśli są tam widoczne. Wsadzisz tę której nie chcesz i z głowy. 

Tak jak pisałeś, po odebraniu obu dalem w apce że mam problem i pojawiła się opcja zwrot do nadawcy i tak zrobiłem a w apce zmieniło się na - zareklamowano przez paczkomat i gra gitara 😉

Żeby nie było tak kolorowo - w ten sam dzień paczka jeszcze wyskakuje a dzis znowu w moim paczkomacie pojawiła się :E na szczęscie w osobnej skrytce mimo że dziś miałem kolejną paczkę a kurier nie zrobił multi, no i nie odbieram nic nie zamawiam już na ten paczkomat i pewnie niedziela w końcu będzie odesłana :E

Edytowane przez Elvis79
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przeglądałem vinted i widzę na jednej miniaturce zdjęcie mojego autorstwa z oferty gdzie sprzedawałem 14600K. Wchodzę i sprzedaje to gość który kupił go ode mnie ponad 2 miechy temu. W ofercie tylko moje zdjęcia, nic od siebie nie dał. Przeglądałem dalej i znowu to samo zdjęcie na miniaturce. Myślałem, że coś się zapętliło ale kliknąłem i to był jakiś inny sprzedający. Oferta jak kopiuj-wklej z tej pierwszej, nawet lokalizacja sprzedawcy taka sama, ale konto z 0 opinii. Obie oferty zgłosiłem, że zdjęcia zajebane z mojej oferty zakończonej ponad 2 miesiące temu. Nawet linka do oferty wkleiłem. Co vinted zrobiło? Ofertę gościa który kupił ode mnie tego proca zostawili z argumentując "po sprawdzeniu zgłoszonych przez Ciebie treści użytkownika lub użytkowniczki pskgoa nie stwierdziliśmy jednoznacznego naruszenia standardów społeczności Vinted." Ofertę drugiego konta usunęli argumentując "Zgłoszona przez Ciebie treść użytkownika bahjatm4 narusza standardy naszej społeczności, w związku z czym podjęliśmy odpowiednie kroki." :E 2+2=4 ale czasem jednak 5 :boink:

screencapture-vinted-pl-items-9272906840-intel-i5-14600k-2026-07-25-07_09_10.thumb.png.56840185defd1688fbdd538b49235125.png

screencapture-vinted-pl-items-9483111372-i5-14600k-2026-07-25-07_09_42.thumb.png.226c75ea1e7b101bb530bd93a437184b.png