Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Pentium D napisał(a):

Przeglądałem vinted i widzę na jednej miniaturce zdjęcie mojego autorstwa z oferty gdzie sprzedawałem 14600K. Wchodzę i sprzedaje to gość który kupił go ode mnie ponad 2 miechy temu. W ofercie tylko moje zdjęcia, nic od siebie nie dał. Przeglądałem dalej i znowu to samo zdjęcie na miniaturce. Myślałem, że coś się zapętliło ale kliknąłem i to był jakiś inny sprzedający. Oferta jak kopiuj-wklej z tej pierwszej, nawet lokalizacja sprzedawcy taka sama, ale konto z 0 opinii. Obie oferty zgłosiłem, że zdjęcia zajebane z mojej oferty zakończonej ponad 2 miesiące temu. Nawet linka do oferty wkleiłem. Co vinted zrobiło? Ofertę gościa który kupił ode mnie tego proca zostawili z argumentując "po sprawdzeniu zgłoszonych przez Ciebie treści użytkownika lub użytkowniczki pskgoa nie stwierdziliśmy jednoznacznego naruszenia standardów społeczności Vinted." Ofertę drugiego konta usunęli argumentując "Zgłoszona przez Ciebie treść użytkownika bahjatm4 narusza standardy naszej społeczności, w związku z czym podjęliśmy odpowiednie kroki." :E 2+2=4 ale czasem jednak 5 :boink:

Mamy przykład tego że czasami warto poświęcić te 5 minut i dodać swój nick z Vinted , Allegro , Olx do zdjęcia najlepiej w widocznym miejscu  w jakimś programie graficznym albo niech zrobi to ciocia AI . Pewnie jeszcze nie raz nie dwa je zobaczysz gdzieś w ogłoszeniach 

Opublikowano
20 minut temu, ChudyXp napisał(a):

Mamy przykład tego że czasami warto poświęcić te 5 minut i dodać swój nick z Vinted , Allegro , Olx do zdjęcia najlepiej w widocznym miejscu  w jakimś programie graficznym albo niech zrobi to ciocia AI . Pewnie jeszcze nie raz nie dwa je zobaczysz gdzieś w ogłoszeniach 

Dodasz w paincie nick to AI to wyretuszuje że nawet wprawne oko nie wyłapie, więc to bez sensu.

Mi bardziej chodziło o to, że na zdjęciach jest stan przedmiotu i testy sprzed kilku tygodni. Ktoś spojrzy, kupi i dostanie coś innego niż było na zdjęciach.

Opublikowano
20 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Dodasz w paincie nick to AI to wyretuszuje że nawet wprawne oko nie wyłapie, więc to bez sensu.

Przed AI to działało myślę ze tym co wstawiają takie ogłoszenia nawet by się nie chciało wrzucać tego w AI żeby skasowało podpis tylko szukali by innego foto w necie . 

Opublikowano
W dniu 28.07.2026 o 16:08, Pentium D napisał(a):

Konkurs pod tytułem "Wykryj ściemę w ofercie"

Screenshot_2026-07-28-16-08-05-75.thumb.jpg.599579a67b9a5ea8623644d3bcc6b6cf.jpg

https://www.olx.pl/d/oferta/intel-core-i5-12400f-CID99-ID18e3k6.html

Red flagi:

- najniższa cena na serwisie i przy okazji opcja negocjacji
- konto świeże z tamtego roku bez ocen
- w "więcej od tego ogłoszeniodawcy" nie ma innych produktów
- obstawiam, że jakbym zrobił głębszy research to znalazłbym gdzieś prawdziwe źródło tego zdjęcia
- nick taki generyczny jakby ktoś w kwadratowy sposób chciał udać osobę organiczną

Ale pewnie coś pominąłem. Oświeć.

Opublikowano
W dniu 28.07.2026 o 21:00, ChudyXp napisał(a):

Zgaduje zdjęcie kradzione z ZSRR i ich OLX 

Godzinę temu, Lameismyname napisał(a):

Ale pewnie coś pominąłem. Oświeć.

Niby kupił go 3 lata temu a batch zaczyna się od X510 czyli wyprodukowany w 10 tygodniu 2025. Nigdzie nie zaznaczył, że foto poglądowe bo np proc nadal w użyciu. Kupuje się kota w worku.

Np tak jak tu

Screenshot_2026-07-31-14-53-34-40.thumb.jpg.c33dc17f13a3c6f70567440ad3b6ad57.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

- obstawiam, że jakbym zrobił głębszy research to znalazłbym gdzieś prawdziwe źródło tego zdjęcia

Sprawdzałem ręcznie na tym portalu nie ma ogłoszenia z takim foto a wyszukiwarka grafiki pokazuje tylko OLX PL 

Opublikowano

czy lipiec/sierpień to martwy okres jeżeli chodzi o sprzedaż na allegro lokalnie?

wystawiłem kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt rzeczy i nic nie schodzi a chciałbym się tego pozbyć. nawet nikt nie pisze

na olx nie ma mam już darmowych ogłoszeń a mam rzeczy mam z wielu kategorii więc kupno ogłoszeń to trochę drogo wychodzi patrząc na cenę początkową przedmiotów

Opublikowano
2 godziny temu, marcin2468 napisał(a):

czy lipiec/sierpień to martwy okres jeżeli chodzi o sprzedaż na allegro lokalnie?

wystawiłem kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt rzeczy i nic nie schodzi a chciałbym się tego pozbyć. nawet nikt nie pisze

na olx nie ma mam już darmowych ogłoszeń a mam rzeczy mam z wielu kategorii więc kupno ogłoszeń to trochę drogo wychodzi patrząc na cenę początkową przedmiotów

Na OLX w dwa ostatnie tygodnie poszło mi 5 komputerów i karta graficzna. Warto zapłacić te kilkanaście złotych.

Opublikowano
2 godziny temu, marcin2468 napisał(a):

Okres letni to odpoczynek na dworze i wakacje, okres zimowy, to odpoczynek w domu i przed komputerem. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Grolshek napisał(a):

Na OLX w dwa ostatnie tygodnie poszło mi 5 komputerów i karta graficzna. Warto zapłacić te kilkanaście złotych.

Mam 38 ogłoszeń na allegro lokalnie ... 

Chyba będę musiał wstawić wszystko jeszcze na olx

Edit.

Ciekawe kiedy zaczną się głupie propozycje cenowe 

Edit2

Pakiet ogłoszeń w mojej kategorii to koszt 200 zł za 10 ogłoszeń ...

Edytowane przez marcin2468
Opublikowano
4 godziny temu, marcin2468 napisał(a):

To działa w obie strony sam mam kilka rzeczy wystawionych na OLX kilka osób już pytało gdzie podjechać po odbiór i czy aktualne ale akurat teraz mnie nie ma na miejscu bo mam Urlop - Szanujmy siebie nawzajem mamy wakacje to że coś wisi na OLX nie znaczy ze można odebrać to za 10 minut albo że się sprzeda w 5 minut po dodaniu ogłoszenia 

Opublikowano
11 godzin temu, ChudyXp napisał(a):

coś wisi na OLX nie znaczy ze można odebrać to za 10 minut albo że się sprzeda w 5 minut po dodaniu ogłoszenia 

Ostatni komp: dzwoni klient 14:00, aktualny, tak, kiedy można odebrać, no kończę pracę o 16:00, 40 minut komunikacją i jestem, nieee ja musze JUŻ :D Na szczęście chłopaki byli przypadkowo w firmie a nie u klientów, gość podjechał, sprawdził wypłacił gotóweczkę i zadowolony pojechał. A ja nadal 100% zadowolonych klientów.

Opublikowano
5 godzin temu, Grolshek napisał(a):

Ostatni komp: dzwoni klient 14:00, aktualny, tak, kiedy można odebrać, no kończę pracę o 16:00, 40 minut komunikacją i jestem, nieee ja musze JUŻ :D Na szczęście chłopaki byli przypadkowo w firmie a nie u klientów, gość podjechał, sprawdził wypłacił gotóweczkę i zadowolony pojechał. A ja nadal 100% zadowolonych klientów.

Właśnie w firmie ale to co wystawiłem mam w domu w którym aktualnie mnie nie ma a wracać z drugiego końca PL to mi się jakoś za bardzo nie widzi . Napisałem grzecznie jak wrócę z urlopu i nadal będzie zainteresowany to się odezwę 

Opublikowano

Z cyklu "Hore curki, muodsze siostry"

Gość niby szuka kompa dla siostry. Od razu negocjacje od maksymalnej zniżki czyli -40% a sam sprzedaje kompa na i7-4770, RX580. Siostrze by chyba taki starczył :hmm:

Screenshot_2026-08-03-03-10-03-15_d8f7c2d4207c9c881dc42dd7bff41fe7.thumb.jpg.0de72c2bc6dba4db64acb338db9fb1c1.jpg

Screenshot_2026-08-03-03-10-14-16_d8f7c2d4207c9c881dc42dd7bff41fe7.thumb.jpg.b1b067969fbfa66cedf5afde53df4102.jpg

Nadal mnie zastanawia dlaczego na OLX brak odzewu do dwóch ogłoszeń. Nawet żadnej wiadomości z propozycją ceny z dupska :hmm:

Opublikowano
18 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Nadal mnie zastanawia dlaczego na OLX brak odzewu do dwóch ogłoszeń. Nawet żadnej wiadomości z propozycją ceny z dupska :hmm:

Czy te ogłoszenia mają jakieś wyświetlenia?

U mnie też nic nie pisali a potem się zaczęło

Jeszcze trochę to całą historię historię niektórych przedmiotów będę musiał opisać w wiadomościach.

Sprzedałem procesor, po 15 wiadomościach ... na allegro lokalnie

Opublikowano

Te pytania zadają po to, żeby wyczuć, czy nie jest to wałek. xD Znałem dużo audiofili, co bez rozmowy przez telefon nie kupią sprzętu... A taki jak Ci zadzwoni, to godzinę może marudzić. xD